Bitcoin / BTC - Ponešto o svemu

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow
21.12.2009
26
186
28
Saznao sam za BTC 2013god i nabavio prvih 0.0002 BTC iste god kad sam se registrovao na Coinbase-u davali su toliko free :)

Verovao sam da ima priču, uglavnom sam koristio kripto za nabavku semena, a za vreme korone sam kupio 10etc (Ethereum-a) po 200$ i odma ih pretvorio u dolare, nakon par meseci čekanja odlučio sam da kupim nešto da trgujem i prvo veče izgubio 500$. Krenuo sam da se udubljujem sve više i više, da trgujem, dižem kredite na leverage 10X sve sam pokušao kako bi nešto zaradio i na kraju sam sve puko i bio presrećan što sam ispao iz igre, jer mi je glava pucala od cele priče trgovanja, cifara, dolara, informacija. Da sam ostavio samo tih 10eth što sam kupio za 2000$ imao bi preko 40 000$ kad je najviše vredeo, ali to je sve puka sreća kao kazino da sam igrao. Shvatio sam da je to napravljeno da se budalama kao što sam ja izvuče lova, što i treba kad sam ovca :) Žao mi je samo što sam dobrih 6meseci do godinu dana protraćio kako bi shvatio priču. Bogati se bogate, siromasi jedu palačinci bez orasi :D

Evo jedan dobar dokumentarac i kanal na YT, možda se nekom svidi a možda i ne :)

Svako dobro!
Jammi

 

Prater

Prijatelj Foruma
04.04.2012
187
522
93
@Jamiroquai zao mi je sto si izgubio lovu, ali drago mi je da si dosao do nekog zakljucka. sve to ima svoju pricu koja nije toliko poznata masi kao ona financijska strana. radi se o drugacijem putu koji se ne dotice financijske vrijednosti. to je put ucenja, stvaranja, inovacija, novih tehnologija, napredovanja. slazem se da je tesko napraviti jasnu liniju izmedju ta dva aspekta. ima godina a neke projekte i dalje vrtimo i to ne zbog zarade vec inicijalne ideje. naravno potegne povremeno i drugacija misao jer treba od necega i zivjeti. povremeno mi je zao sto sam ovoliko duboko usao u svijet kompjutera.. ali u tom razdoblju zivota sam trazio bijeg od svijeta u kojem se nisam snasao, i koji mi nije odgovarao. ali mozda o tome nekom drugom prilikom na nekom drugom mjestu. :)