Back 2 Life

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

dvd

17.05.2010
0
3
0
44
Pozdrav svima,

U prvom uzgoju sma imao problema sa gnojenjem,tj pregnojio sam :)!
https://forums.vutra.org/threads/7072-Smedje-fleke-po-listovima
Ispirao par dana,prestale fleke.Nastavio ispirati,poskidao smedje listove,zalijevao samo vodom do kraja,2 dana mraka,obrao osusio...
za prvi put zadovoljan,dobio 30tak grama suhog.Okus i miris je mogao biti puno bolji da nisam pretjerao sa gnojivom,a i kolicina vjerovatno,ali za prvi put odlicno!
Posto sam sredio drugi box,i poceo novi grow,a bilo mi zao baciti biljku,ja je vratim u vegetaciju u PC box iako su na na njoj su ostala 2-3 mala cvijeta,skroz u dno koji se nisu mogli razviti zbog nedostatka svijetla!
Presadio sam je u veci pitar,sa novom zemljom(oko 10 litara,knap stane u box:),i vratim je u vegetaciju.Gornji dio se poceo susiti i mislio sma da je to to...ali bio sam strpljiv i rezao suhi gornji dio svako malo i kroz 10 dana me je prijatno iznenadila...prvo se pojavili mali amorfni listovi iz tih cvjetova,kao kotiledoni,a onda iz dana u dan je napredovala eksponencijalno :) :) :)!
Drzao sma je u vegetaciji oko mjesec i po,radio lst,i dobio prasumu u PC Boxu.Sada je na cvjetanju vec nekih 20 dana,djubrim puno manje nego prosli put,iako je sada biljka 3 puta veca nego u prvom grow/u kada sam pregnojio:),ali neka!

Moje pitanje za iskusnije uzgajivace je sljedece:
Da li da odstranim koji list da ne zaklanjaju cvijetove ili da ostavim onako kako jeste?
Vlaga u prostoriji se ne spusta ovih dana ispod 65%,kisa i jesen cine svoje,pa ni u boxu ne moze biti manja.Bojim se da ne dodje do pojavljivanja budji kasnije,pa sam postavio jos koji ventilator da puse po vrhovima!Temperatura je u podnozju 21-22,a vlaga ne ide zadnjih 15tak dana ispod 70,ali pri vrhovima poslije postavljanja ovim malih ventilatora je 28+ :),a vlaga je spala na 50tak %.
Da li ce mozda da im steti topli vazduh koji dolazi od tih malih ventilatora?Meni se cini da imne steti,a prije sam znao naci i rosu na vrhovima poslije 12 sati mraka,sada toga nema...mislim da ce im manje skoditi malo visa temperatura nego veca vlaga?

Eto ako ima ko neku sugestiju,samo slobodno!Mislio sam otvoriti dnevnik ali proslu sam napola spalio,a ovu nisam slikao!

Inace u pitanju je neka domacica,ima puno jeben high,vrlo malo tjelesnog efekta,sve u svemu puno mi se svidja.Sljedeci grow ide u veci box i radi se scrog,pa se mozda natjeram napraviti pravi dnevnik :)!

Slike:
http://img237.imageshack.us/f/citava.jpg/
http://img214.imageshack.us/f/citavasasvjetlom.jpg/
http://img824.imageshack.us/f/gornjidio.jpg/
http://img687.imageshack.us/f/ultimatelst.jpg/
http://img811.imageshack.us/f/bud.jpg/
 
  • Sviđa mi se
Reactions: upitnik???

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
45
Obavezno tu vlagu reguliraj i kako si reko bolje veća temp.... nego vlaga...
Puhanja nikad nije dosta to upamti tj.više zraka svakako...
Gledaj da nepuše baš direktno po njima toliko i listove nediraj u biti nesječi .
Vidim na sliki kako ti stoje ventovi... pa probaj ih malo na bočne strane prebacit tako da pušu između sijalica i vrhova sami.
Ako možeš koji savij ispod nekog bitnog heda i to je to...
Biljka je preljepa pa onda je šteta da neuzme u Hedove sve što ima na sebi bit će šećera vidit ćeš samo izguraj do kraja.
LST si uradio super i držiš do nje sa ljubavi izgleda dobiješ + za ovo djelo.

Eto nadam se da si skužio šta sam htio reć.....
 

dvd

17.05.2010
0
3
0
44
Hvala ti stari...
Moram reci da je uzivanje gajiti svoje,jednostavno me to toliko opusta,da ne propustim dan da ne provedem vrijeme sa biljkom.Koliko je dobra za konzumirati toliko mi je skoz kul sam uzgoj!
Jedino jos mjesta za ventove ima tu gdje jesu ili ispod listova,od kuda sam ih maknuo.PC Box je bukvalno pretrpan :)!Iznad ima jedno 30tak hedova koji se daju izbrojati i stoje manje vise u istor razini,sto je za box 40x20 fakat punoooo...ako krenu sa debljanjem oni ce se bukvalno dodirivati :)!
Hvala za listove,to me je malo bunilo,sta je bitnije list ili cvijet da bude pod svjetloscu u fazi cvijetanja!Logicno je da biljka pravi hranu preko lisne povrsine,pa samim tim bud ce rasti i prerasti list!?!

Jos jednom da napomenem da je ova biljka bila vec jednom posjecena tj.poslije berbe vracena na vegetaciju tako da joj je ovo drugo cvijetanje :)!
 

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
45
Da,da to mi se sviđa što je druga berba pogotovo ideš prema naprijed dobrim korakom...
A to što kažeš da že Hed prerasti list s vremenom u pravu si tako se biljke i ponašaju a Hed na vrhu dobrim djelom jede listove to si i sam vidio koliko malo ostane lista na vrhovima Hedova kad trimaš Hedove.....
Pogledaj malo i ostale dnevnike obrati pažnju po slikama pa ćeš vidit...
Upamti svakim danom učiš to nikad nemoj da zaboraviš !!!!!!!!!!!

Sretno !!!!!!!!!!!
 

dvd

17.05.2010
0
3
0
44
Pozzz.

Evo malo informacija ko je pratio ovo...biljka je opasno prerasla big tower,i vlaga se jednostavno nije mogla regulisati.Pa je prebacena u veci box i pod HPS 250!Vlaga pod kontrolom,temperatura isto,ph nije mjeren,voda sa cesme,gnojivo 4:5:7,koristen i H2O2 jer u zemlju niej nista dodavano(terra magna)!
Vrhovi su otezali i lagano padaju,a pistile pocele da smedje,a donji listovi lagano da zute!Uradjen je dobar flush danas!Blizi se kraj,ali trichomi su jos uvijek mlijecni i prozirni,pa mislim da joj treba jos jedan flush i jos bar 2 sedmice i 2 dana mraka!Sugestije dobrodosle!
Sada je u 50tom danu cvijetanja:

uploadcijela.jpg
uploadcijela.jpg
http://img227.imageshack.us/f/uploadcijela.jpg/

http://img218.imageshack.us/f/uploadkh.jpg/
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Avantura

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Sad češ viditi šta je hps,ima da bikne,samo da je bilo malo ranije:)ja bi je razvuka joč mini 20 dana,šta više.+
 

dvd

17.05.2010
0
3
0
44
Ulazimo u zavrsnu fazu,56.dan je na rezimu 12/12,temperatura i vlaga uredni,zalijevana je vodom sa cesme,koja je prilicno tvrda,i to sada uzima danak,a mislio sam da ce izgurati bez regulacije PH!Dakle pokazuje znacajn nedostatak N,pogotovo poslije ispiranja,a prije koji dan je bukvalno preko noci dobila tackice i przenje listova koje je ukazivalo na nepovoljan PH!To sam regulisao odmah,i koliko mi se cini nema daljnih ostecenja.ali ostaje pitanje za zute listove,tj nedostatak N,jer nema smisla gnojiti a krenuo sam sa ispiranjem!

Ovako to izgleda sada

http://img832.imageshack.us/f/picture0080x.jpg/
http://img820.imageshack.us/f/picture0010s.jpg/

Moja procjena je 10tak dana jos minimum,plus 2 mraka.Pistile jesu doduse pocele da smedje,ali kristali su mutni i providni jos uvijek,kao sto se i moze vidjeti na ovoj jednoj slici!

Sugestije i komentari su dobrodosli!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mr.dr.Smok

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Druže normalno je da pri kraju žute listovi.To je znak da je pri kraju.Nebrini druže sve je to super i dobro ti to tjeraš.
Ljep pozdrav i sam tako do kraja.
 

dvd

17.05.2010
0
3
0
44
@mr.dr.Smok

Ma jasno da zute,nego ovaj put nisam pretjerivao sa gnojivom,a i ispiranje sam odradio vanjano,pa se reko da nisam pretjerao,da ne uprskam pred kraj :)


@ tititus https://forums.vutra.org/../members/13301-tinitusjedna u cvatu,ali druge su u vegetaciji :)

Ako imate sugestiju vezano za vriejme sazrijevanja slobodno recite,necu je skinuti prije,jedino ako se bude bas pocela zutiti opasno i susiti,ali sumnjam da ce!