Bubbleberry 99 i Skunk Sativa by Bozga

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Bok svima!

Odlučio sam pokrenuti svoj prvi indoor i nije bilo tako lako kao što sam očekivao.

Zadnjih par dana sam ful okupiran oko dizajniranja growboxa, reflektora i kupovine materijala.

Puno je lakše uzgajati vani - odabereš mjesto, baciš sjemenke, zaštitiš ih i nadaš se da će do kraja sve ispasti dobro. Povremeno zalijati, pognojiti i to je to. Završiš na kraju s velikim biljkama i gro vutre. To je barem bilo moje iskustvo do sada.

Indoor grow nije takav i postoji puno više faktora za neuspjeh, ali ipak na kraju, marihuana koja je uzgojena ispod lampi bolja je, optimalnije uzgojena i kvaliteta je od outdoora.
Naravno, ako je uzgojena kako treba.

No dobro, da krenem od početka.

Prije 4 godine sam imao svoj prvi grow i to je bilo vani. Uzgojio sam iz običnih sjemenki koje sam pokupio u panju dvije totalno drugačije biljke. Jedna je mirisala po limunu, bila je visoka cca 60cm i razvila je veliki vrh i još par vrhića sa strane.
Druga je bila visoka cca 220cm, vrhovi su mirisali po sladoledu Bubi i onim žvakama na rolu koje sam žvakao kao klinac, bila je puna mušica koje su se u nju zaletavale privučene mirisom. Posjekao sam je krajem 9 mjeseca nakon što sam shvatio da je netko počupao nekoliko vrhova.
Dim je bio odličan, prvi put sam pušio sensimiliju.
Od tada se ne mogu naviknuti na livadušu koja se prodaje kod nas.

U međuvremenu sam imao stanke, naletavao na različite trave. Od poznatih vrsta sam probao White Widow koja je btw. prestrašna za moj ukus jer me totalno dislocira.
Zatim sam probao Bubblegum koji je uzgojio moj prijatelj s juga HR. To je definitivno bila najbolja marihuana koju sam do sada probao jer od jednog minimalnog vrhića veličine pola nokta sam se s dva frenda smijao 3 sata u komadu.

Te godine sam imao Afghanija#1 koji je bio jedan toksičan bombon.
Biljka je bila u posudi i bila je ukradena od moga susjeda. Bolje da ne pričam koji je bio proces po kojim sam povratio natrag svog Afghanija!

Afghani #1 je zapravo mješavima Afghanija i Skunka. Žilava biljka, jak miris, slatkasto-toksičan s decentnom aromom hašiša. Topli couchlock, kao opijat.

Isto te godine sam imao Nevilles Haze hibrid. Mislim da je to bio križanac Nevilles Haze i G13 Hash plant, no ne sjećam se točno.
Biljka nije uspjela izgurati do kraja jer su počeli mrazovi, a cvjetovi su još bili mali i bijeli. Gotovo nikakav miris, izgledala je mršavo, ali zato je pucala poput tenka!

Teško je za opisati miris takve Sative, nekako slatkast, voćni, a opet s tonovima zelenjave, zemlje i bora.
Kada sam zapalio jednu ili dve džoje s četiri frenda, toliko smo se razvalili i bili ispigani gotovo kao da to nije marihuana nego nešto totalno drugo. Struja, smijalica i brzi rad mozga. Žiža od koje se ne spava.

Kada je toga svega ponestalo, malo mi je bilo teško jer sam od onda živio na lošoj livaduši. Tu i tamo je došao dobar "skunk", ali opet preskup i rijetko dostupan.

Na neko vrijeme sam prestao s pušenjem, ali opet počeo nakon što me frend pozvao kod sebe i u vrtu pokazao 2 metarsko čudovište koje treba posjeći i osušiti.

Totalno iznenađenje i ta je vutra trajala sve do nedugo... I onda sam odlučio krenuti sam nešto posaditi jer mi je dopizdilo kupovati lošu vutru.

Pogledao sam u jednu kutijicu i našao sjemenke Bubbleberry 99 i Blue Thunder #13 i zatim još neke Sativa sjemenke i Sativa Skunk što sam nedavno pušio. Opake stvari.
Ove dvije vrste sjemenki sam dobio od jednog prijatelja s Overgrow foruma još prije 3 godine koji je također bio grower. Overgrow je bio zakon. Ponosan :D

Bubbleberry 99 je križanac Bubbleberry-a od Sarghmanta seeds i C99 f2 od Grimm Brothers. Navodno jako voćno i moćno!

Stavio sam ih danas zajedno sa Sativa Skunkom u toaletni papir u kutijicu od CD-a, obrisao, dodao destilirane vode i stavio na komp gdje je temp 25C... Pet BB99 i 2 SS.



Tako sam nabavio sve - zemlju, gnojiva, posude, termo-hygrometar, timer, ventilatore, kabele i na kraju - svjetlo!

Kupio sam 400watt HPS, prigušnicu, propaljivač i grlo... I shvatio da ili ne znam spojiti ili mi kuća ima preslabu struju da bi mogla raditi HPS lampa koja btw. pri paljenju vuče i do 6-7 A struje!

Zatim sam shvatio da se prigušnica abnormalno grije i da je problem sa toplinom i montažom prigušnice na kutiju koju sam napravio. Na kraju - odustajem i prodajem HPS!

Kupujem neonke i to 5 komada, 860 i 827 po 23 watta. Mislim još kupiti dodatno par neonki jer sam napravio reflektor u koji može stati 6 žarulja i tako odraditi vegetaciju sa 6x23 watta 860 CFL što je 138 watta plavog spektra i ukupno 9000 lumena. Za cvjetanje dodati 150HPS i 6x23w 827 neonke što je 288watta svjetla i cca 25000 lumena ili jednostavno kupiti 250HPS za cvjetanje. No vidjet ćemo.

Do sada sam došao do izrađenog vege box-a dimenzija 40x45x50 cm s dva ventilatora - jedan upuh, drugi ispuh.

Ovo je kako bi to englezi nazvali totalno "stealth" grow, znači sakriven i jedino za njega znamo ja i buraz.

Ovo je buxa:



Nakon što sam osmislio gdje ću strpati box ( odluka je pala u moju zakon yoga room, usprkos ideji da strpam sve na tavan) počeo sam s radovima:

















Jedini problem je što kad se upali svjetlo, box svijetli k'o lud! Vidi se sa strane gdje pušu ventilatori prolaz svijetla. Trebao bih to nekako srediti. Ima li ko kakvu ideju kako?

Ventilatori se jedva čuju, box za vege je gotov!

Još da proklijaju sjemenke i onda ću rado nastaviti ovaj thread!

Sva pitanja, pohvale i pokude su dobrodošle!

Pozz, Boz. :sun2:
 

Clarence

Aktivan Član
19.12.2005
246
7
0
sve fino objasnjeno...predgovor dobar...hehe...ovo moze proc za vege box...al mislim da bi vec sad mogao pocet razmisljat o flowerboxu...dugo treba da se nađe rijesenje...kod nekih nikad...hehe...
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Ova smeđa velika kutija lijevo bi jednog dana trebala služiti kao flower box. Jedini je problem što je visoka 110 cm pa ne mogu bilo što ubacit unutra osim nekih hibrida koje bi prije toga trebao puuuno trenirati, mrežati, rezati i vezati! :icon_lol:

K tome nije baš nešto "stealth" pa nisam baš siguran. Ali mislim da ću ionako morati to srediti.
Pogledao sam danas sjemenke i obje Sativa Skunk su proklijale, jedna je već pustila bijeli pipac, a druga se otvorila.

Što se tiče Bubbleberry 99 četiri sjemenke su napuhnute ful i mogle bi do sutra proklijati! Držim fige.

Boz :sun2:
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
svi koji radite grow sa neonkama uzmite radije čiste indice kojima večinom ne treba toliko jaka svetlost kao sativama

sretno momci
 

gloss_zelenky

Vutra Veteran
01.09.2006
920
28
48
77
Bozga...samo jedna mala primjedba...box od kartona:vb_whip:
Na nekom stranom forumu bi rekli "fire hazard", a pripazi i na vlagu jer će ti se sve omekaniti! Ako je ovo plastična folija još sve rupe pokrpaj sa nekom ljepljivom trakom...
Ali po meni je veća opasnost od požara zlu ne trebalo.:eek:hno:

Želim ti sve najbolje i neka grow uspije!

Peace:maryjane:
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Ej škvadro, hvala na komentarima!

Naime, ovo je za početak dok ne nabavim nešto bolje. Neki ormar ili sl. Mislim da neće biti neki fire hazard jer radim sa neonkama koje se ne griju toliko jako, a i ventilatori super rade.

Deifinitivno bih trebao promijeniti karton...Yes... Zapisujem na dlan : promijeniti! ;)

Što se tiče indica - Bubbleberry 99 ima većinski udio Indice ako se ne varam.... Hm hm
Boz:sun2:
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
kad več ima beli najlon
mogli ste jednostavno samo napraviti ogrodje/konstrukciju od letvica pa najlon i to je najbolje rešenje

GLEDAJTE UVEK,DA JE ELEKTRIKA - STEKERI,KABLOVI ...GORE- ipak se dole sleva voda..
malčice truda na početku ali zato kasnije ne boli glava
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
bozga je napisao(la):
Jedini problem je što kad se upali svjetlo, box svijetli k'o lud! Vidi se sa strane gdje pušu ventilatori prolaz svijetla. Trebao bih to nekako srediti. Ima li ko kakvu ideju kako?
Evo otprilike ovako nešto napravi,ono na slici isprekidanom crtom pod 1. je gdje ti ventilator stoji trenutno ,pod 2. isprekidana crtaje gdje bi ventilator trebao da stoji nakon što ga premjestiš na kraj ove dodatne cjevi(najlakše kockastu, sklepaš od tvrdog kartona) u obliku slova L . Cjev iznutra oboji u crno tako da što manje odbija svjetlost prema vani .
A ono pod brojevima 3. i 4. bi bila ogledala ravna,širine kao i cjev, pod 3. veće ogledalo okrenuto prema box-u skoro pod 90° i pod 4. kraće ogledalce okrenuto prema dole i na izlaz(1.) iz boxa u slučaju da dio svjetlosti koji se od prvog ogledala odbije prema izlazu(2.).

Možda ti ne bude trebalo nijedno ogledalo ,probaj pa vidi kako radi ova cjev sama.Negdje sam ovo već vidio samo ne mogu se više sjetiti gdje i jesu li koristili ogledala ,samo sjećam se ovakve cjevi .Ako sama cjev ne bude dovoljna ovo s ogledalima bi trebalo biti odlično da ne curi skoro ništa svjetlosti prema vani.Ventilator bi trebao biti dovoljan ,ako taj isti ne bude dovoljno jak da gura kroz ovu cjev,staviš jači i rješeno.Malo narušava izgled što se tiče stealtha ,zato isto tako možeš sve ono što je van boxa na slici pogurati udesno unutra ,jednostavno ono što je van boxa sada staviš unutra i to je to, samo onda gubiš nešto na prostoru unutra ,zato bi bilo poželjno da ostaviš ovu cjev vani ili nađi veći box tako da imaš mjesta za sve skupa .

Ovo je jedna mogućnost neka neko smisli i nešto bolje pa neka javi .A inače curenje svjetlosti nije poželjno ne samo iz sigurnosnih razloga nego jednostavno zato što je onda manje svjetlosti za biljku,svaki lumen je dragocjen.


 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
ljepo je vidjeti ovako netko da se trudi i snalazi ... svaka čast na trudu inače ako hoćeš složit light trap kupi kutnu cijev za odvod to ti je par kuna i ofarbaj ju u crno i rješio si problem ;)
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
@cannebosanac - Hvala stari, totalno kužim o čemu pričaš i jučer sam nešto slično napravio. Malo je problem što su ventilatori 80mm pa onda ovaj patent narušava skriven izgled kutije jer je ta cijev dosta velika i nespretna. Trenutno sam napravio nešto slično, ali izgleda poput dimnjaka i dobro je jer dok je mrak ne propušta svjetlo iz kutije :D
Hvala na korisnom savjetu :joint:

@stoner - Bok Stoner, dobra ideja, no gdje mogu kupiti taj patent?

Stavio sam jučer u zemlju dvije sjemenke ovog hibrida kojem ne znam pravo ime, a nazvao sam ga Skunk Sativa (makar samo po obliku sjemenki vidim da baš i nije Sativa) i čekam da isklijaju van. Stavio sam ih u Jiffy, no problem je malo što se Jiffy dosta brzo suši pa moram svako malo zalijati.

Temp. u kutiji je od 28 do 30C i vlaga je 41%. Jučer je bilo malo kritično jer je temp. bila 31C i vlaga 35% pa sam stavio čašu s vodom kod ventilatora koji upuhuje zrak i za sat vremena vlaga se digla za 5%. Skužio sam da je toliko niska vlaga zato što kutija zapravo apsorbira vlagu i sama soba u kojoj se nalazi box je dosta suha.

Bubbleberry 99 je već tri dana u toalet papiru, niti jedna nije proklijala. Problem je još što se totalet papir jučer kad sam se probudio skroz osušio. Mislim da od toga neće biti ništa nažalost i da ću morati staviti zadnjih 5 sjemenki, a to je Blue thunder x G13 Hash plant. No pričekat ću još par dana, možda koja sjemenka popne :icon_lol:

Pozz,
:sun2:Boz
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Draga braćo i sestre,

dvije biljčice su ovih dana proklijale i tek su male bebe! :baby:
To su ove sjemenke od indoor skunka, (slučajno sam ih našao u jednom vrhu) koji sam nedugo kupio i koji je btw bio mindblowing dim, totalno sativasti.. Bojim se da ne budu neka čudovišta, a box je ful mali... Bubbleberry 99 nažalost ni jedna nije proklijala. Probati ćemo sa Blue thunder #13 nakon što završi ovaj grow. Imam još 5 sjemenki, valjda će od tih neka izići iz zemlje... Ako nebu, onda naručujem od Nirvane White Rhino i još neke...


Čini se da im je dobro u boxu, temp kad se upale svjetla navečer je 26.4 C i vlažnost je 71%.
Te brojke se brzo promijene dok gori svjetlo te se kreću oko 30C i 40% vlage.
Ove jiffy posude se brzo suše tako da ih trebam non stop zalijevati.

Uglavnom, lijepo im je u buxi, imaju za sada dosta svjetla, tri 23w 860 neonke (to je 4500 lumena + još dodajem 3 neonke kroz 10ak dana). Planiram ih za 3 tjedna prebaciti na 250 HPS u veći box.

Evo i slika.






Lijepi pozz prije izlaska u grad, :b_woot:

Boz :sun2:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Definitivno bi bilo pametno da odmah sad počneš klepati nešto bolje za cvjetanje. Bez HPS-a ne možeš odraditi cvjetanje, a alternativna rješenja rasvjete su puno skuplja i teško nabavljiva kod nas. Ja ne bi gurao HPS žarulju u kartonsku kutiju, iako je i drvo opasno ipak je sigurnije. Druga stvar je visina, kažeš da je kutija 110cm... na toj visini prolazi jedino SCROG ili neki opaki LST. Dobro razmisli prije nego bude prekasno... sve ćeš morati raditi na brzinu, a to nikad ne ispadne dobro.

Meni se moj box u startu činio OK... pa sam ipak radio hrpu preinaka u hodu. Sad nakon growa opet radim dosta promjena da slijedeći grow prođe bezbolnije.

Sretno!
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
@napusenko - Oooooo stari!!! Dobro mi došel prijatelj! :signs046:
Napokon si se uspio regat, mislim da ti ovdje bude zabavno. Evo ja se zakvačio i skoro svaki dan sat-dva, ponekad i više provedem u ovoj online buxi. Samo kaj neam niš za pušit jerbo je neka kriza.... Čudno, dileri su se već trebali vratit s mora... Hm hm hm :icon_lol:

Da, ovo je tvoja Bubblegum koju spominjem... :hehe:
Ako trebaš growbox, Smokemachine HR prodaje dobar box - čekiraj kak ga je napravio na ovom linku - http://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/370-perfect-growbox-homemade-smokemashine.html

@gens

Bok frende!
Hvala puno na savjetima. Svjestan sam koliko je zajebano spičit HPS u kartonsku kutiju, ali nekak nemam alternativu dok ne dobijem neke pare koje bi trebale stići u roku od mj. dana. Kaj ću do tada? Biljke će već postati čudovišta! :vb_whip:
Zanima me koliko se zagrijava tvoj HPS od 250W i koja je marka?

Stay tuned, postam update!

Boz:sun2:
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Yoyoyo,

ovo je 10. dan od kad sam stavio sjemenke na klijanje.
Biljke mi izgledaju ovak. Stanje u boxxxu je tijesno, hitno trebam nekaj smislit... Možda za vikend poboljšam boxxx. Bum vidio. Hm hm

Ovo je situacija u boxxx-u kad se upali svjetlo. Nakon par sati temp. poraste na cca 24C i vlaga padne na oko 60%.:icon_arrow:




Dakle, ima jedna frajerica koja napreduje ful dobro, skoro svaki dan novi set listova.



Čini mi se nekak sativasto.



Druga samo stoji i bleji. Struktura listova je skroz drugačija, tamnija je i te dvije moje ljubavi izgledaju totalno suprotno, a sjemenke su iz istog vrha koji je bio indoor uzgoj. :rofl:




Možda je ova druga pod šokom od presađivanja?! Naime, presadio sam ih u veće posude jer je kroz jiffy već počelo lagano izbijati korijenje.

No nadam se da će do idućeg apdejta bit' velika i sretna.
Koristim zemlju Compo sana sa kvarcnim pijeskom i guanom. Veli da je Ph 6.5. Bez perlita jer mi se ne da ić u Samobor. Jel' ima negdje u ZG za kupit' perlit?

Love, respekt,
Boz:sun2:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Moja je Sylvania... grije se prilično, ali vjerujem ni približno ko 400W. Sklepao sam neki cooltube i radi dobro jedino što moram staviti jači ventilator, jer planiram staviti 400W.

Ako trebaš čekati još mjesec dana nemoj ni slagati box za cvjetanje od kartona. Drži biljke na vegetaciji to vrijeme dok čekaš lovu i neka budu čim bliže svijetlu da ne odu previše u visinu. Moje su bile oko 2 mjeseca na vegetaciji, ako nisu sativaste ne bi trebale narasti previsoko.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Nadam se da će projekt uspjet i da će kune došetati na račun. :sun2:
Da li si probao sa Vents VKO ventilatorima? Navodno ima shop negdje u Ilici 400 i nešto i jeftini su, oko 150kn za 300 m3/h. Dućan je Spiel mislim da se tako zove... Meni je to daleko, a i nemam kad otići pogledati.
Boz:pat:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Čitao sam o tim ventovima tj. o shopu na forumu... budem jedan dan otišao tamo pa ću nabacit neki izvještaj. Nadam se da ću naći što tražim.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Evo mali apdejt....U samo dva dana, vidi se progres! :icon_lol:
Ljepotica super raste i to tako brzo da je lagano dostigla svjetla i kad sam danas pogledao u box vrhovi su bili malo požutjeli jer je bila preblizu svjetla. No malo sam preuredio box i sada ima mjesta za daljnji rast. Čini se da joj je super.
Temp je 25-26C, 46% vlage i to joj paše!
Drugu malu zakržljalu biljčicu sam isčupao jer je uvenula i posadio novo sjeme koje je pustilo maleni pipac. Za dan ili dva tri bi trebalo proklijati :)
Još mislim tjedan dana na 18/6 i onda spičiti na 12/12. Niska je pa ne vidim razloga za LST ili sl. još.
Do daljnjega odustajem od HPS jer mi ne stižu pare i trebao bih izraditi ormar, a biljke rastu.
Za prvi put ću probati samo pod CFL. Kupujem još 3x 827 23w neonke pa neka rastu pod tome. Mislim da je to okej za početak.
Evo ljepotice.




Pozz,
Boz :sun2: