Capleton u Beogradu!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kobasicat0r

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
2.043
771
138
/dev/null
vutra.org
REGGAE FEST

izvor> http://www.skc.org.yu

17.maj u 19:30 - 18.maj
SKC

Bašta SKC i Klub SKC.
Oba dana: 19:30-05:00.
Obuhvata muzički deo i dodatne sadržaje (izložba i radionica afro-rege nakita, tematske video-peojekcije, ponudu vegetarijanske hrane-ital food, radionica-izrada dread locks, prezentacija Capoeire...)

Spisak izvođača:

Capleton & the David House Crew (Jamajka)
Čovek sa Jamajke o kome se trenutno najviše zna. Po mnogima najjači rege izvođač sa Jamajke danas. Naročito upečatljiv na svojim živim nastupima. Kulturno-politički angažovan. Predstavnik modernog roots reggae zvuka.
Del Arno Band (Srbija)Rodonačelnici regea ne samo u Srbiji već i u celoj bivšoj Jugoslaviji. Sigurno najznačajniji i najveći (ne samo po brojnosti) rege bend na ovim prostorima.
Irie Riddim (Nemačka)
Osnovani leta 2003. u nemačkom gradu Augsburg koji zbog njih dobija naziv Rootsburg.
Ekipa sakupljena oko Emanuela (selector), Majka (Mike) (selector) i Stiva (Steve)-MC i Vins (Vince) AKA Vegahphone (singjay) posvećena je tome da regre muziku vrati u consciousness okvire. Njihove zabave najbolje se mogu opisati rečima „Party meets good wifes”. Dosad nastupali sa: Macka B, Spectacular, Jah Meek, Mono & Nikitaman, Culcha Candela...
Ohoroho (Slovenija)
Iako još uvek vrlo mlad predstavlja najautentičnije ime slovenačke rege scene. Osnivač Dubtafari sound sistema. Pored muzike bavi se i rege dizajnom.
Countryman (Slovenija)
Perspektiva slovenačke rege scene. Pripadnik roots & culture rege škole.
Coyote Hornsman (Srbija)
Ovaj autentični beogradski crossover umetnik koji navodi da mu je rege najbliži sada predstavlja svoj novi projekat „COYOTE MEETS TERRORTONE SOUND PRODUCTION”
Festival realizuje SKC Beograd uz organizacionu podršku nevladine organizacije Eupulse (www.eupulse.org) i Rototom Sunsplash rege festival iz Italije.
Osnovna ideja je da se publici predstavi krem svetskog regea u kombinaciji sa domaćim rege umetnicima. Cilj je i afirmacija rege pravča u našoj javnosti kao i podrška mlađim grupama (line up nije konačan, očekuje se učešće i drugih domaćih izvođača).
Većina programa će se dešavati na otvorenom, u Bašti SKC-a, kako bi rege vibracije bile izraženije. Planirani su i dodatni sadržaji kako bi događaj bio potpuniji i nalik onima koji se već godinama unazad dešavaju u Evropi i svetu.
Zbog atraktivnosti događaja i ekskluzivnosti koju donosi Capleton očekuje se dolazak velikog broja fanova iz okolnih zemalja. Beograd će ponovo biti balkanska rege prestonica.