CFL Green-o-Matic Prvi put(by)nik!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Evo da i ja konačno otvorim svoj dnevnik. Uzgajam prvi put te nemam puno iskustva. Dnevnik sam prije svega otvorio kako bi mi pomogli ako negdje zapnem, te kako bi vidili moj napredak. Radi se o Green-o-Matic sorti od GHS-a, evo nešto više o toj sorti ispod.

Genetics: Ruderalis, Moroccan, White Dwarf, Low Rider.
Type: Autoflowering ruderalis hybrid.
Sex: Feminized.
Effect: mild, fast hitting, stoned.
Flowering indoor: 6 weeks (55 days from start to finish).
Height: Short.
THC Level: Med.
Characteristics: sweet indica smell, with a flowery bouquet and a slightly spicy background.

Ako netko ima iskustva sa baš ovom sortom volio bi da ih podjeli u komentarima pošto na forumu baš nisam našao puno dnevnika gdje netko uzgaja GOM-a.

Sada malo o box-u i opremi ->

Dimenzije: 31x67x73 (ŠDV) -> Stari ormarić za cipele (bijele je boje pa unutra nisam stavljao reflektirajuču foliju).



Žarulje:
-> OSRAM 24W 2700k (x4)
-> OSRAM 20W 2700k (x3) -> Što mi daje malo više od 11 000lm. (Na sve žarulje mislim)
-> PHILIPS 23W 8500K (x1)



Ventilacija: 120x120x38mm (x2) -> Jedan za upuh, drugi za ispuh. Eto malo informacija i o njima ->

* 50Hz: 220V
* 60Hz: 240V
* (Bi-Volt, 50/60Hz): 115V
* Operating Voltage Range: 185...245V
* Buka= 44 dBA
* Snaga = 19,5 W
* Broj okretaja = 3000/minuta
* 161,37 m3/h



Termometar: Običan neki. Temperatura u box-u je 25-28c dok rade svijetla, te 20-23c dok ne rade svijetla (ovisno koliko je u prostoriji toplo)
Još od opreme posjedujem jedan mehanički timer koji je podešen na 18/6 i tako će biti do kraja. PH metar trenutno nemam, ne mislim ga niti kupovati.



Trenutno mi je u box-u samo jedna biljka (dvije sam još stavio na klijanje) i ona je u posudi od 3L, znači okrugla posuda, ispod na posudi piše 16 mislim da je to fi.



-> Zemlja koju ja koristim je substralova terra magma, nju sam miješao sa izmrvljenim stiroporom i pjeskom nekakvim (ne znam zašto sam stavljao pjesak, to je onaj žučkasti skroz sitni pjesak), te sam na dno posude stavio šaku onih keramičkih kuglica.
-> Za sada zaljevam sa 200ml svaka 2-3 dana, kada primjetim da je zemlja suha, sa vremenom ću povećati zaljevanje, pa ću zaljevati sa više vode, zaljevam sa vodom iz pipe, dosad nisam imao nikakvih problema, izgleda da joj paše.
-> Gnojivo koje sam kupio je FloraNova Bloom 4-8-7 (NPK), te mislim da bi mi trebalo biti savršeno. Mislim gnojiti kada biljka bude dovoljno stara, odnosno prvi put ću to napraviti nakon 30 dana.
-> Biljka je trenutno stara 10 dana te svaki dan primjetim mali napredak, mislim da odlično raste za sada.






Eto, toliko za sada. Sada me zanima još ovako, dali bi trebao u posudu dodati zemlje do vrha ili je kasno za to i što da radim po tom pitanju? Na kraju listova primječujem neku smeđu crticu po sredini lista, kao da je suha ili nešto? (Na petoj slici se vidi). Zadnja slika sa desne strane, vidljivo je da nešto zeleno izlazi iz zemlje na ljevoj strani slice? Što bi to moglo biti, danas sam prvi put primjetio i iznenadilo me (08.12.2010).

-> Ako sam nešto zaboravio ili vas zanima oko box-a slobodno pitajte!

Svaki komentar/kritika su dobrodošli. Cheers!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: IamLegend

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
evo malo boljeg savjeta!
Umjesto da si stavljo pjesak i stiropor u terra magmu što je zaista nepotrebno jer pijesak može u sebi unjeti svakakvu gamad,nadam se da nisi koristio pjesak iz pješčanika,trebo si prvo prokuhat pijesak da bude sterilan,ali okej kako je tako je a sada ovako,sadio sam več autofloweringe i mogu ti reč da im stvarno netreba gnojiva tijekom vegetacije ali zato postoje drugi načini da pomogneš bolji rast,stavljaj ih odma u posude u kojima ih misliš držat do kraja!
Automatici nevole presađivanja i ostale gluposti jer jednostavno nemaju dovoljno vremena za razvijanje dobrog korjenskog sustava,najbolje bi ti bilo da presadiš u što više zemlje možeš i baziraš se na razvoj korjena tijekom vegetacije i moj savjet bi bio da zagnojiš prvi put s pola preporučene doze gnojiva za list i to taman kad primjetiš da biljka ispušta prve pistile (bijele dlačice)!
Taj čin je dosta poznat i rezultira malo večim urodom zato što biljku tjeraš na malo jači stretch nego inače pa se i malo više potencijalnih bud siteova razvije što na kraju rezultira večim brojem hedova!
Savjetovao bi da tokom cijelog growa koristiš H202 3% u količini od 5-6 ml po litri vode sa kojom zaljevaš i da definitivno vodu ostaviš preko noči u kantu u kojoj imaš akvarijsku pumpu,sam taj ćin če ti očistit vodu od klora koji ubija bakterije pa čak i one dobre a H202 je odličan oksidator i potpomaže razvoju aerobnih bakterija u zemlji što rezultira boljim i bržim dovođenjem hrane do korjena te zdravijim i čiščim korjenskim sustavom,primjetit češ da če nakon par zaljevanja korjen bit čisto bijele boje i nekako razvijeniji nego što si prije imao prilike vidjeti ukoliko nisi koristio H202!
Dodavaj male količine melase ili meda u vodu za zaljevanje (otprilike jednu čajnu žlicu punu meda na 5 litara vode) pošto moraš nahraniti bakterije da bi one brže i bolje radile svoj posao u tom cijelom procesu a naravno i hedovi če bit veči i slasniji zbog tog što i biljke vole šečer,ne doslovno šečer koji mi jedemo i konzumiramo nego šečer u drukčijem obliku (Med,Melasa)

To bi bilo otprilike to i još za kraj drži biljke na 18/6 svjetlosnom režimu kroz cijeli životni vijek pošto če im to omogučiti maksimalan razvoj!
Prve pistile očekuj otprilike 3. tjedan otkad je biljka nikla i stoji na 18/6 režimu i tada je vrijeme da prvi puta pognojiš s gnojivom za list!

Sretno s prvim growom i nadam se da češ bit sretan i zadovoljan količinom i kvalitetom uroda!postaj još slika da svi vide šta se kuva!

Pozz
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
I još jedan savjet,one keramičke kuglice ti podižu ph te ti savjetujem da si kupiš ph minus tekučinu,imaš u svim trgovinama koje drže opremu za kučne ljubimce,ja koristim ph minus marke sera!
Košta 60 kn otprilike ali ga dobiješ 250ml i to če ti trajat nevjerojatno dugo,a treba ti možda 2-3 kapljice na 5 litara vode da bi biljke nesmetano rasle kroz cijeli život,to če ti ržat ph u rangu 6,5 - 7 sigurno!
A terra magma je odličan substrat i inače nemoraš ništa dodavati u njega osim perlita,apsolutno nema potrebe jer sam več dosta biljaka odgojio u terra magmi i stvarno nikad problema sa tom zemljom!
 

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Prije svega hvala na komentaru i dobrim savjetima. Ne znam dali bi sada mogao zeznuti korijen, jer možda još nije probio treset tabletu, pa samo treset stavim u novu zemlju što bi bilo super, pogledat ću sutra! Još dvije sjemenke su na klijanju pa ću s njima pametnije. Gnojiti neću u vegetaciji, nego ću baš kako si rekao, kada pusti prve pistile, naravno sa pola doze. H2O2 bih trebao kupiti onda, čitao sam prije i vidio da ga ima u raznim postotcima, dali da uzmem 3% baš ili mogu i više ili manje? Toga bi trebalo u ljekarnoj biti za kupit? I kolika je cijena ako netko zna? Imam akvarijsku pumpu i odmah ću u kantu nalit vode i upalit pumpu da radi svoj posao. Što se tiće meda, mogu dodavati bilo koji (kupovni) ili mora biti domaći ili nešto treće? I mislio sam držati od početka do kraja na 18/6. Poslušat ću te pa ću kupiti pH minus. Perlita ne znam gdje da nabavim, tražio sam po gradu pa nigdje nema. Slike ću postat čim prije! ;)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
evo ovako,H202 ti je najbolje uzet 3% jer je on jedini dovoljno blag da bude blagotvoran,radi svoj poso,daje kisik korjenju i bakterijama bez da ih ubije,i naravno sprječava truljenje korjenja ako previše zaljevaš i ostale pljesni i funge koji bi ti se mogli naleći,nije skup H202 ali najbolje ako kupuješ traži 500ml tojest pola litre odma jer te ispadne jefinije puno,inače za 100 ml daš preko 10 kn a ovo te izađe otprilike 20 kuna pola litre,ako te pita šta če ti u ljekarni reci da ti treba za čiščenje rana ili nešto,neznam kako kod tebe ali ove kod nas uvijek pitaju šta če ti...mislim ono boli te *****
gospođo ali jbg neš bit nepristojan,makar te zakonski nema pravo pitat šta če ti pa moš probat i tu kartu odigrat,reci joj boli te k šta če mi i to je to,mora ti dat kako god okreneš jer nije ilegalno!

Med koristi samo prirodni,to ti je onaj što se kristalizira i nemože se pokvarit!

Nemoj sad bacit ove dvije biljke rast če i one vjerojatno dobro,nemoj sad vadit van pa presađivat ostavi te sada tako i to je to,samo H202 i ima da očistiš i taj pijesak i tu gamad ako je ima ne sekiraj se,nije loše imat malo pijeska i stiropora ali mislim Terra Magma je meni broj 2 zemlja koju kupujem i nisu joj potrebni aditivi,ima u sebi sve što treba i dovoljno je prozračna i protočna jer je stvarno vlaknasta i ima dodatak vulkanske gline ili tako neke šeme slične perlitu!
Zemlja broj 1 mi je Compo sanna i s njom nečeš pogriješit nikako pošto ima u sebi perlita i stvarno je visoke kvalitete!
 

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Ok. Uzet ću H2O2 danas u neko normalno doba. Što se tiće meda, imam neki bagremov med, al' mislim da to nije to, pošto na teglici piše da traje 10 godina, tako da moram i to pronaći? Krivo si shvatio, imam samo jednu biljku u boxu (sa gore navedenom zemljom i u gore navedenoj posudi), dvije su još na klijanju, pa kad proklijaju ću ih staviti u čistu terramagmu i kako si me savjetovao. :) Još da te pitam, dali da dodajem H2O2, med i pH minus svezajedno ili svako zaljevanje po jedno?
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
Možeš bez problema sve skupa.ja inače koristim ovakvu šemu,uzmem kantu s 10 litara vode,ubacim unutra pumpu za akvarij i ostavim preko noči,prije nego zaljevam biljke jedno pola sata prije dodam jednu veliku kašiku meda i 3-4 kapljice ph minusa (SERA) marke
H202 je bolje dodavat ono zaljevanje kad nedodaješ gnojiva,najbolje da ga koristiš kao dodatak za ispiranje na kraj tjedna prije novog gnojenja!
ali neče bit štete ako dodaš sve odjednom samo što neznam s kemijskim gnojivima kako to može rezultirat,ja nisam problema velikih nikad imao a sad tko zna od gnojiva do gnojiva!
Makar to ti je čista voda s jednom molekulom kisika više tako da je to u biti voda samo oksidirana ali okej neču u te kemijske šeme ulazit pošto nisam neki doktor nauke oko toga dal smije il nesmije određena vrsta gnojiva s H202,ja sam probo i nisam vidio neke razlike ali uvijek je bolje ispirat s H202 da ispereš mineralne soli koje se nakupljaju oko korjenskog sustava i zasičuju ti zemlju!
Kužiš?
A dodajem sve pola sata prije pošto pumpa sama proizvodi gibanje pa se onda i gnojivo i sve to lijepo izmješa s masom mjehurića kisika koji prolaze kroz kantu,nemoraš ti mješat ručno hehehe!
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
44
pozz, baš me zanima ovaj dnevnik jer sam u sličnom položaju, pošto imam autoflowering-E, ustvari autoflowerin-A, pošto mi je jučer autopyramida ošla u ku...c:eek:hno:

-šta se tiče auto sorti i ja sam prvi put s njima u igri tako da ti iz prve ruke ne mogu reći ništa, ali normalno ko i uvjek čito sam pun ***** prije (ko i obično=štreber) i ne mogu reći da se u bilo kojoj stvari ne mogu složit s 4herbs-om tako da samo šišaj, a on ti je fala bogu objasnio veliki dio od gnojenje+, svjetlo+, režim svjetla+, presađivanj+ itd:icon_lol:
-po mojem za veg. fazu bi jedino stavio više 6500, a manje 2700, i obrnuto, ali valjat će i ovo ako se nema
-šta se tiče gnojivo + peroksid, po svemu do sad šta sam pročitao nije preporučljivo
-za sve ostalo pratim te:icon_lol: i nadamo se samo najboljem! SRETNO!:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Ok. Pokušat ću. H2O2 sam kupio, pH minus nisam našao u gradu, a med imam :). Za sad mi je sve jasno i sve kužim.

btw - updateo sam slike neke, do ponoći ću sve i guess so. :)
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
pH minus nisam našao u gradu
Traži u gradu u kojem ima pet shop iliti trgovina za ribice,pse,mačke,papige,zmije,čimpanze:)Moraju imati,ako nemaju tuži ih:icon_lol:
 

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Green, baš sam tražio u petshop-u. I ženska mi rekla da su imali, ali da se slabo prodavalo i kao sad više nisu naručivali. Ali do kraja tjedna ću ga nabaviti :)
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
29
0
45
Bravo putnice!
sve si ti to lijepo poslozio....da bi covijek rijec reko....samo deri,pratim:)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
Trebo si im reč da ti naruče u pet shopu,stiglo bi im u roku tjedan dana,a ako ne moš uvijek u neki od večih gradova nač,tog zna bit čak i u poljoapotekama u kojima prodaju i asortiman hrane za pse i mačke i ribice makar nsiam puno takvih vidio ali kod mene u gradu ima!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: xxrobixx

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Ma kupit ću ga, ima tu blizu veči grad, tamo mora biti, to mi ne predstavlja problem. U kantu sam natočio vode 5L i stavio pumpu za akvarij da radi svoj posao sada preko noći. Pošto do kraja tjedna nikako ne mogu nabaviti pH minus, neču niti dodavati med, nego ću samo dodati H2O2 i to 5ML po litri (25ML na 5L dakle). Gore u prvom postu na kraju posta sam napisao pitanja na koja mi nitko nije odgovorio, pa bi dakle molio da mi netko odgovori?! Hvala svima koji pomažu i prate dnevnik, to mi daje dodatnu motivaciju. Cheers :)
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
29
0
45
Ev da ti ja odg.na jedno pitanje...sto se tice dodavanja zemlje..(kolko se sjecam napomenuo si da neces vise presadivati,al eto mozda ti pomogne za dr.put)..ja ih od pocetka stavim u manju posudu,tako da do vege vecinom presadujem 2-cak i 3 puta..s tim hocu reci...dole na stabljici od zemlje pa nekih,bar 10cm odrezem grane kad biljka poraste,taman netom prije presadivanja ili kad presadim (nebitno)zatim presadim biljku,stavim ju mrvicu dublje,a sad posto je i veca posuda..tih 10 cm di su bile grane jos dodatno sastruzem koru s noktom(njeznije i oprezno da ne ostetis stabljiku) i zatim stavim zemlje do vrha(odnosno do malo ispod prvih grana...tako da dobijem bar jos tih 10cm stabljike zakorjenjeno...sto bi inace bilo neiskoriste i sto se tice vrhova(svijetlo slabo dolazi),a i visine...kroz nekih 20-tak dana taj dio koji je pod zemljom,sastrugana stabljika,zakorijeni se i sad je biljka taman lijepo postavljena tako da je sve iskoristeno..koda si joj cim je nikla nabio 400-1000w MH na nos:)
 

xxrobixx

Aktivan Član
18.09.2009
384
317
63
Underground
Trenutno neču dodavati zemlju, a presađivati mislim da nije potrebno. Još jedna sjemenka mi je proklijala tako da večeras ide u zemlju, nju ću stavit u nešto veću posudu i to samo sa čistom terramagmom. To je to za sad :)
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
44
putnik11 je napisao(la):
Sljedeći grow svakako! Ovaj nek bude ovako, na greškama se uči :)
ne, ne, ne! ovaj puta! ništa te ne košta osim malo svojih ruku djelo. NAPRAVI TO, I ISPLATIĆE TI SE:sun2::sun2::sun2: p.s dobivaš i na visini!!!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.