Da li je ovo ucinila halogenka?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
12.07.2010
0
0
0
46
Narode ovo mi je prvi post a i prvi grow pa ako bi mi neko odgovorio bio bih mu pravo zahvalan...

Prije dva dana sam premjestio biljke u posebnu prostoriju (1m x 1m x 3m), i instalirao halogenu lampu, koja sija direktno odozgor i koja grije u vrazju mater (temperatura se dize i preko 30 stepeni). Lampa je bilja udaljena jedno 40 cm od vrha biljke. I biljke su mi se pocele naglo susiti, evo i slike. Na slici dva je list koji je najvise stradao, i vjerovatno ce se to desiti sa ostalim listovima.

Da li je to od vrucine ili je od gnojiva (bacao sam gnojivo u granulama 13:5:20 prije 7 dana).

Hvala vam profesionalci unaprijed.



Uploaded with ImageShack.us
 
02.04.2010
33
1
8
33
Nista cudno :eek: Kud bas navalio na halogenu pored svih ostalih vrsta zarulja koje se koriste za uzgoj xD -> LINK
Koliko je jadna biljka uopce stara? Cini mi se nekih 3tj...u tom slucaju ni nije trebalo gnojiti, a ti to s cim gnojis nevalja...ciljaj na ona s vise N (dusika) u veg. razvoju.
 
12.07.2010
0
0
0
46
ma nisam imao dovoljno novaca za neku hps sijalicu,
a biljka je stara par mjeseci samo sto je rasla svo vrijeme u kuci, bez ikakvog nocnog svjetla...
 
02.04.2010
33
1
8
33
Ne, nikako! Pa sve i da nije zbog nje biljka izgorjela, nista od toga .... jednostavno nema potreban spektar boja i to je to. Nego, nisi rekao koliko su biljke stare i kakvu zemlju koristis?
Takodjer, koliko biljaka imas u boxu? 1x1x3 je poprilicno veliko (pogotovo visina, 2m je sasvim dosta za skoro svaku sortu ako se malo organizira). Ako vec nisi u mogucnosti kupiti neki HPS recimo 400W je prikladan za ove dimenzije...iskreno ne znam kako ce to izgurati do kraja. Mozes i sa CFL ali za ovaj prostor i broj biljaka trebao bi ih poprilicno, i kad se sve zbroji dolazis do cifre skoro pa kao HPS. Kad je to vec tako kako jest, savjetujem ti da uzmes biljku-dvije koje ti se najbolje cine rastom i izgledom te eventualno premjestis u manji box, no moze i u ovaj u kojem trenutno uzgajas. Po mojem misljenju, minimum minumuma je recimo...23W cfl zarulje, jedna plava - 860/865 spektar i tri crvene - 820 (moguce su ti jos i oznake 2000K ili 6500K). Slobodno i improviziras oko reflektora, neke limenke prazne savines i sl.

Nego, ne vidim dobro, imas li to vise biljaka u jednoj posudi posadnjeno? (nije preporuceno to raditi da se korjenje ne ispreplete ). - U svakom slucaju izgleda da je zemlje premalo, slobodno napuni do vrha posude i pomjesaj perlit/vermikulit/stirpor eventualno, ovisno koju zemlju koristis.

Ukratko: Pod hitno CFLa, cim vise, da imas vecu sveukupnu lumenazu, te ostavi broj biljaka u skladu s time. SRETNO!
 
12.07.2010
0
0
0
46
prijatelju hvala ti savjeti ti vrijede suhog zlata!
ma ja sam ti posadio bezveze tri sjemenke u saksiju i sve tri niknu, i to ti premjestim u veliku saksiju od jedno 10 litara i njima je sak komotno, tako barem ja mislim, ali sam ih njih dvije isklonirao (odsjekao vrh) i mozda sam to malkice zajebo jer sad su te dvije biljcice pravo pogodjene, al valjda ce ovi klonovi ojacati i dospjeti do zime, a i ako ne dospiju, ja cu ugraditi neku grijalicu u ovaj box (koji je bio zapravo jedan wc, pa sam ga ocistio, dezinficirao i okrecio). zemlju koristim onu kupovnu, sterilnu, supstrat za cvjece, znaci, ali sam se zajebo jer nisam znao da trebam dodati malo pijeska da korijen moze disati, ebiga... al bice bolje...

a drage su mi biljcice, evo cijeli dan mi crnjak sto im se ovo desava, cijeli dan sam nervozan, jebo te finale svjetskog prvenstva sinoc, ja sam proveo sa svojim biljcicama, nije mi ni naumpao fudbal ;)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Bojim se da se sa ovim bilkama ne isplati nastaviti.Moraš nabaviti adekvatnu rasvjetu.Ako ne trebaš puno i možeš neki manji mox improvizitati ili pregraditi taj prostor,preporučam ti da se uopće ne zamaraš sa štednim jer su jednostavne pre slabe za cvjetanje.treba ih masa,skupe su i puno griju kad ih je više.Bolja investicija je neki slabiji HPS.Uzmi 250W,i na prostoru 80x80 češ imati vrlo dobre rezultate.Ja imam 150-tku i nisam zadovoljan,a koštalo me 5 eura manje od 250-tke.
Visina može biti od koristi sada kad je toplo,ali kad zahladi može bit problem,tako da si kombiniraj da ti je za zimu prostor za uzgoj optimalno zagrijan,jer će rezultati biti loši (ja sam imao problema sa hladnočom).Sada je bolje da bude što višlje,tako da možeš ventilirati lakše.Samo na vrhu odsisni ventilator ugradi i u prostoru sa biljkama stavi neki stojeći ili stolni vent da mješa zrak.Na otvoru za ulaz zraka bi isto bilo poželjno stavit vent koji može biti slabiji od odsisnog.Tako češ riješiti problem visoke temperature.
Za jednu biljku ti treba barem 10 l posuda,a ne 3.Zemlju nemoj bilo koju koristit.Ima puno iskustava sa raznim supstratima u dnevnicima uzgoja,pa si pregledaj završene dnevnike.U dnevnicima ćeš također naći i dosta tehničkih rješenja.
A za ovu halogenku ne znam što bih rekao...:eek:hno:
 
02.04.2010
33
1
8
33
fijubriju je napisao(la):
ali sam ih njih dvije isklonirao (odsjekao vrh)

Ako nisam krivo shvatio ti si odrezao vrh ito zelis zakorijeniti? Takvo 'kloniranje' je pogresno..
Evo ovdje odlican clanak pa prouci: https://forums.vutra.org/content/202-Kloniranje-Marihuane
Od zemlje, najbolje su to COMPO SANA - Universal, i jos je ja mislim dobra za balonsko bilje ili eventualno za ruze - nek me netko ispravi ako grijesim), Terra Magma, Terra Brill ili Plantella Balkonia, tako da pokusaj nabavit neku od tih 'kvalitetnijih' zemalja. Ne trebas se bedirati, prvi puta nije neobicno da ne uspije :) Glavno je da imas zelju brinuti se o biljkama hehe....u slucaju nedoumica samo pitaj, tu smo da pomognemo =)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.