Domaja 400W HPS + MH

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
31.03.2011
0
59
0
54
Pozdrav svima !Ja sam resio sa vama da podelim sve ovo ali sam se naravno prvo dobro informisao na forumu oko indoor uzgoja.Dobro sam se i zastitio jer imam veliko iskustvo na netu, koristim po dva-tri proksija minimum :) i dok postujem ovde, i dok postavljam fotke...Elem da predjem na stvarSeme koje sam odabrao je domaja koju sam pusio prosle godine i koja je ekstra kvalitetna, znam da je to kocka ali za sada nema bolje.Ustvari, bice uskoro ali prvi indoor uzgoj sam resio sa domajom da oprobam.Ranije sam gajio ali samo medju kukuruzima :) sada moram unutra i ovo mi je prvi put da to radim.Zemlju sam kupio neku nemacku, skupu i kvalitetnu :) Saksije su mislim 2L.GrowBox dimenzija 80x80 i visine 120cm sam doneo iz Madjarske.Rasveta je MH 400w specijalno napravljena za gajenje biljaka i posle ce ici za cvetanje naravno HPS.Trenutno su mi biljkice sveze presadjene u velike saksije i dobro su prezivele presadjivanje.Drzim ih na 24h rezimu rasvete i tako ce biti prvih mesec dana,posle ide 18/6.Ventilator 120mm drzim stalo ukljuchen da mi izvlaci topao vazduh napolje.Da napomenem da sam radio u Holandskim plastenicima i da mi je iskustvo u uzgoju biljaka veliko ali tamo sam radio sa povrcem...Da marihuana je nesto drugo zato i postavljem temu ovde jer zelim poneku fotku da okacim i posavetujem se sa vama ;)



Biljke su 4 dana pod sijalicom i temperatura i vlaga dosta variraju.Danju od 20 do 35 stepeni temperatura a vlaga 40-60% Nocu su te vrenosti naravno nize ,vlaznost naravno veca, ali ne toliko da bi izazvale neke probleme.Da naglasim da volim da zalivam chesce i po malo svako vece i jutro.Vodu koristim iz obliznje reke koja je izuzetno chista i bistra, kao dete sam je i pio :) Naravno prehranjivanje cu pocheti kad skontam da mi je zemlja istosila svoju snagu tj. za nekih 20-25 dana.Eto, zapoche se ovde jos jedan dnevnik :) Nadam se da nisam bio opsiran za prvi put.Ja inace imam jako mnogo vremena i ove biljke gajim iskljucivo za sebe.Nema sanse da me neko otkrije strahovito sam oprezan ;)Pozdravljam sve ljubitelje ove cudesne biljke i kasnije planiram da vam napisem i nekoliko recepata, kako koristim marihuanu za pravljenje nekih krema i melema...Meni ta biljka mnogo pomaze jer sam i sam imao problema sa zdravljem ali sada vise nemam zahvaljujuci majci prirodi.Ajde pozelite mi srecu pa da krenemo polako :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
sve si ti to lepo odradio samo mi tu nestima nesto zasto vise biljeka u jednoj saksiji ( jedna biljka jedna saksija :) i svetlo zasto 24/0 mislim da to nije prirodno i mislim da biljke nece nista biti vece nego na 18/6 pa cak i obrnuto mislim da ce biti vece i bolje i zdravije kad bude na 18/6.. ubacio bi jedan vent neki mali samo da stvara vetar u boxu da bi biljke bile cvrsce...
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Ožeži popaje, kako već imaš holandskog iskustva nadam se da ćemo naučiti štogod novog, a ono o zaštiti možeš malo opširnije postati u nekoj drugoj temi, nek se narod obrazuje.
Za sada niko nije pao jer je postao slike na vutru ali za sve postoji prvi put a opreza nikad dovoljno.
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Jako lijepo, fino si sve postavio, informirao se, svaka čast.
Pogotovo očekujem tvoj recept za kreme od vutre, jer i ja se zanimam za takvo nešto.
Uglavnom, sretno, al nema šanse da ti to ne odradiš kak spada, bit će ovo jedan dobar grow.
:thumb:

Inače, ja sam isto pobornik više biljaka u potu, gle nije to ništa loše, samo ćeš morati trenirati biljke da maksimalno iskoristiš prostor, jer bit će neravnomjerno podjeljene muške i ženske u posudama... tako da ćeš ih morati navlačiti svuda naokolo. Isto tako, vjerojatno nećeš moći odraditi neku dužu vegetaciju, obzirom na kvadraturu boxa, tako da nemoj ih predugo vegetirati (tipa 3-4 tjedna) jer će ti biti gužva. Ako nisi upoznat s metodama treninga (iako mislim da jesi), pogledaj si LST - low stress training.
 
31.03.2011
0
59
0
54
Hvala Zoki brz si ;)Da planirao sam jos jedan ventilator, moram ga nabaviti :) Biljaka sam stavio dosta, dve-tri u saksiju, jer ocekujem muzijake pa ce se tu razrediti...Razmisljao sam i sam o 18/6 ali makar prve nedelje cu ih drzati na 24/0...posle cu prebaciti ;)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Dobro nam došao :)
Vidim da si se dobro pripremio,ali si jednu bitnu stvar previdio i to bi ti bila prva greška koja i nije baš zanemariva. Naime,posadio si više biljaka u jednu saksiju. To nikako ne valja prijatelju,jer kud su male saksije,još ih je i po 2-3 u svakoj. Za presađivanje i razdvajanje još nije kasno,s tim da te ne mogu savjetovati u vezi toga jer nisam takve akcije imao.
Imaš ih puno,ne znam koliko očekuješ ženskih i koliko ih imaš namjeru ostaviti,a koliko maknuti,no ovaj box koji ti imaš je za 4 biljke max. Imam ih ja 5 u slićnom prostoru po dimenzijama i strašna je gužva,a gužva ti smanjuje prinos,umjesto da poveća. Vjeruj mi,to sad vidim iz vlastitog iskustva.
Možda bi bilo bolje da ih odmah staviš na 12/12,jer sa domajom nikad ne znaš šta dobijaš. Hoće li bit više sativa ili indica,odnosno koliko će ići u visinu ili u širinu itd.
Sve u svemu,još jednom :signs046: i neka ti je sa srećom :thumb: :icon_mrgreen:

EDIT:

Dok sam ja istipko sve,već su me pretekli hahaha
 
31.03.2011
0
59
0
54
"Pogotovo očekujem tvoj recept za kreme od vutre, jer i ja se zanimam za takvo nešto."Tarki nije bed, mogu da ti napisem na pm, uglavnom krema je na bazi Nevena ali je vutra veoma bitan sastojak ;) Da chitao sam o metodama treninga a da se biljka ne uznemiri mnogo i sta znam tu tek treba da odluchim kako cu...nisam siguran...
 
31.03.2011
0
59
0
54
Hvala Zlo&Naopako mislim da si upravu ;) Razredicu ih na po dve u jednoj saksiji, posle rachunam malo i na improvizacije a ako bude previse guzva izbacicu neke u kukuruz pa sta im da dragi BOG :)
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Alo... nemoj ih presađivati (ako planiraš presađivati) dok su još ovako male. Rađe nek porastu, lako se korjen otpetlja, to ljudi paranoišu bezveze oko presađivanja.
Slobodno ih ostavi se u 1 posudi.. i slobodno ostani na ovom broju biljaka.. stat će to sve. Samo nemoj raditi dugu vegetaciju, 3 tjedna max i dosta.
I fino ih raširi i to ti je to. U taj prostor stane i 10 malih žena, a i gužva nije ništa strašno, bar ćeš imati ove gornje hedove mrcinske :p
A i ako dođe do prevelike gužve, lako ti to razrjediš.

Što se tiče fotoperioda, nemoj ići na 24/0 pa 18/6 pa 12/12. Time ćeš si povećati šansu za hermiće, e a kad je gužva onda je hermić zaeban igrač.
Znači poslušaj sve i odma sada odma stavi na 18/6 pa za nekih 2-3 tjedna 12/12
 
31.03.2011
0
59
0
54
Ok drugari, stavljam od vecheras tajmer na 18/6 ;) i ostajem na odluci da budu dve po saksiji, znachi malo cu ih razrediti...guzva nije problem, sa tim cu lako ;)
 
31.03.2011
0
59
0
54
Pa dobro ja neznam koliko ko iskustva ima ali volim da chujem savet, meni nesmetaju komentari i misljenja ;)Vidim da ima vise politika ovde i svako fura svoju :) Hvala vam svima na dobrodoslici i redovno cu postavljati fotke i obavestavati vas kako stoje stvari sa biljkama ;)
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Ma kako god uradio, bit će to dobro... svako ima svoju šemu :)
Ugl, kako si reko, samo polako, ako gdje zapne, javi pa će ti ekipa pomoći... sretno! :)
 
31.03.2011
0
59
0
54
ipak sam resio da ih razredim :) sada ima po saksiji jedna biljka tj. 10 saksija=10 biljaka
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
29
0
45
Dobro dosao...lijepo si krenuo:) :thumb:...uz sve savjete sta si dobio...jos bi nadodo..sto se zaljevanja tice..iz iskustva ti mogu reci da nasim biljkama pase kad se malo zemlja posusi,tvoja metoda je dobra..imas iskustva,vidi se...samo za nasu biljku mislim da bi bolje bilo da izmedu zaljevanja pustis da se gornji sloj zemlje posusi na dubini od kojih 2-3cm..i onda zalij...vec ces ti odrediti koju kolicinu vode im treba prema potrebama..nego da zaljevas kako si sam reko uvecer i svako jutro..previse vlage i premokra zemlja cak moze i stetiti i usporiti rast..sretno..i ima tu nas dosta..pa savjeta i razlicitih metoda(u vecini slucajeva svaka metoda sljaka podjednako dobro:))nece nedostajati:)
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Dobrodošao!

Slažem se sa Falcon-om. I mislim da zbog čestog zalijevanja vlaga ostaje visoka... Bolje je isušiti malo kako kaže Falcon.

Sretno i pratim ovo!!
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Evo kad svi brbljaju i ja ču malo:))
Da li si razmišljao da ti lampa gori po noći? To bi ti bilo bolje iz više razloga a nije kasno da okreneš tajming, ionako su još na 24/0 koliko sam skontao. Navečer od čini mi se 7 do ujutro u 7 je struja jeftinija. To je več jedan razlog da prebaciš na noćni dad.
Drugi razlog je temperatura jer...več spominješ da ide do 35 šta je i logično jer je dan topao, i problem je jer ide sve topliji. Po noči je temperatura niža jer naravno sunce ne sija pa fino imaš upaljenu lampu i imačeš prihvatljiviju temperaturu u boxu. Po danu nek spavaju u tami, pa sve i da je napolju 35 u boxu ti nebi trebalo biti više od 20-30 stupnjeva. Tako im napraviš finu ravnotežu u svjetlu i nebi bila velika odstupanja dan noć.
Jer ovako po danu sunce grije i i ih dodatno griješ i digneš temperaturu a ponoči se temperatura spusti i kad im nastupi mrak krene još i niže. Eto, Ja bi tako i znam da bi biljke bile zahvalne. Dobro šta si odvojio svaku u svoju saksiju, da imaš feminizirano možda bi i moglo proči iako...ja sam jednom imao dvije fem u jednoj i kako je jedna bolje napredovala zagušila je ovu drugu u rastu totalno. Borba za opstanak, jednostavno:)
 
31.03.2011
0
59
0
54
Hvala Falcon, Born_to_be_green, Greenpower1 na dobrodoslici :)Da, slazem se to sto kazete u vezi zalivanja ;) treba malo isusiti...Na to pazim debelo, nece mi se desiti da je udavim vodom sigurno, chak sta vise mislim da je u vodi tajna.I to u ovoj koju koristim, u nju kad stavim semenke brze proklijaju nego u destilovanoj vodi.Lichno smatram da je lekovita jer ja zivim blizu izvora te reke ;) (pijem svakodnevno tu vodu,kupam se u njoj ko rusi po hlandom vremenu cak) a istorija kaze da je ta voda pomagala i imala cudotvorno dejstvo na mnoge ljude.NE, nemogu vam reci gde je to jer bih onda odao lokaciju, taj izvor je inache cuven u Evropi i svetu ;) Meni ta voda mnogo pomaze...E sad Greenpower1 isto razmisljamo :) Od ujutro iskljucujem 07h do 13h ;) Dani su sve topliji i sve teze preko dana odrzavam nizu temperaturu, zato prelazim na nocni rezim i bas sam razmisljao isto kao ti.Danju sova a nocu sljaka :) Pribojavam se da nocu ako budem iskljucivao moze da padne opasno ispod 20 stepeni a to ne zelimo ;) A naravno bice ustede na energiji jer je nocu jeftina struja...Biljke su dobro podnele premestanja i razredjivanja,morao sam da ih stavim na sred saksije pa sam se pribojavao ali bio sam pazljiv i sve je ok.Sutra nove fotke ;)poz
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Ne sekiraj se ispod 20. Meni su prošlu zimu išle na 10 stupnjeva bez lampe, i znaš onu...šta te ne ubije to te ojača:) Bile su mansnije i potentnije no ikad. Sad je ipak toplije, a 20 je radna temperatura:)
 
31.03.2011
0
59
0
54
Evo jedna fotkica danas posle prvog sestocasovnog sna :) pre nepunih sat vremena...20.8 C temperatura i vlaznos citavih 77% :)
ubacio sam tajmer i stavio ga na 18/6 sad furamo u tom rezimu ;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.