billjke UMIRU, HITNA POMOĆ

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
25.11.2009
16
0
0
40
1.grow,
brainstorm sjeme,
box 1x1x2m-visina,
sadim u coco-u zamješanom sa stiroporom 25% i hydroton kuglicama 10%,
voda sa sljemena prokuhana i dodano na 1l vode 5ml hrdr.peroxida 3%, ph izmjeren s listićima za akvar.oko 6.8
lampe neonke sylvania daylight delux 2x55w 2x4500lumena bile na visini od 8cm od biljaka, imaju reflektore bez 'reljefa'

nakon 7 dana narasle 3cm bile lijepo tamno zelene i sad počele naglo žutit, jedna več ozbiljno izgorila samo neznam od čega, ako neko zna nek pomogne MOLIM VAS! nisam s ničim gnojio..

nakon 11.og dana još jedna opasno požutila stavio sam malo (1/3 propisanog hesi gnojiva za vegu tnt,root,supervit,pwzyme) i sad su pod hpsom 400w sylvania grolux

temp. pod svijetlom 22-24 C noč 16,2 min
vlaga pod neonkama 60-65% hps 45-55, noč 60%

jorge cervantes kaže da žute zbog manjka željeza, ili je ph? voda kojom zaljevam stoji u box zatvorena u špriceru na istoj temp ko i biljke, jel moguče da joj se promjenio ph tako drastično?
POMAGAJTE BRZO MOLIM, HVALA
 

mjesecar

Aktivan Član
02.06.2009
318
32
0
37
voda dok stoji mijenja ph,a stavljao si 5ml h2o2 na litru vode jesil tako svako zalijevanje dodavao h2o2,a ph se mjeri prije nego zalijes
 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
jel si siguran da si dobro procitao uputstvo kako se i kad djubri...ove biljke izgledaju kao da su stare 3-4 dana max...cini mi se
da si pobrkao loncice,satavio si klice u prazan mix kokos,prelit,i kuglice i kad su pocele da zute ti si ih predjubrio....da sam
na tvom mestu isprao bi taj kokos i lagano iz pocetka.

hesi djubriva ne koristim al mi je malo sumnjivo da ide tako sve od jednom i jos na tako male biljke:pat:
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Hesi je zahebano gnjojivo za početak baš jer ima previše komponenti,oni preporučuju sve staviti od početka do kraja ali moj savjet iz 1 ruke je da ne treba to baš doslovno shavtiti,a ti si ih izgleda pošteno nahranio da povračaju...
Provaj isprati ko šta teglica kaže i spasi ako se da spasiti,i ne gnjoji ničim 25-30 dana tj bar dok ne narastu 30cm(okvirno po periodu vege).
Šteta jedino sjemena,da je domaja nebi bilo ništa drugo nego baciti i ispočetka.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Ups,moja greška zbog površnog čitanja,ali držim se toga da treba oprezno s hesiem.
 
25.11.2009
16
0
0
40
evo slike konačno










ovo su nažalost slike od prije dva dana jer sam imao nekih tehničkih problema oko uploada pa oko kompa itd...dvije su skroz izgorile..spasimo bar ove 3...srce mi je puklo
znam da sam za 1.grow trebao odabrrat zemlju al eto sjela neka lova, bila prilika za coco i hesi pa sam ga uzeo u najboljoj namjeri...sad molim nekog s iskustvom growanja u cocou da mi da neke info o pripremi takvog medija za uzgoj marice..HVALA
 
25.11.2009
16
0
0
40
evo da se javim jbga nisam mogo prije problemi neki..isprao sam kokos dest. vodom ali nije niš pomoglo sve su grdo požutile i brijem da je nažalost gotovo..
mislim da nije stvar u hesi gnojivima ni u overdoseu jer su žutit počele još prije gnojenja a i ja sam stavio 1/3 od propisanog za gnojenje, mjere su vrlo jasne i nisam tu pogriješio..čitao sam malo na jednom stranom forumu i kažu da coco ima u sebi visoke levele sodium klorida=soli koji na neke biljke djeluju toksično pogotovo dok su vrlo mlade, simptomi su među ostalim žutilo, hrđavost na rubovima lišća i zakržljali/usporen rast(kao kod mene) pa je vjerojatno to razlog...to se rješava ispiranjem u velikoj mjeri(prije sadnje naravno) kako bi se sol isprala ili se ispire nekakvim mineralnim elementima koji poništavaju te soli kao npr željezom, itd itd
sljedeći grow ide definitivno u zemlji a kokos ču testirat na običnim sjem. pa kad prokljuvim nekaj javim.
Fala Teglici unki i Greenpoweru1 na dobroj volji i pomoči, pozdrav svima
 
25.11.2009
16
0
0
40
Zive su jos uvijek hebali smo im majku al su prezivjele presadjivanje iz kokosa u treset (jer je kokos bio pregnojen i neispran), pa iz treseta u kokos dobro ispran s vodom PH oko 7!

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjeme fem. brainstorm
2.Koliko su stare vaše biljke ? oko mjesec dana
3.Koliko su visoke vaše biljke ? oko 3cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? 25l velka 0.5 mala
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) sad je u velikoj tegli cisti kokos nikad gnojen samo ispran obilno s vodom ph od 6.8 do 7.2, a u maloj 5 tableta treseta za kaljenje sjemena stavljene u posudu i isto nije gnojeno par dana od kad je presadjeno!
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? zaljevam svaki dan po 10-15ml u svaku vode iz pipe, dodano 5 posto vodkovog peroksida i multi vit od hesija, sa snizenim ph izmjereno lakmus papirom od 6.8 do 7.2 PH!
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? 6.8 do 7.2
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? od kako je presadjeno 5 dana nisam gnojio!
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? dvije fluo lampe od 55w svaka oko 5500 lumena svaka
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 12 cm
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 0.9mX1.1mX2m
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? temp 25 vlaga 50
13.Koliki je ph zemlje ? nemam pojma prazan kokos
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? ne
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? nikakvog iskustva vec imo jedan grow i expresno ga sjebo!

Dok nisam imo lakmus papire zaljevo s vodom iz pipe ph preko 8 i zutili su listovi od vrha prema unutra a kad sam nabavio lakmus papir odrezo sam osusene listove i oporavile su se dosta u 5 dana!

Ovu malu bi probo presadit u zemlju nemam pojma koju cito sam dosta i neznam koju da ih ne s***** o ovu koja je u velikoj posudi bi ostavio u kokosu pa da vidim koja ce bolje..
Ova u tresetu mi se cini da ide bolje od ove u kokosu skoro ju je prestigla a bila je triput manja i bio sam na vagi da ju bacim u smece!

E sad molio bi vas da mi kazete dali ovaj kokos treba gnojit i kada? posto je prazan nema zemlje ni nutrienata (ni dusika za rast) al upocetku kao ni netreba al meni nije pocetak nego su stare previse kolko su pre male! I mollio bi neki savjet jer stvarno su stormovi prosli krizni put!
Prvo sam ih ubio sa ph koji je u pocetku bio preko 8 onda sa temperaturom koja je bila preko 32 onda sa gnojivom jer sam ga sipo sakom i kapom..
Pliz pomagajte..... i neznam za ove ventove jel da ih stavim i kako na tak male plentove? A stavio sam im i co2 u boci 2l napravljen od secera im kvasca, sa stavljenim ventilom i gdje da stavim crijevo da izlazi co2?






 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
prvo trebao si da isperes kokos sa vodom ciji je ph 6.0 il 5.8 koji je idealan za hidriponik a na sa sedmicom....
kokos je skroz prazan i morao si da ga djubris od samog starta sa 1/4 il 1/3 doze i ne mozes da zeznes(ako nadjes nesto sa vise fosfora bilo strava)...i stvarno mi nije jasno sto uze saksiju od 25l za
tako malu biljku????
 
25.11.2009
16
0
0
40






Namjerno sam stavio tako siroku i veliku posudu jer sam mislio raditi LST,pa da ima odozgora veliku povrsinu za savijanje (jos nemam pojma kako cu to) i ujedno da to bude i motherplant koji ce biti jako dugo u vegetaciji i s kojega bi uzimao klonove!
Tegla tnx na savjetu, poceo sam ju gnojiti sa hesi starter kitom za kokos i to 1/3 doze 4 gnojiva pomijesana skupa, pomjesana s prokuhanom vodom! Stavio sam joj 10ml sa injekcijom takve mjesavine, jeli to malo ili puno?
Svako trece zalijevanje cu gnojiti a zalijevam sa kisnicom od nedavno i zalijevam svaki dan!
Stavio sam malo vermulita na povrsinu kokosa jer mi se cini da se kokos prebrzo susi i ko prasina je lagan pa nisam dodavo u njega stiropora ni nista!
Kada stavim na treset vermulita na povrsinu cini mi se da je uvijek prevlazno i vode je uvijek puno a kako nemam ph metar mislim da to nije dobro da voda dugo stoji jer joj divlja ph!
Ta u maloj tegli kad sam je presadjivao iz paklene mjesavine prije 7-8 dana oprao sam joj korijen u dest. vodi i vidio da joj je korijen jako dugacak skoro ko teglica i tanak, i od presadjivanja nikako da krene prema gore, razgranala je malo listove ali sto se tice visine je banana i neznam kako da to rijesim..
Vec je skoro prestigla ovu u kokosu a bila je za bacit u smece!
Ova u kokosu iako je tako niska ima vec tri dekade, dvije ispod listova koje sam morao odrezat jer su se susili od vrha lista prema unutra, jer sam ih neznajuci zalijevo s vodom iz pipe koja ima ph preko 8!
Nadam se da nikoga ne umaram sa textom.....
 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
mislim da LST nema nikakve veze sa sirinom saksije al nema veze...

sad sam malo citao o hesi-u pa vidoh da TNT ima najvise azota cini mi se da imas prostora za tako
nesto...probaj da im das sledeci put samo TNT al malo jacu dozu 1/2 propisane doze mislim da bi to bilo super...
fali ti azota u svakom slucaju pa ti vidi sta ces
 
25.11.2009
16
0
0
40



malo kao da su se oporavile ali sam ih zalijevao sa kisnicom koja je bila pre kisela pa su opet malo vrhovi se osusili..
tesko je raditi bez ph metra..
 
25.11.2009
16
0
0
40
TNT Complex sam razrijedio s vodom u omijeru koji pise na bocici i 10ml takve mjesavine zalio!

oporavile su se malo al mislim da cu odjebat taj kokos i presadit sve u composanu za mlade biljke koju preporuca stoner.. nabavio sam ju!

stavit cu odma u velike da tu ostanu do kraja..

http://img707.imageshack.us/img707/5744/image011wm2.jpg

ovu sam zemlju uzo i nije uopce jeftina 10l kosta 35kn

presadit cu ih u to!