da li marihuana prelazi na djete putem dojenja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Od samog THC-a tj. kanabinoida bebi neće biti ništa, barem ne u ovim količinama koje se podrazumjevaju za povremeno korištenje. S povremenom konzumacijom ne dolazi do tako velikog zadržavanja THC-a u mlijeku, u slučaju kroničnog korištenja primijećene su neke blage nuspojave, ... copy/paste još jednom od poviše:
So far, two studies have been conducted to investigate the effects of cannabis use by lactating mothers on infant development. One did find no effects (Tennes et al. 1985), the other found slight effects on motor development, if cannabis was used more than 15 days during the first month after birth (see above, Astley and Little 1990).
The amount of THC found in breast milk of cannabis users is low despite accumaltion with regular use. Only heavy cannabis use will result in amounts that possibly are relevant for the baby. Occasional or low regular use will probably not be of relevance.

Znači, to bi bilo to u vezi kanabisa ...
možeš slobodno pušiti ali tu i tamo, u slučajevima kada ti je potrebno za psihiči/fizički odmor, protiv mučnine i slično...
Za osobu i dijete su štetniji nusprodukti koji nastaju izgaranjem biljnog materijala, nego sam THC.
Zamisli samo koliko preko mlijeka dijete primi aditiva koji se danas nalaze u većini hrane ?
Ako čitave generacije nisu umrle od olovnih boja na krevetićima, nema onda brige niti za malo THC-a.
Jedino što je Venlo spomenuo je da može doći do smanjenja laktacije, što je ponekad nuspojava spojeva u dimu,
ne direktno kanabinoida.

Što se tiče nikotina, za to su rađene opsežne studije, i uopće mi se ne da sada tražiti reference,
ali nikotin je i u minimalnim količinama iznimno toksičan.
Budući da se pušenjem i apsorpcijom preko pluća disperzira po tijelu to i nema toliki učinak na odraslu osobu.
Ali zato količine koje se nađu koncentrirane u majčinu mlijeku imaju itekakve nuspojave,
ne postoji niti jedan doktor koji majkama neće reći da se ostave pušenja u trudnoći i tokom dojenja, ali očito je da se to upozorenje slabo naglašava.
I računaj da bebe imaju osjetljivije dišne puteve od odraslih osoba pa im s time više smeta i lakše osjete dim od pasivnog pušenja ili čak dim koji se uhvati na odjeću.

Još malo o kanabisu

Dr Peter Fried, a researcher at the University of Montreal, has followed the children of middle-class mothers who used only marijuana during pregnancy and a control group whose mothers used no substances.
For the first five years, Fried observed no differences. Then he started to notice, perhaps unconsciously prompted by the threat of a funding cut-off from the US government, that there were subtle differences in the groups of children. The children of the pot users had a slightly higher intelligence than the other group. Fried has attributed this to "the earth mother effect" ? marijuana-using mothers on average spent more time with their kids and read more to their kids.
However, he claims that kids born from the marijuana-using mothers have slight gaps in "executive functioning." An example he gives of this type of function is the skill and speed at which a person can recite the alphabet backwards. Even so, he says that the cognitive differences are very slight and are not significant as compared with neurological damage to fetuses from cigarette smoking or consumption of alcohol.
There are several other studies of the effects of marijuana use on the fetus. None have shown any significant differences in functioning.
Another aspect of marijuana is its effect on appetite and feeding. In one study, Esther Fride of the Hebrew University of Jerusalem injected newborn mouse pups with a chemical that blocks the body's receptor sites for its endogenous cannabinoid, anandamide. The pups had problems feeding. Some of the mice died and the survivors grew slower. Pups that were given the blocker and a supplemental dose of THC fed normally. This suggests that a baby fed by a lactating marijuana user might be more likely to have a healthy, well-regulated appetite.
Kakva bi to djeca živjela na Jamajci budući da je njima tamo kanabis skoro kao nama tu cigarete ...
a po svim istraživanjima fertilnost žena i zdravlje djece tamo ne odskače uopće od zemalja s sličnim ekonomsko socijalnim uvjetima.
 
25.11.2012
30
7
0
43
Marihuana kao lijek se slobodno može konzumirati tokom trudnoće. U svijetu nije zabilježen NITI JEDAN slučaj u kojemu je nepovoljno utjecala na plod... čak štoviše, preporuča se trudnicama koje imaju velikih problema sa mučninama, NO kad je riječ o dojenju marihuana se nikako nebi trebala konzumirati... thc ostaje u mlijeku... svakim dojenjem thc se gomila u dojenčetovom organizmu jer ga ono ne može "preraditi" kao organizam odraslih...
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
Postoje i drugi nacini kako smiriti zeludac, bez nuspojava tipa dezorijentacija, krvave oci itd..
u trudnoci se i vadi krv.. cesto.. nezelin ni zamisliti sta se sve moze dogoditi ukoliko se otkriju tragovi trave.. to nebi bilo lipo..
Uostalom, majcine potrebe u trudnoci padaju na drugo misto.. na prvo dolaze bebine.. a beba sigurno nema potrebu za travom..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: weedoye
25.11.2012
30
7
0
43
koji su to načini? tablete? ja sam npr dobila recept da pijem Apaurine čitavu trudnoću, iako imaju 101 nuspojavu i na plod i na mene kao trudnicu...
i dodjem na ovaj sajt u nadi da ću pročitati nešto pametno i informatnivno u vezi toga, ali ništa... nego ha bu, mame neodgovorne, mare za sebe ne za dijete, sebične, ovake, onake i gore..
nije u redu to...ako nisi upućena u ovu temu, nemoj se javljati i lupetati, i nabijati ženama koje više ne znaju što bi od sebe jer povrate gutljaj vode koje popiju, i preporučeno im je pobaciti jer plod se ne razvija zato sto majka sve povrati sto stavi usta...
zato bogu hvala na ženama diljem svijeta koji su podijelili svoje priče, i doktorima koji su se usudili reći i otkriti silna istraživanja kako marihuana NI U JEDNOM trenutku ne šteti plodu! NI JEDAN SLUČAJ NE POSTOJI!! NI JEDAN!!
jedino što je štetno u pušenju marihuane dok si trudna, je duhan koji pušiš u jointu...to je sve...

ja naravno ovdje govorim o umjerenom, povremenom konzumiranju marihuane, a ne rolanju jedan za drugim svaki dan...
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
Mogli ste izbrisati i ovaj njegov post povise kad ste i ostale..
Neka majka ce procitat i pomisliti da je to u redu.. iako nije..
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.238
10.096
358
bzvz da se postovi brišu, nije demokratski, hehe

ima dosta pozitivnih studija o svemu tome, čitala sam nešto onako ofrlje prije, ali pamtim da se kanabis preporučuje ženama koje nemaju dosta mlijeka jer pospješuje lučenje

sigurno da postoje studije za i protiv, kao i za sve ostalo kad je neka kontroverza u pitanju, al svi smo tu punoljetni, pa nek svak odlučuje za sebe
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
Teska sabotaza, es vidila ti to.. :D

Naravno..svakoj majci na savjest neka bude.. da SAMO pospjesuje dotok mlika, ok, al tu dolazi do raznih nepotrebnih nuspojava koje je svakako bolje izbjeci.. to je moje misljenje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: maSe
25.11.2012
30
7
0
43
ne znam zasto ste mi izbrisali post al libo me...ja cu opet napisati (al ovaj put samo ovo..) da je veoma stetno za bebe da majke puše , čak i u malim količinama jer se dojenčetov organizam ne može riješiti thc-a kao naš, te se u njih on nagomilava...naravno svega u velikim kolicinama ne valja... samo jedan džoint je dovoljan da majka pnašteti dojenčetu..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: maSe

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
a zašto se bebino tijelo ne bi moglo riješiti THC-a (kojeg u mlijeku ionako ima u zanemarivim količinama)?

mijenjaš li ti svojem djetetu pelene? to znači da i dijete ima funkcionalne bubrege (a naravno i sve ostale organe) i ako THC dospije u djetetov organizam, ono ga isto tako izbaci iz organizma kao i odrasla osoba...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI
25.11.2012
30
7
0
43
vidi budale... nisam ja to izmislila legendo, i ja sam dojila i ja sam htjela zapaliti više nego pare ALI!...ako hoćeš nađem ti par članaka...u biti naći ću ti ih i zaljepiti samo mi daj par minuta..
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Svejedno,metalni je član ovog foruma već dugo vremena i čovjek sa 1400 i kusur postova ti si član 5 minuta sa 26 postova...toliko o tome
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
metalmaniac je napisao(la):
a zašto se bebino tijelo ne bi moglo riješiti THC-a (kojeg u mlijeku ionako ima u zanemarivim količinama)?

mijenjaš li ti svojem djetetu pelene? to znači da i dijete ima funkcionalne bubrege (a naravno i sve ostale organe) i ako THC dospije u djetetov organizam, ono ga isto tako izbaci iz organizma kao i odrasla osoba...
Naravno da ce izaci.. sve sta ude, mora izaci. Ali pitanje je - jeli to uopce potrebno, tako malom stvorenju.. razum govori - sasvim je nepotrebno i nepozeljno.. dite triba zastititi..
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
ne znam čemu ovo...

nisam ja rekao da THC ne šteti djetetu, ili da je pametno pušiti dok žena nosi/doji dijete, ja sam samo rekao kako nije istina da se THC gomila u organizmu (nije to živa pa ga tijelo ne može izbaciti)...

kako je Jack rekao, nemojte vjerovati svemu što pročitate na internetu, uključite malo zdrav razum i logiku (i znanje iz biologije) pa i sami donesite neke zaključke i prosudite je li nešto istina ili ne...



inače, čiliraj ženo, ne znam što se odmah uzrujavaš jer ti netko proturiječi. na ovom forumu vlada mirna atmosfera i ljudi su opušteni, asimiliraj se... ;)
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.238
10.096
358
ovo je prilično zanimljivo

http://www.naturalnews.com/036526_cannabinoids_breast_milk_THC.html

that human breast milk naturally contains many of the same cannabinoids found in marijuana, which are actually extremely vital for proper human development.


If it were not for these cannabinoids in breast milk, newborn children would not know how to eat, nor would they necessarily have the desire to eat, which could result in severe malnourishment and even death. Believe it or not, the process is similar to how adult individuals who smoke pot get the "munchies," as newborn children who are breastfed naturally receive doses of cannabinoids that trigger hunger and promote growth and development.

tu piše da majčino mlijeko prirodno, dakle, bez da majka duva, sadrži kanabinoide i THC
piše još da bez toga novorođenče ne bi osjećalo potrebu za jelom, pa ni jesti možda ne bi znalo

i šta sad?


vjerovat ćemo znanstvenim studijama selektivno pa nenamjerno biti malo licemjerni ili možda taj thc i nije toliko štetan kako nas bombardiraju

samo pušenje kao pušenje je štetno, a ne thc, tako sad ispada :)
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
jack je samo doša ode, napravia nered i oša ća :D jaću popizidit.. hahah

uglavnom.. ja se ispričavan na svon prvon postu! neka je HM lipo izvadia podatke.. i ti jesam, da budu na uvid svima koji traže ili će tražit odgovore..
trajnih posljedica nema, to je najbitnije za znati.. samo simptomi koje je pametnije izbjeći.. pustite prirodu da radi svoj posao :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blade

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Mislim da smo zakljucili da ipak ne treba nista konzumirat dok dojimo jer direktno ide u bebu. Ako neko zeli da sebe opravda to je njihova stvar ali u sustini bebi ne treba da bude high vec je dovoljno luda sto je dosla na ovaj svijet. Nista se ne moze dokazat zato bolje ne rizikovati sa necim sto je tako bitno. Ja bi zakljucao :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.