Citati

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
03.07.2009
1.740
2.317
188
The society, civilization, culture, church, all force a small child to be more logical. They try to focus his energies in the head. Once the energies are focused in the head, it becomes very difficult to fall towards the heart. In fact, every child is born with great love energy. The child is born out of love energy. The child is full of love, trust. Have you looked into the eyes of a small child?-how trusting. The child can trust anything: the child can play with a snake, the child can go with anybody. The child can move so close to a fire that it can become dangerous-because the child has not yet learned how to doubt. So we teach doubt, we teach skepticism, we teach logic. These seem to be measures for survival. We teach fear, we teach caution, we teach prudence, and all these together kill the possibility of love.

Osho, The Beloved,Vol. 1, Talk #9
 

fourtwenty

Aktivan Član
09.12.2013
95
93
0
Sativa,kod tebe ili je sex ili golotinja (u sustini samo sex) :D :thumb: .

Evo i jedan citat od mene.Na vodokotlicu jednog toaleta sam procitao: ''Ovdje su se i najhrabriji usrali!!!'' :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: weedoye
03.07.2009
1.740
2.317
188
Each one of us has to ask ourselves, What do I really want? Do I really want to be Number One? Or do I want to be happy? If you want success, you may sacrifice your happiness for it. You can become a victim of success, but you can never become a victim of happiness.

Thich Nhat Hanh
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva
03.07.2009
1.740
2.317
188
IZABERITE PRIRODU

Uvijek kad otkrijete da je društvo u sukobu sa prirodom, izaberite prirodu - bez obzira na cijenu. Nikad nećete pogriješiti.

Sve do danas mislilo se da pojedinac postoji zbog društva, da pojedinac mora sljediti ono što društvo diktira, da se mora uskladiti sa društvom. To je postalo pravilo normalnog ljudskog bića - uskladiti se s društvom. Čak ako je društvo nezdravo, morali ste se uskladiti s njim, tada ste bili normalni.
No pojedinac ima veliki problem - priroda zahtjeva jednu stvar, a društvo nešto posve suprotno. Kad bi i društvo zahtjevalo isto što i priroda, ne bi bilo sukoba. Ostali bismo u rajskom vrtu. Problem se javlja zato jer društvo ima vlastite interese koji nisu obično u skladu sa interesima pojedinca. Društvo ima vlastita ulaganja, a pojedinac se mora žrtvovati. Naš svijet je okrenut naopačke. Pojedinac ne postoji za društvo, ali društvo postoji zbog pojedinca. Zato jer je društvo samo institucija, ono nema dušu.
Pojedinac ima dušu, ona je središte svijesti.

Osho, Svaki dan Osho, 365 meditacija

:)