B l u e s b l u e s

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

Hooker

music support
09.01.2012
915
2.082
163
51
Texas Flood

Grupu Texas Flood osnovao je 2004. godine gitarista i pevač Nenad Zlatanović. Od samog početka Texas Flood neguje žestok gitarski bluz rok. Posle mnogih promena u sastavu benda od jeseni 2009. godine nastupaju kao power trio, sa ritam sekcijom koju čine živa bubnjarska legenda – Vlada Golubović (ex-Bajaga i Instruktori / Riblja čorba / Suncokreti) i basista Ivan Čukić.
U januaru 2009. objavljen je prvi album “Grinnin’ in Your Face” za etiketu Blues Time Records, sa sedam autorskih kompozicija Nenada Zlatanovića. Na albumu se pored njih nalaze još i obrade pesama Mr. Big (Free) i Grinnin’ in Your Face (Eddy Songhouse). Producent albuma je Vladimir Negovanović a kao gosti se pojavljuju Raphael Wressnig (Austrija), Hammond B3, Little G (Mađarska), gitara i vokal i Billy Gibson (SAD), usna harmonika.
Bend je nastupao po brojnim klubovima u Srbiji, kao i na mnogim evropskim festivalima. Bili su i predgrupa na koncertu benda ZZ Top u Beogradu 2009. godine. ( copy-paste tekst sa kcindjija.com )

Prvo jedna izjava Nenada Zlatanovića o bluzu : - Bluz ne dolazi samo iz tuge, on predstavlja kompletan život, kakav god on bio. Sve teme su životne, a život nije samo tuga, on je prosto takav kakav je. Za razliku od nekih drugih muzičkih žanrova, u bluzu nema mitologije, potpuno je ogoljena forma i naravno da se u takvom izrazu oseća šta je čovek prošao tokom života.

A da ne bih sad opet tražio po netu pa kopirao ovde, jednostavno ukucajte Nenad Zlatanović na Google i sve vam lepo piše.


Zaslužili su da se nadju ovde, pogotovo za one koji nisu čuli za njih
 
  • Sviđa mi se
Reactions: irieman