Autopotovi + Biotabs (organske tablete)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
15.09.2018
144
224
43
29
U biti ovaj sto je predviđen za ispod Pota moze ici i u Tank ?
 

Prilozi

  • Screenshot_20191007-173243_Chrome.jpg
    Screenshot_20191007-173243_Chrome.jpg
    126,4 KB · Pregleda: 52

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
707
2.684
163
56
Ne, taj koji ide na dno pota ti ne pravi onako fine mjehuriće kao onaj akvarijski kamen. Uzmi pumpu sa dva izlaza, jedan izlaz sa kamenom stavi u tank, drugi izlaz spoji na airdome. Ali to ti ne treba, ja koristim, eto jer imam, ali ti samo stavi bubbler u tank. A zapravo ti ni to ne treba. To ti je ovaj sivi kamen.
 

Prilozi

  • aquarium-air-pump-250x250.jpg
    aquarium-air-pump-250x250.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 40
15.09.2018
144
224
43
29
Nisam htio otvarat novu temu ali evo nesto sto sam iskopao a mislim da nema ovako detaljno opisano na forumu :) BIO TABS
Nova revolucionarna organska metoda uzgoja bazirana na beneficijalnim bakterijama i mycorrhiza gljivicama.Dodavanjem ovih supstanci vašoj zemlji dovodi do pobuđivanja mikrobiološkog života vašeg medija a samim time i do nevjerojatnih rezultata.Vaše biljke će u takvoj zemlji imati bolji imunitet odnosno otpornost na razne bolesti i nametnike te bolji kapacitet za hranjenje što dovodi do optimalnog rasta.Ova metoda prehrane u kombinaciji sa autopotovima vam daje dosad neviđenu autonomiju i stres-slobodni užitak u uzgoju sa minimalnim naporom.

ŠTO JE MYCORRHIZA?
Grč. Myco=gljiva,rhiza=korijen

U prirodi 85% biljaka živi u kombinaciji sa mycorrhiza-to su korisne gljivice koje žive u zemlji te stvaraju simbiotsku vezu sa vašim korijenjem.Povećavaju rast vašeg korijena i njegovu mogučnost za unos hrane i vode u biljku čak do700%.Također pojačavaju imunitet biljke i mogučnost obrane od nametnika i bolesti te veću izdržljivost na stres od suhe zemlje.Ove korisne gljivice stvaraju simbiotsku vezu sa vašim korijenjem i međusobno korisnu suradnju omogučavajući korijenu puno efektniji unos nutrijenata.Pošto gljivična hifa može rasti na velikoj udaljenosti od korijena ali ipak ostati povezana sa korijenom,čini korijen „stotinama“ puta večim te doseže mjesta puna nutrijenata koja bi u protivnom ostala neiskorištena.Mycorrhiza stvara živu vezu između korijenovog sustava za hranjenje i mikrobiološkog sustava tla omogučavajući bolji rast plodova veče kvalitete no pritom anulirajući ph i temp. fluktuacije.Kvalitetna i zdrava zemlja puna je mikroorganizama,a mycorrhiza je bitan faktor za njihovu beneficijalnu aktivnost.Dodavajući mycorrhiza i beneficijalne bakterije vašoj zemlji vi stvarate novu i bogatu mikrobiološku mrežu optimalnu za vašu biljku.

BENEFICIJALNE BAKTERIJE-ESENCIJALNE ZA ZDRAVU ZEMLJU
Bakterije u zemlji žive od organske materije, njihova koncetracija je najveća oko korijena te postoje tisuće vrsta.One izvode mnoge procese bitne za vašu zemlju kao što je razgradnja odumrlog organskog materijala oslobađajuči nutrijente za njihovu dostupnost biljci.Druge bakterije čiste zemlju i doprinose dobroj strukturi zemlje.Rhizobakterija(bakterija korijena) kolonizira okolinu korijena (rhizosfera) i štiti ih od patogena te omogučava rast biljke, plodnost tla.Stvara različite vrste regulatora rasta(auxin,giberelin,cytokinin…)koji stimuliraju uvjete i rast korijena.Bakterije zaslužne za dostupnost dušika(jako bitan element za rast) biljci,bakterije koje oslobađaju fosfate ili ih proizvode. Bakterije koje omogučuju unos ostalih esencijalnih elemenata za biljke,bakterije inhibitore raznih bolesti.Bakterije koje izoliraju supstance potrebne za lakšu kolonizaciju korijena mycorrhiza gljivicama.Beneficijalne bakterije su bitan čimbenik u stvaranju kompleksne mikrobiološke mreže za zdravu zemlju koja omogučuje optimalan rast.



STARTREX
-poboljšavač tla i organsko gnojivo sa visokim probiotičkim bakterijskim sadržajem.NPK 3:2:1

Sadrži veliku količinu bakterija za poboljšanje zemlje i bolji unos organskog gnojiva.Večina zemlje za uzgoj je sterilizirana da ubije patogene i korov no to ubije i beneficijalne bakterije rezultat je produženo vrijeme za uspostavu mikrobiološkog sustava.Koristeći STARTREX vi osiguravate trenutnu uspostavu mikrobiološkog sustava za korijenje vašeg bilja i početnu prednost u razvitku vašeg korijena, a time i biljke.

3 osnovne komponente STARTREX su:fulvinska kiselina,humus i silikon.Fulvinska kiselina je glavni transporter u prirodi, ulazi u stanice biljke i donosi im nutrijente.

-za ponovnu upotrebu vaše zemlje ili coco-a.Ostavite vaš medij u pot-u,izvadite površinski sloj od 5 cm i bacite ga,zatim izvadite stabljiku i veliko korijenje, a malo ostavite.Umiješajte 2 velike žlice(25g)STARTREX sa 1 litrom zemlje ili coco-a i koristite kao novi gornji sloj pot-a.

-koristite za sve vrste bilja.

-za zemlju i coco,za pot-ove i bilje posađeno u tlu, unutrašnji i vanjski uzgoj.

ORGATREX
-organski akcelerator rasta i cvjetanja, koristi se u obe faze-tekuće gnojivo NPK 7:6:7

-sastojke je odobrila „Soil Association“.Visoki sadržaj elemenata u tragovima i šečera,ovo gnojivo funkcionira u sinhronizaciji sa beneficijalnim bakterijama i mycorrhiza gljivicama.

-mješavina ORGATREXA i vode može stajati 2 dana,čuvati na hladnom i promiješati prije uporabe,koristi se za sve vrste bilja.

-proizvod sadržava: alfalfa meal,melasu,kali vinasse,silikon oxid i kameni prah(Zn,Cu,Ca,Mn,Mg,S,Si,Fe)-baza dostupnih mikronutrijenata.Svi sastojci su odobreni od „British Soil Association“.

-koristi se kao tekuće gnojivo za sve vrste bilja,dodajte 1,5ml na litru vode i koristite sa svakim zalijevanjem tijekom cijelog ciklusa rasta i cvjetanja.

-za zemlju i coco,za pot-ove i bilje posađeno u tlu,unutrašnji i vanjski uzgoj.

BACTREX
-pruža zaštitu korijena od patogena, pretvara organsku materiju u humus i apsorbira dušik iz zraka.NPK 0:0:0

-je suhi vodotopivi prah pun benficijalnih mikroba za zemlju i korijen(6 vrsta Bacillus spp.),gljivica(trichoderma) i actinomycetes.Ovi sastojci su pomno birani zbog njihovog izuzetnog efekta na strukturu zemlje i njezinu plodnost.“Specijalizirane“ bakterije za korijen su „pakirane“ u topivi Yucca extrakt i organski katalizator za brzu konolizaciju i rast u zoni korijena.

-bakterije su jednostanični mikroorganizmi koji ovise o dušiku(energija) iz drugih sustava za preživljavanje.Selektirana grupa bakterija je specijalizirana za pribavljanje energije iz finog korijena(mrtve stanice korijena,ostaci organske materije…).Rhizobakterija(Bakterije korijena) povečava topivost minerala(P,K,Ca).One vežu atmosferski dušik i povečavaju dostupnost korijenu postoječeg gnojiva.Njihova funkcija je i da služe kao pomagači mycorrhiza pripremajuči put za njihov razvoj u korijenu.

-osim beneficijalnih bakterija BACTREX sadrži i različite vrste Trichoderma-to su vrste gljivica koje žive na „račun“ drugih gljivica, uključujući onih koje izazivaju bolesti, stoga trebalo bi ih koristiti pri sadnji kako bi konzumirale patogene gljivice.Kombinacija trichoderma i mycorrhiza vam daje najbolje od oba svijeta povečana zaštita i prehrana vašeg bilja.

-sadrži 8 vrsta beneficijalnih bakterija,trichoderma i humusnu kiselinu.

– može se koristiti za zaštitu nedavno ukorijenjenih klonova i proklijalog sjemena od patogena,koristite 1 čajnu žličicu na 1 litru vode što vam je dovoljno za 50 klonova ili proklijalog sjemena.

– za zemlju i coco,za pot-ove i bilje posađeno u tlu,unutrašnji i vanjski uzgoj.

BIOTABS
-Potpuno organsko gnojivo bazirano na sporo-otpuštajućim tabletama za bilje.Dovode zemlju u stanje mikrobiološke aktivnosti uz sumplementaciju nutrijentima.NPK 12-9-9

-Sadrže 100% organsko gnojivo koje će držati vaše bilje duboko zeleno kroz cijeli ciklus čak i bilje sa dugim ciklusom cvjetanja .Kompanija BIOTABS.EU ima 30 godišnje iskustvo i garantira da rezultati dobiveni BIOTABSOM postavljaju presedan u postignutim rezultatima te da nakon što ih iskušate svi ostali će postati suvišni.BIOTABS organsko gnojivo u obliku tablete sadrže sve bitne minerale u kombinaciji sa dušično-vezajućim i fosfatno-otapajućim bakterijama te ostale supstance bitne za zdravlje vašeg bilja.

-Tablete sadrže formulu sporo-otpuštajućeg dušika, prirodnu humusnu kiselinu i beneficijalne bakterije što će omogučiti dobar unos nutrijenata i njihovu maksimalnu iskoristivost.

-koristite za sve vrste bilja,ugurajte BIOTABS 5-10cm u zemlju ili coco i zalijte ih.

-volumen pot-a:5 l – 1 tab.,10 l – 2 tab.,20 l – 3 tab.,30 l – 4 tab.,40 l – 4 tab.,50 l – 5 tab.,60 l – 6 tab.

-za zemlju i coco,za pot-ove i bilje posađeno u tlu,unutrašnji i vanjski uzgoj.

MYCOTREX
Najkoncentriraniji Mycorrhiza produkt na tržištu.Spoj Endo Mycorrhiz spora,Rhizosphere bakterija,morskih algi i humusne kiseline za poboljšavanje zemlje.

-Mycorrhiza su beneficijalne gljivice koje ulaze u simbiotsku vezu sa biljem(korijenom).Povečavaju doseg samog korijena i funkcioniraju kao korijen same biljke što dovodi do povečanja kapaciteta unosa do 700%.Samo zamislite što to znači za zdravlje i rast vaše biljke i zašto je bitno da MYCOTREX dodate vašoj zemlji.

-MYCOTREX je mix 9 različitih tipova mycorrhiza spora koji sadrži 88 spora po gramu.Kombinacija ovih spora se razmnožava na korijenu i vesikularno-arbuskularni Mycorrhiza se uspostavlja što povečava kapacitet unosa korijena.Fina tanka hifa mycorrhiza penetrira duboko u najskrivenije kutke zemlje te pretvara dostupne nutrijente u hranu za biljke.

-Nebrojene studije su pokazale da biljke sa uspostavljenim Mycorrhiza sustavom imaju bolji rast i veću mogučnost preživljavanja jer su otpornije na bolesti.Imaju veći unos nutrijenata i vode koju dulje zadržavaju u sistemu.

Mycorrhiza u MYCOTREXU:

Glomus claroideum

Glomus etunicatum

Glomus clarum

Glomus sp.

Glomus microaggregatum

Glomus intraradices

Glomus mosseae

Glomus geosporum

Entrophospora colombiana
 
15.09.2018
144
224
43
29
Jeli itko imao iskustva sa ovim potovima ?
 

Prilozi

  • Screenshot_20191014-174738_Chrome.jpg
    Screenshot_20191014-174738_Chrome.jpg
    107,4 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_20191014-174748_Chrome.jpg
    Screenshot_20191014-174748_Chrome.jpg
    149,6 KB · Pregleda: 50

kipo

Aktivan Član
14.02.2017
307
3.534
143
Pozz ekipa, pitanje oko autopota i gnojenja xy gnojivima koja nisu tabsi. Zanima me sa kolikom kolicinom vode, i gnojiva u odnosu na vodu zalijevati biljke koje su spojene na autopot? Hvala
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
@haja
Za 15 litarski autopot ide 1 litra vode sa gnojivom, al prije toga zatvori vodu na 24 sata. Gnojivo stavljaj po tablici za to gnojivo, al izracunato na tjednoj bazi. Znaci ako svako zaljevanje ide 3 ml gnojiva ti stavi od 6-10 ml na litru ( gnojivo stavljas jednom tjedno nakon 3-4 tjedna vegetacije, odnosno po potrebi biljaka).
Nakon sto si zalio ostavi jos 24sata i onda otvori ventile za vodu.

Ako radis sa mineralnim gnojivima (tipa mineralna Canna) onda moras sve mjesat u tanku di ti je voda. Mineralno gnojivo NE zalijevas odozgo u pot, vec iskljucivo stavljas u tank! (ispravak - pogledaj post dolje)
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: GoLee and kipo

kipo

Aktivan Član
14.02.2017
307
3.534
143
@haja
Za 15 litarski autopot ide 1 litra vode sa gnojivom, al prije toga zatvori vodu na 24 sata. Gnojivo stavljaj po tablici za to gnojivo, al izracunato na tjednoj bazi. Znaci ako svako zaljevanje ide 3 ml gnojiva ti stavi od 6-10 ml na litru ( gnojivo stavljas jednom tjedno nakon 3-4 tjedna vegetacije, odnosno po potrebi biljaka).
Nakon sto si zalio ostavi jos 24sata i onda otvori ventile za vodu.

Ako radis sa mineralnim gnojivima (tipa mineralna Canna) onda moras sve mjesat u tanku di ti je voda. Mineralno gnojivo NE zalijevas odozgo u pot, vec iskljucivo stavljas u tank!
Hvala na odlicnom odgovoru!
 
15.09.2018
144
224
43
29
Ja bih se usudio reci da je biotabs/autopot jedna vrsta growa koja oscilira i na neki nacin odvaja se on onog predhodnog standardnog indoor uzgoja do te mjere da osoba koja uzgaja na tabsima i koristi navodnjavanje nema nista za uciti od onoga profija koji radi bez ovih noviteta odnosno zonglira sa 5 flasa gnojiva i vode.