Bijele musice ili sta vec!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.12.2010
15
1
3
37
Pozdrav! Danas sam obisao sajt i vidio da na nekim stabiljkama ima nekih bijelih kao svila paucina a musice koje sam opazio su isto skroz bijele! sta bi to moglo biti i kako se toga rijesiti!?tijekom odlaska sa sajta sam primjetio da i na ostaloj vegetaciji ima tih kao paucina i da su stabiljke unistene gdje su ti spotovi,moram napomenuti da sam na svojim dragim biljkama rukom odstranio te nepozeljne stvari.svaka pomoc dobrodosla!hvala
 
22.12.2010
15
1
3
37
Hvala prijatelju,zanima me jos dal mogu sad koristit insekticid za prevenciju kad je pocetak faze cvatnje ili nije preporuceno!?Insekticid je biokill,vijek trajanja je 4 tjedna i nakon toga se prema uputama bioloski razgradi.
 

mehanic

Banned
Banovan
11.07.2011
31
0
0
37
Bitno je znati da kada jednom primijetimo crvenog pauka treba odmah reagirati iako je tada najvjerojatnije kasno. Kad se kolonija razvije možete vrlo malo ućiniti. PREPORUČUJE SE pranje biljke u vodenoj otopini sapuna, no puno je bolje takve biljke potpuno ukloniti iz prostora za uzgoj. Gotovo je nemoguće ukloniti potpuno crvenog pauka. Ako ste na vrijeme zapazili promjene na listovima, otkinite list i na svijetlu pogledajte donju stranu lista. Ako primijetite da na žilama postoje jajašca koja izgledaju poput bijele prašine (brašna) ili dva do tri odrasla primjerka crvenog pauka tada vam se isplati prskati biljku insekticidom namijenjenom suzbijanju crvenog pauka, no ako primijetite pauèinu i veæi broj odraslih crvenih paukova tada uništite biljku. Suzbiti crvenog pauka kada se on pretjerano razmnoži nemoguæi je zadatak. Kako biste sprijeèili pojavu crvenog pauka, nabavite FLOROVIN štapiće koji se preventivno stavljaju par dana od klijanja biljke i štite biljku 42 dana od crvenog pauka i lisnih ušiju. EVO LINKA- POD BROJEM- 10.BOLESTI I NAMETNICI
Presadjivanje...Susenje i jos Svasta sto vas zanima!!!

Još ti to provjer jer neznam to ,jer nisam imao takvu situaciju...
stavio sam ti link.... držim figee!!


Ako koristite insekticid u obliku spreja, obavezno ga upotrijebite i nakon 14 dana, kako biste potpuno uništili crvenog pauka ili biljne uši. Naime, sprej efikasno uništava samo odrasle primjerke, a larve se normalno razvijaju.
 

Parazyd

Aktivan Član
21.04.2011
254
31
18
35
Na forumu vec postoji 5-6 tema o crvenom pauku oliti ga "Spider mites"...
Koristite search i ne spamajte
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
alo ljudi jel vi znate čitat??? nisu u pitanju spider mites nego neke BIJELE MUŠICE!!! takve i mene muče, izgledaju ko mali skakavci ili što već, rade neku paučinu koju im ja stalno s*****...
 
22.12.2010
15
1
3
37
Hvala metalmaniac izgleda da jedini znas citat :hehe:(cijenim svaciji trud da pomogne),stvarno izgledaju ko mali skakavci a i tako se i ponasaju,skacu s lista na list,ja sam im takoder rucno unistio te paucine,mislim da cu otic do sajta i pospricat s biokillom jer nebi da uniste moje drage.Kolko dugo imas vec taj problem?ja sam ih primjetio tek jucer...jesu li ti ikako nastetile biljci?
 

mehanic

Banned
Banovan
11.07.2011
31
0
0
37
neželim spamati dalje ali ako imaš paučinu najeb......si ...odnosno tvoja biljčica gotova je ....daj malo prođi po forum u pa češ viditi ...
Paučinu rade jedino oniiii Zapamti too!!!! ako imaš paučinu neko duže vrijeme biljka ti je gotovaa viditi češ po deblu točno kod zemlje po truljenju.....Dajte malo prođite forumm to je točno too!!!!
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
Mrcina je napisao(la):
Hvala metalmaniac izgleda da jedini znas citat :hehe:(cijenim svaciji trud da pomogne),stvarno izgledaju ko mali skakavci a i tako se i ponasaju,skacu s lista na list,ja sam im takoder rucno unistio te paucine,mislim da cu otic do sajta i pospricat s biokillom jer nebi da uniste moje drage.Kolko dugo imas vec taj problem?ja sam ih primjetio tek jucer...jesu li ti ikako nastetile biljci?

viđam ih već neko vrijeme ali zasad ne primjećujem nikakva oštećenja. ja biljke prskam sa otopinom čilija, koprive i češnjaka za prevenciju od lisnih uši i sličnoga (iako mislim da ne ubija ove bijele muhe)...

samo im ti svaki puta počisti tu paučinu i sve će bit u redu a ako želiš bit 100% siguran prskaj ih sa biokillom pa javi rezultat da i ja probam isto.
 
10.05.2011
31
2
0
42
Ima san isti problem, ja sam ih zvao minijaturnim ovcicama =) redovno prskanje s najsmrdljivijim koktelom ikad i nema ih više (češnjak čili)
 
22.12.2010
15
1
3
37
Hvala ljudi,jucer sam bio na sajtu i prskao ih sa biokillom,nadam se da ce pomoci.Kako sam provjeravao listove tako sam se naravno potrljao o stabiljku lemon skunka i na rukama mi ostao fin slatki miris naravno po limunu mmmmmm...jedva cekam,nadam se da cu sta prije otvorit dnevnik,imam dosta zanimljive genetike i mislim da bi dnevnik bi se dnevnik svidio mnogima(Lemon skunk,Twilight,Smile & Big Band). :icon_wink:
 
28.08.2009
8
0
0
33
Ja imam isto ta mala bela smeca po biljci ali nisam primetio da mi nesto posebno skode osim sto tamo gde ih nadjem i ubijem ostane bela tackica kao da skidaju pigment sa lista...nemam sliku ali izgledaju bukvalno kao sitne bele mushice i za sada sve koje sam nasao mislim da su bile sa donje starne lista. . .ali nema nikakve paucine tako da za svaki slucaj proverite po biljci mozda su vam promakli crveni pauchici.
 
30.05.2013
25
12
3
I ja imam 3 biljke i na 2 biljke na listu im se javila po jedna rupica a nisam vidio kukce nikakve u blizini ni u zemlji!! Šta bi moglo biti??
Potrebna pomoć!!!!!
 

huana.meri

Banned
Banovan
30.11.2010
1.110
7.467
258
čekirajte svi ispod lista, kad krene na oko odozgora biti vidljivo biljka je već jako ranjena, ja sam samo pokido sve listove sa ličinkama, nešpricam....sudeći po boji svijetliji su mlađi, tamniji stariji, znaći možda sam na vrijeme skinuo prije nego krenu šta god su naumili, možda...:confused::razvaljen:: IMG_0256.JPG IMG_0257.JPG IMG_0261.JPG

zanimljiv text o tom smeću bijelom
http://www.agroklub.com/povrcarstvo/stitasti-moljac-ili-bijela-musica/1342/
 
Poslednja izmena: