Barcelona

  • Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko web plejera. Slušamo se!
Hempatia Canna iGrow Mills Nutrients

MMSplit

Tata Splico :D
Poznanik Foruma
21.03.2014
254
1.598
143
#1
Pozdrav ekipa!

Ne mogu a da ne napišem kratki osvrt na svoje putovanje u Barcelonu. Čisto sa stajališta zaljubljenika u našu najdražu biljku. Pa da krenem...

Čuo sam da se u Španjolskoj na travu gleda dosta blagonaklono, ali ono što sam doživio je apsolutno iznad svih mojih očekivanja. Stigli smo u Barcu kasno navečer, a u roku od sat vremena smo već bili razvaljeni od ulične ganje.

Dakle, kratke upute za ulično kupovanje trave:

- otići u Gotičku četvrt (El Barri Gotic), na Ramblu ili Plaza de Catalunya, na ulici potražiti (sad ću bit politički nekorektan) tamnopute (crnci, arapi) ekipe koje prodaju limenke piva po cesti i pitati ih ima li gdje za kupiti trave (weed, ganja, cannabis - svejedno). Pričekati da donesu, pitaju nekoga ili otići s njima do najbližeg portuna (haustora, kućnog ulaza) i preuzeti robu.

- to je u biti to. That simple. :)

Cijena "ulične" trave - oko 10-20 eura za kesicu (par grama, nisam vagao). Kvaliteta je odlična, nema sjemenki, ako imaju nešto brendirano naglasit će. Cjenkanje je moguće, pogotovo ako se nabavlja još nešto (ima svega, al neću sad o tome...).

Dakle, skroz se dobro može proći i na uličnoj travi. Međutim, ono što me najviše oduševilo su cannabis klubovi (odnosno klub u mom slučaju). Imaju "jako stroga" pravila o članstvu, ali u slučaju da vas preporuči rezident (opet jedan od onih crnaca s ulice) i ako kažete da ste u Barceloni na duže vrijeme (budite kreativni - fax, postdiplomski, rođaci Španjolci...) članska iskaznica vam je u džepu za 5 min. I onda ulazite u raj... Moj klub, čiji sam ponosni član, na par koraka je od Ramble (neću reklamirati). Za 20 eura se dobije godišnja članarina (jbg, morat ću nazad brzo da mi ne propadne :) ) i pristup kupnji 10-ak sorti: mislim da sam probao sve ali ne mogu se sjetit baš svih. Nešto Sensija, RQS, a ostale su španjolske (Reserva Privada, DNA...). Kushevi i Hazeovi su 15 eura za gram, ostale 10.

Pokušat ću se prisjetit nekih: Candy i Silver Kush, Amnesia Haze, Critical, AK 47, nekakav Cheese, Elephant Bud... Jbg, ostalo mi je u oblaku dima... :) Uglavnom, nađe se za svakog po nešto. Cijena je jeftinija nego na ulici, izbor je veći, a užitak biranja - neprocjenjiv.

U klubu naravno dobijete grinder, rizle i sve što vam treba (pića su 1 euro), i zavaljeni u udobne fotelje pušite do besvijesti.

"Strogo je zabranjeno iznositi travu van kluba" - osim kad kupite i odmah iznesete van kluba... :) Trebalo mi je 2 dana da to shvatim, prva 2 puta sam zapalio jedan tamo... Na izlazu su me samo upozorili da zbuksam sve u jaja, ali ni to mi se nije dalo, pa eto, ništa. :)

A sad još da kažem nešto o idealnim mjestima za pušenje...

Apsolutno svugdje... :) Pošto sam poznati paranoik u ekipi, prvo sam se brinuo da ne smijemo ispred djece, turista, domaćih, na plaži, u kafiću... Međutim, brzo bi me demantirao ili opušak jointa u blizini ili netko tko upravo rola i pali joint. Malo sam zakasnio na jedno okupljanje u "fancy" kafiću u rezidencijalnoj četvrti Gracia (više cijene, bolji auti, manje turista, zgodnije cure) i zgrozio se kad su moji palili joint, a onda su 4 predivne cure do nas zapalile svaka svoj. Znači, nemam šta za dodat.

Rezime je, opet pod uvjetom da ste normalni, da se znate kontrolirat s opijatima, da vas neće naći mrtve ispod mosta, da ste uštedjeli nešto para i idete si dat oduška s ekipom - slobodno na weed trip u Barcelonu. Nije Amsterdam, ali uskoro će biti...

Over and out :sun2: