Bol u zglobu

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Zamalo sam stavio temu pod 'medicina', ali posto nije vezana za marihuanu mislim da joj je ovdje mjesto.

Uglavnom, negdje pocetkom 1. mjeseca napio sam se na nekom koncertu i pao niz stepenice(bravo ja) i pritom ozlijedio skocni zglob na nozi. Sepao sam do doma, i narednih tjedan-dva, ali se postupno bol smanjila. Mogu hodati normalno sada, ali kada potrcim ili zakrenem jace nogu prema gore ili dolje boli uzasno.

Otisao sam kod doktorice koja mi je rekla da stavljam obloge(iako mi nikad nije bila natecena noga, cak ni u pocetku i iako je proslo vise od 2mj), te da ako za mjesec dana nebi bilo bolje da dodjem pa da poslikamo..

E sad, je li moguce da toliko dugo boli zglob i sto da radim s njim je li imao itko iskustva ili ima neki savjet?
Zabrinjava me to jer nemogu staviti malo veci pritisak na nogu a da ne boli, a pogotovo ne potrcati :/
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Pa slušaj doktoricu. Odi odmah slikati... jer bilo koja bol ili simptom koji traje dulje od 3 tjedna treba pregledati, a ti to vučeš 2 mj.
Vjerojatno ti je pukla ili napukla neka mala kost... Tak sam ja frendu polomio neku kost u stopalu slučajno, nije išao jedno 6 mjeseci retard nikaj gledati i onda je skužio da ga ipak boli pa su ga malo pošarafili i sad je dobar :D
 

HighBadger

Aktivan Član
17.01.2011
205
75
28
30
E znaci, identicna situacija je bila i sa mnom! I ja sam se isto napila i bila na nekoj svirici i nisam videla stepenik i pala sam nekako cudno, skroz nakrivo i iskrivila sam skocni zglob skroz...Ja cak nisam mogla ni da hodam uopste! I to mi nije bilo nista prva dva dana pa posle je pocela da otkida koliko je bolelo! Nisam ni ja imala nikakav otok, nista, samo me je mnogo bolelo i nisam mogla da hodam. Ali proslo mi je sve u roku od dve nedelje. Tako da nemoj da se zajebavas idi snimi ti to za svaki slucaj... :D
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Elastićni zavoj ili još bolje,steznik za gležanj si kupi.
Ja imam već par godina problema sa skoćnim zglobom.Išao sam odmah na hitnu kada sam ga prvi put ozlijedio,ali to je vjerojatno bilo nešto ozbiljnije od tvog slučaja,jer ja nisam mogao uopće stat na nogu.Slijedeća ozlijeda je bila nakon odprilike godinu i pol i to radi KRIVOG POKRETA! Nevjerojatno,ja nisam ćak ni iskrenuo tada nogu,a stvorio se podljev i opet je boljelo.
Poanta ovoga što sam sada napisao je da iako možda nisi tako jako ozljedio zglob kao ja,možeš u svakom trenutku očekivati ponovnu ozljedu i mislim da ti se upravo to i dogodi kad trčiš i opet te zaboli.Zato ga trebaš učvrstiti,naj bolje pomoću steznika za gležanj.
 

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Hvala vam puno na odgovorima :)

Pa slušaj doktoricu. Odi odmah slikati...
Pa rekla mi je da još mjesec dana pratim kao ako nebude bolje da će mi onda dat uputnicu tek... Al mislim da ću otići ovaj ili slijedeći tjedan opet. Nervira me bol polako niš nemogu..

Elastićni zavoj ili još bolje,steznik za gležanj si kupi.
Imam taj elastični steznik za zglob na ruci negdje doma, ali neznam odakle je. Gdje ima za kupiti taj steznik i kolika mu je cijena po prilici? U ljekarnama možda?


Ma mislim da svega toga nebi bilo da nisam bio tolika budala :/. Kada sam pao pošto je bio pank koncert, ponijela me muzika pa sam uletio takav u pogo. Greška prva. Nakon toga sam bar sat vremena pijan trčkarao okolo i tražio nekog tipa što mi se curi upucavao. Greška druga. Zatim sam pošto sam (khm) đentlmen jelte pratio curu doma koja živi 20ak minuta od mene(a dobro to bi ionako napravio bojim je se samu pustiti prolazi na putu pokraj dosta mjesta gdje stalno policija dolazi ne bez razloga)...
Neznam, sam sam si kriv, da sam se smirio kad sam pao možda ga nebi toliko jako razj. :/
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Ima u ljekarnama,ali skupo...ja u Inter Sparu kupio za pola cijene onih u ljekarnama,ali koliko košta,ne znam.