Europska Unija mijenja politiku prema drogama

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41



Sadašnja politika represije učinila je više štete nego koristi zaključak je sastanka u Europskom Parlamentu. http://www.encod.org/info/EUROPEAN-UNION-ON-THE-ROAD-TO.html
Svrha sastanka je bila rasprava o izvještaju Reutera i Tautmana (http://www.encod.org/info/EU-REPORT-SHOWS-FAILURE-OF-DRUG.html) koje je pokazalo da je dosadašnja borba protiv droga pala na svim razinama. Najbitnije za nas što se predlaže dekriminalizacija uzgoja kanabisa za osobnu upotrebu, prekid politike nulte tolerancije i vračanje povjerenja građane u institucije odnosno ljudskiji odnos prema konzumentima umjesto dosadašnje represije. Foteljaši u UN-u su sljedeči na potezu na novom sastanku koji se održava od 8-15.03 u Beču.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Čitam sad ova dva linka što si dao i ne mogu vjerovati da iz "službenih usta" napokon čujem nešto smisleno što se tiče politike prema drogama.
Ovo je odlično.
 

Che*

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
10.09.2008
633
104
63
i ja.... pa nismo u 10 stoljecu ,*****u, biti ***** je ok ali popusiti joint nije...napiti se i tuci obitelj je ok,ali joint NIJE, kupiti jebeni APSENT u konzumu i umrijeti je ok ali jedan pisljivi joint nije.

Iako bih i dalje davao kazne onima koji upravljaju vozilom napuseni..to nije ok :D
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41
kiLDer je napisao(la):
Daj da i to docekamo....mada mi smo Balkan,jos nismo Evropa

Istina, ali EU je blizu i kolko vidim sve ex-yu države pokušavaju navrat-nanos preuzeti tekovine EUa. Svako malo čujem na radiju sabor izglasao paket od 850 EU zakona.... 850 ejjjjj pa jesu li ih uopće stigli pročitati mada bolje je i tako nego kad sami idu pisati zakone jer to obićno rezultira KATASTROFOM (opet vezano uz RH jer neznam kako je drugdje: neradna nedjelja, nepušenje, umjetna oplodnja, porez na brodogradnju, more...)uz višednevne rasprave i tone novaca poreznih obveznika bačenih na zakonske savjetnike... OFF TOPIC Bilo kako bilo ovi dokumenti se sigurno mogu iskoristiti za mjenjanje politike i u našim banana državicama.

Ova priča oko mjenjanja politike EU prema drogama ima još jedan nevjerovatan zaplet a to je da su sve države potpisale neki UNov akt iz 1961 o kontroli narkotika koji im je efektivno kamen oko vrata. United Nations Office on Drugs and Crime (UNDOC) je tijelo UNa koje se bavi kontrolom narkotika na svjetskoj razini i oni zajedno sa svojim šefomgospodinom Costom su žestoko protiv. O toj organizaciji bi se moglo pisati danima većinom su puni FAILA npr. svake godine na svom sumitu dođu i kažu potrošnja droge se povečala, i onda kažu mi radimo dobar posao?!?!!? sami sebi su svrha, evo već 2 godine se čeka odgovor gospodina Coste na jednostavno pitanje: kako to da je u Nizozemskoj gdje je kanabis legalan %korisnika manji nego u USA ili u većini EU zemalja? Trebalo bi tu još pročitati brdo članaka da se stekne prava slika.
Nažalost ja nisam stručnjak za zakon, proceduru a nisam ni nikakav aktivista, ja sam želio samo growati, ipak s velikim zanimanjem ću nastaviti pratiti razvoj događaja i izvještavati vas najbolje što mogu.
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Svaka čast na trudu!
Sa zanimanjem pratim razvoj situacije jer mi je uzgoj vlastite vutre od životne važnosti.
:respect:
 

nisam_ja

Banned
Banovan
12.02.2010
6
0
0
40
nazalost proci ce jos 10 godina dok se nesto ne promjeni, minimalno

al barem jednog dana cu moci pricati svojim unucima da smo se mi morali u shumama skrivati zbog jointa
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41
Počelo je počelo, evo sažetak s otvaranja UNove sjednice u Beču. Za detaljnije dogovore i rezolucije morat čemo pričekati da sjednica završi. Ovdje je službeni članak od organizatora konferencije UNODC, koji je bar djelomično na tragu onoga šta sam pisao u prvom postu:

http://www.unodc.org/unodc/en/frontpage/2010/March/commission-on-narcotic-drugs-opens-in-vienna.html

A evo i slika aktivista ;) iznjeli momci curice malo da ih prošeću po hladnom Beču:

http://www.encod.org/info/VIENNA-CALLING.html
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Bojim da od toga svega opet nista, sve dok su idioti na celnim pozicijama.

npr. A. M. Costa - j*beni Anslinger No.2
 

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
..ništa od toga viš da su u češkoj zatvorili sve kofishopove smradovi
(sad jadni švabe uz granicu bi si jaja pojeli) a nije trajalo ni god. dana brijem!!
..KITAAAAAA..ko kuča bar još 5-10god. al ne gubim-o jebbbenu nadu..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N
20.04.2009
9
0
0
34
Che* je napisao(la):
i ja.... pa nismo u 10 stoljecu ,*****u, biti ***** je ok ali popusiti joint nije...napiti se i tuci obitelj je ok,ali joint NIJE, kupiti jebeni APSENT u konzumu i umrijeti je ok ali jedan pisljivi joint nije.

Iako bih i dalje davao kazne onima koji upravljaju vozilom napuseni..to nije ok :D


Bravo brate!!! Bas tako ! :D