Bob Marli dobija spomenik u Srbiji

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.802
167
88
48
www.legalizacija.org
Utorak, 15.7.2008. 22:47 (Izvor: Beta )

Organizatori festivala "Rok vilidž" u Banatskom Sokolcu najavili su da će 23. avgusta u tom mestu svečano otkriti spomenik čuvenom jamajčanskom rege muzičaru Bobu Marliju.

"Ponosni smo da objavimo da će prvi spomenik u Evropi legendi rege muzike Marliju (1945-1981) biti podignut u Banatskom Sokolcu. Tako ovo mesto ulazi u istoriju", piše na zvaničnom sajtu festivala www.rockvillage.org.
Svečanost otkrivanja spomenika Marliju, koga organizatori festivala u Banatskom Sokolcu vide kao "borca za slobodu sa gitarom u ruci", pratiće koncert beogradskog "Del Arno benda" i njihovih rege kolega sa Jamajke "Ras Ejbraham end d Ajri vajbs".
Posle njih nastupiće beogradski rok sastavi "Partibrejkers" i "Van Gog". Prethodnog dana 22. avgusta sviraće pulski hard rokeri "Atomsko sklonište".

Otkrivanje spomenika svetski poznatim ličnostima na prostoru bivše Jugoslavije počelo je postavljanjem biste zvezde hongkonških akcionih filmova Brus Lija u Mostaru pre nekoliko godina. U banatskom mestu Žitište 2007. godine je otkriven spomenik Rokiju Balboi, liku boksera koji je u serijalu filmova igrao Silvester Stalone. Bio je najavljivan i spomenik pevačici i seks simbolu Samanti Foks u Čačku, ali ga ipak nema. Poštovanje svetskim muzičarima iskazali su i žitelji Dimitrovgrada prošle godine nazvavši novosargađenu halu po nekadašnjem gitaristi hard rok benda "Dip parpl" Glenu Hjuzu, koji je prisustvovao svečanosti.
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
57
0
38
Zakon.. trebali bi se organizirat i napravit nesto i u hr na ovu temu.. da se skupi nas 50ak investicija za spomenik bi bila shalamala.. svaka zemlja mora eventualno podignut spomenik ovom junaku i svaka cast organizatorima ovoga u srbiji.. mada cisto sumnjam da je prvi takve vrste u europi.. kladio bi se da ima bar jedan negdje u amsterdamu :)
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
42
Xexe...Kobaja vec obavestio o ovome u temi Vesti iz novina..
Inace extra je to...Robert ce uvek biti s nama...