First grow help! :))

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
27.09.2011
1
1
0
33
E ovako raja. Odlucili jaran i ja da se iskusamo u uzgajanju MJ, i posto smo mi svasta citali na netu o uzgoju ( neki govore da treba se puno potrudit, neki samo osnovne stvari jer je to cvijet itd), mi smo sad u nedoumici pa bih trebao vasu pomoc. Krenimo ispocetka. U septembru sam pokusavao da proklijam sjeme iz headova i nije mi nikako uspijevalo, i prije jedno 7 i pol dana ja se okusam i bezveze stavim jedno lijepo sjeme da se izvrsi " germination ", nisam ga dir'o jedno 3 - 4 dana i ja se sjetim i otvorim kesicu sa papirima kad ono mali korijencic izasao. Onda sam odsjek'o pola flaše od 0,5l i stavio u nju kupovnu zemlju ( "substral" tako se nekako zove :) ) i u to zakopao proklijalo sjeme. Prvo sam je drzo pod obicnim svjetlom i izbila je dosta sporo. Onda nakon 3-4 dana stavim je pod neonku i tu se desi zaokret. U prva 4 sata bila je pozelenila, sutradan trebala su joj se odvojit dva listica, 3 dan dobila listice, 4 dan iz ta dva listica virila su 2 " vutra " listica, i onda se sjetim grow box-ova i napravim jedan najjednostavniji sto moze biti. Citao sam o osvijetljenju i procitao da je za 1 biljku dovoljna jedna " stedna " sijalica cool white jer sadrzi sav spektar boja. Stavio sam tu sijalcu u box, iznutra kutiju oblozio stiroporom koji je oblozen alu folijom i tako isto i poklopac od striopora i alufolije. Sad da mi je da keep it simple, pa da pitam, da li je dovoljno prozracno ako se poklopac drzi odksrinut jedno 4 centimetra, kad da pocnem koristit djubriva i koja, i kad da pocnem uvodit 16/8 ciklus. Evo i par slicica biljke danas sto sam slikao i boxa ( slike nisu bog zna sta :) ).

http://imageshack.us/photo/my-images/202/dsc04826x.jpg/

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting


Uzmite u obzir da smo amateri i budite blagi prema nama :)))
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
sve je to super, premalo ti je svjetla.. a boks ti je čak i dobar.. samo još sredi neku ventilaciju, barem da ti unutra malo miješa zrak.. kod tebe bi to dobro radio jedan vent od 80mm za PC..

Ne krećeš sa 16/8 nego 18/6, i to moraš od starta.. nemoj slučajno gnojiti još.. imaš ti još malo pročitat forum, pa malo pročačkaj, naći ćeš svašta, a vidim da ti netreba puno toga.. i da, daj im zemlje malo.. čini mi se da je ovo premalo, ako se varam onda sorry,...
 
27.09.2011
1
1
0
33
znači vec sad da pocnem joj uvodit cikluse? :) i samo da te pitam da li ikako ( mada znam da će zvučati smiješno ) da li ikako mogu nekim faktorima utjecati da ima vise sansi da bude zensko? btw hvala :))
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
naravno da odmah, vegetacija je 18/6, cvjetanje 12/12...
a ovo drugo nemožeš.. nažalost

temu ću ti prebaciti na drugo mjesto jer nisi trebao otvarati novu temu za ovo pitanje...

p.s. pročitaj obavezno gotove dnevnike i kompletno malo po forumu, što se tiče svjetla i ventilacije.. nemoj ostaviti ovako, za sada može proć dok ne pokrpaš malo neke stvari, ali ako misliš ovako do kraja, to je nemoguće!

pozdrav!

zaboravih... na djubrivo nemoj niti pomišljati.. misli na to kako ćeš pročitat forum o onome što te zanima... skoncentriraj se :icon_lol: :icon_wink: sve ti piše

Pročitaj pravila.. nema priče u množini kad se radi o growanju, to radiš sam .... "Mi growamo" ne postoji ovdje
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.