Dnevnik konzumacije - prvi puta "Crohnova bolest - kronična bol"

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
05.05.2015
3
0
1
43
Da malo rezimiramo glede korištenja "ulja" nakon cca 6mj. te mogu reći da nam je "dosta pomoglo glede bolova" ali nije u onoj mjeri u kojoj smo se nadali(jasno nam je da sve alternativne metode lijećenja treba duže vremena koristiti kao i njene pripravke min cca 6mj pa i dulje konstantno kako bi se vidio neki pomak nabolje).U konkretnom slućaju tj. našem ženi je uspjeo smanjiti bolove i svesti ih na prihvatljivu razinu(podnošljivo da se može donekle normalno živjeti) ali imali smo veća oćekivanja glede mogućeg riješenja "cistićnih tvorbi" koje žena ima, koje su bile utvrđeno CT-om i ultrazvukom da bi nakon nekog vremena cca 3mj na tim istim pregledima utvrđena još uvijek 2 ciste ali povećane velićine i obje su ispunjene nekom tekućinom koja je nepoznatog porijekla sa sastavom(bjelančevina,proteina), dakle ulje nam tu nije nimalo pomoglo.Sad što je uzrok tome i da li postoji negdje neka "kvaka" glede korištenja istog neznamo ali savjet je svima nemojte očekivati "Čuda" od istog, naravno ovim neželim omalovažavati njegova svojstva(koja su dokazana i tu nema priće) nego samo da u našem slućaju nije "to-to", barem glede ulja koje smo dosada koristili i s obzirom na naše probleme, možda smo negdje i griješili ali smo se pokušavali pridržavati dobivenih savjeta.
Kao što sam već pisao o istom, jako je bitno znati vrstu kojom se što lijeći, barem one koje su preporućene za neke provjerene bolesti kao i možebitna izliječenja istih što je od presudnog znaćaja.Drugo doze su posebna prića i trebalo bi ih se pridržavati ali problem je što se jako malo može saznati "što i kako" jer se sve svodi na osobna isprobavanja i "pokušaji-promašaj" metoda.Naravno veliki je razlog "Ilegala" i slab dotok potrebitih informacija kako bi se moglo pomoći oboljeloj osobi tako da joj se olakša ili iscijeli u potpunosti.
Velik je problem i cijena kao i možebitna upitnost korištenja istog tj. može li i hoće li pomoći oboljeloj osobi, te ukoliko niste u mogućnosti sami napraviti "ulje" i biti konstantni glede konzumacije(vremenski neogranićen kao i neogranićeni kolićinom na naćin trebate li paziti hoćete li uzeti veće doze od preporućenih, a poslije brinuti kako ćete završiti terapiju i hoćete li...) i neoskudjevati da će pasti s neba tj. imati ga u zalihama s obzirom na sam proces proizvodnje(vremenski uzgoj biljaka).
Ovo govorim iz osobnog iskustva, mi smo potrošili svoje zalihe(koje smo dobili zahvaljujući dobrim ljudima,kojima se opet puno zahvaljujemo) i sad žena koristi još poneku pljugu koju smo uspjeli nabaviti ALI što sad i nadalje???
Trenutno nismo u mogućnosti riješiti ovaj problem ali nismo odustali od planiranog(uzgojiti barem za pljuge) ako ne prije onda na proljeće.
Razmišlja li itko u tom smjeru i na kakav će "zid" poslije naići?
Kako zadovoljiti nastale potrebe organizma(znajući da će nestati išli smo polagano na smanjivanje doza na 2x na dan pa nakraju 1x na dan tj. naveće prije spavanja) kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu koji je još gori i teže nadoknadiv, kakvu zamjenu upotrijebiti ili krajnja opcija opet se vratiti medicinskim lijekovima, što je najčešći scenarij nažalost jer natrag nema.
facepalm.gif


Mi tj. žena opet nije dobro i ima velike bolove i grćeve, te neke napadaje koje teško možemo reći odakle su i zbog čega nastaju a manifestiraju se kao "da crijeva nerade i kad se nakupi određena kolićina hrane onako kao zaštopana naglo prorade uz velike bolove" nažalost tako da i s navedenim operacijama koje su iza nas nismo napravili/dobili nište nažalost osim bola i patnje i tko zna opet dokle tako.......
frown.gif

Naš problem je specifićan jer ukoliko je netko pratio post od poćetka "žena je hendikepirana na naćin što nema veći dio tankog crijeva, a debelo je uklonjeno u cijelosti" tako da je konzumacija svega upitna i koliko će organizam moći upotrijebiti konzumiranih sastojaka bilo ćega, kako hrane tako i lijekova(žena je znala popiti lijekove i nakon pola sata naći iste u stolici) dakle apsorpcija "0" poena i nažalost i vjerujem da je tu najveći problem.

Znaći nenagovaramo nikog niti odgovaramo od korištenja već sam treba svatko donijeti tu osobnu odluku "za ili protiv" te sagledati sve aspekte korištenja istog ali i dalje od trenutnog olakšanja tj. razmišljati dugoroćno.

S ovim se netko može i nemora složiti ali to je samo moje razmišljanje s obzirom na iskustvo korištenja, ali...... vrijeme je ipak pokazalo neke stvari koje nismo znali ranije, ali izbor je osobne prirode i mogučnosti, uvijek treba probati i pokušati sve opcije ali pametno i s razumijevanjem u kakvu ste položaju/situaciji ako nebude dobro.


Hvala svima na razumijevanju i podršci my:family1:


Lijep pozdrav!

Ovo ste možda i probali,ali ako niste toplo preporučam... u Encian trgovini sam kupio mješavinu čaja za Kronovu bolest (cura mi boluje) i dosta joj je pomoglo. Pogotovo zbog loše absorbcije hrane jer ti čajevi oblažu crijeva i glume sluznicu koja je nastradala... Ja joj u to dodam i malo sjemena lana... Također idemo sa uljem i tinkturom od psilocibina. Dajem joj i zmajevu krv ( http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/zmajeva-krv ) jer zaustavlja unutarnja krvarenja....
Kod kronove bolest dobra je i kurkuma kao začin jer djeluje protuupalno...

Sretno!
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Hvala na savjetu, "ALI" kod nas je valika šteta počinjena tokom inih operacija točnije 11 koje su bile poprilično teške i to i je najveći problem dakle javljaju se konstantni bolovi(kronični) koji otežavaju i onemogučavaju normalno življenje te se nemoguće posvetiti nekoj normalnoj prehrani iz razloga što je ostatak crijeva(tankog - malo ga je ostalo, dok debelog nema nimalo tj. uklonjeno je) i tu leže veliki problemi, a najveći je dakako kako "ukloniti ili umanjiti bolove i svesti ih na prihvatljivu razinu"
Dok se ne regulira ova zavrzlama sa legalizacijom nemožemo ništa nažalost, a ako to i dočekamo naravno da idemo opet sa marihuanom kao opcijom koja nam je puno pomogla.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cerak1000 and cons
09.04.2020
43
43
18
64
Poštovanje vutraši, mislim da sam pogodila temu.. Mama mi boluje od kronove, ciroze jetre, i jos 3 autoimune bolesti.. Drzi se ona nekako, radi po doma, sve pod kao normalno ali navecer trpi uzasne bolove u misicima i ne uvijek ali pati i od nesanice uzrokovane tim bolovima.. Znam da ju nece cudom izljeciti jer ona to vuce vec 15 godina.. Zelim joj znati sloziti caj za opustanje, da prođe bol i da može zaspati da se barem tih tableta za spavanje rijesi. Pusenje ne dolazi u obzir a za kolace isto sumnjam.. Kod caja me strah zbog ciroze jetre, citala sam svakakve tekstove i mnogi od njih kazu da takav caj moze stetiti jetri koja nije zdrava.. Moze pomoc? Hvala
 
09.04.2020
43
43
18
64
@budalin a onda ovak.. Prije par godina mi je preminuo tata zbog karcinoma. Tad smo bili nabavili smolu kanabisa koju nazalost nije ni stigao uzeti. To je sad 3 godine staro, skladisteno u frizideru i zapakirano u injekcijama kako smo ih dobili. Smije ona to konzumirati ili se za razlicite bolesti pravi smola na drugaciji nacin?
 

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.561
13.696
358
NI na nebu ni na zemlji
Za tri godine jeste vjerovatno oslabilo malo, ali i dalje ima svoje djelovanje i kvalitetu. Koliko me sjecanje sluzi Mario je negdje pisao da ima ulje 4 godine staro i da mu nista ne fali.
Smije konzumirati, naravno, dajte joj 1/4 od ukupne velicine zrna rize pa vidite kako se osjeca i ponasa, posle ako bude sve super lako cete povecati dozu a i javice se neko iskusniji sa uljem pa posavjetovati.
Da, ima sorti koje su bolje od nekih drugih za neke bolesti ali ne zamaraj se oko toga sad.
 
09.04.2020
43
43
18
64
@budalin ok, puno ti hvala na pomoci.. Samo da te jos pitam, sto god trazim u vezi toga svugdje je na slici zlatna tekucina, kao ulje.. A ovo nase je crna smola, u cemu je razlika?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: budalin

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.561
13.696
358
NI na nebu ni na zemlji
Nema na cemu. Tu smo da se pomazemo koliko ko moze, tome sluzi forum i da učimo.
U svemu je razlika. To sto imas je prava stvar. Probaj i ti malo na vrh cackalice pa posisaj ili stavi na komadic jabuke pa sazvaci i progutaj, pa nam javi kako ''radi''.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: LATICA
05.02.2021
6
11
3
Tko god može svojima najbližima pomoći i na neki način si priuštiti upotrebu ulja samo naprijed vrijedi pokušati, s obzirom na tijek bolesti i sve faze koje se prolaze iznimno je teško gledati osobu koju voliš kako se pati, ulje će pomoći dosta i ako ne barem riješiti osobu strašnih bolova jer u nekom trenutku ni lijekovi ne pomažu, svi lijekovi protiv bolova nakon nekog vremena i dugog korištenja prestaju s djelovanjem ili slijedi veliko povečanje doze radi pomoći, organizam postane otporan na lijek i jako je teško naći nešto što će pomoći, naš sustav još uvijek ne poznaje dovoljno "kroničnu bol" kao moguću dijagnozu i liječenje nije baš adekvatno.

Stjecajem okolnosti upoznao sam osobu koja je pisala dnevnik i na moju žalost ali i njih gospođi se stanje jako pogoršalo i nisam im mogao biti od neke pomoći, nakon svega toga što je napisano ista je imala i težak moždani udar i oduzeta joj je lijeva strana, dakako bolovi ne prestaju, lijeka baš i nema, do ulja više ne mogu doći, pitanje je trenutka kad će napustiti ovaj svijet, situacija je jako teška i neizvjesna.
Sve je to jako teško proživljavati s voljenom osobom i ne dao bog nikome tu muku.
 
  • Sviđa mi se
  • Love
Reactions: jopezg and LATICA
05.02.2021
6
11
3
Nisam mogao ne odgovoriti i prijaviti se na forum nakon što sam pročitao patnje lege iz OS koji je nažalost ispratio svoju suprugu nakon puno muke i propusta zdravstvenog sustava, prijatelj je tako prošao sa svojom ženom, vrlo detaljno je sve opisao kako joj je onda uspjeo pomoći, produžio joj je život i patnju kako njoj tako i sebi ali bilo je i dobrih trenutaka u međuvremenu(davno je to bilo) na žalost od prošle godine u 5mj. prošli su još veći pakao kojem se nisu ni u snovima nadali, poslije moždanog udara, onda kreće tek kalvarija, na samu pomisao bude mi teško......... aktivirao se Chron i jednostavno sve krenulo nizbrdo, inkontinencija i muke svih vrsta, od bolova, do otkazivanja udova, kako lijeve ruke i noge pogođene moždanim tako i od ležanja i sve ostalo, jednom riječju "pakao na zemlji" možda je i to malo za reći......... i sam molim boga da joj pomogne i spasi je muka i duge patnje.
 
05.02.2021
6
11
3
Bio sam s prijateljem jučer u posjetu njegovoj ženi, jednostavno se ne mogu distancirati i često se čujemo i našao sam vremena otići vidjeti ju skupa s njim, puno smo pričali o svemu i kad bi uspjeli naći način da riješimo "oil" teško bi se to moglo riješiti u domu, kad je pod nadzorom, a potrebna joj je skrb 24h ii nije kod kuće.
Ne znam što bi rekao, jako teška situacija kao i njeno zdravstveno stanje, često dođe palijativni tim da ju pregleda i pomogne joj koliko može, da joj olakšaju bolove i naprave što mogu, nažalost jedini zaključak moguć je osoba na kraju puta tj. na samrti pitanje je dana kad će otići -:((
 
05.02.2021
6
11
3
Našao sam se opet s prijateljem nakon xy dana nažalost radi obaveza nisam stigao.Situacija nije ništa bolja, nažalost suprugu je morao odvesti u bolnicu, bili doktori iz palijative i jednostavno ga isključili iz " svih opcija s mogučnošću odlučivanja nažalost " supruga se povremeno gubi ali u tom trenutku je bila lucidna i svjesna što su doktori razgovarali s njom i pristala je na bolnicu, da li svjesno ili nesvjesno nebitno, sad je u bolnici u jedinici intenzivne i čeka ugradnju PEG-a, sonda direkt u želudac, odbija hranu i stvarno je u teškom stanju, ishod je neizvjestan jer mora na anesteziju, a prijatelj mi je lud od brige i tuge, sve ga je snašlo i ne zna kako dalje, vjerojatno postoji šansa i da je više ne vidi, mogu se samo moliti bogu da ako ona "ode" da sebi nešto ne napravi i naškodi jer je iznimno u lošem psihičkom stanju.
Obećao joj je da će se z nju pobrinuti i sve srediti tj. sve je dogovorio glede sahrane, ali ne razmišlja o sebi ni malo, pa se čujemo skoro svaki dan barem mobitelom, bilo bi mi iznimno žao da napravi neko sranje, a na žalost osobe u takvom stanju djeluju u afektu ponekad nisu ni svjesni svojih misli i djela.
 
05.02.2021
6
11
3
Na žalost konačno je našla svoj mir i vječni spokoj, dragi bog joj se konačno smilovao i bio milostiv, nakon duge i teške bolesti i patnje i boli od prijatelja supruga je preminula.
:plac: