Dub Syndicate - U Sklopu Rasta Far I Tour

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
08.10.2006
43
1
8
36
31.januar 2007. u 21:00 Dub syndicate (ON-U SOUND, UK) u sklopu RASTA FAR I TOUR.
Nakon 17 godina od kada je legendarni producent Adrian Sherwood osnovao izdavacku kucu i studio On-U Sound okupivsi oko sebe istaknute reggae umetnike kao sto su Prince Far I, Bim Sherman ili Creation Rebel, beogradskoj publici ce se predstaviti jedan od najznacajnijih bendovakoji je nastao pod njihovim okriljem - DUB SYNDICATE. U pitanju su muzicari koji su ponajvise doprineli novim mutacijama i interpretacijama originalnog dub i reggae zvuka tokom poslednje dve decenije, kao i njegovom mesanju sa drugim zanrovima i stilovima, uz uvek prisutne osnovne dub sastojke. Tako su u okviru On-U Sound studija nastali bendovi African Head Charge, New Age Steppers, Singers & Players, uticajni Mark Stewart & The Maffia i brojni drugi.
Centralna figura grupe Dub Syndicate svakako je bubnjar Style Scott koji je podario ritmove na mnogim vaznim reggae izdanjima, pre svega kroz saradnju sa Prince Far I-em na serijalu Cry Tuff Dub Encounter, nezaobilaznom skupu od cetiri albuma objavljenih tokom osamdesetih. Dok je svirao sa Creation Rebel, Scott se upoznao sa Sherwoodom i u narednim godinama objavljen je niz albuma sa nekoliko razlicitih bendova medju kojima i Dub Syndicate. On se smatra kreativnim srcem grupe, za koju kazu da je "najfuturizovaniji" dub bend koji je Sherwood producirao.
Imena njihovih dosadasnjih saradnika citaju se kao enciklopedija dub muzike: Prince Far I, Lee Scratch Perry, Keith LeBlanc, Jah Wobble, MarkStewart, Dr. Pablo, Bonjo, Bim Sherman i mnogi drugi.
Beogradski nastup deo je turneje na kojoj promovisu svoj novi album The Rasta Far I, dupli CD produciran u cuvenom Tuff Gong studiju, uz doprinose Adriana Sherwooda i Roba Smitha (Smith & Mighty) i veliki broj gostiju na mikrofonu: Gregory Isaacs, Junior Reid, Big Youth, Capleton, Luciano, Little David ili Cydric Myton (The Congos). Postavu na bini. SKC-a cinice: Style Scott (bubnjevi), Lloyd Parks (bas), Vince Black (gitara), Bubbler i Alon Adir (klavijature i elektronika).
Domacu podrsku pruzice Hornsman Coyote featuring Burning Soundz, sto ce ujedno biti i promocija Kojotovog solo albuma ( Eyesburn, Burnin Soundz, Shappa,...) koji izkazi pocetkom januara na etiketi SKC-a.
Pretprodaja karata na blagajni SKC-a.

Pa ko je vichan da doleti u BG samo izvolte
P.S.-Kod mene imate pun pansion za 3 dana, ali ovo vazi za prve 3 osobe koje planiraju doci :)
 
10.08.2006
23
2
0
01.02.2007 DUB SYNDICATE gostuje u Zagrebu,nastupiti ce u klubu "Mochvara".Karte su u pretprodaji 65kn(9eura),a na dan koncerta 85kn(11eura).Ulaz je u 20:00,Dj Jan Becele(TRIP TO ZION/JARIBU SOUND.Karte se mogu kupiti na sljedecim mjestima:Kovac-Milenium(Masarykova 14),Planet Music(Ilica 37),Mama(Preradoviceva 18),Plug & Play(Savska 9),Kingston(Radiceva 3),Mochvara(Trnjanski Nasip BB).