Drogeraški dan

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Pre dan-dva je bio neki svetski dan... jbg. sad ne znam dal je bio dan droge ili dan protiv droge ili kako već. Uglavnom, objave oni da u Beogradu ima 6000 registrovanih heroinskih ovisnika, ali kažu da je procena nekoliko puta veća (po nekim procenama od pre 2 godine u BGD ima oko 30 000 heroinomana, a u celoj Srbiji nešto preko 100 000). E sad, kažu oni da u Srbiji ima, procenjeno, 750 000 ljudi (10% od ukupnog stanovništva) na VU i X kombinovano, kako su se izrazili, povremenih korisnika lakših droga (od kad X spada u lakše?). To povremeno im je, valjda, zbog toga što ne računaju neko duva svakodnevno, ili su, najzad, posredno priznali da VU ne izaziva (pravu) zavisnost (ali, opet, zašto X guraju u tu priču).
S druge strane, rekli su i da je oko jedne trećine omladine (jel se i dalje računa ono komunistički, omladinac do 27. godine?) u Srbiji probalo neku drogu.
Razmišljao sam malo o tim ciframa i rekao bih da nemaju blage veze sa onim što se dešava. Ja ne mogu iz svoje pozicije da kažem da li je sve to tačno ili ne, ali me živo zanima kako oni to procenjuju. Imam utisak da je sve to na fazonu rekla-kazala, pa ajde da skupimo podatke.
Btw. taj izraz, "probali drogu" mi zvuči kao da neko ode na pijacu pa proba malo od ovoga ili onoga. Kao, "a što vam je dobar Nepalac danas, svež, izgleda. A ovoga Supermena ću uzeti da probam, treba mi sutra za rave. Ju, pa dobar vam i ovaj hors, dajte da izvučem crtu..."
 

prolaps_rektuma

Aktivan Član
19.04.2007
154
8
0
36
u Rvackoj je bilo besplatno javno(ne u smislu da svi znaju rezultate) testiranje na droge i kao informiralo se građane...
a ja nit testiran nit informiran