Double potting

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
135
0
Pretpostavljam da svi znate da kanabis voli dubinu odnosno duboke saksije... I pretpostavljam jos i da vas mrzi da presadjujete. Evo resenja: Double potting !!! E da... treba i jos 30 cm vise u visinu.

Najpre za vegetaciju spremite saksiju tako sto joj odsecete dno a zatim ga ponovo prilepite kao na fotki:Zatim kada biljka zavrsava sa vegetacijom. skinete dno i stavite u novu saksiju(pitar).I to je to!Prednosti ovoga su sto nema stresa prilikom presadjivanja i biljka dobije novu zemlju i plus ima dublju posudu sto biljkama odgovara. Jedina mana je sto zauzima visimu ali ne mora znaciti... ako se lepo isplanira to je mozda samo 15cm dodatnih...

Preporucujem ovu metodu pocetnicima jer se lako unisti korenje pri presadjivanju pogotovo prvi put!

ps: Slike nisu moje ves sa stranih sajtova i foruma...
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
135
0
Naisao sam na jos jednu interesantnu stvar vezanu za ovo...

Neki groweri kada skinu dno sa saksije oni pokidaju korenje i usmere ga na dole tako da brze nadje novu zemlju. Ali nije dokazano da je nesto mnogo brze a i moguce je ubiti biljku tako da ako neko radi ovo neka radi na sopstvenu odgovornost.
 

Eddie

Aktivan Član
07.12.2006
167
9
0
Mislim da se orezivanjem korenja prilikom presadjivanja dok je biljka jos mlada postize da se koren grana i bolje prozme zemlu umesto da ide u dubinu ali nisam bas siguran kako canabis reaguje na to. Naravno mislim samo na krajeve korena koji su se savili na dnu saksije , glavni busen treba da ostane netaknut.