Citati

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

flop87

član od 2008
Banovan
09.02.2018
1.377
7.599
258
3 najveće ljudske zablude upropastiće svet!
Prema mišljenju slavnog naučnika Nikole Tesle, najveće ljudske zablude nastale su zapravo u moderno doba.
Ove zablude su se nekako raširile i postale dominantna uverenja širom sveta, koje niko čak i ne dovodi u pitanje, a
Tesla je još pre nekoliko decenija izdvojio tri najveće:
Na prvom mestu su ljudske zablude o svemiru. To su zablude o tome da je Zemlja jedina nastanjena planeta, da su ljudi najrazvijenija rasa u svemiru, da je svemir vakuum bez energija i materije u najvećem svom delu, osim planete, zvezda i sitnih svemirskih čestica.
One su, kao i mnoge druge, potekle upravo, zbog "nadobudnih" naučnika koji su donosili zaključke bez ikakvih činjenica i dokaza, a koje kasnije drugi nisu mogli oboriti, jer takođe nisu imali nikakve činjenice i dokaze.
Druga ljudska zabluda je o nastanku bolesti, koja je automatski donela i neznanje i zablude o načinu lečenja. Iako je druga po značaju, ova zabluda je prva po rasprostranjenosti, zbog nemerljivih problema nauke koje koštaju najveći broj ljudskih života, zdravlja, kreativnih i intelektualnih potencijala, jer im onemogućava da se razviju.
Treća velika ljudska zabluda odnosi se na mogućnosti koje čoveku pružaju energije, jer ne poznajući ostale energije, čovek je samo zagrebao mogućnosti korišćenja kroz električnu, toplotnu, energiju sunca i vetra, dok je ostalo netaknuto.
nije bas citat ali nece smetati odje
edit. sad se setih da ima tema o Tesli pa koji moder moze neka prebaci
 
Poslednja izmena:

Čupčupava

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.07.2012
2.041
15.540
358
“Civilizacije su propadale zato što nikad uspešno nisu rešile zagonetku eliminisanja svojih otpadaka. Duhovne su otpatke deponovale u običaje, naravi, podsvest potomstva; umne u istoriju; fizičke su sahranjivale pod zemlju. Umirale su u vlastitom đubretu, umesto da, kao priroda, od njega žive. Čovek se izuzeo iz opšteg poretka, odustao od svrhe njime određene. Zamišljao je da je razumniji od njega. Kao da ima išta razumnije od načina na koji potok traži put kroz kamenjar, kojim se cveće okreće suncu, talasi sustižu, kiše s neba vraćaju, a jata ptica selica drevnim gnezdištima svakog proleća lete? Kao da je išta razumnije od stanja u kome se između života i smrti potire razlika, simbioze u kojoj život ishranjuje smrt, a smrt održava život? Ceo je svet, mislio je gazeći mlake, mekane humke, okrenut naopako. Jednom je morao stajati kako treba, inače osjećaja naopakosti ne bi bilo. Rođen je, kao i priroda, iz zajedničke maternice univerzuma. Priroda je živela po neizmenljivoj osi unutrašnje prinude, jedinoj uz koju je imala neku svrhu. Čovekov se svet, u međuvremenu, oko svoje osi obrnuo, duž nje, u stvari, postepeno pomerao dok nije zauzeo obrnut položaj od prirodnog. Pomeranje je bilo sporo i postupno, dešavalo se vekovima, s prvom vatrom pozajmljenom od groma, s prvim opsidijanom izbrušenim u nož, s prvom sumnjom u zagrobni život. Toliko sporo i neprimetno da je i ono izgledalo prirodno. Prirodan je postao i njegov sadašnji naopak položaj. Kao na slici u ogledalu na kojoj je sve tu, ništa ne nedostaje, ali je sve na suprotnoj strani od prave, sve na drugom mestu nego što treba da bude, sve - imitacija.”
Borislav Pekić; Atlantida..
 

Čupčupava

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.07.2012
2.041
15.540
358
Vredi pročitati svako slovo!!! Crni robovi u Americi bili su podeljeni u dve skupine: one koji su služili u kućama i one koji su obrađivali zemlju.

Robovi zemljoradnici živeli su u velikom poniženju i krajnje nehumanim uslovima, dok su robovi kućne sluge sebe smatrali "višom" klasom robova, jer su imali povlasticu da jedu ostatke hrane iza svojih belih gospodara, da koriste njihovu staru odeću i da ne rade teške fizičke poslove.

Kada god bi se robovi zemljoradnici ujedinili s ciljem oslobođenja od ropstva, usprotivili bi im se robovi kućne sluge dojavljujući svojim belim gospodarima informacije o pripremama i pojedinostima pobuna. Tako bi robovi zemljoradnici bili žestoko kažnjavani i gubili nadu da će ostvariti svoj san o slobodi.
Robovi kućne sluge nisu odavali svoju braću s nekim posebnim ciljem ili smislom, već samo zato što su im ostaci hrane i pohabana odeća bili vredniji od slobode.

Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova. Najveći neprijatelj slobode je srećan rob!

(autor nepoznat)