dali je moze oprasiti druga biljka

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop
13.01.2006
32
3
0
da li biljku moze oprasiti neka druga vrsta. kad god sam sadio nije bilo muzjaka, a zenke su ipak imale seme.o cemu se tu radi i kakvo je to seme.
 
A

Anonymous

Guest
èudno, da ti se uvek to desi
dobro promatraj ali zbog stresa-vremenskih neprilika.. može se veè ženska biljka preobraziti u hemafrodit :(
sram je bilo.Zna se desiti i da ako upotrebljavaš seme biljke koja je tako oprašena-dobar deo opet bude hemafrodit

a i kod promatranja prilikom poèetka cvetanja, budite pozorni
nije zlatno pravilo ali je majka priroda pobrinula,da muška biljka nekoliko prije procveta...Malo više èitajte stranice,literaturu o bilju opèenito i sve je onda brzo mnogo jednostavnije.
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
313
95
0
suptropia.4t.com
Prema onome što kaže èuveni hibridizator Soma, polen Cannabis-a se u najveæem broju sluèajeva prenosi do 500 metara. Ali, utvrðeno je da se može preneti i po nekoliko kilometara (èak do 10) ukoliko se sadi na nezaštiæenim mestima u ravnici. Treba posebno izbegavati lokacije gde postoje u blizini zasadi idustrijske konoplje. Znam ljude koji su sadili u dolini Južne Morave na cca. 3km od najbližeg zasada industrije i opet je došlo do oprašivanja.
 
13.03.2005
10
0
0
Zamisli kako je tek nama u Vojvodini(kde god da se okrenes svuda vidis horizont!-a tek kad pocne koshava(istocni vetar koji duva brzinom od nekih 50-tak m/s)).
 

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
19
0
Industrijska-divlja konoplja raste na mnogim mestima kao korov.Barem je tako ovde kod mene, ona moze da oprasi biljke koje sadimo(hibride).Koliko daleko moze njihov polen da stigne ne znam tacno ali sam sadio biljku na sajtu ciju smo okolinu oko 1km detaljno pregledali vise puta i opet sam zavrsio sa hedovima gde semenke zauzimaju 50% . Mozda staklenik moze tu nesto da poboljsa ali i tu je verovatnoca da ce biti semenki velika-polen prolazi svugde! :cry:
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
16
0
Dobre muzjake nemojte ubijati odmah vec ih presadite na najmarkantnije mjesto u blizini neka lagano pustaju pulen i oprasuju sve"domacice" nece nijednu previse oprasiti a pomoci ce te cijelom kraju da dobije bolju vutru.Provjereno :)
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.802
165
88
47
www.legalizacija.org
Muke zive napolju.I ja se mucim sa tim problemom.Ali uglavnom samo dva puta sam uspeo da dobijem biljku bez i jedne jedine semenke.Uglavnom ima bar po neku.
 
27.08.2006
0
14
0
43
To je dosta shkakljivo pitanje...sve zavisi ko shta voli...
Recimo, ja gotivim da vutra koju pushim ima shto manje semena a opet ako nemash semena, a dobra ti vrsta vutre, onda je "odneo vrag shalu" :twisted: ... Na kraju kada popushish sve, a ostao si bez dobrog semena, sledecu sezonu pushish...ali neshto drugo :p