Coca Cola - još jedna obična krinka američke lopovštine?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.186
188
Brooklyn NY
Evo, ja sam pročito cijeli tekst i mogu reć da mi se sviđa...... Preporučujem i vama da ga cijelog pročitateUistinu pitanje koje me već dugo muči.

Što da kvragu pijem ukoliko ne volim Coca-Colu? Prosječan čovjek bi mi nehajno rekao da pijem Fantu ili Sprite, no ja bih im odgovorio da se o tome zapravo i radi. Upravo se radi toga žalim. Jer što da pijem ako ne volim Coca-Colu ponovio bih pitanje. Onda bi me u nevjerici promatrali jedno 20-tak sekundi pa opet rekli „pa pij neki voćni sok ako već ne voliš gazirano.“ Pa bih ja opet rekao kako mora da se baš ne razumijemo dobro, nismo na istoj frekvenciji. Naime nije da se meni gazirano gadi jer me grize po grlu i uništava jetru, niti o tome da ne volim isključivo koka kolu jer ima boju lož ulja koja samo žešćem psihopatu može biti privlačna, nego se radi čistom principu i mojoj ljudskoj zadrtosti da insistram na pravdi što mnoge uzurpira i naživcira dok na mene djeluje upravo terapeutski.
U tom bih trenutku vjerovatno izgubio svoga prosječnog sugovornika koji bi se ili ispričao nekim hitnim poslom pa otišao od stola ili jednostavno naprasno promjenio temu jer bi mislio da ga zajebavam pa prije no što se naljuti i kaže jebo te sok, šta me briga.

Međutim ovo „jebo me sok“ nije uopće na mjestu. Da objasnim zašto ne bismo tako olako trebali gledati na naočigled trivijalne sitnice poput sokova da prvo malo zavirim u povijest najomiljenijeg pića na planetu.

Coca-cola je izvorno spravljena i smišljena od strane dotičnog John Stith Pembertona davne nam 1885. godine u Kolumbiji, državi Georgija u SAD-u, a bila je poznata pod imenom Pemberton's French Wine Coca. Kako u amerikanaca ništa nije originalno, tako ni Pembertonovo francusko vino od kokaina nije njegov izvorni recept već malo modificirana formula pića poznatog diljem Europe kao Vin Mariani koje je izumio talijanski kemičar Angelo Mariani. Oba ova proizvoda pripadala su skupini osvježavajućih pića nazvanoj Vina od koke (Coca Wine) a sastojala su se od vina obogaćenog ekstratom aktivnog lišća koke od kojega se dobija danas baš kao i Coca-Cola poznati nam - kokain. Angelo Mariani je svoje pićence spravio negdje oko 1863. godine, oduševljen mogućnostima ekonomske eksploatacije biljke koke, nakon što je pročitao knjigu svog sunarodnjaka Mantegazze o efektima kokinog lišća na čovjeka.

Inače, Vin Mariani je bilo negazirano alkoholno piće koje je imalo zapanujujuća svojstva, Ecgonine benzoate glavni metabolit kokaina koji kada se pomješa s alkoholom i konzumira u tijelu proizvodi Cocaetilen (ne ranije - nego unutar tijela isključivo nakon konzumacije) koji pak uzrokuje snažna psihoaktivna stanja kod konzumenta. Daleko je otrovniji od konzumiranja samog kokaina i jači u djelovanju.

Neki od poznatijih obožavatelja pića Vin Mariani su bili Kraljica Viktorija, Papa Leo XIII i Papa Pius X.

Originalna formula Coca-Cole je profesionalna tajna koja se čuva u trezoru SunTrust inc. Američke Banke koja ima dugoročno uspješnu suradnju sa Coca-Cola kompanijom i podupire ju od samih početaka te je porinula Coca-Cola kompaniju na tržište dionica a zauzvrat dobila velik dio dionica u svoje vlasništvo. Mit kaže kako samo dvije osobe imaju pristup formuli a svaka od njih zna samo pola formule dok niti jedna od njih ne zna postupak formulacije. SunTrust inc. američka banka vlasnik 48.3 milijuna dionica Coca-Cola kompanije a od 2007. godine 2 predstavnika Coca-Cola kompanije sjede u glavnom odboru SunTrust inc. banke dok jedan predstavnik banke sjedi u glavnom odboru Coca-Cola kompanije. Iste 2007. godine banka je prodala 9% svojih dionica čija je vrijednost od 1929., kada je započela svoju avanturu na burzi toliko narasla da se to brojkama ne može niti dočarati.

Izvanredan poslovni dogovor, pravi primjer kako se razmišlja unaprijed. Od običnog soka stvoriti čitavo financijsko carstvo. Gotovo kao da su svi umješani znali kako će se ovo odigrati za kojih 70 i kusur godina.

Iako tajna ipak se neke pikanterije znaju o izvornoj formuli Coca-Cole.

Naime samo ime Coca-Cola je nastalo iz njezinih osnovnih sastojaka, lišće koke (derivat Kokain) i biljka Cola (bogat izvor kofeina). U svoje doba Coca-Cola je sadržavala 9 miligrama kokaina po čaši što je kasnije smanjeno (barem tako kažu).

Od 1904. Coca-Cola je u proizvodnji prestala koristiti tzv. Aktivno lišće koke i prešla na ne-aktivno (potrošeno) lišće koke. Potrošeno lišće koke je ostatak od lišća nakon procesa ekstrakcije kokaina koji je potpuno isti kao i u proizvodnji samog kokaina za potrebe narko tržišta. U takvom potrošenom lišću koke kokaina ima još samo na molekularnoj razini i potpuno je bezopasan po ljudski organizam. To je Coca-Cola koju poznajemo i danas.

Sve je to divno i krasno osim jedne male zanimljive činjenice koju ne zna velik broj ljudi. Naime, Coca-Cola ovo potrošeno lišće proizvodi u SAD-u. U svrhu proizvodnje “potrošenog lišća” Coca-Cola koristi tvrtku STEPAN company iz Northfielda u državi Illinois koja se bavi odstranjivanjem kokaina iz lišća koke za Coca-Colu.

Stepan company je najveći svjetski proizvođač Surfaktanata koji se nalaze u deterđentima, herbicidima, insekticidima, kemijskim bojama i lakovima, voskovima, tinti, biocidima, lakovima za kosu a utvrđeno je da je većina Surfaktanata otrovna za životinje, biljke i ljude. Dakle u procesu proizvodnje najkorištenijeg prehrambenog proizvoda u svijetu, najvažniji dio proizvodnje obavljaju proizvođači otrova. No nije me šokiralo to nego nešto drugo.

Naime, jedina kompanija kojoj je od strane vlade SAD-a i nadležnih agencija odobreno prerađivati lišće koke unutar SAD-a je upravo STEPAN company. Naime oni za Coca-Colu odstranjuju kokain iz tog lišća, samo, što se događa sa kokainom koji logično dobiju tim procesom?

Zamislite koje silne količine Coca-Cole se proizvode u čitavom svijetu i koliko je potrebno kokainskog lišća da se zadovolje sve potrebe tržišta. A koliko je to samo kokaina ne usudim se ni pomisliti. Za to vam je potrebna industrija koja proizvodi kokainsko lišće. Ma i više od toga, potrebna vam je jedna čitava država koja se bavi proizvodnjom tog lišća. Jedna država poput primjerice – Kolumbije. A pouzdano se zna da svo to potrošeno lišće doalazi iz samo jednog mjesta i to iz SAD-a, iz kompanije STEPAN i distribuira se po čitavom svjetu gdje postoje pogoni za proizvodnju Coca-Cole.

Zvoni li već alarm pomalo? Pa i trebao bi.

A perfect plan!

Dakle, prvo financirate i uz pomoć CIA-e i sličnih agencija u potpunosti destabilizirate vladu jedne države u ovom slučaju Kolumbije. Osiromašite im stanovništvo i formirate iz crnih fondova vojsku gerile, nekoliko ogromnih narko kartela koji će proizvoditi uglavnom kokain za američko tržište i čitavu državu ljudi iz spektra onih koji ne proizvode ništa osim zraka. Kako to narko karteli ne mogu organizirati sami a siromaštvo je toliko da djeca umiru od gladi, a u državi imate uglavnom seljake, potrudite se da država dovoljno loše funkcionira da se seljacima ništa ne isplati saditi.

Tada su uvjeti stvoreni da se ponudi rješenje gladnim i očajnim ljudima i to na način da se njihovi narko karteli prikažu kao spasitelji jer otkupljuju svo kokino lišće koje će seljaci uzgojiti. Tako dobijete jednu čitavu siromašnu državu da proizvodi kokainsko lišće za vas. Funkcija narkokartela je da stvori tržište u SAD-u i drugdje u svijetu distribuirajući godinama kokain. Nakon što se stvori kritična masa konzumenata, pod okriljem legalne djelatnosti počnete proizvodnju kokaina sami a iza vas stoje Coca-Cola company, SunTrust inc. američka banka i STEPAN company renomirani proizvođač surfaktanata. Coca-Cola distribuira svoje sirovine svim centrima diljem svijeta, a jedna od tih sirovina (dobivena kao nuzproizvod) je KOKAIN za koji već postoji unaprijed osigurano tržište. Sve inspekcije vaše pošiljke prolaze pošto imaju vladina odobrenja, a uvoz sirovina poput kokina lišća je za vas sitnica pošto – ponovno imate dozvolu za preradu tih sirovina izdanu od strane vlade SAD-a.

Kao šećer na kraju, kada više ne postoji potreba za narkokartelima, financirate vladu matične države da ih istrijebi i prikažete se kao heroji i zaštitnici slobode te veliki protivnici droge i kriminala.

Plan star preko 100 godina, ali savršeno odigran.

Također pošto glavni sastojak proizvodi kemijska kompanija koja proizvodi otrove vrlo vam je lako i Coca-Colu pretvoriti u sredstvo provođenja Eugenike i sličnih pokusa i planova na razini čitavog čovječanstva, samo se morate potruditi uvesti demokraciju i slobodu u sve one zaostale državice koje još nisu čule za Coca-Colu, ako takvih još uvjek ima uopće.

Zato ne volim Coca-Colu, a ona posjeduje sva druga popularna pića pa ne znam što da kvragu pijem.​


Volite li i vi piti Coca-Colu?
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.409
8.715
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Ja mislim da nema nista lose u koka koli ako popijes ponekda koju. Uzitak koji koka kola stvara kad je pijes je mnogo ucinkovitiji nego lose stvari koje ima u sebi. Nekad kad sam zedan mi padne kao sam dar od boga. mmmm Nista nije toliko lose ako se ne zloupotrebljava. Iskreno ne bi volio da coca cola nepostoji kao osvjezavajuce pice. Ko se trpa snjom sto cu mu ja nek crkne :)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.186
188
Brooklyn NY
Ma znam, volim ju i ja, naravno u normalnim količinama, al tekst je odličan pogotovo onaj dio o odstranjivanju kokaina, kamo taj odstranjeni dio ide.... Fora je...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
38
zato ju ja mrzim :)
Svaki sastojak formule koka kole je teški otrov, osim vode, ako toga uopće ima unutra.
Da se mene pita, ja bi pokrenuo sudski spor protiv koka kola kompanije zbog zločina protiv čovječnosti
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.409
8.715
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Glupost ako ti se ne pije nemoj piti. Niko te ne tjera ni da gutas cijanid. Svi znamo da je losa pa je i dalje pijemo. Nije sve tako crno bjelo weedrane malo si se previse zabo u tu pricu. Kao sto rekoh sam uzitak dok pijes koka kolu stvara nesto u covjeku lijepo pa nije ni to za odbacit. I nisu ljudi budale pa da pije nesto sto nije strava ukusa...ne bi bila broj jedan da nije stvarno ukusno pice. A
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
38
Pa nije glupost jer ti uništava zdravlje, a hranjivih sastojaka unutra ima manje nego u urinu hehe. A ova bez šečera "zero" je najgora jer sadrži aspartam - umjetni zaslaživač koji je čisti neurotoksin, i nije pretjerivanje kad ga se uspoređuje sa djelovanjem žive (mercury) na organizam, pogotovo mozak. http://www.galaksija.com/aspartam.htm

Samo vi pijte šta želite, niko vam ne brani. Nagutajte se i domestosa ako vam je ukusan. Ali bar se držite proizvoda sa šećerom jer je koliko toliko bar prirodna stvar, a dijetetske proizvode s aspartmanom izbjegavajte u širokom luku.
 

euforija

Aktivan Član
24.05.2008
358
54
0
34
e nema pića do VODE!!! svaki put osjecam kak me regenerira i kak ju tijelo s uzitkom guta! fina čista neokaljana prozirna... mmmmm
a ovo s kokainom je bolesno..
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
76
73
ja kolu ne pijem jer mi ima okus ko topljeni šećer u vodi
Ne sviđa mi se ton ovoga članka, podsjeća me na onu Ivonu Živković(ako se dobro sjećam imena)
 

Petar Pan

Aktivan Član
18.07.2006
228
54
28
a vidiš, mene onaj prvi paragraf podsjetio na Krležu i njegov roman "Na rubu pameti".
da ne bude skroz off-topic, mene ponekad kad pijem kolu zna probost po cijeloj dužini, tj.visini tijela, a onda mi ostane neki ružni osjećaj kao da su mi želudac i mozak spojeni nekom niti koja boli. jako ružan osjećaj, ne znam kako to objasnit. to je razlog zašto je rijetko, jako rijetko pijem
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Neznam,ja je obožavam iako nisan ni zna za sve ovo i dalje ču je piti jbga :)
Popijem je baš s guštom,iako je navlakuša jer si stalno žedan od nje.
A šta se tiče štetnosti mislim da ne može naštetiti kad se umjereno konzumira.
Osobno poznajem neke ljude koji neče da piju koka kolu s razlogom da im je to otrov,da nije zdrava i da uništava organizam a ti isti s lakočom uzimaju i stvari puno teže od trave,ccc,zar nije brutalno :))