da li bi mogao presaditi

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
31.05.2011
2
0
0
39
pozdrav...
tražim savjet od nekoga tko ima iskustva. pitanje je možda banalno i smješno ali "bolje spriječiti nego lječiti"
početkom 5 miseca posadio sam 3 deimosa koji su uspješno proklijali, razvijali se u trsetnom kalupu te kad su "stasali" presađeni su u male pitariće cca pola l volumena. za njih sam pripremio velike pitare oko 20ak l volumena. čitao sam o stresu kod presađivanja što mi je i prodavaćica u cviječarni potvrdila (naravno za druge biljke). pitam se; da li je bolje postepeno presađivati npr. nakon malog pitara u pitar od cca 6l pa u završni od 20ak ili odmah u veliki (od 20ak l). Dilema; da li je bolje/gore biljke izložiti stresu od 3 presađivanja ili stresu od velikog prostora?
p.s. nisam paranoićan, samo san brižan!
 

zuz1

Aktivan Član
12.07.2010
273
52
28
32
ma presadi to odmah u pitar kakav si pripremio na pocetku,kakvi pitari od 6l pa sve vise dok ne dodes do 20l
i po meni stres od presađivanja ako se sve uredno napravi skoro pa ga ni nema,to je nista prema stresu npr kad je topiras suppercropas etc.
I po mojoj logici nepostoji "stres od velikih pitara" jer biljci je sve isto korijen ce se normalno razvijati i ici do kraja posude
Najgore sto ti se moze dogoditi je da biljka stane s rastom na dan-dva:thumb:
 

VenloNL

s kauča na fotelju s fotelje na kauč
Poznanik Foruma
07.06.2010
6.905
30.846
2.598
Malo zastane biljka,par dana...to sam se osvjedočio.A u svakom slučaju,neće ih biti strah ' velikog prostora',hehe...nego ti njih stavi odmah u velike pitare i pjesma do berbe :).Slično je i kod mene samo što sam ja krenio 9.5....i sad čekam još par dana i idu u 25 l do kraja.Sretno :)
 
31.05.2011
2
0
0
39
tako će onda i biti...
zanima me i mišljenje o smjesi: na dnu pitara kamenčići i opeka, iznad sloj zemlje zamišan sa FLORINOM 6 (šakom), i zadnji sloj zemlja sa zemljom za cviće? nije loše, i ja bi cvita u tome... :banana:
fala na odgovorima, pošaljem slike