Dali je šteta velika?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

rio

14.05.2014
6
1
0
Pozdrav svima , citam dugo ovaj forum ali nisam se registrirao do sada , krajem 4 mjeseca sam odlucio prvi puta posaditi 2 biljkice pa sta bude bude,ljepo su izbile i rasirile listove ali ih je nesto napalo , nesto ih zdere , moje je pitanje sta da napravim i dali ce to ostat na zivotu opce sad?

Pogledajte slike :

http://176.9.74.2/uploader/image.php?di=EPT5
http://176.9.74.2/uploader/image.php?di=7VKH
http://176.9.74.2/uploader/image.php?di=WJPJ

Ispricavam se ako sam otvorio u krivoj temi .
 
  • Sviđa mi se
Reactions: šaran

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.596
2.598
Jedu ti listove skakavci najvjerovatnije ...pretpostavka,jer oni tako buše slično list.
Premjesti posude na drugo mjesto,pošpricaj malo biljku sa nekim bioinsekticidom da ih odbiješ dok biljka malo ne poraste.
Biljke će ti se trgnuti,male su još a velike posude,koliko vidim na slikama ...zato je bolje posaditi prvo u male pa kasnije presadiš a i lakše je manipulirati sa malim posudama.
 

rio

14.05.2014
6
1
0
hmm posadio sam 2 biljke u jednu drvenu bačvu od 50 L ja mislim , bile su mi vani ispred kuce i imale cjeli dan sunca ali je sad neko cudno oblacno vrijeme , i jucer ih nisam pospremio u podrum preko noci i danas kad sam ih iso pogledat imao sam sto vidjeti.
Ne zaljevam puno, zalijem sa litrom vode tek kad zemlja bude suha bar 3-4 cm .

Hvala na odgovorima :) vidjet cemo kako cemo dalje , nadam se da je nece jos nesto pocet jest.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
kako ti kazes, listovi se frckaju i blago zute, verovatno je zemlja losa i moguce da fali N, uz to izgleda prilicno vlazna, a ako su napolju po ovom vremenu onda ni ne cudi ;) bolje ti je presaditi u odvojene posude dok su jos male, i to u neku kvalitetniju zemlju
 

rio

14.05.2014
6
1
0
bile su vani uz kucu ali pod krovom, sad su pospremljene u podrum , budem ih presadio u odvojene posude sutra kad kupim zemlju, koju da kupim u RH?, dali bi valjalo to gnojit sa necime? ili su jos pre malene?
 

Ivana_zg

Aktivan Član
18.08.2012
96
138
0
44
rio je napisao(la):
..., ..., ..., ..., ... budem ih presadio u odvojene posude sutra kad kupim zemlju, koju da kupim u RH? ..., ..., ..., ..., ...

Prije svega baci pogled na link koji je Power gore priložio, bit će ti neke stvari jasnije (bar je meni svojevremeno ta tema malo otvorila oči) :)

A gdje u RH možeš kupiti odgovarajuću zemlju prije svega ovisi o tvojoj lokaciji. Naime, dobar izbor zemlje imaš u Bauhausu, Baumaxu i(li) Pevecu, pa ako imaš mogućnost otići u neki od tih centara - učini to. To je što se tiče TerraMagme ili Composane (što će ti većina forumaša iz iskustva preporučiti). Ujedno u tim centrima imaš za kupiti 3lit pakiranja Perlita (cca 15kuna), pa obavezno uzmi i to uz zemlju.

Kod mene u Zagrebu sam i u Billi vidjela 8lit pakiranja TerraMagme, pa chekiraj i kod njih ako si u mogućnosti. Jedino ti ne bih preporučila da u nedostatku izbora kupiš jednu od onih ful jeftinih zemlji koje se prodaju manje-više u svakoj trgovini većoj od kioska, radije si daj truda i potraži gore spomenute brendove...

Sretno!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Kud goniš?

Vidiš da su ti biljke u da prostiš kurtzu, a ti bi ih gnojio, ko da ideš trenirat nogomet sa gipsom na nozi :)

Polako, nisu biljke software da moze samo tako, neka se ona oporavi prvo, i stasa malo na svoje "noge" a tek onda mozes planirati gnojenje jer ako ju sad pognojis tko zna sta ce biti, vjerojatno ces se morati oprostiti s njom :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
pusti sada hnojenje..ako stavish 50litara kvalitetne zemlje...nechesh ni trebati gnojenje do cvjetanja..
da sam na tvom mjestu..prije bi nabavila neki bio insekticid npr. Neem azal ili neshto slichno- na bazi neema ...ulje neem-a
i nabavila kvalitetnu zemlju...imash i composanu i terra magmu npr. u bauhausu+ tamo imash i perlita-pa uzmi cca 2-3 pakiranja i pomjeshaj sa zemljom ( pakiranja su od 1,5kg mislim )
+ ne kuzhim ovo sa pospremanjem biljaka u podrum (ako sam dobro skontala ??? )...kakvo svjetlo dobijaju u podrumu??
 

rio

14.05.2014
6
1
0
dobivaju isto kolko i vani pošto je vrijeme sje*ano prebacio sam ih u podrum dje su barem zasticene od vjetra i tuce , inace su vani i imaju cjeli dan suncevog svjetla .

imam 4 philipsove CFL zarulje 12W>60W , 741Lumen warm white, pa se pitam dali bi ih bilo dobro staviti u ormar obljepljen alu foliom i premjestit biljke u ormar? dok je sje*ano vrijeme barem?