stevanbgd1 je napisao(la):
Hvala ti na informacijama......ali ja ne koristim neonke nego cool light (plavi spektar)
Ahaaa, ja pomislio da su neonke u pitanju (imas i coolwhite neonke
, infra red to je crveni spektar svetlosti(mozda sam se ja pogresno izrazio)........znam da je HPS najbolja varijanta ali u srbiji je to jako tesko da se nadje a i ono sto sam neto nasao kosta 200 e
Jeftinije ces proci u BIH (RS svejedno, gdje ce te novo sve izaci max. 70€
vrstu koju sam ja uzeo iz amsterdama ne dostize visinu vecu od 50 cm....nadam se da ce sve biti ok!!! nego zabrinjava me 24 sata kada bih pustio da radi sijalica da li im nece biti previse toplo? Brinem se kada ukljucim i crvenu svetlost zbog temperature
Pa sad trenutno sputi je toliko i gledaj da na vrhovima bude oko 29/30C (ako imas vent. mozes spustiti jos malo lampu, s tim da vent. puse u vrhove.
da li lampe da mi rade istovremeno kada dodje period 12/12 ili mogo da gasim plavi spektar ili sta da radim??
Kad zavrsi vegetaciju, i prelaz u cvjetanje, mozes ostaviti prvu nedelju i plavi spektar, kasnije samo crveni.
ventilator mi je 20 cc nadam se da ce biti dobro
Montiraj vent. tako da spustis lampu sto vise biljkama s tim da ih ne sprzis, nego gledaj da na vrhovima imas max. 30C temp.
nego kod zalivanja ......da li da ih zalivam svakoga dana po malo ili na vremenskim intervalima
Prvo nadam se da su biljke u vecim posudama, to ce te spasiti zajebancije oko PH, i ne preporucujem ti svaki dan da ih zalivas, pogotovo ako su u vecoj posudi, vidi se na biljci kad joj treba vode, (okleblese listove) i najbolje je svaka 2-3 dana (opet zavisi od posude)
i da li da ih zalivam kada ugasim lampe ili kada ih upalim?
Naravno, zalijevanje samo i samo kad su ugasene lampe. Neces pogrijesiti ako stavis 20/4 rezim i zalijevaj ih u tom periodu kad je mrak naravno. I nemoj paliti lampe, ako na listovima ima i kap vode (to ce sjebati list, mislim pocece da zuti... zato najbolje je kad ugasis, zalijes i nakon 4 sata opet pod lampu.
Sretno

daj nam slikice posalji slijedeci put

na Foto Album