Citati

Dobrodošli na Vutra Forum
Želite da se pridružite ostatku društva? Slobodno se registrujte ovdje.
Registracija
  • Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko forum plejera ili preko web plejera. Slušamo se!
31.10.2016
90
160
33
38
Samarkand
It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?

...

My ambition is handicapped by laziness

Charles Bukowski
 
Sviđa im se: Long balls Larry

opa cupa

4.0I6 4x4
Urednik
Moderator
04.03.2012
5.031
11.564
358
Istinska sloboda je vječna i sveprisutna. Ona nije vezana za zakonistosti ovog svijeta .

Sabrina B.Karaberg
1." Sloboda je mogućnost nesmetanog razvoja mojih talenata i interesa, slobodan izbor moje ideologije, partije i religije, dakle, politička, religiozna i ideološka neovisnost", rekao bi građanin, dakle većina nas.
2." Sloboda je pravo da ono u što sam ubijeđen i javno iznesem, dakle, sloboda javnog mnijenja", reako bi demokrata.
3. "Sloboda je pravo da radim šta mi je volja, bez tutorstva roditelja i učitelja", rekao bi pubertetlija.
4. "Sloboda je, živjeti prema načelu individualnih normi i mjerila, bez sankcija koje nameću pravne i exekutivne institucije", rekao bi anarhist i on time misli (u prenesenom smislu, haos u kom jači na račun slabijih mogu da zadovolje svoju egocentričnost).
 

metalmaniac

Nisam GrowSupport! (čitajte priručnike)
Prijatelj Foruma
16.10.2009
3.009
4.341
188
48
Suprotno uvriježenom mišljenju, anarhija nije vladavina kaosa, nije ono stanje koje nazivaju "anarhijom" kad se narod pobuni protiv opresivne države i stanja u kojem žive pa zapale ulice u kolektivnom izljevu bijesa.
Anarhija je sloboda da svatko živi po svojim moralnim načelima, bez opresivne države koja ima monopol nad oružjem i nasiljem i zakone koji ti kazuju što je pravo a što krivo, koju biljku smiješ saditi a koju ne smiješ, i koja ti ubere 50% godišnjih prihoda kroz poreze i prireze i ostale izmišljotine.

Jedini uvjet za anarhiju je pametna populacija, među ovakvom hrpom idiota bez zdravog razuma, poštenja i moralnih načela, svaki pokušaj anarhije vodio bi u nastajanje kaosa.
 

sale82ful

Drug Član
18.12.2013
820
806
113
Anarhija nije ustvari vezana rijec za haos. Nego su je vladajuci napravili takvom da bi slobodne ljude ucinili svojim robovima.

E sad, to sto neki ljudi rijec anarhija upotrebljavaju kao nesto zlo ( ne zaboravimo da je sloboda naroda zlo kod vladajucih) onda ni ne cudi da je rijec anarhija dosla na los glas.
 

opa cupa

4.0I6 4x4
Urednik
Moderator
04.03.2012
5.031
11.564
358
Znaci ovo
"Sloboda je, živjeti prema načelu individualnih normi i mjerila, bez sankcija koje nameću pravne i exekutivne institucije"

a kada u to ukljucimo covjeka..onda znaci ovo
haos u kom jači na račun slabijih mogu da zadovolje svoju egocentričnost
 

sale82ful

Drug Član
18.12.2013
820
806
113
Da, moze anarhija da se upotrijebi za razlicite svrhe. Zato ona izgleda kao "open source code" gdje sve mozes prilagoditi po svome. Bilo to lose ili ne.
 

grouchy

khoo-vakh!
16.08.2013
1.957
2.527
188
Za sada nenapisana "Istorija ozbiljnosti u Srba od srednjeg veka do danas", ukoliko bi bila pisana ozbiljno

i tu ja pocinjem da se smejem tako da se ceo kafeMbar okrenuo da vidi sta se desava, baristkinja izlazi iz sanka, prilazi i konobar, koje sam upoznao tu i sad kao gajimo neko prijateljstvo ...
sta, sta, sta? ma nista, basara razvaljuje zadnjih mesec dana :)

nastavak citata je klasika:

- to jest glavom, a ne dupetom - na policama biblioteka bi zasigurno zauzela mesto u društvu "Italijanskih junačkih pesama"... (u međuvremenu prevaziđenog) "Telefonskog imenika Tirane", "Spiska škotskih raspikuća", "Sage o crnogorskim udarnicima i radoholičarima" , "Spomenice pirotskih trošadžija" i ostalih kapitalnih, ali tanušnih dela svetske politički nekorektne baštine.

svetislav basara, dnevni list "danas".