Dnevnik konzumacije - prvi puta "Crohnova bolest - kronična bol"

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Nadopuna dnevnika danima 05, 06, 07, 06. kako se koristi ulje:

Sva tri dana sam ženi davao ulje u uobičajeno vrijeme dakle 1. terapija oko 10h poslijepodnevna oko 15.30 i večernja oko 21h s time da sam povećao terapiju s obzirom na probleme(bol i grćevi)te sam davao po 3 zrna riže preko dana a u većernjim satima i 4 zrna riže te je žena to sve nadopunjavala "pljugama" koje joj puno pomognu glede spavanja i prije djeluju pa se to nadopunjava s uljem i čini dobru kombinaciju.Zadnjih par dana i nije baš najbolje, trebali smo ići u bolnicu glede dogovora da vidimo što će internista reći i hoće li trebati još neki pregledi(priremili smo nalaz krvi i urina) ali radi stanja žene koja se nije osjećala najbolje to smo odgodili možda sutra ili u ponedjeljak vidjet ćemo kako će joj biti.


Hvala svima na potpori i razumijevanju.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo nadopuna dnevnika za dne 08. , 09. , 10. 06. kako koristimo terapiju uljem:

Navedene dane sam ženi davao terapiju u već uobićajeno vrijeme dakle 1. terapija oko 10h, 2. terapija oko 15.30h i 3 terapija oko 21.30h od 3 trna riže a naveće i 4-5 zrna riže kako kada te zavisi od potrebe.Prvi dan nije bilo baš dobro ali smo uspjeli doći do bolnice i doktora te dogovorili termin 19. 06. za kontrolu a poslijepodne su bolovi i grćevi bili jačeg intenziteta te je žena samo odmarala, čitala knjigu i gledala TV.Ostala 2 dana se situacija popravila i dosta je bolje te smo imali veliko spremanje i žena je kuhala rućak, a poslijepodne smo gledali tekme kako već slijede ovih dana od kad je poćeo Euro.Uglavnom vikend je prošao zadovoljavajuće s obzirom i na vremenske neprilike(danas malo-malo pada kiša pa sunce), ženi sam dao većernju terapiju te se žena i samoposlužila pljugom te već zalegla ali kako je krenulo neće dugo:abducted:


Hvala na podršci i razumijevanju my :family1:
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Da izvršimo nadopunu dnevnika danima 11. , 12. , 13. 06. kako koristimo ulje:

Po provjerenom šablonu ženi sam davao terapijue u određeno vrijeme pa tako 1. terapija oko 10h dopodne, 2. terapija oko 15h popodne i večernja tj. 3. oko 21.30h u količinama 2-3 zrna riže preko dana dok sam u večernjim satima znao povečati dozu na 4-5 zrna riže tj. prema potrebi s obzirom kako se žena osjećala, te se obićno većernja terapija nadopunjavala s "pljugom" 3-4 dima za lakše usnivanje što nam dosta pomaže.
Ženi je u ova 3 dana bilo i dobro i bolje i lošije s obzirom na ove vremenske neprilike te nam tako otežava već ionako tešku situaciju, jer ženi poprilićno smetaju te nagle promjene a zadnjh 10-ak dana ima ih i previše pa i sada pada kiša.Uz ovu terapiju uveli smo korištenje "čaja od koprive" za detoksikaciju organizma, te žena osjeti već promjene(vruće pa hladno pa iznojavanje) što je vjerujem od korištenja navedenog čaja.




Hvala svima na podršci i razumijevanju.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Da nadopunim dnevnik sa danima 14. , 15. , 16. , i 17. 06. kako se koristi ulje:

Ženi sam davao terapiju u već uobićajeno vrijeme je r se to pokazalo kao dobro glede korištenja ulja i za sada funkcionira dobro ta šema, dakle 1. terapija oko 10h, 2. terapija oko 16h, i 3. terapija oko 21.30h te naravno žena po potrebi isto nadopunjava "pljugom" u večernjem terminu dakle prije spavanja.
Ovih par dana je uglavnom bilo OK, te su bolovi i grćevi bili slabijeg intenziteta te nismo išli sa povečanjem terapije već je sve ostalo isto preko dana 3 zrna riže, a naveće 4 jer nije bilo potrebe povćavati istu.
Nadam se da će i dalje biti barem ovako ako ne i bolje te smo u isčekivanju "navedene kontrole 19. 06." da znamo dalje što i kako te hoće li biti nekih pregleda što je moguće i prolongirati za jesen jer dolaze god. odmori pa je teško nešto napraviti uskoro, ali vidjet ćemo.
Naravno izvješće slijede sa novim saznanjima ili ukoliko bude nekih promjena.


Hvala svima na podršci i razumijevanju.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo nadopuna dnevnika dana 18. i 19. 06. kako se koristi ulje:

Navedene dane smo koristili terapiju u isto vrijeme i uglavnom je bilo sve OK koliko to može biti dakle 1. terapija oko 10h, 2. terapija oko 16h i 3 terapija oko 21.30h od 3 zrna riže u navedene termine.
Bili smo danas u bolnici na pregledu(kontroli) i otkrivene su nove stenoze na tankom crijevu jbg. tako da je žena narućena na ležanje 04.07. e sad što će raditi neznamo.Uglavnom danas je doktor htjeo raditi kolonoskopiju pa ga je žena zamolila pošto ju boli i obićno to rade kad ju uspavaju(do sada zadnja 3 puta jedino tako je mogao biti obavljen pregled) tako da je obavljen samo proktološki pregled s navedenim ishodom jbg.:eek:hno:


Hvala na razumijevanju i podršci.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo da nadopunim dnevnik, nismo bili kod kuće, a tamo gdje smo bili nemamo mogućnost korištenja kompa nažalost:

kako se žena priprema za odlazak u bolnicu na ležanje, odlučili smo se malo na putovanje kako bi što jednostavnije prošlo preostalo vrijeme te na neki naćin i rasteretili psihu i maknuli se malo od kuće.
Po obićaju smo koristili terapiju 3x2 zrna riže tokom dana u otprilike isto vrijeme dakle 1. terapija oko 10h, 2. terapija oko 15h i 3. terapija oko 21h u navedenim količinama osim ako je bilo potrebe u većernjim satima smo povećali navedene kolićine te je žena nadopunjavala sa "pljugama". Nije bilo većih problema tako da smo se i dosta dobro proveli i to nam je puno pomoglo kako bi se rasteretili.
Uglavnom smo i dalje tu i vodim dnevnik po obićaju te ću izvještavati kako i što se dešava jer je žena od 04. 07. u bolnici, te se nadam da će sve biti uredu.

Hvala svima na razumijevanju i podršci.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Žena je od srijede 04.07. u bolnici i do sada je obavila dosta pretraga, komplet ginekološke pretrage,UVZ abdomena,CT s kontrastom abdomena još mora obaviti kolonoskopiju i nekakav UVZ 3D gdje je narućena za 20.07. uglavnom u relativno kratkom vremenskom periodu dosta toga te ćekamo rezultate navedenih pretraga s nestrpljenjem da vidimo ima li ikakvog pomaka s obzirom na korištenje terapije "uljem" nadam se da će biti sve uredu te po saznanjima nadopunim dnevnik.U bolnici je sada koma i vručine su teško podnošljive ali žena nekako preživljava uz ventilator.


Hvala svima na podršci i razumijevanju
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo da opet nadopunim dnevnik nisam pisao dok nešto nesaznam s obzirom da je žena u bolnici na pretragama, bio sam danas kod nje u posjetama i nije baš najbolje utvrđene su 2 cistićne tvorbe velićine 10x6cm:tuzan te su joj danas jednu izpunktirali i izašlo je cca 6-7 dcl neke tekućine te pretpostavjam da će to slati na analizu i vjerojatno će do kraja tjedan ispunktirati i drugu i opet pregled UVZ-om da se vidi da li su povezane ili se neovisno pune tom tekućinom:eek:hno: tako da s obzirom na vrijeme koje smo koristili terapiju uljem i nije donijelo nikakvog poboljšanja nažalost jbg. Žena i dalje koristi terapiju uz poneki dim pprije spavanja.
Za sada su to najsvježije informacije i nisu baš dobre, iskreno oćekivao sam neko poboljšanje ali...... vidjet ćemo kako će biti.

Hvala svima na podršci i razumijevanju.
 
11.07.2012
6
0
0
60
Pozdrav hrabrim borcima,

Eh, baš mi je jako žao što je gospođi loše :(
Da li joj možda nosite zdravu kuhanu klopu u bolnicu ? Jer, tamo je hrana čisto smeće, a znamo da je hrana lijek. Za sve, a pogotovo za nju.

Kako je sada s bolovima i grčevima ? Isto, bolje ili lošije nego kada je bilo doma na punoj terapiji ?
Jer, ja ne bi baš rekla da baš NIŠTA niste uspjeli. Koliko sam shvatila prije terapije je bila na ubitačnoj dozi lijekova i flastera protiv bolova, a flastere ste uspjeli potpuno izbaciti i s 5 – 6 bočica onog mišomora doći na samo 1 bočicu mjesečno ! To je ipak puno, jer dobro znamo što taj užas čini organizmu.

Želim i vama i gospođi svo zdravlje ovog svijeta
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Napravili smo puno i to uopće nije upitno i sporno barem glede smanjenja korištenja lijekova, naravno što znaći i da smo bol reducirali nekad manje ili više uspješno ali ima tu jako puno stvari koje nisu jasne ni nama ni doktorima pa s obzirom na stanje kakvo je i postavljene upitne dijagnoze jako je problematićno lijećiti i od svega toga što poćeti najprije lijećiti i kako odrediti bilo koju terapiju, pokušavali smo na razne naćine i opcije što je vidljivo iz dnevnika.
Koristili smo i neke mješavine bilja u obliku čajeva ali jasno nam je da treba biti ustrajan i lijećenje alternativom traje.Što ponekad predstavlja problem jer kad smo kod kuće nije problem redovito uzimati ali kad žena završi u bolnici na 14 dana i više kako onda to sve uskladiti i pratiti i tu se pojave rupe u urednom vođenju terapije i svih alternativnih naćina lijećenja nažalost.
Glede hrane i ishrane radije neću pisati i izjašnjavati se jednom jesam, i pogriješio sam "ne hvala" više se neželim navlaćiti na bilo kakvo pisanje.
Pokušavamo kako možemo i nadamo se da će biti bolje, poslušamo savjete koje možemo ispoštivati i uklopiti u naš život, a ipak su nam neke stvari nedostižne ali idemo dalje u nove radne pobjede još imamo nade i optimizma da nije baš sve tako crno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hooker

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Nismo se javljali duže vrijeme i uglavnom je sve OK, nekad malo bolje nekada malo lošije bez obzira što i dalje koristimo terapiju uz neke korekcije(tj. nedržimo se čvrsto određenog vremena davanja) koristimo ulje 3x dnevno uz pomoć "pljuga" povremeno, te koristimo i mješavinu ćajeva(neven,kopriva i stolisnik) te žena pije 2 do 3 puta dnevno po 2dcl što smo uveli od nedavno po preporuci/savjetu.
Obavili smo sve moguće pretrage(ginekološke,UVZ,3D UVZ, krvi i dr. što je bilo po preporuci lijećnika) i svi nalazi ukazuju na i dalje prisustvo cisti koje sam na poćetku i u fazi vođenja dnevnika navodio samo što im se volumen povećao.Iz jedne je ćak i vršena punkcija te su izvukli navedenu tekućinu(cca 4-5dcl) i sad za 1mj moramo na kontrolu da se vidi koliko i u kojoj će se fazi ista napuniti tj. obje su pune ali drugu nisu punktirali jer bi to bilo previše stresno za organizam s obzirom na sve navedeno te je ostavljeno za 9/10mj.
Uglavnom guramo i nismo izgubili nadu te se nadamo nekom poboljšanju ili da barem nebude gore.I doktor je opet naveo u nalazu da bilo kakav zahvat se izvodi samo u nužnoj mjeri tj. ako život bude izravno ugrožen što dovoljno govori o složenosti problema i stanja.

Idemo dalje s terapijom dok god to bude moguće, hvala svima na podršci i razumijevanju my :family1:
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Evo nas i dalje smo na terapiji "ulja" 3x dnevno te uz pomoć pljuga žena ugrebe pokoji sat dobrog sna(bolovi i grćevi su prisutni u manjoj ili većoj mjeri kako kada), žena se sporo i polako oporavlja od izlaska iz bolnice te je dosta oslabila jer je par pregleda iziskivalo snimanja bez konzumacije hrane što je izazvalo dodatno smanjenje ionako male težine pa se sad borimo s hranom i naćinom ishrane kako bi u što kraćem vremenu pokušali dostići kilažu od prije odlaska u bolnicu, što je jako teško i mukotrpno s obzirom na ishranu koju žena može konzumirati, neke stvari smo izbacili iz iste radi preporuke lijećnika te se pridržavamo nekih savjeta skupljenih s net-a i raznih foruma.I dalje koristimo mješavinu ćaja koji sam naveo u prošlom postu.


Čitamo forum uredno i pratimo stanje te svima hvala i lijep pozdrav:family1:
 
15.08.2012
2
0
0
51
Pozdrav svima
Izvinjavam se za moj hrvatski ampak sam iz Ljubljane.

Ja sam nova na ovom forumu jer sam u potrazi za pomoć i informacije u vezi s ljekovito ulje.
Diagnosticirali su mi nizko maligni gliom moždanog debla. Imam dva sinova 11 i 12 godina so stara i možete si samo misliti kako se osječam.
Hitno potrebujem bilo kakve informacije gdje da nabavim ulje, ali semenke za uzgojo biljke u stanovanju.Neznam ni koje semjenke odnosno vid konoplja je primerno za zdravljenje.

MolIm vas za POMOČ!!!
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
I dalje smo na navedenoj terapiji "uljem" i "pljugama" 3x dnevno s time da većernju dozu povećam te uz pomoć pljuga za sada još uvijek uspjevamo nekako ublažiti navedene tegobe.Žena baš kad je teško povremeno koristi tramal, ali ni izdaleka onoliko kao na poćetku i prije nego smo poćeli s terapijom.Uglavnom još su nam uvijek najveći problemi grćevi i bolovi što se povećava kod naglih promjena vremenskih uvijeta te kod PMS-a jer kad se sve zajedno spoji onda je "pakao" u doslovnom smislu, jedino je u tome pozitivno što je žena još uvijek psihićki sposobna nekako se nositi s tim(nekad malo potone u depru ali razgovorom i potporom to opet vratimo na normalu) i neklone duhom da će biti makar malo bolje i lakše.Nadamo se da će spomenuta biljka riješiti donekle naše probleme glede "bolova i grćeva"

Hvala svima na potpori i savjetima my :family1: