CFL Dvije mrcine

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
OP
OP
Badi

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Poznanik Foruma
Šta vi kažete ekipa?
Do sada sam koristio PH metar, al mi se čini da više nije baš pouzdan...PH sam spuštao po potrebi, već sam pri kraju prošlog growa primjetio da me zeza.o_O Kad kalibriram, uronim u tekućinu i pustim ga, pokazuje neku vrijednost, ako ga pipnem ili samo prođem rukom vrijednost se mijenja tj. naglo skače dole - gore...npr. bude 7.1, kad ga dotaknem ili prođem samo rukom kraj njega, tad na trenutak padne na 6.8 - 6.9. i tako se stalno prebacuje od 6.8 - 7.1, nikako da ostane na jednoj vrijednosti.:D Kao da je preosjetljiv, makar to nebi trebalo imati veze jer koliko zam elektroda je ta koja očitava vrijednost.:) Nakon toga sam mjerio običnu vodu, pokazuje isto 6.8 - 7.1. PH vode mi je inače oko 7.2, pa nisam siguran da li metar dobro pokazuje tj. uvjeren sam da nešto nije kako treba. Šta kažete da ga jednostavno ostavim i rokam bez njega?...jer koliko sam vidio dosta iskusnijih ga uopće ne koristi.:)
 
Poslednja izmena:

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
1.784
5.859
258
Ja imam osjećaj, (čitajući dnevnike vrhunskih growera ovdje) to sa ph-metrom je sve stvar koliko želiš tjerati mak na konac.

A na kraju, ponegdje je potrebno imati tu info o vodi, jer, svi živimo na različitim područijima, i samim tim imamo različitu vodu.
:razvaljen::