Drugi uzgoj masne hedovine - Hosac

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Štaćukadjevolim

420ツ
Banovan
26.02.2017
934
1.639
188
Vutrograd, Bosna i Hercegovina
Treba tu još 10+ dana al bolje uzet što ti se nudi nego da ti plijesan uzme dio svoj. :joint:

Uradi duži curing i da dozriju

‘CURING’ – Dozrevanje i povećanje kvaliteta, količine kanabinoida i ostalih lekovitih jedinjenja u cvetovima Kanabisa u zatvorenoj posudi. Tokom sušenja dešava se i dekarboksilacija samih kanabinoida, dobijamo one idealne za lečenje i prevenciju:

Želite da dobijete pune, mirisne pupoljke i idelano ojačane na grani. Možete ih finalno orezati (‘trimovati’) pre pakovanja u tegle ili prvo ostaviti na grančicama u tegle pa povećati RH, kako bi omekšali cvetove i povratili im vlagu, a potom finalno orezati za dozrevanje – na vama je da odlučite, ja nisam uočio značajne razlike osim što duže stabljike znače više rada na vlažnosti.

Treba neprekidno meriti vlažnosti u kontejneru ( zatvorenoj posudi ) u periodu od najmanje 24-48 sati. Pošto ste ih jednom doveli u zonu dozrevanja biće im potrebno nekoliko dana da registruju suptilnu promenu vlage, zato imajte to na umu ukoliko pokušavate da dobijete bolje rezultate.
Ova metoda je posebno delotvorna za one ljude koji počinju uzgoj napolju, za one koji žele da postignu najviši kvalitet u što kraćem vremenu i za one koji žele da svaki put proizvode prepoznatljiv i standardan kvalitet bez improvizacija.

Prikaz jednostavnog i delotvornog procesa koji svima preporučujemo:
Isecite proizvod i orežite ga prema potrebama ali ga nemojte sušiti sve dok stabljika ne pucka. Uzmite ga dok je grana još elastičana a proizvod je spolja suv. Ovo je idealna prilika da cvetove suve na dodir stavite na sito i sakupite najkvalitetniji hašiš koji bi se, u suprotnom izgubio u tegli.

Zapakujte proizvod u teglu zajedno sa Caliber III higrometrom (može se nabaviti na ebay.com za 20ak USD). Testiranjem raznih higrometara, analognih i digitalnih, došao sam do zaključka da ovaj model dosledno pokazuje tačne rezultate. Onda pogledajte očitavanja.

• Jednom upakovan u tegle proizvodu treba održavati vlagu i temperaturu.
Evo pravila za kontrolu RH:
+70% RH – Previše vlažno, potrebno je izvaditi proizvod iz tegle da se suši 12-24 hours.
65-70% RH – Proizvod je skoro u zoni dozrevanja što može zavisiti i od sorte. RH se može polako dovesti na optimum otvaranjem poklopca 2-4 sata, i ukoliko je potrebno ponovite provetravanje.
60-65% RH – – ZONA DOZREVANJA – stabljika pucka, proizvod je lepljiv i dozreva. Jednom u ovoj zoni nije više potrebno “provetravanje” i proizvod treba kontrolisati jednom nedeljno. Kada dođete do ovog trenutka popunite tegle do vrha da se izbegne višak vazduha u tegli.

55-60% RH – Ovo je ZONA SKLADIŠTENJA. u ovom trenutku može se premestiti za produženi period (3 ili više meseci) bez brige da će se razviti plesni. Proizvod će nastaviti da sazreva.

Ispod 55% RH – RH je preniska da bi se nastavilo dozrevanje. Proces je završen obzirom da je vlažnost preniska. Proizvod je krt i mrvi se u prašinu. Ako ste došli do ovog stadijuma ništa ne može popraviti proizvod i ne možete dodati vlagu. Dodavanje vode neće ponovo pokrenuti proces dozrevanja, već samo će proizvod biti vlažan. Ako izmerite vlagu isopd 55% ne paničite. Iskoristite za pravljenje ‘hašiša’, prosejavanjem kroz sito.

Dodatni saveti oko očitavanja rezultata RH:
Očigledno da proizvodu treba vremena da se “oznoji” u tegli. Kao takvo, tačno čitanje neće biti moguće u prvih 24 sata, pod pretpostavkom da su cvetovi u idelanoj zoni dozrevanja. Ako proizvod dozrevate za dugotrajno skladištenje, dajte cvetovima 4-5 dana kako biste imali tačno čitanje rezultata. Ukoliko je proizvod i dalje vlažan +70% RH očitavanje će biti već u nekoliko sati. Ukoliko vidite da RH raste 1% na sat, držite proizvod na oku jer je previše vlažan.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Hosimir

Lunnamoon

Rise and shine, Mister Freeman, rise and … shine
12.07.2014
565
866
113
Vidi se da treba jos da zri, nemoj da si nestrpljiv sad na kraju... Ja sam par mojih skidao i polovinom novembra, ako i nalete neke kise, doci ce opet nakon toga jos suncanih dana. Pre vremena skidam jedino ako bude temperatura ispod nule (cini mi se da je bas prosle godine kod mene bio mraz polovinom oktobra pa sam tada sekao), tad metabolizam biljke staje i nema svrhe gurati dalje. Kako ti hoces, svi pokusavaju da se utese kao ''bice kise'', ''provalice me neko na kraju'' ili zbog budji, a prava istina je nestrpljivost! Biljke su prelepe i placu za jos 2 nedelje cvetanja. Jedino ako trihomi kazu drugacije ali koliko mogu da vidim po ovim slikama, jos to treba da gura. Srecno do kraja!!!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hosimir

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.377
163
Ja ne znam jel to svake godine ili samo ove da su se ljudi pozurili skidat biljke.
Ostavi ih poslije kise, jer od srijede opet dolazi lijepo i suncano vrijeme. Cesce obilazi poslije kise. Ako se pojavi plijesan odstrani zarazeni dio. Ako se nastavi siriti bas jako onda skidaj. Probaj uhvatit tih desetak suncanih dana poslije ove kise sto dolazi. Vjeruj isplatit ce se, a najvise sto mozes izgubiti je 20 grama mokrog dima.
 

Hosimir

Aktivan Član
05.12.2015
113
518
93
Gdje ti nisi
Stvarno je lijepo ustati rano jutrom i svako jutro kao po obicaju uz kafu buksnicu za dobar dan.
Postao sam ovisnik hobija definitivno i kako malo truda moze da se isplati uz neki manji rizik. Vutre nema puno koliko bi bilo da nisam bio podkraden ali ponovo sam zadovoljan stanjem u mom steku hehe
Smoke report
Okus: jos uvijek ne konkretan okus zbog pusenja prije kjuranja ali baca malo vocne arome nema onog earthy tipicnog okusa
Miris: polahko kako stoji u teglama dobija svoj miris a za sad mirise na nesto petnesto hehe
Efekat: poprilicno potentna vutra velik favorit zbog razloga da nema kljuce kad popusti sikara, izaziva blazu amneziju, teska za zaspat dok ne popusti malo, moze se kvalitetno najest, i velik faktor takodjer ne izaziva aneksioznost

To je to sto se tice ove godine i uzgoja vidimo se sljedece sezone do tad stej haj
 

Prilozi

  • IMAG0546.jpg
    IMAG0546.jpg
    189,6 KB · Pregleda: 228
  • IMAG0542.jpg
    IMAG0542.jpg
    217,8 KB · Pregleda: 226