Pozdrav! Novi sam u ovom području i na temelju pročitanog na ovom forumu (hvala ekipa
) sam odlučio pokušati s onim što imam doma i par rola ducktapea (Bog ga blagoslovio
). Dobio sam mališanku Blue cheesea, feminiziranu (od milja ju nemaštovito zovem Travica) pa reko da probam ja to. Zaljevam ju s Hesijem po tablici, svako malo ju vlažim s kišnicom po listovima jer mi je vlaga užasan problem. Ponekad padne ispod 20% (kad ne dođem doma na vrijeme da osvježim malo sve to) ali uglavnom se vrti oko 35% pod svjetlima (ako sam doma, a često jesam) i pristojnih 60% u mraku, s ventilacijom na minimumu.
Još jedan problem je dimenzije boxa:
V = 43
D = 45
Š = 17
Prvotni plan je bio ići na hps 70w ali sam se ipak odlučio za 5 x CFL sa improviziranim cooltubeom.
Znači za veg fazu 4x 6500k Phillips 23w (1450lm svaka) i 1x 2700k (1550lm) = 7350lm na tako malenom prostoru
Za cvjetanje ću ubaciti još 2x 2300k (ali cvjetanje se neće odigravati u istom boxu jer mi je teško zadržati potpuni mrak u njemu samo zbog količine ventova).
Travica vegetira cca 10ak dana (uopče nisam siguran koliko točno jer je bila kod frenda, a i nije se vodio nikakav dnevnik nažalost), moji amaterski polušaji LSTiranja nisu prošli baš preslavno, prerano sam počeo pa je Travica dobila pomalo čudan oblik, prosudit će te sami na slikama, ali je svejedno istjerala nekoliko novih vrhića pa ga smatram čak i uspjelim
, opet ponavljam, najveći mi je problem prostor.
U prilog stavljam nekoliko slika (nevoljko jer sam paranoičan uploudat xD) i lijepo molim stare iskusnjare da prokomentiraju
Btw bok Ivach
, ne da mi se nabijat 5 postova da bi ti mogao poslat PM pa evo vidi tu frend 
Ovdje se vidi raspored lampi, temp nikad ne prelazi 29
Položaj unutra
Kao što se na slikama vidi, pokušat ću ju zaokružit u tegli, ne do kraja jer ne želim predugu vegetaciju a i posuda je mala, pa što se dobije, dobije se. Bit će od srca za medicinski poduvat jer me baš nešto boli glava od smeća koje kruži u zadnje vrijeme
Što više komentara i upozorenja molim, jer sam potpuni početnik!!
LP
Chifno

Još jedan problem je dimenzije boxa:
V = 43
D = 45
Š = 17
Prvotni plan je bio ići na hps 70w ali sam se ipak odlučio za 5 x CFL sa improviziranim cooltubeom.
Znači za veg fazu 4x 6500k Phillips 23w (1450lm svaka) i 1x 2700k (1550lm) = 7350lm na tako malenom prostoru
Za cvjetanje ću ubaciti još 2x 2300k (ali cvjetanje se neće odigravati u istom boxu jer mi je teško zadržati potpuni mrak u njemu samo zbog količine ventova).
Travica vegetira cca 10ak dana (uopče nisam siguran koliko točno jer je bila kod frenda, a i nije se vodio nikakav dnevnik nažalost), moji amaterski polušaji LSTiranja nisu prošli baš preslavno, prerano sam počeo pa je Travica dobila pomalo čudan oblik, prosudit će te sami na slikama, ali je svejedno istjerala nekoliko novih vrhića pa ga smatram čak i uspjelim
U prilog stavljam nekoliko slika (nevoljko jer sam paranoičan uploudat xD) i lijepo molim stare iskusnjare da prokomentiraju

Btw bok Ivach
Ovdje se vidi raspored lampi, temp nikad ne prelazi 29

Položaj unutra

Kao što se na slikama vidi, pokušat ću ju zaokružit u tegli, ne do kraja jer ne želim predugu vegetaciju a i posuda je mala, pa što se dobije, dobije se. Bit će od srca za medicinski poduvat jer me baš nešto boli glava od smeća koje kruži u zadnje vrijeme
Što više komentara i upozorenja molim, jer sam potpuni početnik!!
LP
Chifno