Citati

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

prosto oko

Ne znam i ne zanima me.
31.10.2016
214
629
93
45
Kucha
It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?

...

My ambition is handicapped by laziness

Charles Bukowski
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Istinska sloboda je vječna i sveprisutna. Ona nije vezana za zakonistosti ovog svijeta .

Sabrina B.Karaberg
1." Sloboda je mogućnost nesmetanog razvoja mojih talenata i interesa, slobodan izbor moje ideologije, partije i religije, dakle, politička, religiozna i ideološka neovisnost", rekao bi građanin, dakle većina nas.
2." Sloboda je pravo da ono u što sam ubijeđen i javno iznesem, dakle, sloboda javnog mnijenja", reako bi demokrata.
3. "Sloboda je pravo da radim šta mi je volja, bez tutorstva roditelja i učitelja", rekao bi pubertetlija.
4. "Sloboda je, živjeti prema načelu individualnih normi i mjerila, bez sankcija koje nameću pravne i exekutivne institucije", rekao bi anarhist i on time misli (u prenesenom smislu, haos u kom jači na račun slabijih mogu da zadovolje svoju egocentričnost).
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
Suprotno uvriježenom mišljenju, anarhija nije vladavina kaosa, nije ono stanje koje nazivaju "anarhijom" kad se narod pobuni protiv opresivne države i stanja u kojem žive pa zapale ulice u kolektivnom izljevu bijesa.
Anarhija je sloboda da svatko živi po svojim moralnim načelima, bez opresivne države koja ima monopol nad oružjem i nasiljem i zakone koji ti kazuju što je pravo a što krivo, koju biljku smiješ saditi a koju ne smiješ, i koja ti ubere 50% godišnjih prihoda kroz poreze i prireze i ostale izmišljotine.

Jedini uvjet za anarhiju je pametna populacija, među ovakvom hrpom idiota bez zdravog razuma, poštenja i moralnih načela, svaki pokušaj anarhije vodio bi u nastajanje kaosa.
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
Anarhija nije ustvari vezana rijec za haos. Nego su je vladajuci napravili takvom da bi slobodne ljude ucinili svojim robovima.

E sad, to sto neki ljudi rijec anarhija upotrebljavaju kao nesto zlo ( ne zaboravimo da je sloboda naroda zlo kod vladajucih) onda ni ne cudi da je rijec anarhija dosla na los glas.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: oz

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Znaci ovo
"Sloboda je, živjeti prema načelu individualnih normi i mjerila, bez sankcija koje nameću pravne i exekutivne institucije"

a kada u to ukljucimo covjeka..onda znaci ovo
haos u kom jači na račun slabijih mogu da zadovolje svoju egocentričnost
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
Da, moze anarhija da se upotrijebi za razlicite svrhe. Zato ona izgleda kao "open source code" gdje sve mozes prilagoditi po svome. Bilo to lose ili ne.
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.425
1.098
Za sada nenapisana "Istorija ozbiljnosti u Srba od srednjeg veka do danas", ukoliko bi bila pisana ozbiljno

i tu ja pocinjem da se smejem tako da se ceo kafeMbar okrenuo da vidi sta se desava, baristkinja izlazi iz sanka, prilazi i konobar, koje sam upoznao tu i sad kao gajimo neko prijateljstvo ...
sta, sta, sta? ma nista, basara razvaljuje zadnjih mesec dana :)

nastavak citata je klasika:

- to jest glavom, a ne dupetom - na policama biblioteka bi zasigurno zauzela mesto u društvu "Italijanskih junačkih pesama"... (u međuvremenu prevaziđenog) "Telefonskog imenika Tirane", "Spiska škotskih raspikuća", "Sage o crnogorskim udarnicima i radoholičarima" , "Spomenice pirotskih trošadžija" i ostalih kapitalnih, ali tanušnih dela svetske politički nekorektne baštine.

svetislav basara, dnevni list "danas".
 

prosto oko

Ne znam i ne zanima me.
31.10.2016
214
629
93
45
Kucha
Industrijsko-tehnološki sustav može preživjeti ili se moze urušitii. Ako preživi, MOŽDA može na kraju postići nisku razinu tjelesne i psihičke patnje, ali tek nakon što prođe kroz dugo i vrlo bolno razdoblje prilagodbe, i to samo po cijeni trajnog reduciranja ljudskih bića i mnogih drugih živih organizama na projektirane proizvode i puke zupčanike u društvenom stroju.

Theodore Kaczynski