Big Tower Pc Grow Box 1st Time Assorted Auto Mix

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

seeders

Aktivan Član
05.01.2010
91
2
0
33
Pozdrav!
Nakon pročešljanih dnevnika, odlučio sam se i ja za PC box kao za grow place te jedan dnevnik i otvoriti. :)
Neke osnovne informacije o boxu:

Kućište:
Big Tower

Svjetla:
Cfl - SuperPlant 125 W 6900K (za vege fazu) te HPS - Philips Son-t Pia Plus 100W (za cvjetanje)

Ventilacija:
upuh: 1*Ventilator SCYTHE Ultra Kaze, 120mm, 3000 okr/min
ispuh: 2*Ventilator SHARKOON 80mm, 32,6dB, System fan P
--> također imam jednog koji miješa zrak iznutra: 1*Ventilator SHARKOON 80mm, 15dB, System fan S

Kućište je omotano folijom Diamond Mylar koja navodno reflektira 95% svjetla.

Što se tiče zabavnijeg dijela:

Zemlja:
CompoSana za rajčice (pH je oko 5,8)

Sjemenke:
Buddha seeds - Assorted Auto Mix (u paketu se dobije 10 komada od kojih su poznati samo White Dwarf, Red Dwarf, Deimos i Syrup dok je ostalih 6 sorti eksperimentalno, no fora je u tome da se ne zna koja je koja)

Priča o boxu:
Box je već bio na slaganju prošle godine oko 10. mjeseca. Malo pomalo sam skupljao sve materijale, što zbog lijenosti, što zbog nedostatka određene robe. Prije mi je došao Big Tower iz drugog kraja Lijepe Naše kojeg sam cijeloga rastavio te sam mu naštelao otvore za ventilatore da zrak može neometano prolaziti (one rupice su stvarno male...). Nakon toga sam prvo stavio ventilatore - i to na vanjsku stranu radi povećanja prostora (tu sam čak i plastiku morao prepiliti). Foliju sam komad po komad lijepio Duck Tapeom tako da se lijepo drži. Zatim je slijedio finalni dio slaganja boxa, a to je postavljanje lampe. Nju sam postavio tako da se drži na samo jednoj vidi na metalnom podlošku koji je dvjema plastičnim vezicama vezan za "strop" boxa. Nakon ovih radnji, ostale su još samo trivijalne stvari kao što su spajanje ventova s adapterom, postavka filtera za prašinu na upuh te slaganje isfušanih light trapova.

Zaključak o boxu:
Uloženo je dosta novca u njega. Pazio sam na mnogo sitnica te mi je cilj dobiti pristojan iznos za jedan ovakav grow. Ne trebaju mi neke količine, niti imam namjeru prodavat itd. već isključivo za vlastite potrebe. Nije baš previše stealth što se da odmah primijetiti, ali nije mi ni potrebno da bude.

Početak dnevnika uzgoja:
Sjemenke su stavljene na klijanje 21.3. Stavio sam ih klijati između vlažnih maramica (napomena: ja sam ih navlažio, da se ne bi pomislilo da sam ih stavio u one za ruke) u omotu za VCR kazete. Pustio sam ih sve do 26.3. kad sam ih presadio u male posudice u kojima je bila unaprijed pripremljena zemlja. Posudice su odstajale od 21.3. na zrake da zemlja poprimi malo života. Zemlja je pripremljena s 75% CompoSane i 25% perlita te kad sam joj izmjerio pH, bilo je oko 6,2 (pomiješano s vodom). Kako voda baca blago na lužnatu stranu, smatram da će se za nekoliko vremena pH dići na 6,5 kad mislim početi regulirati pH vode. Kao gnojivo, kupio sam HESI Starter Kit koji ima svoj vremenik, no kako je vrijeme rasta drugačije jer su autoflowering, smatram da ću imati problema s gnojenjem kao i s vremenom promjene žarulje.

Nekoliko slika:

Neuredno izvana:


Stražnja strana:


Prednja strana:


Uredno iznutra:


Lampa:


Ventovi:



Bebice:



To bi bilo to za sad. Valjda vas nisam previše pregnjavio sa svim tim. Iskreno, nadam se vašoj pomoći u budućnosti ako ne daj Bože dođe do problema ili ako jednostavno vidite da nešto ne štima s njom. Svaki komentari i kritike su dobrodošli.

Edit:
Zaboravih napisat. Temperatura u 00:00 s tim da je upuh trenutno namjesten na 1,5V, a ispuh na 4,5V mi je 21, a vlaga na skromnih 30% što moram pod hitno podignuti.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

deastate

Aktivan Član
25.09.2011
118
8
0
36
svaka cast na boxu. fakat dobro izgleda.
jedini savjet koji bi ti ja dao je da ovaj ventilator nekako usmjeris u lampu da ju hladi, jer mi se cini da ju vent na upuhu nece dovoljno hladiti.

ps: jesi li uzeo sjemenke koje znas koje su ili one random?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
@deastate, pa napisao covek:

seeders je napisao(la):
...Sjemenke:
Buddha seeds - Assorted Auto Mix (u paketu se dobije 10 komada od kojih su poznati samo White Dwarf, Red Dwarf, Deimos i Syrup dok je ostalih 6 sorti eksperimentalno, no fora je u tome da se ne zna koja je koja)...


sretno seeders
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
a, kontam sta si hteo da pitas, al opet, kako on da zna koja je koja kada su izmesane u pakovanju, jel... lutrija, pa mozda po fenotipu prepozna ;) "fora je u tome da se ne zna koja je koja"
 

seeders

Aktivan Član
05.01.2010
91
2
0
33
Prije bih se htio zahvaliti na podršci. :)

@deastate
Zasad mi je temperatura u boxu OK, ali ako se poveća, mogao bih to uraditi.
U vezi sa sjemenkama ne znam koje su. Kad kupiš taj Assorted Auto Mix od Buddha Seedsa dobiješ ih deset u paketu, ali ne znaš koja je koja tako da sam uzeo dvije random. Evo što na Buddhinov web siteu piše o njima:

Kod:
ASSORTED AUTO The best autoflowering mix.100% Buddha Seeds Quality.In this mix you will find one seed from each of these strains: 
White Dwarf 
Red Dwarf
Deimos
Syrup, and 6 seeds from different strains that will be in the market in the future or experimental hybrids, between them you´ll find smells and flavours which will remember to many of the biggest classics and some others really innovative. 
These seeds are introduced in a single tube without identification.
Every of them  100% auto-flowering and 100% feminized.Times to harvest vary between 50-55 days until 80-85.Ideal for them who enjoy the variety.
 

deastate

Aktivan Član
25.09.2011
118
8
0
36
havla @seeders i @power nisam znao da je takvo pakiranje da je cista lutrija sto ce se roditi...
buduci da mi kocka nije strana jako me veseli pracenje ovog dnevnika.

sretno seeders...
 

seeders

Aktivan Član
05.01.2010
91
2
0
33
Tako mi je navečer. Sad kad sam vidio po danu, popenjala se na oko 24, 25.
No imam probleme. Jedna vazica mi je puna vode, dok mi je druga isušena, a dok sam stavljao navečer vode, uvjeren sam da sam ih jednako napunio. Da još zalijem ovu bez vode, ili da pustim ovako?
 

Che*

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
10.09.2008
633
104
63
gurni prst i vidi da li je zemlja isusena.. ali ozbiljno, negdje sa strane gdje neces potrgati korijen. Ako ti je jedna isusenija od druge , postoji mogcnost da ti je ta na udaru ventilatora ili strujanja pa ti se brze isušuje. sto je normalno.. meni jedna zna biti skroz suha dok drugu ne zalijem jos dva dana nakon te..

e ne zmaraj se sa temperaturom, odlicno je to ... dapace..

Imas ventilator koji ubacuje zrak. i imas dva komada koji taj isti izbacuju.. znaci topli zrak od lampe se ne spusta dolje jer ga negativni pritisak izbacuje ( vise zraka izadje van nego sto udje) i to je odlicno. Ja bih na tvom mjestu izbacio ovaj ven. koji visi ispod lampe.. Po meni on je jedini koji razbacuje vruci zrak po boxu..Jednostavno pusti da priroda cini svoje.Topli zrak sam po sebi ide prema gore a ventilatori su dovoljno jaki da ga bez problema izbace van.

lijepo izgleda za sad?

No kaj ces sa smradom? to ce poceti jako smrditi nakon nekih 30-35 dana uzgoja.
 

makisplit

Aktivan Član
07.03.2012
501
132
0
43
jesi li mixao u jednoj tegli zemlju pa prebacivao u male vazice,pitam radi omjera zemlje,za prvi put bi trebalo zalit dobro vodom da se sve dobro i ravnomjerno slegne

GL
 

miricil-palmitat

Aktivan Član
26.01.2012
122
5
0
37
lijeva tegla je na zraku, tj rubu podloska, druga sjedi u podlosku, mozda je zbog toga i razlika u vlazi
 

seeders

Aktivan Član
05.01.2010
91
2
0
33
@all
A jeste brzi. :):) Hvala svima na odgovorima.
Mali update, počela mi je i vlaga bit problem, stvari koje više manje muče sve početnike. Ne želim se još žalit, pročitao sam nekoliko savjeta na forumu i pokušat ću s tim pa onda ćemo vidjet. Ne razumijem kako mi može biti problem, ventilatori su stvarno na mali napon namješteni jer su jaki (ispuh ima svaki po 67,6CFM, a ovaj za upuh ima 133,6CFM (3000RPM :)))) Držim prozor otvoren što bi i trebalo...javim više za taj problem kad izeksperimentiram malo s različitim načinima.


@Che
Da, zemlja je potpuno isušena, a na slici od jučer se vidi da je lijepo natopljena vodom (što sam čitao da se mora nakon presađivanja). Dakle, da je opet natankam kad "padne mrak"?
Onaj koji puše unutra je isključen po tvom naputku (njega sam stavio po nekoj sugestiji na forumu).
Smrad mislim riješiti tako da na stražnjoj strani kod ispuha (gdje su one letvice) natrpam aktivnim ugljenom i onda to prekrijem mrežicom. Čitao sam da su tako neki od vas ovdje to riješili.

@makisplit
Da, u tegli od 10L sam zemlju miješao pa sam malo stavio u dvije male (koje su sad unutra) te ostatak u dvije veće (od 3L). Kako je zemlja već bila vlažna, nisam zalijevao ništa vodom, tek kad sam presadio.

@miricil-palmitat
Istina, ali isto tako lampa je blago nagnuta prema dolje, pa su otprilike isto udaljene od svjetla iako je jedna bliža ventilatoru.


Evo da sve ne ostane na riječima nekoliko slika iako znam da je još rano za bilo što (no bolje spriječiti, nego liječiti), ali bar ćete biti upoznati s problemima s kojima se susrećem trenutno (jbg, ipak mi je prvi put):

Trenutan izgled:


Vlaga (???):


Mala vlaga, ali vidi se i isušena zemlja kod lijeve:


Normalna (možda paničarim, ali perlit je malo zažutio...ne znam zašto):


Isušeno siroče:


Pročitan savjet za sređivanje vlage, ali još ne daje rezultat:
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
seeders je napisao(la):
Kako voda baca blago na lužnatu stranu, smatram da će se za nekoliko vremena pH dići na 6,5 kad mislim početi regulirati pH vode.
Odmah regulirati pH ! Voda ti je vrlo vjerojatno pre visokog pH i za vrlo kratko vrijeme ćeš imati problema.
Što se boxa tiće...sjedi 5 :)
 

SimasZg

Aktivan Član
27.10.2008
500
57
0
38
valjano :vb_wave:...po meni nisi trebao trošiti novce na taj CFL, HPS 100w bi ti bio dovoljan i odličan izbor od pocetka do kraja, ali i ovo je super...

Bilo bi možda bolje da si od pocetka do kraja koristio vece posude sa zemljom, da izbjegneš presađivanje i stres, ali ok je i ovako...

sretno držim fige!
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
......slazem se sa Simasom..... kad porastu malo biljcice presadit u posude u kojima ce bit do kraja da nebi ispale patuljci kao Powerov jet47 koji je bio u casi i nakon toga je presaden al vise nije rastao......

....i dok bebe nisu izasle nemoj natapat zemlju vodom nego samo drzi gornji sloj zemlje vlaznim, dovoljno prskalicom malo navlazit zemlju par puta na dan......i nemoj dozvolit isusivanje gornjeg sloja da sjemenka ne ostane bez vlage jer onda ako se osusi moguce da ne izade....

.....sretno dalje.....
 

Che*

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
10.09.2008
633
104
63
Kompliciras. Prvi ti je put koliko vidim. Zamaras se sa glupostima. Mislis da u prirodi, ta ista stabljika , kad raste, mislis da ima optimalni pH, vlagu, zrak? vidim svi briju sad i na CO2.. Mislim ono.. previse nepotrebnih varijabli. Imas dobru rasvjetu, daj si samo slozi obicnu vodu iz pipe, dodaj gnojivo, kad vidis da je suho zalij. Ako je temperatura izmedju 15-35C sve je ok. Ja se nazalost ne slazem sa drugima. Ne vidim zasto komplicirati. Imam sve. od digitalnog pH metra do aparata koji mi mjeri lumene, i nista od toga ne koristim. Jedino pokusavam dan ranije staviti vodu u bocu da mi klor ishlapi , i to mi je najvise sto napravim.

Zelim reci, opusti se, zalij i uzivaj. Nista drugo ne gledaj. Da bacis to isto sjeme iza kuce ili stana, i da dodjes za par mjeseci, naci ces biljku o kojoj se nitko nije brinuo a tu je.. tako i tvoja biljka, ona je tu da uspije a ti joj dajes samo 3 osnovne stvari, zemlju , vodu i svjetlo.

ps. ne zamaraj se bojom perlita,to je stvarno nebitno.
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Slazem se sa Che-om!
Na vlagu pazim da ne padne ispod 30 samo iz razloga sto onda moram cesce zalijevati.
Imas super setup, pazi da ju ne spalis i zalijevaj po potrebi....
Sretno!
 

seeders

Aktivan Član
05.01.2010
91
2
0
33
Svakako ću poslušat taj savjet. :) No, neki put je briga jača od mene i stvarno želim pružiti da im ništa ne fali. Mislim da sada razumijem na neki način kako je to kada roditelji dobiju svoju prvorođenčad. Moram joj samo naštelat pH da bude kako treba jer je trenutno stvarno previsok (7,9). To sam sada pokušao kapljicama limuna. Uzeo sam mjericu od 2 dl i vidio da mi s 3 kapi pada na 6,20 tako da sam uzeo da ide 1,8 kapi po dl. Loše je što su kapi počele ići ko lude pa sam se pogubio na 10-oj tako da iščekujem sutra da vidim koliki će biti pH. :))
Kad to sredim, onda kreće opušteno razdoblje - samo zalijevanje i lagani razgovor s biljčicama :). Morat ću počet gnojit s Hesijem pomalo (čekam da izađu). :)
Presaditi ih mislim kad budu između 5 i 10 cm.

@SimasZg
Kupio sam i HPS i CFL-ku jer joj želim pružiti oba spektra, svaki za svoju fazu. Vjerovatno bespotrebno, ali možda joj i bude bolje. :)

@GreenRyder
Moram ti priznat da si me malo isparanoizirao za onu lijevu koja mi je bila suha. Nadam se da će mi ipak izaći nešto...

@All
Hvala na podršci. Lijepo je kad se skupi iskusna ekipa koja može pomoć. :):)
 

SimasZg

Aktivan Član
27.10.2008
500
57
0
38
Nemoj slucajno poceti gnojiti kad izađu...ma ni u vegetaciji, pažljivo sa gnojivima, tek kad bude u cvjetanju moj savjet!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.