Domaja iz potkrovlja, pogonjena 400HPS & mnogo ljubavi

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Kako mi je ovo prvi indoor za koji sam čak i odrješio svoju nezaposlenu kesu a u pitanju je domaćica od koje ne očekujem puno a nadam se najboljem.

- Vidljivo iz naslova, pogon 400W HPS (sve mi bježi HSP) a nadam se da će biti nalik bivšem stranačkom predsjedniku:icon_lol:.
- Prostor je komad prašnjavog tavana (dugačak i uzak) ali sa proširenjem na kraju tako da su dimenzije 140x140x140, vađenjem nekakvih daski iz poda dobio sam još 20 cm visine, dakle 160.
- Majka zemlja je kupovna, slovenska Balkonia, nisam uspio kupiti ništa bolje zbog manjka ponude u mom mjestu, ta je najbolje odgovarala ciljanom PH.
- Prostor je obavijen sintetikom za cerade bijele boje, toga sam imao rolu doma i mislim da je čisto ok.
- Startam sa cca 20 komada, neke će propasti, neke bit muške tako da ciljam na 8-10 kom

Sve je bilo spremno još prije nove godine ali pošto sam za novu morao otputovati dao sam ih na brigu dobroj duši pošto ukućani nebi imali razumjevanja za moj novi hobi.

Sjeme je od 3 vrste ali većina iz jednog izvora, dobio sam i brand sjeme ali starog datuma i od toga je samo jedna iznikla, pukla. Ta je i najranije isklijala, nekih tjedan ranije pa se vidi razlika.

Keljim veće slike da se ne moraju otvarati u novom prozoru (to me nervira) koliko vidim pravila ne zabranjuju

2hrkbbr.jpg


Kao što se vidi, na novogodišnjem čuvanju (8 dana) su se izdužile tako da sam odmah išao pod lampu s njima.
Razlika se vidjela već nakon 24 sata. Aktualni datum je bio 4.1.

fnutjs.jpg


Pošto ove plastične čaše nisu adekvatne bacam ih u crne posude volumena cca 0.75 lt a one mi vraćaju daljnjim rastom a dvije najveće idu u 5 i 7 lt posude.

Režim svjetla je 18/6, šok od presađivanja kao da nije ni bilo, rastu kao lude....

20zpk6h.jpg


Evo i slike potkrovlja, imam predsoblje koje služi za sve "prljave" poslove i držanje potrepština

25q3dy8.jpg


Ako pažljivije pogledate sa bočnih strana ulaza su dva usisna ventilatora sa napajanja kompa, oni za sada ventiliraju sasvim ok, blago njišu. Vrata se srolaju i zakače gore, zatvarači su na čičak.
Temperatura sa njima je na oko 20-21 (vani je oko 10-12) bez vent je oko 26-28.
Predprostor je oko 14-16 i definitivno ču ga morati grijati ćim opet padne vanjska temperatura da to držim na nekom zadovoljavajućem nivou. Izbacivač zraka su isti komp ventilatori, dva u nizu jedan je s vanjske a drugi sa unutarnje strane, imaju snagu izbacivanja, isprobano vizualno sa cigaretnim dimom. Fino sisaju ali sad su van funkcije zbog temperature i zime (prati se prognoza sve u 16).

Idemo dalje (kako mrzim tu poštapalicu), evo one brendirane 7.1. buja fino

2cxjbt1.jpg


Isti datum, a sve na okupu, neke veće su presađene, koliko sam imao posuda i zemlje toliko sam napravio a napredak je očigledan na dnevnoj bazi. Tu im dajem i jako blagi šut hrane. Da znam, nepotrebno i glupo ali ajde, neče se ponoviti, bar ne tako skoro.

j08tbk.jpg


Sljedeći dan kupujem još one Balkonie - zemlje, improviziram sa nekim kantama (nema se, recesija)
a one još bujaju iako se na slici baš ne vidi jer kante rastu brže od njih:icon_lol:.

2meokk2.jpg


I evo konačno današnje slike stanja stvari, vidi se naravno ona prva (pionirka) pogled malo iz bliza i onda na okupu.

1127e5g.jpg

69icl1.jpg

33wr01s.jpg


Sljedeći postovi neće biti tako opsežni ni "naporni" kao ovaj koji je uhvatio period od 7 dana.
Motivira me da nastavim sa dnevnikom radi sugestija onih iskusnijih kojih ovdje ima podosta. Tako ću svaki eventualni problem ili nedoumicu brže riješiti.

Sve sugestije dobrodošle. Za kraj evo malo nešto za razbibrigu vezano uz blagdansko prežd(ser)avanje. http://www.youtube.com/watch?v=0rUEpmbdZLw&feature=related
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
19
8
33
www.flow.co.rs
Ne znam dal je sto sam navaren, al ova slika kao slika mi je nesto mnogo dobra :icon_mrgreen:
25q3dy8.jpg


Odlicno prijatelju sve najbolje, moj ti je savet da krenes gnojenje ranije sa tom ballkoniom, posto je dosta slaba.
Pozz.
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
HazeSeeker je napisao(la):
Super ti je intro , samo te savjetujem da manje zaljevaš ...pusti da se zemlja isuši . Na taj način če ti se korjen bolje razviti , a nije đabe ona izreka happy roots ...bigger froots !

Sretno

Slikano je taman iza zalijevanja, mislim da ne pretjerujem, prošlo je nekih 5 dana od zadnjeg zalijevanja, gornji slojevi su bili suhi (koliko se prst da zabiti duboko). Inače je obilno potopim, po biljci oko 1.5 lt na 10 lt posudu, dok ne procuri van voda. Misliš da je prečesto?
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
29
0
45
Evo i tebe.,..dobro doso:)....dobro si to poslozio i iskoristio prostor...biljkice dobro napreduju...znanja imas,vidi se,,a ako gdje zapne..pitaj,sretno:)
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Kratki foto update, da se pohvalim kako buja ali i da prijavim prve probleme, znalci će znati što bi mogao biti uzrok tomu.
Prošlo je 4 dana od zadnje fotke, i osim veličine došlo je i do koje negativne promjene.

xoihsp.jpg


Ova u najmanjem pitaru mi je iskliznula neki dan, sve se rasulo pa se zato tužno objesila, nju ne smatram problemom pa nemojte trošiti riječi na nju. I za djecu kažu da budu bolja kad ih se tuče:icon_lol:.

Evo problematične, kod nje su simptomi najizraženiji, kod ponekih su tek blagi simptomi na donjem redu lista.
Slika možda baš ne dočarava ali izgleda kao da je list neko malo pogužvao / požvakao. Bilo je i blagog žutila na rubu lista ali je sad nestalo.

nn5vts.jpg


Krupni plan problema...

oj17xy.jpg


Biljke su u ovoj zemlji (i posudama) oko 10tak dana, dan nakon presađivanja su dobile 1/3 doze od propisanog (slika ispod), zemlja je vlažna i pazim da ne pretjerujem sa tim. Cca 1,5 lt na 10 lt pitar svakih 7 dana tj kad ne osjetim više vlagu na dubini prsta. Drenaža mi je dobra.
Kako vam se čino ovo gnojivo?

2hcdyqc.jpg


Moram dodati da od negativnih stvari svog uzgojnog prostora imam manjak cirkulacije friškog zraka ali ga ipak ima nešto. Izvod zraka mi je trenutno zatvoren zbog godišnjeg doba a tu mi prijeti i prodor svjetla kad ga stavim u funkciju (taj problem ću naknadno nekako riješiti). Temperatura po noći polako padne na nekih 13-15 stupnjeva (6h), dnevna je oko 25. Ta niska temperatura je otprilike konstantra u predsoblju boxa i vent ga šiba direkt po biljkama + unutarnji da sve to miksa.

Da završim ipak u veselom tonu, kompletna slika svega nije crna, većina njih gleda sretno prema gore. Ovo je 12 dan od kad su pod lampama, neću sad računati ono razdoblje iz plastične čaše iz početka dnevnika kad su bile na čuvanju, izdužile i izgledale kao iz ww2 logora.

xm08ya.jpg


Sve sugestije dobrodošle a ako niste sigurni nemojte nagađati, i na ovom forumu ima hrpa dezinformacija a neki i u najboljoj namjeri znaju dati krivi savjet .
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Prošlo je skoro 10 dana od zadnjeg reporta, stvari se polako ali sigurno razvijaju, zida se peti kat mojih zelenih mini nebodera. Iako svakih par dana poslikam radi lakše usporedbe napredka (a vidi se na dnevnoj bazi) nekako se sporo razvijaju, bar se meni tako čini. Neke iako ne baš visoke, rastu prilično gusto, na nekima je razmak između novih izdanaka na 2 cm. Značajno drugačija je ona skroz zadnja na slici, raste više u visinu i isklijala je kojih 7 dana prije ostalih a ta je i kao neko brand sjeme.

Danas je 20i dan vegetacije pod lampama, u prosjeku su oko 20 cm visine, stabljike su snažne i debele. U početku sam računao vegetaciju držati do negdje 30og dana ali s obzirom na sadašnje stanje vjerovatno će cvjetanje pričekati još malo.

Evo slike da manje filozofiram

n5n79g.jpg


Od problema imam problem sa vlagom, dok sistem radi vlaga padne na niske grane, ispod 15% a kad je noć i sistem se gasi onda se popne na oko 35-40%. Tom djelimično kumuje i grijalica ali bez nje ne mogu, pali se periodično u predprostoru da održava temperaturu. O tome sam već pisao na jednoj drugoj temi, nadam se uskoro nabaviti ovlaživač da potpomogne malo..

Gnojio sam mršavom dozom gnojiva iz posta gore dva puta do sada, jednom jako rano (prerano) i drugi put prije tjedan dana. Povremeno su se pojavili kakvi problemčići ali srećom se sve brzo stabiliziralo....

Je li ovo ok napredak i kako da ih potaknem da krenu malo brže.
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Evo update na jubilarnih mjesec dana vegetacije, ja zadovoljan kad vidim da su i one, visina je oko 25cm u prosjeku, žbunaste su, 6 kat izbija. Samo ona brand je već na 45 ali je LSTirana da ostane na razini prosjeka. U vegetaciji ostaju još 7-10 dana. Iako neznam koliko će rasti u cvjetanju jer je porijeklo nepoznato, to tempiram po nahođenju da se neće utrostručiti (a za lst nikad nije kasno). Također moram otputovati na kraće vrijeme i taman pred put ću ih dati na novi režim a kad se vratim već će počet pokazivat spol a u cvjetanje će ući sa 30-35 cm, biće još i slika prije cvjetanja i onda nakon selekcije (M/Ž).

e1alx1.jpg


Ciljani broj je oko 9-10, za više njih mjesta nema, ipak moja gladna pluća se nadaju da će bit koja više koju ću prošvercati na par tjedana i polako čupkati do smrti i tako praviti mjesta onim koje smatram potentnijim.

Od problema i dalje je prisutan problem vlage iako se malo popravila situacija, dnevna 30 noćna 45, dnevna zna pasti i na dno žnj analognog pokazivača, par sitnih tragova pregnojavanja a inače sve 5, nema kukaca....

Kako komentara nema na prethodne postove shvatiću to kao da sve napreduje ok i ide prema željenom cilju. Nemojte se sramiti, nekako mislim da će i cvijeće preko vas pa mene dobiti dozu optimizma da se razbaca sa budovima kad dođe dan.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
29
0
45
Biljke lijepo napreduju i bice tu lijepih masnih vrhica...samo naprijed:)..sto se tice prebacivanja na cvjetanje..to si sam odluci kad ti najbolje pase,a da imas mjesta i zadovoljene uvjete da ih jos vegetiras,imas...samo ovisi kolko ti se zuri:)..al lako poslje berbe opet zapocne novi grow:)
 

Riblji specijalitet

Aktivan Član
16.11.2010
143
39
28
42
Nemam dovoljno wati za forsiranje nekih uber biljki, 400w na skoro 3m2, nisam išao na 600 samo radi hendikepa visine, kako je ovo još uvijek u sferi ekperimentiranja i skupljanja iskustva neko jače osvjetljenje će pričekati da mi se oslobodi prostor indentične kvadrature ali visine oko 190 koje če i opravdati jače svjetlo a time i mogućnosti, do tada će pasti i novi grow ali sa klonovima neke brand marihuane, samim tim i brži ciklus.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarki

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Ne treba ti jače svijetlo,može se sa 400W čuda radit.Jedino smanjit box jer je 3 m2 možda puno
za izventilirat i refleksirat, ma uostalom biće ti mnogo toga jasnije kad završiš prvi grow pa ćeš vidit.

nekako mislim da će i cvijeće preko vas pa mene dobiti dozu optimizma da se razbaca sa budovima kad dođe dan.
:thumb: nego šta će!

Inače sve izgleda skroz u redu.
Evo ti malo zelenog mođoa:icon_mrgreen::smoke18::b_unripe::bananallama:
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Jao vrhunski ovo me podsjeća na jedan moj grow, samo što je još bolje :vb_kez:
I ja sam imao oko 3m2 na 400w hps i baš je super ispalo nema gužve a biljke monstrumi isto mjesec i sitno vege...
Bit će to xtra, samo piči i sve najbolje :thumb:

Samo jedna stvar što se tiče gnojiva to je kolko vidim gnojivo u granulama.
Ja bih 3 tjedna prije kraja (ima još do toga hehe) maknuo te granule sa vrha zemlje (ako će ih biti još a imam filing da hoće) i krenuo to ispirati 3 tj prije kraja, odnosno samo zalijevati vodom i zadnji tjedan malo više vode no inače i to je to.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
uu ovo fino napreduje,
uopće nisam vidio da si stavio nove slike, a čekao sam update :icon_lol:

u svakom slučaju grow ti je extra, jako mi se sviđa,... bit će tu finih stvari svakako!

slažem se sa tarkijem u vezi granula i ispiranja, puno finiji dim ćeš dobit...

samo napred, pratim te, svaka čast... :thumb:
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Jako lijepe biljke...samo nastavi s njegom jer se vidi da im godi...sretno dalje... ;)
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
šta se vlage tiče, probaj u predprostor stavit neku kantu vode pored grijalice, pa da voda lagano isparava i ulazi u sobu di rastu ljubimice, ili ako ti ventilatori samo izbacuju zrak, a ne uvlače, onda stavi kantu među biljke, to će dignuti postotak vlage na kojih 50% (ovisno o temperaturi i ventilaciji)... samo mjeri konstantno vlažnost, da ne bude previše pa da se ne navataju boleštine neke na biljčice!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.