Citati

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

KönneR

Đubrica G
20.06.2013
476
3.861
143
New Zeland
:razvaljen::

Što je ubilo žabu?

Ubacite žabu u posudu sa vodom i krenite grijati. Kako se temperatura vode počinje povećavati, tako i žaba prilagođava svoju temperaturu.
Žaba će povećati svoju temperaturu sve do momenta kada voda skoro treba da prokuha i tada će pokušati da iskoči iz posude jer joj postaje neizdrživo. Ali… U tom momentu žaba više ne može da iskoči iz posude jer je svu svoju snagu izgubila pokušavajući da prilagodi svoju temperaturu onoj u kojoj je zadesila. Uskoro, žaba ugine.

Razmislite o tome…

Znam da će mnogi reći da je ključala voda ubila žabu, ali ne… Žabu je ubila njena vlastita odluka da trpi situaciju u kojoj se našla i da se pokuša prilagoditi. Žabu je ubila vlastita nesposobnost da odluči kada treba iskočiti. Svi mi treba da se prilagodimo ljudima i situacijama koje nas okrušuju, ali pri tome moramo znati kada se treba prilagoditi, a kada treba dalje krenuti.
Jednostavno, nekada moramo da se suočimo sa situacijom. Ako dozvolimo ljudima da nas iskorištavaju psihički, emotivno, financijski, duhovno ili mentalno, bilo kako oni će nastaviti da to čine.
Odlučite sami kada ćete iskočiti!
Imajte na umu da je najbolje iskočiti dok još imate snage.
Kajanja će uvijek biti

nepoznat autor