"Double Harvest"

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Koliko sam se snašla sa Search-om, tražila sam ali nisam našla da je neko spominjao ovo.
(tj. postojala je jedna tema, ali nije pružila odgovore).

Double harvest, two stage cropping, ili kako god da ga zovu je proces u kojem na kraju cvetanja prvo "ubereš" gornje kole, a ostatak biljke ostaviš još neko vreme. Na taj način oslobodiš donji rast (budove) za svetlo, i daš im još vremena sa sazreju.

Ovo je nepotrebno ako pravilno treniraš i lolipopuješ biljku, ali ako se malo igraš sa načinima treniranja (kao ja) možeš da dobiješ i dosta donjeg rasta koji bi imao benefite od ove tehnike. Ono što sam tražila po internetu jeste (kao i uvek) podeljena mišljenja. Sa jedne strane jedni se kunu u ovu tehniku, i kako im još 7 dana davanja vremena i svetla donjim budovima drastično povećava kvalitet tih budova i prinos.
Sa druge strane tu su i tehnike da to praktično ubija biljku. Da je odsecanje glavnih kola preveliki stres za biljku i da je upitno kako funkcioniše. Što takođe ima smisla.

Pa da pitam ovde da li je neko to primenjivao i kakva su iskustva?
 

1310

Aktivan Član
Banovan
14.04.2014
3.800
15.242
398
Kod mene je druga prica, rekordan urod, dvije biljke jedna brza a druga nefertite ili lenon, duga cvatnja. Brza je oslobodila prostor za sporu, koja se raskravila do berbe, tri tjedna razmak u berbi ako se dobro sjecam, hps 250. Fino se napunilo i sazrilo. Ima dnevnik , e sad koji neznam tocno, nefretite ili lenon. Dobra fora s brzom i sporom cvatnjom a ako se ima strpljenja i vremena, druga berba je obilna. Hranio sam nakon prve berbe.
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.238
10.096
358
više puta prakticirala, ne zduplaju se za 7 dana, ali 2 tjedna ili nešto više im puno znači pa se i vidi velika razlika u kvaliteti & kvantiteti
biljke moraju biti zdrave i ja zatvaram kvačicom ili kako li već stabljiku da ne ulazi zrak i svašta nešto, zalijem ih s vodom i supervitom, ostavim 1 dan noć :) (24 sata mrak), 1/3 gnojiva i laganini još malo :)

zadnji grow sam 1 fest lolipopala i ta kasni naspram ostalih, ali zato su budovi bomba , a ostatak čeka 2 berbu
e sad jel se isplati ili ne, to ovisi o svakom ponaosob, a i o wataži, vremenu...
kad tako ispadne da ima dosta nezrelih vrhova, msm da da :)
 

Infinity

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
21.03.2019
1.753
10.023
358
I ja sam to odradio, al pustio sam 20+ dana, imalo je extra rezultat, tak da ako imaš vremena preporućujem. Dozu vode smanjiš na trećinu i 3-4 zaljevanja pustiš. Da se razumijemo, početnik sam a uspjelo mi je :D
:respect::vutra::rasta:
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
@1310 L0od jeste bio u pravu.
L0oD je napisao(la):
. pitanje je glasilo oko jedne biljke... duplo branje biljke... to jes oberes gornji deo,a donji deo ostavis za kasnije skidat.
Znači u pitanju je (za potrebe diskusije) jedna biljka. Kojoj "ubereš" samo gornje krajeve (najrazvijenije, najbliže svetlu), a one doje koje ostanu ostaviš još nekoliko dana da sazreju.

@Barbarossa da, slažem se. Kada adekvatno uradiš trening biljke i adekvatno lolipopuješ ona nema potrebe za ovim. Nego sam se ja malo igrala sa Mainlining tehnikom i onda sam dobila biljku koja "3 sprata niže" ima gomilu budova. Koji čak i nisu toliko loše razvijeni, pa sam se zato upustila u ove sive tehnike.
 

Talicni

Aktivan Član
27.06.2015
137
668
93
Ja sam isto ovo probao, nadao cudu, ali jedino sto se desilo posle 15+ dana je da su se malo "udebljali" i malo porasli popcorni, medjutim bez mlecnih trihoma sve je automatski secerilo u braon.. iskreno od kako mi ja Barba "otkrio" scrog ne trosim vreme na ovo :)