CFL grow: skunk domačica i super haze

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
08.07.2009
14
0
0
38
Pozdrav svima na vutri!!

Evo napokon da i ja pokažem šta imam. Ovo nije moj prvi grow, napravo sam dva prije ovoga koji nisu baš bili uspješni. S tim da je ovaj več napola, mislo sam sljedeči tek postat ali sam se odlučio sad pošto su mi ovo jedine i zadnje sjemenke hejza koje imam kod kuče.

Za početak da opišem malo moj boks.
Boks je od šperploče 145cm visine s time da efektivnog prostora za uzgoj ima 80cm, 43cm širine i 35cm dužine.

Za rsvjetu koristim Philipsove štedne : 4 komada 827 Warm White, 1100 lumena, 20W, i 3 komada 865 Cool Daylight, 1250lumena, 20W. Žarulje su spojene na digitalni tajmer u paru na zasebne prekidače osim jedne, tako da s tim sistemom si mogu regulirat koliko ču svijrtla i koji spektar da prevladava.

Boks je obložen s onim mylarom za šajbe a žarulje su odvojene od ostatka boksa sa vatrootpornim staklom.


Za ventilaciju koristim za usis jedan vent od 140cm od 12V spojen na 6V da mi manje bruji, sa karbonskim filterom za usisavače tako da mi ne ulazi prašina u njega. Za ispuh imam jedan vent od 120cm koji ispuhuje zrak iz djela gdje se nalaze žarulje ("cool tube") i od 80cm koji iz prostora za uzgoj (tamo gdje se nalaze biljke) upuhuje zrak u "cool tube" , oba sa potenciometrima tako da mogu regulirat protok zraka. Jos imam 3 venta od 120cm koji vrte zrak u boksu.
Sve to spojeno na napajanje za komp i odvojeno sa ostatkom boksa.

Nažalost nemam sve slike kako sam radio karbonski filter i ispuh ali si možete pogledat gotovu stvar, ako vas zanima kako izgleda iz unutra morate čekat do kraja grow-a.


Što se tiče reguliranja visine odnosno udaljenosti biljki od svijetla ugradio sam pomično postolje na navojnim šipkama sa leptir maticama od ispod.

Čini mi se da u vezi boksa sam sve reko...ako vas zanima nešto vezano uz to nemojte se ustručavati, slobodno pitajte!!

E sad su biljke na redu. Radi se o nekom skunk-u koji sam pušio prije pum k***c i bio je ful dobar pa sam odlučio sačuvat sjeme i od Dutch Passion-a Super Haze regular (znači da nije feminiziran) koji sam prije par godina prošverco iz Amsterdama.
Zemjlu sam koristio svoju i dodao sam jedino glinene kuglice za drenažu. Zemlja je isključivo crnica od hrasta (porodica hrasta koja rste tu kod mene), neznam kakva je po kvaliteti jer nemam nikakvu mjernu opremu ali biljke stvarno dobro rastu u njoj.

Znači mogu sad počet pisat o uzgoju, to je ono šta barem ja gledam u dnevnicima slikice žiže.

Sjemenke Super Hejza su stavljene 27.05.02´ na klijanje, dvije su proklijale 29.05 a dvije 30.05, ostalih šest nije davalo znakove života. Odmah isti dan su Hejzice išle u zemlju, a pošto mi je to bilo malo biljki isti dan sam stavio i skunk na klijanje.

Kao što se vidi na slici svaka biljka ima svoj broj tako da se ja lakše snalazim a i da vam sad lakše objasnim.
Hejz br. 4 je nikla 31.05,

br. 2 je 01.06

a br. 1 je 02.06
(nažalost nisam slikao jedinicu kad je nikla)
Hejz 3 nije uspio, nije mu bilo suđeno.
02.06 su proklijali i 3 skanka i odmah su i oni stavljeni u zemlju.
Kkank br. 2 i 3 su nikli 03.06 a br. 1 je niknuo 04.06.


Za ostalo nisam baš vodio računa na datume, tako da nemam pojma kad sam šta radio jer ja sve radim od oka.

pc020022.th.jpg


Ove vaze koje vidite na slici su od jedne litre, 12x12cm iz unutra ili 14x14cm sa ovim rubom.

Malo DIY-a sa sa unutrašnjim ventovima.


Neznam ako ste skužili ova u drugom redu u sredini je odmah iz početka razbila dva vrha sama po sebi, ja ju nisam rezo ni ništa i to me stvarno fascinira. Jel tko imao ovako nešto?



I napokon su presađene u veče vaze, znači ove su 15x15cm unutarnji +2cm ruba od 2 litre.
Ovo zadnje presađivanje, zbog toga što ubrzo idu na cvjetanje pa se nesmiju presađivat.
Nažalost sam morao uklonit onu s dva vrha pošto nemam mjesta za 5 biljki a ona je u biti bila najslablja. Ali zato sam ju stavio na prešanje za moj herbarij. Da vas nebi bunilo ja nakon svakog uzgoja prešam jedan list od svake biljke i normalno ovako nešto kao ova s dva vrha, pa ih prešam i ljepim u bilježnicu za uspomenu.

Ova zadnja je danas slikana.

To je sve za sad, nadam se da sam svoj prvi dnevnik dobro napravio i da sam vam sve objasnio kako treba, ako vas zanima nešto u vezi ovog growa slobodno dosađujte, ja cu vam drage volje odgovorit!!
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
:icon_lol:
Lijepo si ti sebi to napravio,nema šta.malo je,ali neka,svako prema svojim mogučnostima.Moj je prvi grow bio u još manjem boxu :icon_lol:
Ova dupla je na žalost posječena i upravo se suši jer je banane dobila,tako da nije završila.
Jedino sam skeptičan prema toj "šumskoj" zemlji.Istina je da ti biljke lijepo izgledaju,ali zar je toliki problem kupit vreču zemlje :icon_confused:
Ugl,svaka čast i sretno ti growanje želim
Pozz
 
08.07.2009
14
0
0
38
zlo&naopako je napisao(la):
:icon_lol:
Lijepo si ti sebi to napravio,nema šta.malo je,ali neka,svako prema svojim mogučnostima.Moj je prvi grow bio u još manjem boxu :icon_lol:
Ova dupla je na žalost posječena i upravo se suši jer je banane dobila,tako da nije završila.
Jedino sam skeptičan prema toj "šumskoj" zemlji.Istina je da ti biljke lijepo izgledaju,ali zar je toliki problem kupit vreču zemlje :icon_confused:
Ugl,svaka čast i sretno ti growanje želim
Pozz

Hvala zlo, tebi isto puno sreče sa growom!!
Sta se tiče zemlje...htio sam probat koliko je ta zemlja kvalitrtna pošto je besplatna i nalazi se 20m mi od kuče, ubiti nisam ni imao para pa tako da sam spojio ugodno sa korisnim!!

Zanimalo me dali mi se isplati stavit sad ili malo kasnije biljke na cvjetanje, nisam siguran ako ih ostavim još u vegetaciji dali ču imat mjesta u boksu. Čitao sam da je hejzica naraste preko metra a meni je to previše. Tako da me zanimalo ako netko zana dali će se rast ubrzat ili usporit u fazi cvjetajna??
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Ne znam dali će ubrzati rast,ali da će još narasti,to da.
Ja sam ove biljke na slici od početka na 12/12 držao,pa su narasle od 70-100 cm,a pokazale su spol sa 30-tak cm.
 

Data

Aktivan Član
13.05.2010
226
265
43
44
lijepo izgledaju al se meni čine malo izdužene čudno mi je da zlo nije već pitao; na kojoj udaljenosti držiš svjetlo?:icon_lol:
pitam jer sam, ja svoje biljke uspio s niskim svjetlom zadržati nisko a već bi mogao i polako LST.Budući da imaš to vatrootporno staklo mislilm da bez problema svjetlo može biti na 5cm od vrhova.
sretno
 
08.07.2009
14
0
0
38
Znam da izgledaju izdužene, držim ih na 10cm od lampi, ne čini mi se to puno, več su oko 30 dana u vegetaciji. Probao sam bliže ali počnu skupljat listove zbog previše svjetla.
Nisam siguran dali ću napravi LST, razmišljao sam ih ostavit ovako dao kraja.
 
03.05.2010
40
9
0
31
ja ti savjetujem da uradiš lst več sad dok nije stabljika previše odrvenila ili napravi supercropping,nađi poludrvenasti dio biljke na sredini rasta otprilike i lagano stisni na mjestu koje odrediš,stiskaj palcem i kažiprstom i osjetit češ puckanje unutar biljke,stiskaj dalje dok ne osjetiš da je unutar stabljike škrcnulo (zvuk je sličan kao kad slomiš mokru grančicu) i biljku lagano savijaj u smjeru u kojem želiš da ide glavni hed,biljka če ti ostat tako viseći do sljedećeg paljenja lampe i onda češ primjetiti da se rast opet podigao, s tim omogučavaš više svjetlosti donjim granama i prepolavljaš visinu a biljka se počne širiti i praviti više večih grana koje če ti dat više heda...a na tom mjestu gdje si zdrobio i savio stabljiku če se nakon 3-5 dana stvoriti koljeno koje če nastaviti rasti i to ti je recimo kao da si napravio jedan tip autoceste za hranu i vodu koju biljka treba da raste,rast nadalje bude gušći i masivniji a imaš manje šanse da ti se biljka kasnije polomi i lakše ju je oblikovati nadalje!to možeš ponavljati koliko god ti to odgovara i to sve do cvjetanja a onda polako smanji s tim jer biljka naglo počinje drvenit i više se neče oporavljati kao u vegetaciji,vjeruj mi možeš takve biljke napravit da ni sam nečeš vjerovat koliko je to izraslo i koliko na njima hedova ima,,,samo razmišljaj unaprijed i planiraj rast i ispuni sav prostor s novim bud siteovima i shvati da je cilj da imaš što više grana u istoj visini tako da sve mogu dobivati svjetlo iz što više kutova,tako češ jedino bit zadovoljan sa količinom hedova!eto pozdravi sretno s growom i šalji slike da vidimo šta si smislio dalje!
 

Remus

Banned
Banovan
31.01.2009
116
8
18
41
pozz
lepo si pripremio..sigurno ce dobro sljakati

ali jesu iduzenije..kad sam video sliku rasvete,ocekivao sam dole bujnije bilje.

moguce da im smeta staklo koje pominjes. sigurno bi bojle reagovale kad bi ga uklonio ako preterano ne remeti temp..ili da smanjis br sijalica za pocetak i priblizis ih biljkama.Jer mi deluje nerealno..

podrzavam za normalan rast..bice to gusto rastinje !
 
08.07.2009
14
0
0
38
Mislim da neču ništa napravit, nemam mjesta i želim što prije završit sa growom. Ovo sam počeo prvenstveno da si napravim sjeme pošto mi je haze propado, mene ne zanimaju toliko hedovi koliko sjeme.
U biti ni boks nisam završio do kraja, moram još ventilaciju dovršit i ugradit neonke po bokovima. Tako da se ne sekiram ako nebude dobro ispalo jer još uvijek testiram boks. Imam u planu napravit dva nova za jedan za vegetaciju a jedan za cvjetanje, tako da ubiti ovo je testni boks na kojem eksperimentiram!!
 
08.07.2009
14
0
0
38
Ipak sam se predomislio i jučer sam napravio neki lst, možda ne izgleda lijepo ali mi je prvi. Bit će bolje drugi put.

Četvrtu biljku nisam diro jer je još premala, nju ču pustit da normalno raste.
 
03.05.2010
40
9
0
31
bolje je biljke od pocetka prilagodjavat na vece kolicine svjetla kasnije ce bit otpornije.nabavi samo jace hladenje i to je to.pozdrav
Remus je napisao(la):
pozz
lepo si pripremio..sigurno ce dobro sljakati

ali jesu iduzenije..kad sam video sliku rasvete,ocekivao sam dole bujnije bilje.

moguce da im smeta staklo koje pominjes. sigurno bi bojle reagovale kad bi ga uklonio ako preterano ne remeti temp..ili da smanjis br sijalica za pocetak i priblizis ih biljkama.Jer mi deluje nerealno..

podrzavam za normalan rast..bice to gusto rastinje !
 
08.07.2009
14
0
0
38
Danas sam još više povezao biljke tako da sam za sad gotov sa LST-om dok ne narastu malo.
Zanima me što vi mislite na to kako sam ih vezao, ja sam razmišljo da idem sve oko vaze sa glavnim vrhom tako da bi svi glavini vrhovi došli na sredinu boksa.