Crna Gora

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
06.07.2009
2
0
0
50
Pošto sam malo van tokova, intersuje me da li neko možda zna koliko je bezbedno nositi wu iz Srbije u Crnu Goru vozom.
Nameravam da idem Bg-Bar u toku letnje sezone, i poneo bih malu količinu samo za ličnu upotrebu za nekoliko dana (ne bih ništa vraćao), skrivenu negde, naravno.
Koliki je stepen kontrole uopšte kad se tako putuje, jel proveravaju carinici, jel imaju pse i sl...
Imate li neka svoja ili tuđa iskustva ili sugestije?
Hvala unapred!
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
pa sve zavisi koliko si spretan i pametan a i malo sreće ne dodje loše
sve u svemu ako ne daj bože bude sranje ne pričaj da si je donio iz sr jer će ti napakovat i krijumčarenje pa da je i jedan dzok
 

Djerosim

Aktivan Član
23.08.2008
59
28
8
49
mnogo puta sam putovao tom prugom,uvek sam nosio kolicine za moje potrebe,nikad nisam imao nezgodnu situaciju,,pse nisam nikada video u vozu,mala kolicina se moze uvek negde sakriti gde nece gledati,njih interesuju velike kolicine i sverc ostale robe...sto kaze balkan budi spretan i pametan i opusti se :sun2: letovanje je pred tobom...
 
25.07.2012
7
1
0
31
Idem za par dana u CG vozom, ruta Beograd-Bar i planiram poneti malo lepe biljke (oko 5g, mozda manje). Zanima me koliko su rigorozni na granici (da li ce pregledati, da li imaju kerove, itd...) i ako neko ima ideju kako da ustekam? :dada Citao sam prosle teme da se stavi kafa od gore, da se obmota trakom i stavi u sampon, ali ne znam koliko ce mi to biti sigurno. A poslednja tema je pre 2-3 godine, tako da se mozda nesto promenilo :D
Dakle, vasa iskustva, saveti, sve je dobrodoslo :)
EDIT: Poslednja ideja koja mi je pala na pamet je da stavim paket u usta na granici i progutam ako bude nekih problema xD
 
  • Sviđa mi se
Reactions: tryproton

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
43
heh,gledao sam skoro 'mythbusters' kako prevariti carinske pse -jbm li ga oni su stavili 'illegal supstance'(ja kontam da je eksploziv,to mi nekako i lici na mythbusterse),poenta je da su psi uspeli svaki put,ali SVAKI put da pronadju i najmanji deo toga....pri tom,momci su ga stavljali u kozhu,dezodorans,decje pelene(iskoriscene lol),meso.....ne mozh' verovat'....tako da ako vidis pse...verovatno je gotovo
sa druge strane,cimace te samo ako si im sumnjiv...ja uvek putujem kushet kolima,lepo odspavam,retko kad me cimaju-obicno samo provere dokumenta,vise se fokusiraju na ove sto luduju po kupeima....
a da su brutalni sa kaznama-PREbrutalni.moj ti je savet da NI SA KIM ne delis 'xnu,i da se krijes i pazis,pogotovu na komercijalnijim plazama,ako ides na adu bojanu-ne beri brigu.

ja uvek strpam u djubre.tacnije u konzervu,nju zguzvam,i strpam u kesu sa djubretom.
ako je lud tu da gleda,onda jebi ga.
al to se i nikad nije desilo
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Vidi gle, kako sam ja prenašao iz nl-a u dojčland,vlakom,gdje su isto kontrole nasumične ali česte na tome dijelu bile,sa psima,nekoliko policajaca,policajki,itd,itd......jednom su mene i kolegu i pretresali,izuvanje,psi njuškaju,itd,itd....smrdimo po gandži koju smo duvali u coffe shopu,jeste pušili,hehe nismo....ali ni nemamo ništa kod sebe,tj ne pronađoše ništa.
Kad naš vlak stigne na našu stanicu,tj malo prije nje....laganini se odšetam u jedan kupe u kojem sam između sjedala zabio paket i pokupim to nonšalantno i silazak.
A ako ima tko u tome kupeu,samo kažem ....entsculdigen,ich bin Mujo aus Bosnia.
Paket u alu foliju,zgužvaš da eliminiraš moguće otiske i s njime između sjedala u neku rupu zavuci,kasnije se premjestiš u 2,3 kupea dalje i ako i pronađu,ostaješ bez robe ali si i dalje na slobodi:icon_lol:
E sad,hehe...na tebi je ostalo :)
 
12.07.2012
1
0
0
34
poz! da ne otvaram temu... trenutno sam u NL. iduci mjesec se vracam kuci, ponio bi nesto sjemenki i koj gram... zanimaju me iskustva onih koji su isli kopnenom linijom, tipa autobus,vlak... njemacka je zajebana po tom pitanju, kontrole i kazne su rigorozne a treba i doci do hr... mozda je ok metoda koju je VenIoNL objasnio sa sakrivanjem paketica po kupeima no namjeravam presjedat u Frankfurtu i iz fra do zg autobusom... kakvi su granicari/kontrole aus/hr ? ...
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.565
188
mozes dobro upakirat npr. prvo stisnesh dooobro sa onom prozirnom a ljepljivom folijom ( nema ljepilo na sebi ali se drzhi slijepljeno kada stisnesh ), zatim u jedan kondom-gurnesh do kraja pa ga zavrtish i zatim okrenesh u opet taj dio uvuchesh u dio kondoma koji je ostao.pa opet zavrtish-tako 3-4 puta mozhesh sa jednim kondomom.i to stavish u drugi kondom koji mozhesh samo jdan sloj ili 2-opet tako shto zavrtish..na kraju dobar chvrsti chvor. ako dobro stisnesh..mozhesh i gutati ako je frka..a mozhesh pokushati i tako da ubacish u bocu nekog tamnog picha-kola.
ako puste psa unutra-onda oni i ne cheprkaju puno ( dodushe nemam iskustava sa crnom gorom.ali...sve je to tu negdje ).
iako..ja bi uvijek odabrala onu shemu shto je venloNL naveo : u drugi kupe ili sjedishte..ili neki drugi shtek-ako nadjesh neshto dobro..tada si nekako najsigurniji..osjechash se sigurno jer znash da nemash nishta na sebi/kod sebe...pa automatski ne djelujesh nervozno-sumnjivo..
na kraju...sve ovisi o tome shto unosish/prebacujesh...ali..za 5gr pljuge..mozhda se uopche i ne isplati riskirat.
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.565
188
e da...da dodam neshto...
koliko je meni poznato (iz maximalno sigurnih-pouzdanih izvora...iz prve ruke-osiguranja) u hrvatskoj imash aerodrome koji uopche ne koriste pse. tj imaju pse..ali to su psi dresirani iskljuchivo za explozive..npr.aerodrom pula je jedan.
kada su ( nakon 11.9 ) dobili odredbe da povise razinu osiguranja...naravno da su svi ishli na tu antiteroristichku shemu...i nije bilo love za ostale stvari..
 
25.07.2012
7
1
0
31
Hvala svima na odgovorima :) Videcu nesto da skurblam, upakujem u kese, folije pa sa rukavicama na rukama pred granicu gurnem u sampon i bacim rukavice(gledao sam onaj dokumentarac "Never get busted again" pa mozda ne probije miris), mozda zastekam u drugi kupe, ili se pomolim bogu da u Baru nadjem neku semu :D Imam jos 3 dana pred put, taman jos malo vremena da razmislim sta cu :D Inace, nisam sumnjiv lik, tako da ne verujem da ce me nesto cimati, jos cu da obucem neki dzempercic u vozu i stavim cvike :D Inace, ako je neko bio u Baru, ako zna koliko je dostupna "nasa" biljka? :D Ocu se ubiti trazeci ili je relativno lako naci?
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
43
joj nemoj nista kupovati tamo-em je skupo,em bespotrebno privlacis paznju na sebe...ja koliko znam kod njih je GRAM oko 10E,i to 'albanus-stondius-vrlo-cesto-semenkarus'....ja i dalje stojim iza ideje sa djubretom,POGOTOVU kad se ide autobusom,kod svakog sedista imas kesu za djubre koja se do crne gore napuni raznim sranjima,sendvicima,pepelom,flasama,kesama,lepo-ko sto rece vestica-zamotas sto puta u nesto,turis u neku konzervu,zguzvas konzervu i ubacis u kesu djubreta.
ja jos nikad nisam VIDEO carinika da gleda po tim kesama,kamoli da sece konzervu i istrazuje....
al nesto kontam,cim okacis ovde-sistem je provaljen,mozda neki carinik sad cita ovo i jbg .)
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Od NL do Slo-Hrv granice...nema granice,tj granične i carinske kontrole.Jedino što moraš usporiti prilikom prelaska granice vozilo,jer postoji ograničenje brzine.Eventualno ako ideš busom,to bi trebao biti stvarno peh da skinu bus sa autoputa u npr Njemačkoj,Austriji ili Sloveniji i da ga pretražuju.
Ali najjača karika moraš biti ti sam.Znači,ni mrvicu nesmiješ pobuditi sumnju kod carinika,niti stasom,niti glasom a niti dosijeom.Proveo sam dosta godina 'gore'...furalo se u oba smjera puno puta.Većinom autom,ponekad busom ili vlakom.Nije bilo problema nikada.
Ali možda su se sažaljevali nada mnom,te mislili...joj,jadan monterčina,...ne bi mu bio u koži.Ide kući,nije seks'o 3 mjeseca ili ide od kuće,nema seksa 3 mjeseca:icon_lol:
Ovaj jedan furo u kurtonu u šamponu :(...ta marihuana nije bila za pušenje !!!Osjetila se po šamponu pun *****.
U zgužvanoj konzervi pive ili nekog soka je prolazilo...
Ima načina:icon_lol: ...samo bez naočala,oči moraju biti bistre a pogled pošten.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: tryproton

dinosaur

Aktivan Član
14.02.2011
422
66
28
44
Manje vise slican problem, doduse ne idem u CG, ali...

Kupio sam maslac te cu lijepo izraditi "bakine" cookise.

Verujem da tu ne bi treblo biti problema, kada bude pomesano sa ostalom hranom koju planiram nositi.

Sretno svima i lijep provod...
 

macedonia

Banned
Banovan
15.11.2011
157
67
0
44
uzmes to upakiras kako ti drugi pricaju i ides u wc vagona nadjes tamo mjesto neko da sakrijes a mozes i trakom da zalepis iza nesto u wc vagonu nisi sumjiv i da ulazis da proveris jel tamo paketic posto ides u wc jednostavno :)
e sada kupis 3-4 komada bibera ili ljuti piper kako vi ti nazivate i dok setas niz vagone pocuris tu i tamo od bibera ali niz nekoliko vagona da te neprimete zapazis to naravno :)pas pocice da kiva i nece moci da trazi i da donese drugi opet nece da traze ali to sa biberom moras u vise vagona jenoj samo u tvoj budes sumjiv tvoj vagon:) setas vozom i prucuris bibera niz vagone:))) a ono ti stavio u wc-u:)))
 
25.07.2012
7
1
0
31
Jos jednom hvala svima, odlucili smo da ne nosimo odavde nista, jedan drugar ima brata tamo pa cemo se snaci za neku semu :p Inace i ovde je 1g oko 1000din (9e) tako da mi je svejedno... Trazicu od njega tamo da pogledam sta mi prodaje i to, nadamo se najboljem :D U najgorem slucaju cu otici do Budve i nesto srediti :D
 

Losmi the Evel

Aktivan Član
10.07.2012
73
32
0
45
Au dal je moguce da se ovako paranoisete???
Ja sam imao samo jedan bad trip sa tim sugavim vozom...zadnji put sam isao u CG, Sutomore 2004 godine, krenuli ortak i ja u maju da izblejimo par dana medju ispitima, ja poneo dva keta u stvarima, opusteno stavljenih u nekoj trenerci, i kao kreten naravno srolam par komada da imamo uz put...spicimo prvi odmah na stanici sat vremena pred voz i kreeeenemo...nije bitno dalje do jebene granice...ostao jos jedan srolan i kao ajd da ga spicimo pred granicom, odemo na kraj celog voza i zgotivimo to, vidimo kondukter nas blago video sa stanice, ulazi on i 2 zandara i krecu redom da gledaju licne karte... veselje!!! Idu i idu, i ladno samo nama ne pogledaju licne karte... paranoja odmah nastupa, da li su nas ostavili za kraj?
3 sata agonije i silazimo u Sutomoru, deda nas ceka, nisu nas dirali...O
d tada smo prodali kucu i idem stalno u Grcku, ubacim gde bilo i lagano sa decom preko grane, dobar dan, dobar, dan, najlepsi je onaj dan kad se budim nasmejan...
Montenegro, vidimo se u sledecem zivotu!