Biljke sporo napreduju?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
06.11.2008
4
1
0
39
Pozdrav svima!

Ortak i ja smo pre jedno tri, četiri nedelje posadili dvadesetak semenki: desetak sam prošle godine doneo sa Filipina, a desetak sam skupio u Beogradu na više različitih strana. Smestili smo ih u jednu veliku pravougaonu saksiju na krovu kod tog ortaka, u običnu zemlju koju smo kupili u cvećari. Plan nam je bio da jednu, dve ženske biljke od onih koje se lepo prime i počnu da rastu presadimo u veće zasebne saksije, u kvalitetniju zemlju pomešanu sa humusom. Zalivali smo redovno, obilazili često, ali posle skoro dve nedelje samo 4 semenke su počele da klijaju i to vrlo kilavo. Ako izuzmemo sjebano vreme u Beogradu u protekla 3, 4 dana, bilo je sunčano i u proseku oko 15 stepeni što kapiram da je relativno okej temperatura. Doduše, krov je na prilično velikoj visini i vetar povremeno ume jako da dune. :) Novi smo u ovome i prvi put pokušavamo da gajimo, pa nas interesuje šta bi to moglo toliko da uspori rast biljaka? Imate li neke savete ovako na keca?
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Iskobeljajte to sjeme iz zemlje, nema dovoljno konstantne vlage da proklija a vjerovatno ni vanjskla temperatura ne ide na ruku.
Imaš tu tutorijale od početka do kraja, upiši klijanje u search...
Da malo pročitaš vidio bi da ženke možeš otkriti tek kad počne cvjetanje a to je u vašem slučaju tek negdje kada prođe sredina ljeta. Čitaj, sve piše na forumu.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Za uzgoj vutre treba biti strpljiv, ako niej dovoljno toplo neće one tako brzo isklijati... Ponekad treba i do dva tjedna da provire na površinu ako ej temperatura niska. Prošle godine trebalo je oko 12 dana da mi isklijaju kad sam stavio sjemenke vani. I onda kad isklijaju trebaju prvo razviti listove i korijen da počnu brzo rasti...tek nakon nekih mjesec dana počinje malo ozbiljniji rast tako da samo strpljivo... K tome, još nije vrijeme kako spada. 15 C nije ok temperatura, tebalo bi biti minimalno 15 preko noći a oko 25 preko dana, to je već dobra temperatura za pravi rast!
piS
Boz :sun2:

P.S. Teško da će sjeme s Filipina kod nas na Balkanu završiti cvjeting na vrijeme .
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.