Bonsai - umjetnost oblikovanja drveca + cannabis bonsai

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

xx_tani

Aktivan Član
02.05.2020
344
3.642
143
@mr.Smooke_Allot Hvala ti !! :D

Bila je sad 6 dana na 12/12, dosta se strechala da, primjetila sam, a najvise doljni dio stabiljke koj mi je sad tesko zakopati posto sam u finalnom potu. Od 30.4. je na 18/6. Znaci to joj dobro dode, svako koliko bi bilo dobro je flipat tako? Jel bi se mogao ti snac u ovom bonsai izazovu kao mentor hehe ili pak barem imas neku preporuku?

:respect::let:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona

xx_tani

Aktivan Član
02.05.2020
344
3.642
143
Sorry sta spamam, ne mogu jos slati pm..
Sta mislis o tome da otvorim dnevnik, i ako bonsai dnevnik moze trajat ''zauvijek''....ali voljela bi mjesto gdje bi mi mogli pomoci ukoliko zapnem, budem imala nedoumica ili pak samo budem htjela podjelit razvoj situacije :)
I hvala ti na odgovorima! i sretno tebi sa smookezaiem..::listomahanje::
Kad krene sigurno budem pratila ! :popcorn::
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mr.Smooke_Allot

xx_tani

Aktivan Član
02.05.2020
344
3.642
143
Pozdrav @Pantagan !
Zanima me dali bi bio voljan update-at koju fotku svog Bonsai, više puta sam prolazila kroz ovu temu i ne mogu da ne primjetim sve te čestitke. Pokušala sam ti naime jos pred neko vrijeme poslat private message, ali nedas ti to.. heh, i evo opet ja prolazim po temi, pa sam odlucila ovim putem te zamoliti :D
Unaprijed se zahvaljujem :thumb:
 

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.661
11.876
358
Socotra Island
eelslap.com
Ej Toni, fikus je zavrsio kao poklon jer sam se nesto selio i mrdao non-stop. Tresnja je nesto kao krenula da klija al nisam imao zivaca do kraja - mega sporo je sve bilo, bukvalno meseci, a ja to vreme nikako nisam imao. Japanski bor nije hteo da mrdne, pitanje je veliko i kvalitet semena koje sam imao tada...
Trenutno se bavim nekim limunom i od njega pokusavam da napravim nesto. Meni lepo deluje mada ga vole mnogo razne bestije pa muku mucim.
limuntus.jpeg
 

Trulyo

Aktivan Član
Poznanik Foruma
01.02.2019
1.029
5.347
258
Ekipa, može pomoć.

Imam doma sjeme kineskog brijesta i američki javor crveni, idealno za bonsai.

Kineski brijest je završio svojih 8 tjedana hladne stratifikacije u hladnjaku, sve prema uputama. Dakle sjeme sam stavio u vatu, navlažio vatu, sve stavio u plastičnu posudicu sa izbušenim rupicama za zrak i sve držao vlažno 8 tjedana.

Međutim, čitam 20 tekstova, i 20 različitih tekstova kako najbolje proklijati brijest. Ima od toga da nakon stratifikacije se sjeme stavi u zemlju i samo ostavi dok ne proklija, pa do toga da se stavi na režim 14h svjetla pod grow light, navlaži zemlja vodom i prebaci prozirna folija preko tegle dok ne proklija.

Šta je najbolja metoda? Jel zemlja mora biti sad stalno vlažna da proklija ili? Pod grow light ne bih, jer mi treba za nešto drugo. ::banjahanje::

A ukupno imam 10 tih sjemenki koje sam neki dan stavio u zemlju u potove.

Da li da ostavim te potove u hladu da nije direktno na suncu i prebacim foliju da drži vlagu? Jer ovako svaki dan moram 2 puta špricat zemlju pošto se osuši.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser

Trulyo

Aktivan Član
Poznanik Foruma
01.02.2019
1.029
5.347
258
Od preko 30 sjemenki od brijesta + američki javor - niti jedna jedina još nije proklijala.

Sve sjemenke sam držao 2 mjeseca u hladnjaku u vlažnoj vati. Neke još stoje.

Još sam prije mjesec i pol sjemenke stavio u zemlju, ostavio u kući u hodniku, zaljevam sa vodom + Terra Hobby green za klijanje = nula bodova.

Imam čak par menki u vati, kao da klijam našu biljku - nula bodova. Ili su sjemenke loše ili nisu doživjele dobro umjetnu "zimu" u hladnjaku.

Mislim da ih budem puknuo van, pa ćemo vidjeti na proljeće, možda priroda odradi svoje.
 

ledeni6

Aktivan Član
06.02.2018
386
1.315
143
Kako ne pohermi s obzirom da joj je korijen vani prakticki, svaka cast znalcu ak naravno nije fotomontaza, jer danas vidjeti nesto bez photoshopa il filtera je rijetkost.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Kalpsiz