Double harvest !

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
Evo jedno pitanje za sve experienced growere koji su imali iskustva s ovako nečim .

Lijepo je uzgojiti biljku, prebaciti na 12/12 i ubrati plodove i opet istu biljku vratiti na 16 + sati svijetla na dan za ponovnu berbu plodova .

Sta bi se desilo kad bi biljku koja je već u floweringu minimalno 6-7 tjedana djelomično ubrao ,a pod tim podrazumijevam ubrati samo top cola tj. vrh biljke i opet je vratio u veg ?

šta bi se desilo za postojećim budovima koji su ostali na biljci ?

da li bi biljka razvila dvije top cole kao šta bi inače uradila u vegu ?

Evo volim eksperimentirat pa me zanimaju vaša mišljenja .

Havala ! Peace ! :respect:
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
Moram reći nisam nešto tako još radio no čuo sam da nije bog zna što mislim po razini kvalitete al možeš učiniti nešto drugo a to je da odsjećeš top kolu i pustiš ostatak da se također zdeblja i završi također nisam probao al radim nešto tog tipa samo obratno a to je "pruning" radi večih top kola i to šljaka pa onda po toj logici bi moglo i ovo...
ulgavnom second harvest po meni nije isplativ iz više razloga

ok eksperiment ali stari waste of power and money .
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
thanks na replaju :)

a da...mislim pruning je standaran i to stvarno šljaka , probao sam pa ga nastojim i koristit

ali jebiga . . . ovo treba probat . bis reko ti waste of power and money .. . donekle se i slazem ali opet uvijek nastojim isprobat nesto novo pa tko zna..mogu se ostvariti i bolji rezultati .

netko je usavrsio tehnike uzgajanja a to sigurno nije napravio bez malo eperimentiranja .

pozdrav .
 

3ananasa2

Aktivan Član
05.06.2007
213
9
0
38
bilo bi odlično da je kanabis višegodišnja biljka , da imam ogromno stablo i svaku jesen da je berba a hedovi ko kruške :)
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
mogao bih ti sada puno toga reci ali onda bi ispalo da zelim svadu ili nesto . . .

ali => do some research !

dobar ti je comment :)
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
evo naisao sam na nesto pa da podijelim sa vama . nadam se da engleski pase bar nekima od vas . ako ne, moze se i prevest :)
3ananasa2 - mogao bi i ti da ovo procitas :p

Regenerating Marijuana Plants

Did you know it's totally possible to harvest a crop and then rejuvenate the marijuana plants into a vegetative state for a 2nd or more harvesting. When you harvest your plants for the first time, remove only about 1/2 to 1/3 of the very top buds. Leave the little bottom buds and small leaves. Throw the plant back into a vegetative state atmosphere i.e. change light timers and fertilizer. Pay attention and make sure the regenerating plants have enough nitrogen. This should ensure not too many of the remaining leaves will fall off. You should see new leaf growth in about 7 to 14 days. You'll notice the buds getting fatter and maybe adding more crystal to themselves. Allow the plant to grow at least a little bit before you go after those nice new phat buds on the bottom. Some friends have experimented with cloning at this point. It's pretty cool watching a bud get cloned and start to grow again. You can grow your new 2nd generation marijuana plant outside or inside, your choice. It seems 30 days is the going norm for growers to re-harvest. If you are into time schedules for new clones or seedlings and mature buds for harvest, this technique can fill any time gaps waiting for buds to mature. Pretty simple eh?
 

3ananasa2

Aktivan Član
05.06.2007
213
9
0
38
nisam baš najbolje skužio tekst , jel on klonira te male budove koji ostanu ili ih ostavlja na biljci?
kako je moguće da se vrhovi i dalje debljaju ako vratimo biljku u vegetativnu fazu , i jel moguće klonirat biljku u već odmakloj fazi cvjetanja?
nekako mi ovo baš nije vjerojatno , i kakva bi to genetika morala biti , zar nije to veliki stres za biljku i nebili ti novi listovi možda povukli na hermija ili mudonju.

sjebo si me sad s ovim textom , mozak će mi se pregrijat a onda resetiranje , mjenjanje ventilatora... :)
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
ne ono što je moguće je otkinuti neki bud sa što više lišća usred cvjetanja i vratiti ga jednostavno u vegetaciju i nastaviti kao sa klonom normalnim i nekad to zna ispast ok samo je proces dugotrajan i opet se ponavljam :) ne isplati se jer klon koji se uzme u veg fazi za 3 tjedna spreman je za flowering a ovo bi trajalo i do mjesec i po uglavno ne isplati se ni to osim ako želiš spasit genetiku a i to je isto pitanje jer ta gen je zdrmana da ne ulazim dublje ...
 

3ananasa2

Aktivan Član
05.06.2007
213
9
0
38
dobro sad je puno jasnije , nego mislim da nebi bilo loše malo raščlanit text ili koji zarez ubacit :)
a i meni se to događa da mi naviru misli i onda tipkam li ga tipkam i onda nakraju kad postam vidim da je to košmar. nemoj me krivo shvatit
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
to je onako malo povrsan tekst ali objasnjava ukratko .

to se u biti zove re-green motoda i malo sam i ja jos istarazivo, cisto na temelju genetike .

dakle proces bi trebao izgledat ovako : fino vegas biljku pa cvjetas . u kasnoj fazi cvjetanja dakle kad su već budove imaš šta vidjet uberes plodove .

ali stvar je u tome da ne uberes cijelu biljku, samo 1/2 do 1/3 biljke tako da ti ostanu budovi i veliki listovi (fan listovi ) negdje piše i mali . tada je vratiš u veganje i ona se dalje razvija .

i biljka ni budovi neće biti uništeni . ono sto je zanimljivo je da iz vrha rastu novi listovi ,novi izdanak dakle on se klonira i zanimljivo je to da oni postojeći vrhovi stvarno se razvijaju dalja i debljaju iako su u vegu !!

i to što se razvilo iz vrha slobodno uzmeš i tretiraš kao svaki drugi pravi klon !

a njih mozes ubrat kad god te volja !

metoda nije bas za bolji harvest ili jos manje da dobijes bolju potency , ona je cisto na temelju sacuvanja genetike ( u biti kao i normalan klon) , ali te moze spasiti npr. prvi put uzgajas i tek u cvjetanju si skuzio da bis rado klonove , evo ti izlaza .

znaci, metoda je cisto ona izlazna kad ti je stvarno potrebno . ali bogami cu je isprobat !

eto toliko .
 

3ananasa2

Aktivan Član
05.06.2007
213
9
0
38
da sad ima smisla , dobro kažeš nije neka metoda "višegodišnje biljke":) , al ok je ak si se kasno sjetio uzet klon i općenito za sačuvat gen.
uglavnom prilično zanimljiva tema
pozdrav!
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Nisam "čačkao" oko toga, al' sam imao iskustva sa jednom biljkom.... tj. pojebo sam joj fotoperiod (a gotova, ono kont'o je skinuti za dva-tri dana) ....
Kad jedno jutro, upali se lampa, pogledam .... kad iz velikog (nije rezana bila, znači jedan samo glavni vrh) vrha, počeli manji listovi, i počela rasti (nisam nesto puno gnojio) ... i tad pustio jos malo i vidim fino isto krenuo ponovo da se sužava vrh i da raste i razvija se ponovo.... tad sam je skinuo... aaa foto period joj je TV sjebo, jer TV kod mene čitavu noć radi... na početku nisam mogao vjerovati,... jer lampa preko dana je radila, a naveče su naravno "spavale" al ulazilo je malo svjetlosti od tv-a sa jedne strane i ona posto je najbliža bila, počela se vraćati u vegetaciju, dok ostale nisu... jer su dalje od TV-a bile... tad sam ih ostavio u mraku 2 dana (totalni) i poskidao...
Ja lično ne bih se zahebavao i vraćao ih... ko što Stoner kaže, ne isplati se.... dugo to sve previše traje, a i svakako kad te skinem, druge su čekale na red... Po meni to je najbolja varijanta :hehe:

DODATAK: Ako naletim negdje na sliku, poslacu je.... jer baš je šega ispala na kraju, (mislim oblik)
 

Talicni

Aktivan Član
27.06.2015
137
668
93
Ja sam to lagano odradio sa shakzilom, skinuo 90% biljke, i video da ima gomila malih hedica pri glavnoj grani, samo sam nastavio sa fazom cvetanja i izvukao jos 20-30g suvog. Ono sto sam primetio je da biljka vise nije prozivodila mlecne trihome, vec su svi odmah bili sivi i braon. Komentar za ovakve hedove je da pomaze kod menstrualnih bolova. I totalna paraliza i spavanjac. Takodje planiram da uskoro ponovim ovu foru, stim sto cu ostaviti malo vise od glavne grane, sve vece idu dole, ali ne cupkam "pelcere" vec nedelju dana tako da dole ima dosta mladica vec. Javljam sta se desilo sa svim ovim i uradicu jedan foto sesion, jer ovo nije klasicno revegetiranje biljke, gde seces koren i tako to nego bukvalno nastavak cvetanja posle harvesta. Nekad se iznenadim koliko mogu da budu i osetlji i otporne u isto vreme ove biljke.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 1310 and lauba