Blue Dream - CFL i HPS - by botanicarsamja

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
01.07.2018
69
252
33
Ime vašeg dnevnika: Blue Dream - CFL i HPS - by botanicarsamja

Datum nicanja sjemenke: 10.04.2019

Početak vegetacije: 11.04.2019

Breeder: Humbolt Seed Organisation (HSO)

Strain: Blue Dream feminizirana

Vrsta uzgoja: Zemlja

Tehnika uzgoja: Low Stress Training, High Stress Training, Screen of Green (ScrOG), Topping

Rasvjeta u vegetaciji: CFL

Snaga svijetla u vegetaciji (W): 125W

Rasvjeta u cvjetanju: HID (ili hps/mh)

Snaga svijetla u cvjetanju (W): 600W HPS

Nutrijenti: Biobizz (Bio Grow, Bloom, Heaven)

Ostala oprema: Ph metar, timer

Dodatne informacije: Lijep pozdrav svima! Napokon sam uhvatio nesto vremena pa ajde da i otvorim svoj prvi dnevnik. Strain je Blue Dream od HSO kojeg sam izabrao iz razloga jer mi treba day-time vutra od koje necu samo blejiti i nazderavati se vec biti i nesto koristan hehe :D 9.4. stavljena jedna sjemenka u vodu na klijanje..plan je bio da bude nutra 24h al posto nisam uhvatio vremena, nakon 36h (pustila je malu klicu) je presadjena u 0.4L casu sa Biobizz All mix zemljom. Vec sljedeci dan je plava izvirila glavicu i tako zapocela svoje prve dane.

Povrsinu zemlje sam prskao sa odstajalom vodom (pol h) prvih par dana 2-3 puta dnevno tek tolko da bude navlazena zemlja. Posto mi je ovo drugi indoor grow (prvi i nije bio najuspjesniji makar sam dosao do kraja) malo sam zeznuo pa sam nekad cak i previse vode davao pa je pokazala naravno negodovanje...

Box: dimenzija 65x55x55 (vxsxd) napravljen od letvica, kartona i iverice.. Unutrasnjost je oblozena nekom reflektirajucom folijom sa e-baya i mislim da je refleksija oko 75% ako se dobro sjecam...

Svijetlo: 1x TRILITE CFL 125 W GROW narucena iz hempatie, kasnije ide pod 600W HPS Dual Spectrum

Ventilacija: 2x PC ventilatora (80mm i 70mm - 12V) na ispuhu, i jedan od 70mm koji puse po plavoj. Upuh pasivan.

Temperatura: 21-23/27-29

Vlaga: oko 50%

Prvih 8 dana svijetlo 0-24h, dalje 20-4, udaljenost od lampe prva 2 dana prevelika (nisam mjerio) pa se izduzila malo, kasnije 10cm

Prekjucer presadjena u 10L teglu All-mixa..udaljenost od lampe 7 cm, primjetil sam zutilo po listovima i pripisal to przenju od svijetla pa je udaljena sad na nekih 15cm da se malo "odmori"... e i da planiram ju drzati maksimalno koliko bude to prostor u ovom vege boksu dozvoljaval, kasnije ju budem prebacil u veci (1.2x1.2m) pa bude i tamo jos jedan dio vegetacije zgurala posto ju mislim razvuci max i pripremiti za SCRoG...
Slike su kroz cijeli period rasta do sad..ostale informacije budem dopunil u sljedecem updateu..vec sam se namucil od ovog tipkanja...uhh.. Eto, to bi bilo to, imam puno volje, ljubavi prema kanabisu a i strpljenja pa se budem potrudil da plava ispadne na kraju bas kak i treba.. Zelim vam svima svako dobro!

MENTOR: @Zelenko63

Slike boxa: 1.jpg
20190413_212158.jpg
20190414_152438.jpg
20190414_152442.jpg
20190414_152449.jpg
20190415_110926.jpg
20190415_111002.jpg
20190415_111026.jpg
20190416_150230.jpg
20190417_120208.jpg
20190419_123155.jpg
20190419_210433.jpg
20190424_122514.jpg
20190424_122522.jpg
20190424_122530.jpg
20190425_082029.jpg
20190425_082033.jpg
20190425_082431.jpg
20190425_082435.jpg
 

Zelenko63

Ridi-kul
Grow Support
13.10.2013
4.846
26.879
1.098
www.vutra.org
Glavno da si ju presadio. Sretno dalje. I pripazi s vodom.
Pa bumo vidjeli kako ce dalje. :thumb:
I 2 pc venta za ispuh? A misliš unutra roknut 600w ili je to za vege box.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: botanicarsamja
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
Za sada joj svaki 3 dan dam 2-3dcl vode, mislis da je to dosta? Da 2 pc venta su na ispuhu u tom vege boxu a hps se ici u veci (1.2x1.2) u kojem bude odradila cvijetanje..

5. kat listova ide van i danas je stara 15 dana pa posto ju mislim pripremati za scrog, kad mislis da bi bilo dobro topirati?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and vladomar

Zelenko63

Ridi-kul
Grow Support
13.10.2013
4.846
26.879
1.098
www.vutra.org
Za sada je to ok kaj se zalijevanja tiče. Ok a koji ispuh imas u velikom boxu? Si radio prije scrog ili ti je ovo prvi kontakt? Po meni mozes vec sad topirati sve ovisi kak hoces da ti raste biljka.
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
Pozdrav cijenjenom forumu!
dan 45. vege::listomahanje::

20190526_205109.jpg
Spletom okolnosti evo nam nakon mjesec dana update al ajde, bitno da je sad tu. :thumb:

evo bitnih info po rasporedu kako su se i dogadjale:
-27.4. promjenjena zadnja strana boxa, i promjenjeni raspored ventova na ispuhu, zalijana 3dl vode
-29.4. topirana
-30.4. zalijana 3dl vode
-1.5. LST
2. pomaknuta 5cm nize
4. zalijana 4dl vode
6. zalijana sa 7 dl vode + 1ml/l bb grow i 2ml/l bb heaven, topirana
-11. zalijana sa 7dl vode + 2ml/l bb grow i 4ml/l bb heaven cinila mi se gladna
-17. LST
-18. zalijana 8 dl vode
-24. zalijana 1l vode + 1ml/l bb grow i 2ml/l heaven, tretirana preventivno sa ruzmarinom
-25. promjena unutarnjeg venta, stavljeni veci od 12mm
-26. LST
20190526_205109.jpg 20190526_205120.jpg 20190526_205050.jpg 20190526_205042.jpg 20190526_223447.jpg 20190526_205010.jpg 20190526_232046.jpg 20190526_232249.jpg


 

Mad Rabbit

I am not stoned, I am herbally medicated ;)
Poznanik Foruma
17.11.2014
1.800
7.454
258
Lijepa.. a kad ide na 12-12?? Možeš slobodno još cfl-ku približit još malo ako dobro vidim na fotki!!? Na koliko je sad cm udaljenosti od biljke? :thumb: :lol::joint2::respect:
 

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
2.715
5.612
258
sretan grow,lepa bioza nema sta,nekako pod clf bioze najlepse ispadaju,gusti spratovi.Kad je bacis pod 600w ima cudo da ispadne,slusaj samo i prati upute mentore i nema zime.Svako dobro u daljem uzgoju,prati se naravno.:thumb::popcorn::
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
a kad ide na 12-12?? Možeš slobodno još cfl-ku približit još malo ako dobro vidim na fotki!!? Na koliko je sad cm udaljenosti od biljke? :thumb: :lol::joint2::respect:
na 15 cm je od lampe, dok je bila blize cinilo mi se da se izbjeljuju listovi, ko da ju pali, a na cvijetanje ce ici u vecem boxu u kojeg cu ju za koji dan prebacit i presaditi, pa kad popuni mrezu::volimj::
@bigeskalibur i meni je ovako ispod cfla preljepa, hvala na lijepim komentarima:thumb::respect:

koji ispuh imas u velikom boxu? Si radio prije scrog ili ti je ovo prvi kontakt?
mentore na ispuhu u velikome ce bit vents 150 vko to za sad jedino imam, a unutra cu staviti obican kucni da njise biljku
a kak se tice scroga, prvi mi je put, al posto hocu da plavi do kraja bez problema vecih bar prejde mislim da ne bide problema, ugl primjenil budem sve kaj ti velis:thumb::djede::respect:
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
::listomahanje::Evo nam novog updatea::listomahanje::
54. dan vege

20190605_005534.jpg

Novosti ima pregrst, plavi je presadjeni u vecu teglu od 25l all mixa prije 5 dana i zalijan sa 2l vode i punom dozom heavena, takodjer je onda i premjesten u veci box 1.2x1.2x1.8.

Box je diy, na ispuhu je vko 150 spojen na aluminijsko crijevo i izlaz ide u dimnjak, biljozu njise kucni vent.
Rasvjeta je 600w hps dual spectrum
sylvania udaljena od bioze 75cm
Rezim svjetla je 18/6

Vlaga se krece oko 60% nocu, danju oko 45%
Temperatura je od prebacaja pa do jucer isla cak i do 32° danju jer je ispuh odlazil u prostoriju u kojoj se box nalazi
trenutna danju oko 29°, nocu oko 21°

20190605_005534.jpg 20190605_005526.jpg 20190605_005519.jpg 20190605_005600.jpg 20190605_005604.jpg

Slikana na spavanju i poprskal sam ju ruzmarinom iznad i ispod listova bas onak da kaplje, opreza nikad dosta hehe:thumb:

Box jos nije do kraja gotov, ima tu jos sitnica tipa obloziti ostalr zidove reflektirajucom, posloziti jos instalacije, mreza i ostalo ali to kad bude vise vremena;)
evo slikica
20190605_005550.jpg 20190605_005547.jpg
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
Čuvaj se ljeta i vrućina
da svjesni sam da do najvecih vrucina moram smisliti rjesenje neko kolko mi bude lova dozvolila, u najboljem slucaju nadam se da budem u mogucnosti da kupim turbinu al budemo vidli:confused:
mjerac temp je direkt ispod lampe i osjrti se na dodir da se zagrijava pa moguce da izmjerena temp nije realna, kad sredim javljam pravo stanje ;)

hvala momci na lijepim zeljama i pozitivnoj energiji, uzvracam:thumb::respect:
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
::listomahanje::Novi update::listomahanje::
dan 63. vege
20190614_140802.jpg

Uspel sam napokon najti vremena da se podruzim sa omiljenom biljcicom, provjerim kako napreduje i da bacim update.

Pije u prosjeku svakih 4 dana 2.5l obicne vode, danas sam ju zalijao sa 2l i bio heavenom jer osjecam da ce joj pomoci od svih stresova kaj prozivljava..

Naime, temperature su zalosno visoke, dan do 30-35° noc oko 23° i vlaga je ispod 40% skoro pa uvijek..

To jos i nije kraj losoj situaciji, danas sam primjetio i goste
20190614_222909.jpg 20190614_223041.jpg
Prokleti jebeni spajderi su me zadesili i ovaj grow::ludak::znaci da ne povjerujes, sadim u istoj prostoriji ko i prosli put al sam se max potrudil da ocistim sve i da se opet faking ne pojave, napravil novi box, spricam ju preventovno, pazim max da na obleki nekaj nutra ne donesem i dok provjetravam pred prostoriju, cistil sam cjelu opremu i neznam kaj sve nisam delal... znaci to sve da bi mi se obi sad opet pojavili... jebena gamad

ugl...osjecam se full sjebano em zato jer mi je zal da plavi nema uvjete kakvi mu trebaju i pati zbog mene kaj nisam sve malo bolje osmislil i rjesil vezano za temperaturu i te jebene spajdere em zato jer nisam konzumiral kanabis neznam kolko vec dugo al radi se o mojoj najvecoj pauzi ikad, i bas zbog toga sam odlucil se strpit i ne nabavljat sranja sa ulice do kojih i tesko dojdem , nego napravit svoj grow i dati max da to ispadne kak treba i sad ovak...

neznam, nije kraj svijeta, naravno da nem odustal sad i pustil sve nego budem isel u rjesavanje te temperature( rezim sam promjenil sa 18/6 na 16/8 i stavil da radi po noci) i tih pauka kak god bilo samo mi je zal jer imam i ovak sjebanu situaciju u zivotu i trudim se sve nekak rjesavati od familije pa posla i ostalih obaveza i onda sad jos i plavi ispasta u tome svemu tj kolateralna je zrtva cijele te zbrke..:fuck::watch:
20190614_140756.jpg 20190614_222951.jpg 20190614_222958.jpg 20190614_222933.jpg 20190614_223134.jpg

Posto znam da je kod problema bitno brzo reagirati, pri ruci imam samo neopermin kojeg sam mislil razrijediti s vodom i prskati i duhan. Se slazes s tim mentore? @Zelenko63
A cim prije bude moguce budem nabavil jos ruzmarina i smc .A temperaturu sam mislil rjesiti dodatnim provjetravanjem prostorije u kojoj se nalazi box, mozda jos kojim ventom u boxu a ako to ne uspije budem prebacil na cvijetanje da manje lampa radi i tak zagrijava manje box kak god nisam ispunil si plan da rasirim po mrezi 70% i tek onda cvijetanje ali ako to pomogne plavome onda tak i bude... jer mi kolicina i nije tolko bitna kolko mi je stalo da plavi ne pati...

Eto tolko, nadam se da me nebudete krivo shvatili i da samo jadikijem ali iskreno nemam se ni kome bas pozaliti i reci kak se osjecam pa mi je ovaj dnevnik i sami forum i vise od foruma vec dobar prijatelj. Budite mi sretni i veseli vi koji ovo citate i saljem vam svima zelje da ako sadite imate ono sto si pozelite! voli vas sve vas @botanicarsamja i veliki :respect:
:vutra::ljubav:
 

Zelenko63

Ridi-kul
Grow Support
13.10.2013
4.846
26.879
1.098
www.vutra.org
Ok, tak je kak je ali je daleko pd kraja i borba neka počne. Prskaj sa svime sto ti jr dostupno u smislu spidera, smc je super stvar. Primjetio sam nekakvu promjenu boje fanova. Podsjeti me osim heavena da li si kaj davao od hrane? A kaj se tiče temperatura, jbg takav je dio godine.
 
OP
OP
botanicarsamja
01.07.2018
69
252
33
Osim heavena nista. Planiram ju prebacit ovih dana na cvijetanje, da joj kod flipa damo nesto za papati? Takodjer na flipu budem i loli napravil..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi