Vutra Društvo

Dobrodošli na skladno multietnički jedan jedini Vutra Forum! Učlanite se da pristupite i drugim djelovima foruma te da vršite PRETRAGU novih tema.

Učlani se
     
  1. Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko forum plejera ili preko web plejera. Slušamo se!

Autom u Amsterdam

Diskusija u 'Putovanja' započeta od mellonBananaKush, 23.01.2015.

  1. mellonBananaKush

    Učlanjen(a):
    23.01.2015
    Poruka:
    6
    Sviđa im se:
    2
    Trofej poeni:
    3
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Vidio sam vec da ima Post o Amsterdamu ali nisam naisao na ove informacije.
    Ovako imam strah od visina i umirem kada sam na vecoj visini on 4m ;) tako da put sa avionom Odpada.
    Imam Auto tako da smo ja i bruazer kontali autom do Amsterdama, sada me interesuje koliko bi odprilike trebalo $$$ za gorivo da imamo, za smjestaj sam nasao hostel 15euro noc sto je jako povoljno, i koliko bi trebalo $ da imam sa sobom. Bio sam u Denveru kod rodjaka prije 3 mjeseca i mogu vam reci Ganja im je vrh (Sve je placeno bilo od strane rodjaka tako da ne znam koliko je potroseno u Americi) a sada koliko treba da imam sa sobom eura da fino se provedem, razmisljao sam u Coffe Shop otici i buksnu u jutro jednu, ponijeti sa sobom jedno 4g (Posto nas je 2 i punoljetni smo kako ja znam po 3g smijemo imati) i setati gradom gledati one mocne strane Amsterdama sve uz Dzoju, naravno ako ima jos ko da preporuci mjesto za obilazak i u okruzenju Amsterdama jer auto je tu, ali ne planiramo se mnogo voziti autom volim i ja isto tako i brat setati kada smo stoned. Pa ako je isao ko sa autom koliko traje put, gorivo i treba li se mijenjati za volanom :D Hvala vam svima :) i naravno ako se zeli ko ubaciti u put uvijek je dobro dosao :D
     
    #1
  2. VenloNL

    VenloNL sunce,sunce i samo sunce

    Učlanjen(a):
    07.06.2010
    Poruka:
    5.010
    Sviđa im se:
    13.070
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +14.748 / 4 / -0
    Masa gastarbajtera putuje autom u njemačku a Amsterdam je samo malo dalje...tako da je izvodivo :D ,e sada...
    Uzmi da ti imaš cca 1650 km do Amsterdama,potrošit ćeš 123 litre goriva u jednom smjeru,smještaj,klopa,dim,muzej voštanih figura,crvena četvrt,suveniri,6 eura krigla piva u ovom raju :D
    Što ne pogledate preko neke agencije koja ima aranžman u svojoj ponudi.
    To ti je opuštenije puno nego da sam gaziš tolike km.

    Edit; na plaćanja autoputa do tamo sam i zaboravio :)
     
    #2
    Poslednja izmena: 23.01.2015
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 4
  3. mario339

    mario339 Medical Grower
    Grow Support

    • Medicina Podrška
    Učlanjen(a):
    26.08.2012
    Poruka:
    1.743
    Sviđa im se:
    5.855
    Trofej poeni:
    258
    Ratings:
    +6.516 / 4 / -0
    Ja sam vozio za Amsterdam i nije nimalo blizu ali ja sam bio sam vas ste dvojica ali neisplati se ici autom zbog visine troskova bolje vam je naci paket preko agencije i lijepo se zavalite u bus sa slusalicama u usima i nemoze biti bolje a tamo i tako vam netreba auto ima bicikla za rentat(a bilo je i besplatnih)pa cete se uklopiti u masu i tako svi zuje biciklima...definitivno agencija vam je najbolja opcija
     
    #3
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
    • Slažem se Slažem se x 1
  4. No Joke

    No Joke Predvodnik Krda
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    10.09.2012
    Poruka:
    5.076
    Sviđa im se:
    14.233
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +17.042 / 30 / -1
    Vlakom je čak jeftinije i od organiziranog. Jednom sam ošao organizirano busom, vozili se skoro 30 sati, smještaj 30 kilometara od centra bez autobusni linija, hrana odvratna, sendvić sa parizerom 8 eura, ma bježte od bilo kakvog organiziranog putovanja i hvatajte vlak. Veliš bojiš se visine a bio u denveru, šta sa brodom? To sa 3 grama po osobi neznam, ja sam uvjek nosio punu kesu po ulici i nikad ništa. Dobio jedino opomenu zbog pušenja na javnom mjestu jer nisam imao pojma da je to zabranjeno.
     
    #4
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 3
  5. ZdravaTrava

    Učlanjen(a):
    20.06.2014
    Poruka:
    1.563
    Sviđa im se:
    4.193
    Trofej poeni:
    188
    Ratings:
    +4.411 / 1 / -4
    270kn po osobi za jedan smjer autom ako vas je 4. Racunao sam 1500km, ako trosi 8 litara.
     
    #5
  6. No Joke

    No Joke Predvodnik Krda
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    10.09.2012
    Poruka:
    5.076
    Sviđa im se:
    14.233
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +17.042 / 30 / -1
    Pa sad sračunaj cestarinu još 200+ eurića u svakom smjeru ;)
    By the way, moj autić troši između 8 i 10 litara i na 800 km potrošim tank od 350 kuna, ali bez da ga gazim.
     
    #6
  7. VenloNL

    VenloNL sunce,sunce i samo sunce

    Učlanjen(a):
    07.06.2010
    Poruka:
    5.010
    Sviđa im se:
    13.070
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +14.748 / 4 / -0
    a da vas ja prebacim :D
     
    #7
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 3
  8. ZdravaTrava

    Učlanjen(a):
    20.06.2014
    Poruka:
    1.563
    Sviđa im se:
    4.193
    Trofej poeni:
    188
    Ratings:
    +4.411 / 1 / -4
    Oke 645 u jednom smjeru. Mada mi je malo tesko vjerovat 200+ € za cestarinu.
     
    #8
    Poslednja izmena: 23.01.2015
  9. irieman

    irieman voodoo chile
    Prijatelj Foruma

    Učlanjen(a):
    28.03.2013
    Poruka:
    1.950
    Sviđa im se:
    5.898
    Trofej poeni:
    258
    Ratings:
    +6.346 / 2 / -0
    #9
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
    • +Uzgoj +Uzgoj x 1
  10. Bizzzo

    Bizzzo ~ Herbalist ~
    Urednik

    Učlanjen(a):
    11.02.2008
    Poruka:
    2.691
    Sviđa im se:
    4.736
    Trofej poeni:
    188
    Ratings:
    +5.014 / 6 / -0
    Definitivno zaboravi automobil. Jednostavno se ne isplati. Osim ako stvarno imaš keša da neznaš gdje ćeš s njim.
     
    #10
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
  11. No Joke

    No Joke Predvodnik Krda
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    10.09.2012
    Poruka:
    5.076
    Sviđa im se:
    14.233
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +17.042 / 30 / -1
    Isplati se nekim kombijem ili monovolumenom ali minimalno da ide 6 osoba. Kad se podijele troškovi na 6 ljudi cifra ispadne dost prihvatljiva.
     
    #11
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 2
  12. razman

    razman Aktivan Član

    Učlanjen(a):
    10.07.2010
    Poruka:
    336
    Sviđa im se:
    1.179
    Trofej poeni:
    143
    Ratings:
    +1.210 / 0 / -0
    tako smo ja i 5 frendova s monovolumenom 2005 ili 06 krenuli preko munchena,stutgarta al smo toliko bili pijani i naduvani da umjesto krenemo za koeln, mi produzili za duseldorf dortmund pa kad smo skuzili da smo fulali vracali se ponovno preko koelna,eindhovena do 'dama gore a noc je bila,taman smo dosli na kavu i jutarnji đoks u prvi cofe shop sto je otvorio..:)
    avantura,mladost ludost.
     
    #12
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 3
  13. PowerSeed

    PowerSeed fuckin' mod
    Super Moderator

    Učlanjen(a):
    15.10.2006
    Poruka:
    22.496
    Sviđa im se:
    31.506
    Trofej poeni:
    3.158
    Ratings:
    +34.739 / 1 / -0
    [​IMG]
     
    #13
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 6
  14. Aragorn_Strider

    Učlanjen(a):
    21.03.2015
    Poruka:
    82
    Sviđa im se:
    150
    Trofej poeni:
    33
    Ratings:
    +161 / 0 / -0
    Karte avionske su sada skroz povoljne, za manje od 100 eura iz Zagreba i Splita povratna karta
     
    #14
  15. Amsterdamking

    Učlanjen(a):
    01.04.2015
    Poruka:
    1
    Sviđa im se:
    3
    Trofej poeni:
    3
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Jednostavno sam se morao prijavit da komentiram . Idem u amsterdam vec 10 godina s autom i kazem ti da ti je to najbolji nacin ako se bojis leta u avionu .Put te kosta 2800 kuna u oba dva smjera ...ako vas je troje to je nista love . Preporucio bi ti da krenes rano ujutro tako da se vozis po danu jel se stvarno ispalti vidit cijelu njemacku i put Nizozemskom do AMsterdama . U amsterdamu imas parking za aute za 7 dana od 20 do 60 eura ovisno o tome u kojem dijelu grada parkiras auto odnosno u kojem ringu jel je to tako kod njih podjeljeno .Takoder mozes parkirat i za besplatno ali to uglavnom na rubovima grada gdje nije preporucljivo jel je dosta opasno i krade se .Takoder se da naci jeftin smjestaj u stanovima jer ti vecina nizozemaca kad ode na putovanje iznajmljuje svoje prostore da ne budu prazni . Vecina smjestaja im je dosta skuceno i usko ali i dalje jako zanimljivo tako da mozes naletit na stan od 3 kata sa terasom na krovu i to sve samo za 25 eura po osobi ( naravno u stanu imas sve kao i doma ) jos ako gazda ima u garazi par bicikala to ti je pun pogodak .....preporucio bi ti bicikl za obilazak grada a ako to ne volis amsterdam ti je najpovezaniji grad sto se tice gradskog prijevoza . Takoder bi ti preporucio OBAVEZNI obilazak kanala ali ne s onim turistickim brodovima gdje masovno ljudi plačaju voznje po 50 eura . kao i u svakom gradu i tamo imas puno caka gdje se moze ustedit i svi su spremni na cjenkanje . Kad budes u centru odi u red light street i tamo na kanalima ces skuzit par likova soliraju na svojim čamcima i cekaju da voze ekipu . Zadnji put smo se vozili s likom iz maroka 3 sata po kanalima za 10 eura po osobi jos nas je s tolko hasisa počastio da je to bilo predobro . Uglavnom preporucam ti odlazak autom i ako ti treba bilo kakva pomoc oko smjestaja ili neceg drugo javi se pa cemo vidit sta se da napravit . Pozdrav
     
    #15
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 3
    • Informativno Informativno x 1
  16. No Joke

    No Joke Predvodnik Krda
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    10.09.2012
    Poruka:
    5.076
    Sviđa im se:
    14.233
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +17.042 / 30 / -1
    Pa 25 eura po osobi noć je brate skupoooo. Na jadranu je prosječna cijena noćenja od 20 do 25 eura noć, a mi nudimo more i sunce, a oni su daleko od toga. 7 eura hostel noćenje faktički u centru amsterdama i dobiješ sendvič, di ćeš bolje. U hostelu imaš samo krevet, a šta ti drugo treba kad u biti i nebudeš tamo osim što prespavaš.
     
    #16
  17. Bounty Hunter

    Učlanjen(a):
    01.10.2012
    Poruka:
    36
    Sviđa im se:
    44
    Trofej poeni:
    18
    Ratings:
    +47 / 0 / -0
    Evo moja preporuka mislim da ti je najjeftinija ja sam tako isao i mislim da ispada najjeftinije :D

    1. Ryanair( [Registujte se da vidite originalne linkove]
    A možete pogledati i linkove neke od naših sponzora kao sto su: SeedsMan, Original Sensible Seeds. ) - karta do Brisela je 25-30e povratna 60e procitao sam gore da te je frka od letenja ali jbg budi musko nije to nista strasno :D ja sam letio iz Zadra
    2. Kupis kartu na [Registujte se da vidite originalne linkove]
    A možete pogledati i linkove neke od naših sponzora kao sto su: SeedsMan, Original Sensible Seeds. 25e povratna karta Brisel - Amsterdam
    3. Kad stignes u Brisel tj kad sletis imas odma kad izadjes iz aerodroma 10e karta po osobi do Brussels Noord stanice, kada stignes u Brussels Noord stanicu vidjet ces veliki naslov EUROLINES, udjes u bus i za 4 sata si u Amsterdam :)
    4. Evo ti hotel u koji sam ja bio cijene su prilicno pristojne jer je u centru a i u hotelu ima toliko djevojaka da te glava zaboli :D [Registujte se da vidite originalne linkove]
    A možete pogledati i linkove neke od naših sponzora kao sto su: SeedsMan, Original Sensible Seeds.
    i tako nazad :)


    Ja sam imao malo vise para tako da sam svuda bio ali mislim da ti je dovoljno da imas 700e za nekih 4 dana da ne znas dje ti je glava a dje guzica :p I auto mozes da zaboravis u Amsterdam jer ces bas tesko naci parking i ako ga nadjes bas ce te skupo ispanuti parking mjesto tako da je bolje da ides ovako i kad stignes uzmes biciklo na 4 dana to ce te ispanuti oko 60-70e i mozes da obidjes citavi Amsterdam biciklom jer uopste nije veliki grad(karta za gradski bus 15e-3 dana mozes i ovako ako neces biciklo) :) U koji god hostel ili hotel budes bio dobijas bespaltnu mapu Amsterdama na kojoj je sve lijepo objasnjeno :) I sto se tice Redlight-a cijena ti je oko 50e 20 minuta zavisi kako dje :D Srecan put :p
     
    #17
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
  18. lukas

    lukas Aktivan Član

    Učlanjen(a):
    20.06.2015
    Poruka:
    157
    Sviđa im se:
    564
    Trofej poeni:
    93
    Ratings:
    +635 / 0 / -0
    700e tri dana,u brate pa mnogo je,nesto kontam da bi sa toliko para mogao ostat deset dana sa smjestajem u hostelu,a da imam i za hranu i cugu i crveni tepih i shopove.al ajd ja sam malo stariji,pa mi vise odgovaraju kulerske varijante.pisem ovo iz razloga jer kontam ubrzo da idem tamo,al jos nisam odredio datum.
     
    #18
  19. Farmer

    Farmer Poznanici Foruma
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    12.03.2008
    Poruka:
    394
    Sviđa im se:
    670
    Trofej poeni:
    93
    Ratings:
    +870 / 1 / -0
    Pa sta hocete ljudi, da j*bete bez da ga umocite :D
    Citam ove postove ranije i nekuzim , sta uopce ima smisla usporedjivati cijene Amsterdama i balkanskih prcvarnica ? Zna se sta je Amsterdam ... prijestolnica hedonizma u europi. I zna se sta se tamo ide raditi , i sto je dozvoljeno za neometani uzitak al bato, zato i kosta.
    Radije usparati lovu i otici dozivjeti grad kako spada nego navlaciti neki mikro budzet pa spajat kraj s krajem i nadat se da imas za kartu kuci. Bar ja tako razmisljam, a tko hoce moze i autostopom i hostelima i parizerima :spliff:
     
    #19
    • Slažem se Slažem se x 2
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 1
  20. No Joke

    No Joke Predvodnik Krda
    Poznanik Foruma

    Učlanjen(a):
    10.09.2012
    Poruka:
    5.076
    Sviđa im se:
    14.233
    Trofej poeni:
    358
    Ratings:
    +17.042 / 30 / -1
    Sad kad sam otkrio da je pol satna masaža penisa sa pogledom na stari grad Prag u češkoj samo 130 kuna, pa nikad više neću ić u Dam ;).
    Svugdje se da otići, ja sam u bolonju otišao ko mulac iz zadra na stop sa 200 kuna u džepu, stigao za 30-tak sati i promjenio 15-tak vozila, bio 3 dana i super se proveo, ma parizer zakon :D.
     
    #20
    • Sviđa mi se Sviđa mi se x 5

Preporučite stranicu