Bočna sadnja u velikim posudama

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Evo ekipa pala mi je napamet jedna ideja. Znači, postoji li šansa, da pri sadnji u neku veliku posudu, recimo 30L, se rupa izbuši bočno, pri vrhu, i biljka posadi tako. Pošto će stajati prema dolje, borit će se da ide prema suncu, znači kao neki startni LST bez privezivanja, dok se rupa u koju bi se inače sadilo mogla prekriti najlonom da se spriječi isparavanje vode, pogotovo pri većim temperaturama. To ovako nekako izgleda:



Bez zamjerke na rad, spušen sam i lijen za crtkaranje fino :)
 

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Rupe su izbusene dolje svakako, mislim da ne bi trebalo bit problema s tim. Ne bi posuda bila potpuno zatvorena, samo to gore da se smanji broj zalijevanja.
 

M a n d o r

Banned
Banovan
12.01.2013
720
747
113
negdje sam nešto slično čitao,ali bit je bila povećat biljci korijen a to se radi tako da se gornji sloj prekrije folijom ili najlonom tamnim tako da gornji sloj zemlje bude vlažan kao i u sredini tegle što korijen tjera da se grana i prema gore odnosno ide za vlagom jer gornji sloj zemlje se veoma brzo osuši zato je koncentriran rast korijena od pola tegle naniže.....al kao da bi i moglo ovo funkcionirat,probaj a što kovač veli,mislim da če korijen svakim zaljevanjem dobit svoj dio kolača... ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
MOze da se odradi. Radi savrseno. Samo sto sam ja u odredjenom trenutku oborio saksiju i vezao vrh cime sam odradio odlican lst bez prevelike muke i dobio nisku neupadljivu biljku,a kasnije i biljku sa dosta vrhova:)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
teoretski je moguce, izbusis par rupica dole i gore na tom najlonu i dise bez problema, a i zadrzava najlon vlagu koliko toliko... za neki fini outdoor savrseno :)
:respect:

peace out !
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Gardener

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
teoretski i u praksi izvedljivo ali za indor. u outu mislim da bi ti se pojavio jedan problemcic cim bi temperature skocile iznad 30 stupnjeva,skuhao bi ti se korijen biljke.
p.s. rupu bi mogao otvoriti i sredini posude, cak i pri dnu tako da bi ti efekt LST-a bio puno jaci.
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Pa ustvari outdoor u teglama nije pravi outdoor....a za indoor vjerojatno je moguce u teoriji za praksu cemo sacekati neciji dnevnik da vidimo....iskreno ne kužim prednosti takve sadnje...
U teoriji cu ja posheviti Severinu :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: sharp

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Ne znam, pala mi je nekakva ideja sinoć, i to je to. Blade, što se tiče outa u posudama, čuj, lakše je meni napunit posudu od 30 litara i stavit tu biljku i zakamuflirat je, nego nosit kramp i šta ja znam pa po kršu dalmatinskom i crvenici kopat rupe. Eto to je to. Iako ovo drugo neću radit sigurno,jer u brdo ljeti ne idem radi zmija.
 

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Ma e. Bio bi presretan kad bi imao brdo bez zmija. Onda bi čak možda i kopao rupe i punio kupovnom zemljom, al zamisli strahovat od zmija, policije itd. Ma ne vrijedi ne znam kakav dim te pare. Krokodile bi lakše podnio nego zmije :D
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
ma marihuana raste svakako :) može i sa strane a može i odozdola....
evo ti gardneru jedan link... http://www.youtube.com/watch?v=2Z8EE3lXKiI

objasi svoju posudu(vreću zelene boje) negdje u šumi u krošnju...naka biljoza pije rosu jutarnju i kišu,ili lijana a na lijani kanister za kap po kap :)
isamo dođeš na kraju i pokupiš kilo granja,hehe....
a zmije neka se slikaju :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: crobigg

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
ode usred ljeta padne li nekom s balkona kap vode je super, kamoli kiša. Sad je padala prije tjedan i po jedno 2 tjedna skoro svaki dan, i sad će možda za par dana, i nakon toga, ako padne kap kiše prije 10 mjeseca ne da je super , nego je nevjerovatno super :) Inače, baš razmišljam kako napravit neki samoodrživi grow, i sa gnojenjem i sa zaljevanjem. Al ne padaju mi neke ideje na pamet osim ove tvoje :) Hvala na linku. :)))

Da nadodam. Prošlo mjesto gdje sam uzgajao navodno je netko prokužio šta se tu radi itd. Al kao ništa nije sigurno i sve je rekla kazala. Uvjeren sam da dalje od tog mjesta ima mjesto slično tome.Naime, to mjesto je savršeno. Zemlja nije nešto posebno specijalna, al je bolja od 70% drugih. Također, tu ne bi trebao nikako zaljevat. Planiram dalje od tog mjesta nać slično tomu, i oko tih se brinut, a kraj ili na to mjesto stavit jednu, poprskat je cesnjakom,ljutom paprikom itd u startu da je bube ne jedu, i ostavit pa da vidim oće li je ko nać il će se održat sama. Šta bude bude. Žao mi je tog mjesta ljudi jako :(
 

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Kad smo već kod ovoga, koliko recimo za jednu veliku biljku treba vode za 5 mj. Računamo okvirno sadnja 1.5 u zemlju na mjesto, i berba 1.10. Znamo da tako ne ide al radi lakše računice. Jack, koliko si ti otprilike izlio vode na svoje ljepotice i koliko si ih imao? :)
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
iskopaj rupu dubine i sirine 0,5m, zasadi biljku i zaboravi na nju do 9 mjeseca. nece trebati ni kap vode.neko ce reci da pricam gluposti(zato sto je dalmatinski krs u pitanju) ali vec sam objasnjavao razloge prosle godine u jednom postu. izvedi ovaj eksperiment , dopusti nam da naucimo nesto. [/IMG]
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Gardner,vidim da malo lutaš pa da ti pomognrm :) sa nekoliko slika.

Lako je npr. u Slavoniji ili bilo gdje u unutrašnjosti kopati rupe :) jer kamena i zmija nema ni za lijek, no kod tebe je to problem pa zato razmišljaš o posudama...
Sadnja vani u posudama je dobro rješenje u tvome slučaju,no jedini problem je voda kad ugrije sunce dobrano.
Ako posadiš 1.5. (uopće nije kasno)....u početku će ti biti dovoljno malo vode,jer su biljke male pa samim time i ne troše puno.
Što znači,u početku ćeš trebati 2-3 litre u 7-10 dana po biljci.Ako u međuvremenu padne koja kap kiše dobro došla.
To ti je stanje u 5 mjesecu :)
U ovoj fazi je još uvijek podnošljivo što se tiče vode Ovo ti se dešava u 6 mjesecu i trebaš otprilike 4 litre vode jednom tjedno po biljki.
No ovisno opet o temperaturi koja je kod tebe u tome periodu ali još je podnošljivo :)

7 i 8 mjesec će ti biti naporni jer će biljke piti vodu kao lude :) kad dođu u ovu fazu i treba im 4-5 litara svaka 3-4 dana.Korijen je razvijen dobrano pa loču vodu kao lude,hehe
No dane duljim puno ovaj post,da rezoniramo ovo sve.
Ako ćeš saditi u posudama svoje biljke,obavezno sadi feminizirano sjeme da ne nabijaš žuljeve od kanistera pojeći muške biljke.Nemoj saditi više od 4 komada i nemoj na kantama (posudama) izbušiti puno rupa odozdola (5-6max),da ne gubiš puno vode a da u slučaju nekoga pljuska ipak može iscuriti višak.
Biljka ti treba cca 10 litara vode tjedno u posudi... 7,8 i 9 mjesec pa zbroji sam :)
Sretno :spliff:
P.S. dužan si mi cugu jer sam se smrz'o ko cupi ovdje na terasi,pisajući ovaj post :)
Ne mogu sjediti na suncu jer na ekranu laptopa ne vidim ništa pa sam se zavukao u debeli lad :) a tu je pravo zima,hehe...
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
nebih na pitare nikad racuna u outdooru...puno ih je lakše uočiti i veća su opasnost za samog growera...meni osobno jel....rađe bi se odlucija na soluciju svaki dna nositi po 20-30 L zemlje da bi pripremija sajt nego pitare...A pravog gorštaka zmija neće ;) .....šalu na stranu ne znam zašto misliš da bi te zija "ugrizla"...zmije su najmanji problem ;)...

Šta se ove gore sheme tice mislim da nemas sta faliti...rasti ce tako definitivno.

Ima jedna dobra teorija za out a ide nesto ovako: Uzme se cijev zabije u dio gdje ima zemlje na 50-80 ili vise cm i vrti se lagano u krug tako da se napravi obrnuti stožac. Biljka ce piciti sa korjenom u tom "prozracnijem i lakšem djelu zemlje. Korjen ce joj ici sve dublje i dublje u potrazi za vodom i kad nebude imallo korjenje mjesta vise za sirenje samo BoooooooM horizontalno :)...
 

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
VenoNL imaš piće svakako :D Samo se moramo dogovorit di to. Ekipa, ovo je sve radi nekih informacija i meni i drugim ljudima ode da se makne malo sa "konzervatnivnih" načina growanja, i neki brainstorming napravi i slično.

Razlog zašto sam ja pitao za količinu vode po biljci je taj što bi uzeo velike bidone i sl, i stavio ih na uzvisinu poviše biljaka i spustio da kraj njih kapa kap po kap. Ako naravno ne bi našao mjesto ko prošle godine za koje se nadam da hoću.

Inače, sadim ove godine NADAM se, 3 kom. fem Big Bang, 1 kom. fem Early Skunk i 1 Auto BlueBerry (trebala je bit i druga al moj pas voli jest svakakve biljke pa je pojeo i proklijalu sjemenku BlueB.)

Hvala ekipa :)