Drybox

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
U zadnje vrijeme sam razbijao glavu gdje sušiti biljke. Obzirom da živim u stanu, nemam tavan, podrum i slične prostorije. Neda mi se raditi drveni ormar, a da ga efektivno koristim desetak dana u 2-3 mjeseca. Uglavnom, trebalo mi je nešto montažno što nakon korištenja mogu spremiti da mi ne smeta... pa... prvo sam gledao što se nudi po online shopovima i tu sam našao pravu stvar za sebe. Jedino što mi se cijene baš i nisu svidjele... onda sam u Baumaxu naletio na ovaj montažni ormar za 160kn (22€), a u Bauhausu sam našao ove mrežice po 20kn kom (nešto manje od 3€). Sad još trebam ubaciti ventilatore i dobio sam praktičnu stvar za nekih 30€.

Dimenzije boxa su 75š/50d/150v (cm)... mrežice su promjera 30cm, a duge su 1m.

 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Imam karbonski filter koji mogu namontirati na izlazni ventilator... iako nemam problema sa smradom jer nemam zbog koga brinuti... tako da ću ga staviti jedino u slučaju da će smrditi i van stana u što ne vjerujem.
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
lepo ali budi pažljiv nemoj prejak protok,naime:
Vrlo je različit ukus -kvalitet ako se vuja polako suši ili se to uradi na brzinu.Ako budeš namescao vntilator stavi jedan za van i ostavi negde mali otvor za ulaz-to če biti dovoljno!!!

sretno
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
29
18
Da, tako sam i planirao. Stavio bi jedan izlazni, a jedan unutra, ne direktno u vrhove nego tek toliko da cirkulira zrak po boxu. Rupe najvjerojatnije neću morati bušiti jer ionako nije hermetički zatvoren.
 
03.09.2006
34
4
0
Znam da se ovde prica o boxu za susenje, ali reko da i ja kazem koju u vezi susenja. Ukoliko ti treba brzo susenje, po meni je najbolje da biljku umotas u papir, jer on izvlaci vlagu. Kao u herbarijumu, jedino sto treba je da pazis da se ne presusi, jer ces onda dobiti onaj odvratni gorki ukus.
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Moze papir ali ne izbeljivan i ne stampan zbog hemije na njima!
Papir ne upija thc a upija vlagu!
Znaci onaj papir kao za kese za hleb recimo!
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
doktore koliko si puta do sada sušio u papiru a koliko puta standardnom metodom?i kaži nam razliku ukus miris itd,hvala
i kome je palo na pamet da papir upija thc?
i zašto bi neko sušio u papiru ?
na brzinu ne valja tako da je sve jedno kojim ces postupkom jer ćeš svejedno sjebat stvar
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Pitaj STONERA on zna vise od mene a on kaze ovako!
Ja licno sam ovu tehniku koristio i na ukus se niko nije zalio!

Sušenje Marihuane

Sušenje marihuana plodova otprilike traje 2-6 tjedana a curanje može trajati od 2 tjedna do više mjeseci. Vrijeme sušenja ovisi i o tome gdje živite. Prostori poput pustinja ce ih vjerovatno osušiti prije dok prostori tropske klime malo duže.

PRVI KORAK

Prvi korak nakon branja vaših budova je procces sušenja. To se može napraviti tako da objesite odsjecene grane naglavacke tako da listovi parnu i pokriju budove.Tokom ovog prvog koraka sušenja morate staviti grane na suho i mracno mjesto koje naravno nije vlažno sa dovoljno ventilacije. Dobro bi bilo svaki dan provjeriti budove radi pljesni i gljivica i sanirati problem ako se pojavi.Nakon što se listovi skroz objese i postanu suhi trebalo bi ukloniti najvece listove. Još bolji nacin da se skinu veliki listovi je da se skinu odmah kad ju stavimo na sušenje jer ce kasnije biti teže no to je po izboru.

Fora sa ovom metodom je da se suši polako ne prebrzo jer ako budove posušite prebrzo kvaliteta ce biti znatno slabija a i sami okus. Sušenje budova pre sporo u ovom prvom koraku nije dobra zamisao jer je velika vjerojatnost da ce se pojaviti pljesanj i gljivice. Jako je bitno da je u prostoru u kojem sušimo ventilator zbog cirkulacije zraka u samoj prostoriji(time rastjerujemo vlagu).

Nakon što ste uklonili vece listove trebali bi ponovo objesiti grancice i sušiti ponovo zato jer su budovi još uvijek mokri odnosno vlažni. Malo lišce uz same budove ostavite tako da padnu i pokriju budove.Ponovo ih stavite na taman prostor sa odgovarajucom ventilacijom dok malo lišce i površina budova na dodir nebude onako malo "krispi". Tek tada je vrijeme da se budovi skinu sa grana, taj proces zovemo "manikiranje" budova.

Kada to napravimo budovi ce biti malo vlažni ukljucujuci i njihovu unutrašnjost. Neki se mogu popušiti vec sada ali ako sacekate još dva procesa možete dobiti još ukusniju i bolju maricu.



PAKIRANJE BUDOVA

Nakon što se napravili prethodno budovi ju još malo vlažni stavite ih u papirnatu vrecicu. Dobar izbor bi bila papirnata vrecica za kruh iili voce, takve vrecice u bilo kojem supermarketu nadete. One su dobre jer nisu bojane ili sadržavaju bjelila jer to sigurno nebih željeli u svojim budovima. Stavite budove u vrecicu i nemojte je previše napuniti opet da bude mjesta i prozracno u vrecici radi prevencije pljsni i gljivica. Vrecicu nije potrebno zatvarati.Svaki dan cekirajte budove i malo ih protresite da se gore dodju oni što su bili skroz dole.nakon što smo taj postupak napravili onda ih vec možemo malo stisnuti u kompaktniju masu. Sada bi trebali biti skroz pušljivi premda je još malo vlage u samoj sredini bud-a. Napomen klime u kojima živite su razlicite tako da postoje odstupanja , dan + - .

ZALJEČIVANJE BUD-OVA

Posljednji korak je da se napravi dobar i potpun okus i najbolji dim iz budova. Ovo se može izvesti sa staklenkom ili nešto slično. Stavite osušene budove u staklenku ali ih nemojte stisnut nego ih ostavite slobodnije i zatvorite.Bitno je da se napomene da je budove u tom ranom stadiju skladištenja u zatvorenoj staklenci potrebno provjeravati na dnevnoj bazi radi pljesni i gljivica te im pustiti malo svježeg zraka(Izvadite ih ili promješajte ih malo i pospremite nazad). Taj postupak bi se trebao ponavljati otprilike oko 10-tak dana tada to otvaranje možete početi raditi malo rjeđe. Ako u ovom postupku slučajno nabasate na pljesanj ili gljivice uklonite te budove i bacite ih a ostatak zdravih budova stavite ponovo u smeđu vrečicu za kruh ili voče i ostavite na još par dana i onda možete ponoviti postupak sa staklenkom. Ovaj postupak se može ponavljati do dva mjeseca i samo da se napomene što duže čekate užitak će biti veči !!!
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
ali to nije brzo sušenje u papirnim vrećama
a naveden je primjer brzog sušenja u papirnim vrećama

drug biber reče : Ukoliko ti treba brzo susenje, po meni je najbolje da biljku umotas u papir, jer on izvlaci vlagu. Kao u herbarijumu, jedino sto treba je da pazis da se ne presusi, jer ces onda dobiti onaj odvratni gorki ukus.

na koji sam rekao da nije pametno brzo sušenje u papirnim vrećama(jer je buđ čudo prirode)
ako još jednom napišem u papirnim vrećama,(evo viđ opet) onda se stvarno nismo skapirali
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Skontali smo se!
Slazem se za to a i mislim da nema nista od tog brzog susenja u papiru! Stavi je u so kao mumiju!:icon_lol:
U sustini ako ti treba brzo susenje da bi probao ili sta vec tu su mikrotalasne i fenovi za kosu a ostatak bi valjalo lepo i polako i lupace duplo vise nego iz Mikrotalasne!:icon_lol:
Balcan smoke, PEACE???:icon_wink: