Cinema City filmski festival u Novom Sadu od 6. do 14. juna

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

korisnièko vime

Aktivan Član
17.05.2005
168
6
0
http://www.cinemacity.org

Drugi internacinalni Festival filma i medija Cinema City održaće se od 6. do 14. juna u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja Exit. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.

Programski koncept festivala predviđa filmski, muzički i akademski program kao i festival novih medija koji će se odvijati na više od 20 lokacija. Za osam dana biće prikazano 135 fimova u više od 160 emitovanja.

Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Filmovi će se prikazivati u 5 zatvorenih i 3 bioskopa na otvorenom koji će imati najsavremeniju kino opremu.

cc08porta01.jpg

Katolička porta

smallcau4.jpg

Dunavski park


Većina projekcija je besplatna. Naplaćuju se samo projekcije u SNP-u i Katoličkoj porti i to po simboličnoj ceni od 100 dinara.


Premijera filma "Technotise: Edit i ja" na Cinemacity-ju

http://technotise.com/

Film „Technotise – Edit i ja“ autora Alekse Gajića imaće svoju svečanu premijeru na otvaranju Festivalu filma i medija Cinema City u subotu 6. juna od 20h u velikoj sali SNP-a. Rađen u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) kao i autentičnog likovnog izraza samog autora. Estetski uzor filma su japanske anime za koje je karakteristična stilizacija pokreta, odnosno svedena animacija. Stilizacija pokreta, prvobitno nastala iz praktične potrebe za što bržom serijskom izradom za televizijsko emitovanje, vremenom postaje prepoznatljiv manir i zaštitni znak japanskih animiranih filmova.


Film prikazuje Edit, prosečnu devojka, koja živi i studira u Beogradu 2074. Volonterski radi u istraživačkom centru gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija, koji nakon otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe. Da bi povećala svoje intelektualne kapacitete, usled problema na fakultetu, Edit ugrađuje čip sumnjivog porekla. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija mentalno, potom i fizički u Editinu paralelnu ličnost...

Posebna pažnja u filmu posvećena je glasovima na čijoj realizaciji su radila velika imena srpskog glumišta. Glasove su likovima, između ostalih, pozajmili: Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević. Muzika za film “Technotise - Edit i ja“ delo je Borisa Furduja i Slobodana Strumbergera.

technotise_edit_i_ja_2.jpg


technotise_edit_i_ja_3.jpg


technotise_edit_i_ja_6.jpg


technotise_edit_i_ja_7.jpgtrailer:
novi:
http://vimeo.com/3032548

stari:
http://www.youtube.com/watch?v=TRpeAErESyI

ovako izgledaju (kada su sastavljeni) flajeri za neke od selekcija

flajeri.jpg
 

korisnièko vime

Aktivan Član
17.05.2005
168
6
0
Žurke:

U subotu, 6.juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi (World Music Stage) a povodom otvaranja festivala Cinema City, nastupiće drum and bass veterani, izuzetno popularni i uvek rado viđeni gosti u Srbiji, LTJ BUKEM i MC CONRAD. Oni pružaju odličnu muzičku energiju i istinski uživaju pred domaćom publikom, što potvrđuje i DVD "Live from EXIT", nastao sa njihovog nastupa na EXIT-u 2007.

Na otvaranju festivala Cinema City nastupiće i predstavnik novog talasa na nu rave sceni DJ MOULINEX. Bićete u prilici da čujete originalnu fuziju disco housea, funka, elektra i nu ravea.

Predstavnik dub step zvuka, MATT-U, jedan od najcenjenijih na mađarskoj muzičkoj sceni, koji već tri godine aktivno nastupa širom sveta, uveličaće svojim prisustvom i izborom muzike svečanu zabavu povodom otvaranje festivala.

n1053782041_437173_6978652.jpg

Povodom zatvaranja festivala Cinema City, 13. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi (Happynovisad Stage, Dance Arena) održaće se DEATHMATCH žurka.

DEATHMATCH je koncept nastao 2007, iza kog stoje organizacije BASELINE i HAPPYNOVISAD, i koji predstavlja saradnju ovih organizacija kroz zajednički organizovana dešavanja.

HAPPYNOVISAD je jedna od najozbiljnijih novosadskih DJ organizacija, koja od 2000, promoviše elektronsku muziku. Osnivač je koncepta Deathmatch, a kroz svoj web portal, www.happynovisad.rs, promoviše savremenu umetnost i kulturu. Happynovisad predstavljaju Dee Face, Disney D, Vladimir Aćić i Cell D.

BASELINE je najozbiljniji drum and base kolektiv u Srbiji, koji ovaj zvuk uspešno promoviše od 2003. Čine ga: Cell D, M-Tech, Double B i Lemon. Zajedno sa HNS osnivači su Deathmatch koncepta.

Na zabavi, povodom zatvaranja festivala, očekuje vas i prepoznatljiva gitarska živost sa brzim ritmovima pomešana sa elektro miljeom. Naime, beogradski bend E-PLAY predstaviće svoj treći studijski album "Drago mi je da smo se upoznali", koji je izdat i kao zvanični soundtrack festivala Cinema City.

Iste večeri, povodom zatvaranja festivala Cinema City, očekuju vas i nu rave pioniri, predvodnici talasa mladih producenata, THE GOOD GUYS, sa prepoznatljivim i vrlo efektnim audio-vizuelnim nastupom.

n1053782041_437177_1434553.jpg


Ulaz na oba događaja je besplatan.Inače u Novom Sadu u toku je 54. Sterijino pozorje. Možda Novi Sad polako ponovo postaje grad kulture.

U svakom slučaju Cinema City donosi dosta dobre i besplatne zabave (naplaćuju se samo projekcije u SNP-u i Katoličkoj porti i to po simboličnoj ceni od 100 dinara).
 

korisnièko vime

Aktivan Član
17.05.2005
168
6
0
Danas se zatvara 54. Sterijino pozorje. Publika je u jako velikom broju ispratila ovaj festival. Sale su bile krcate, predstave koje sam gledao odlične (jedino gostujuća predstava jednog američkog pozorišta koju sam juče pogledao nije ostavila poseban utisak), jedino je loše vreme pomalo omelo novi koncept Pozorja po kome se predstave održavaju na više lokacija u gradu od kojih su neke na otvorenom. Još jedan tužan dogadjaj obeležio je ovo Pozorje, jednom od naših najvećih glumaca, Bogdau Dikliću, pozlilo je u toku predstave i lekari se već nekoliko dana bore za njegov život. Nadam se da će na kraju sa njim biti sve u redu.

Već sutra počinje Cinema City. Otvara ga domaći animirani film Technotize i Guillermo Arriaga (najpoznatiji Meksički pisac, našoj publici poznat po scenarijima za filmove Babel i 21 Grams). Pored njega na festivalu gostuju brojni gosti iz inostranstva a od ove godine ostvarena je sardnja sa Sarajevskim filmskim festivalom, tako da mi se čini da će ovaj festival vrlo brzo postati priznat i značajan u regionu, a možda i šire.

U gradu se oseti neka pozitivna energija i stvarno se davno nisam bolje osećao u vezi grada u kojem živim.
Naravno ovakva dešavanja ipak ne mogu da isprave stvari kao što su nezaposlenost, nizak standard, korupcija, ali barem čine da na trenutak zaboravimo na loše stvari. Par nedelja posle Cinema City-ja dolazi EXIT festival koji je daleko najviše odmakao u svojoj komercijalizaciji i internacionalizaciji, ali mi se čini da je uspeo da sačuva deo onog duha ( prvenstveno zbog lokacije na kojoj se održava) sa svog početka.

Da li na ovom forumu ima još Novosadjana? Ako ima baš me zanima koliko pratite trenutna dešavanja u gradu i kakvo vam je mišljenje o njima?

E da, pre par dana na je stigao i "Nick Slaughter" LoL
 

korisnièko vime

Aktivan Član
17.05.2005
168
6
0
festival je završen. projekcije je za 9 dana posetilo preko 70.000 ljudi. ko nije otišao a mogao je ćelava mu keva.

bilo je mnogo dobrih filmova. posebno me raduje što sam pogledao dva domaća filma koja su me oduševila i još tri koji su jako dobri.

kako je izgledao cinema city u onoj meri koliko to fotografija može da pokaže možete pogledati u galeriji na zvaničnom sajtu festivala (http://cinemacity.org/gallery.php).