Fluor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Neki već vjerojatno znaju za to ali evo naišo sam na jedan tekstić, poslužit će da pročitaju ljudi

Priča o fluoru nije ona o teoriji zavjere, već praksi zavjere. To je doista stara tema o kojoj milijuni ne znaju mnogo, pa čak ni onaj dio ledenog brijega što viri iznad vode.

Što su doista fluor i fluoridi, čemu služe, gdje se sve nalaze, zašto ih ljudi ''višom'' voljom svakodnevno unose u organizam u kojem se talože te kakav utjecaj na nas vrše?

Fluor je element koji se sastoji od atoma sa 9 pozitivno nabijenih protona koji ne dobivaju dovoljnu zaštitu elektrona. Kao takvi neuravnoteženi su i opasni ''grabežljivci'' koji uzimaju elektrone drugih elemenata kako bi otpustili napetost vlastite jezgre. Ogromna ''glad'' za elektronima objašnjava zašto fluor reže čelik kao maslac, agresivno reagira sa većinom organskih materijala te je reaktivan više od svih drugih elemenata. U dobro proračunatoj majci prirodi na sreću fluor najčešće dolazi u spojevima. No i spojevi fluora (fluoridi) kemijski su vrlo potentni. Sudeći kako je istina uvijek zaokružena cjelina i ne gleda sa smiješkom na onaj analitički pristup koji elemente promatra kao posve izolirane sustave, valja istaknuti kako fluor budi najgore i u drugim kemikalijama. Fluoridi predstavljaju jedne od najotrovnijih i agresivnijih kemikalija, što je znanosti odavno poznato.

Spojevi fluora kao posebno moćne kemikalije postali su ''sveta krv'' moderne industrije te protječu svakodnevno kroz brojne tvornice, rafinerije i mlinove. Koriste se kao otrov za štakore, za proizvodnju visoko-oktanskog benzina, topljenje metala poput aluminija, čelika i berilija, za obogaćivanje urana tj. izradu atomske bombe, pripremanje nervnog plina sarina, kompjuterske spojeve i matične ploče, pesticide, ski-vosak, freon, teflonsku plastiku, tepihe, vodootpornu odjeću, gravirano staklo, cigle, keramiku i brojne -uvjetno rečeno- lijekove poput Prozaca i Ciproa. Također, što najbolje znamo, koristi se kao prevencija za zube te ga dajemo djeci i sebi prvu stvar ujutro i zadnju stvar navečer.

Utjecaj fluora

Još početkom 20. stoljeća brojni znanstvenici povezali su fluor sa čitavom lepezom bolesti centralnog nervnog sistema, respiratornih bolesti te mnoštvom tzv. artritisnih- mišićno- skeletnih poremećaja. Učinkovitost njegove razorne moći očituje se u invazivnoj metodi ''liječenja'' raka sa supstancom nazvanom ''5-FU'' koja ubija cijele stanice tijela nedugo nakon što spoj prodre u molekulu DNK. Ionizirani(negativno nabijen te gubeći ili uzimajući elektrone) fluoridi ometaju funkciju i anatomiju molekula -poput proteina ili DNK- te formiraju veze sa vodikom uplićući se u normalno tkivo bioloških molekula.

Američki Nacionalni institut za sigurnost i zdravlje radnika 1977 godine objavio je ''fluor i neki njegovi spojevi primarno iritiraju kožu, oči, sluzokožu i pluća. Termička ili kemijska opeklina može nastati kontaktom. Čak i kada je u pitanju malo tjelesno područje(manje od 3%) može uzrokovati cjelokupni efekt trovanja putem apsorpcije fluorida kroz kožu. I kratkotrajno izlaganje fluoru putem udisanja uzrokuje bolno grlo i bol u grudima, nepovratnu štetu na plućima te smrt. Gastrointestinalni simptomi su mučnina, povraćanje, difuzni trbušni grčevi i dijareja. Veće doze proizvode djelovanje na centralni nervni sustav sa trzanjem i grčenjem mišićnih skupina te komom''

Ispijanje fluoridizirane vode(kao i konzumiranje svih proizvoda koji ga sadržavaju) dopušta fluoru ulazak u krv i kosti gdje se taloži i šteti cijelom organizmu, a po novim istraživanjima, bez utjecaja na prevenciju karijesa. Uništavajući enzime zubnih bakterija te sprječavajući karijes isključivo površinskim nanošenjem fluor čini isto i drugim tjelesnim enzimima. Uništavajući te vitalne kemijske ''glasnike'' koji reguliraju gotovo sve tjelesne funkcije organizma fluoridi su prijetnja na gotovo svim frontama zdravlja.

Kaj Eli Roholm, bivši svjetski vodeći znanstvenik za fluor koji je 1937. napisao najveću znanstvenu studiju(sa reference na 893 članka o fluoru) o toksičnosti fluora objavljenu do danas, u Danskoj proučavao intoksikaciju radnika u tvrtkama kriolita(ruda u kojoj je preko 50%fluora). Bilježio je brojne degenerativne bolesti podvevši ih pod kategoriju ''fluoridne intoksikacije'' koje se vidno odražavaju na zubima i zubnoj caklini:

''Nekadašnja pretpostavka kako je fluor nužan za kvalitetnu caklinu postavljena je na nedostatnim osnovama. Naše sadašnje znanje najodlučnije ukazuje kako fluor nije nužan za kakvoću toga tkiva već posve suprotno tome, caklina je posebice osjetljiva na pogubno djelovanje fluora'' - slažući se sa prijašnjim nalazima istraživanja kako je fluor posebice opasan za djecu te oslabljuje caklinu. Preko leđa tvorničkih radnika trajno izlaganje floridu uzrokovalo je i uznapredovalo medicinsko stanje nazvano ''skeletalni fluorosis''.

Vrhunski je ironično kako pored nervnog sustava fluor najviše šteti upravo kostima i zubima u kojima se konstantno taloži jer polovica njegovog dnevnog unosa ostaje u organizmu. Na zubima djece i odraslih izloženih jačem utjecaju fluora javlja se propadanje cakline očitovano vidljivim pjegastim naslagama na zubima. Ova bolest tj. simptom mnogo ozbiljnijeg stanja organizma nazvan je ''zubni fluorosis''.

Jedna od autoriteta za fluor Darlene Sheller, iako ne znanstvenica, proučila je više od 1000 članaka o fluoru (datiranih od 1935 do danas) te je odgovorna za činjenicu da je Michigan prva država u SAD-u koja je uspjela dobiti pravo glasanja protiv obavezne fluoridizacije vode. Kao glasnogovornica protiv fluora i fluoridizacije Darlene je brojnim radovima raskrinkavala ''lošu volju'' i bestidnost viših instanci te pisala o negativnom utjecaju fluora na sintezu kalcija uzrokujući osteoporozu i artritis.

Pozivajući se na mnogobrojne studije o fluoru Vodeća istraživačka grupa iz Washingtona sakupila je i prikazala mnoštvo zastrašujućih nalaza istraživanja od kojih su neki navedeni:

fluoridi ometaju sintezu kolagena što dovodi do njegovog razlaganja u kostima, tetivama, mišićima, koži, hrskavičnom tkivu, plućima i bubrezima. Ometaju rad eritrocita te čak onemogućavaju njihovo stvaranje sabotirajući imunološki sustav, ometaju rad štitnjače, pospješuju rak kostiju, uzrokuju preuranjeno starenje organizma, unošenje fluora kroz vodu, pastu za zube i tekućinu za ispiranje usta iznimno je štetno za razvoj djece, životni vijek te opće zdravstveno stanje. Jedna puna zubna pasta svojim sadržajem može usmrtiti dijete do 12 kilograma, što je nažalost bilo i prijavljeno jednom prilikom u državi Ohio 1991 godine. Naveli su kako se fluor također koriste i za prilagodnu ponašanja ljudi, uz slabo poznatu činjenicu da se fluor dodavao vodi židovskih zatvorenika za vrijeme 2 svjetskog rata te u sovjetskim logorima na Sibiru. Godine 1990. dr. John Colquhoun sa Novog Zelanda potjeran je u ranu mirovinu nakon što je objavio nalaze studije provedene na čak 60 000 školske djece pronašavši kako nema razlike u propadanju zubi između fluoridiziranih i nefluiridiziranih područja, a naknadno je otkrio kako znatan broj djece u fluoridiziranim područjima pati od ''zubnog fluorosisa''.

Također se otkrilo kako uopće ne postoje dokazi da su tekućine za ispiranje usta na bazi fluora te tablete fluora sigurne za konzumaciju. Znanstvene studije dr.Hildebrota na 6 000 i dr. Johna Yiamouyiannisa na 39 000 djece također niječu bilo kakav pozitivan utjecaj natrij-fluorida na zube. Otkriveno je i to kako u kombinaciji sa aluminijem(od kojega se većina tubi za pastu radi) natrij-fluorid ima još i štetnije djelovanje po eritrocite te ono pojačava djelovanje fluora na njihovu brojnost i pokretljivost.

Praksa zavjere i teorija interesa

Svojom agresivnošću fluor je oduvijek bio velika ekološka prijetnja i potencijalni otrov na radnim postrojenjima. U vrijeme 2. svjetskog i hladnoga rata znanstvenici sponzorirani od vojske i korporacija koji su prvi promovirali korištenje fluorida u stomatologiji te pitkoj vodi povezujući tu kemikaliju sa boljim zdravljem zubi- pomogli su promijeniti imidž fluora od teškog otrova do spasonosnog lijeka za dječje zube. Priča o tome kako je fluor dodan pasti za zube i pijućoj vodi je vrlo neobična, gotovo fantastična priča. Priča uvelike slična onim vezanima za olovo, azbest i duhan a čiju su grozomornu istinu znanstvenici financirani od strane industrije zajedno sa vladom također držali sakrivenu od javnosti desetljećima. Možete samo zamisliti uz koju cijenu.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Neki stomatolozi još uvijek nisu svjesni da mnogo fluorida koji su dodavani vodi u SAD-u bivaju industrijski otpad, ''izribani'' sa dimnjaka mlinova u tvornicama za fosfatna gnojiva na Floridi kako bi se spriječila šteta na radnicima, lokalnoj stoci i usjevima. U vrlo ''povoljnom ugovoru'' fosfatne tvrtke su pošteđene troška eliminacije te silne fluoridne kiseline u odlagalište toksičnog otpada. Umjesto toga otrov je prodan proizvođačima, poslan u gumenim tankerskim cisternama do rezervoara posvuda u sjevernoj Americi te ubrizgan u pijuću vodu kao prevencija za nastanak karijesa.

U trenucima krize u Alcoi, jednoj od tvrtki odgovornih za trovanje okoliša, stoke, usjeva i ljudi, Francis Frary kao voditelj istraživanja podmitio je Gerald Coxa, istraživača na Mellon institutu. Njemu je predloženo da unatoč dokazima o štetnosti na zube u svoja istraživanja o propadanju zubi uključi upravo fluor. Tada je počela velika preobrazba imidža fluora u očima javnosti. 1936. istraživač sa Mellona dao je laboratorijskim štakorima nešto te kemikalije i objavio kako je upravo ona misteriozni ''faktor'' u očuvanju zubi. Naredne 2 godine zajedno sa još jednim znanstvenikom objavio je detalje njihovog ''otkrića'' u znanstvenom tisku te u časopisu Američkog medicinskog društva.Gotovo preko noći par potplaćenih glasovitih znanstvenika iz uglednog instituta i ogromni interes korporacija i stomatološke udruge(a samim time i vlade) preobratio je fluor iz radnog, bojnog i ekološkog otrova u sliku bisernih zubi na nasmijanim licima djece.

No do svega toga ne bi lako došlo da tadašnja društvena klima SAD-a nije bila izrazito pogodna za okretanje leđa od odgovornosti, zataškavanje i represiju po pitanju fluora. Glavne industrije(kao financijska leđna moždina društva) koje proizvode struju, aluminij, hladnjake, pesticide te sve druge koje koriste fluor bile su suočene sa velikim rizikom zbog tužbi za ljudske i ekološke žrtve koje su uzrokovale. Amerika je također bila suočena sa velikom dilemom jer vojne snage nisu mogle funkcionirati bez oruđa i oružja rata, a koji koriste i ispuštaju fluor u okoliš. I tako je pod ovim okolnostima zaživjela velika prevara o fluoru čiji branitelji do danas vješto i po svaku cijenu odbijaju sve informacije koje su usmjerene protiv tog otrova koji uništava zdravlje sviju u ime industrijske profiti i lobija. Godine1972. od Akademskog stomatološkog društva objavljeno je kako u flouridiziranim gradovima stomatolozi ostvaruju 17% više profita nego oni u nefluoridiziranim te se još uvijek zanemaruju brojni dokazi o šteti uzrokovanoj fluorom i nepostojanju bitne razlike po zube između država sa i bez fluoridizirane vode.

Na žalost voda i pasta za zube samo su dio problema kada je u pitanju zasićenje fluorom. Pored njih fluor vreba ljude iz milijuna tona trajnog freona u okolišu, iz industrijskih prehrambenih proizvoda i sokova te hrane i zemlje prskanih i trovanih pesticidima, fungicidima i drugim ''idima'' koji sadržavaju fluor. Također, sva galama, sudske tužbe i kontroverze oko teflonskog posuđa upravo su nastale jer je kemijski spoj(PFC) kojim se premazuju posuđe fluorid, te dugotrajnim zagrijavanjem posuđa opasna kemikalija biva oslobođena. Notorni PFC (spoj fosfora, ugljika i fluora) poznat je dugo vremena kao potencijalni zdravstveni rizik a u pitanju toga nije bio nedostatak informacija o njegovim utjecajima na zdravlje već to što istraživanja nisu podijeljena sa drugim znanstvenicima, državnim regulama i javnošću.

Doduše, što je sa onim znanstvenicima koji su znali za štetnost fluora a nisu bili na platnoj listi svih onih koji ga štite? Ti znanstvenici bili su otpuštani, izigrani od strane industrije ili ocrnjivani od strane propagande unajmljene od strane Američke zdravstvene službe, industrijskih i korporativnih znanstvenika te Američkog stomatološkog društva.

Dr. Robert Carlton, bivši EPA-in(Enviromental Protection Agency) znanstvenik nazvao je fluor najtežim slučajem znanstvene prevare 20. stoljeća. U knjizi istraživačkog novinara Christophera Brysona The flouride deception detaljno i čitko prikazana je znanstvena prevara globalnih razmjera, zataškavanje medicinskih dokaza te krivokletstva koja su bila počinjena kako bi se izbjegla odgovornost za smrti te ogromnu zdravstvenu štetu tisuća radnika, kao i zarade velikih korporacija koje su fluor koristile kao jednu od glavnih sirovina u masovnoj proizvodnji.

Kada je riječ o zubarima, pored interesa i zarade fluor je dugo vremena bio velika nada stomatološkog društva i profesije, obećavajući riješiti slučaj pokvarenih zubi 19. stoljeća na isti način na koji su antibiotici bili magični metak za doktore u drugoj polovici 20. stoljeća. Nada u ''quick fix'' formulu za loše zube stigla je u 1930. kada je stomatološki istraživač po imenu dr. H. Trendley Dean objavio kako je našao manje zubnog karijesa u nekim dijelovima Amerike gdje je više prirodnog fluorida u pijućoj vodi. Njegove studije postale su znanstveni poticaj za umjetnu fluoridizaciju vode u Americi koje je počelo u 1940. i 1950. Smanjeno propadanje zubi naredna dva desetljeća stomatolozi su pripisivali dodavanju fluora vodi i pasti za zube a T.H. Dean postao je poznat kao ''otac fluoridizacije''. Interesantno je kako su isti dobri rezultati bili prisutni i u Europi gdje se vodi ne dodaje fluor, pa čak i prije nego je bio dodavan i u zubne paste.
Ugledna znanstvenica na čelu odjela za toksikologiju stomatološkog odjela Forsyth, Phyllis Mullenix, bolno se opekla na istinu zvanu fluor. Svojim pokusima otkrila je kako je fluor snažan neuro-toksin, a svoja istraživanja iznijela je Službi javnog zdravstva, tvrtkama koje masovno koriste fluor(poput tadašnje 3 najveće Unilever, Colgate-Palmolive i SmithKline Beecham) i Stomatološkom društvu. Tijekom godina od istih je bila ignorirana, napadana, marginalizirana a naposljetku financijski uništena i poslovno smijenjena. Njezina istraživanja nadgledao je i Harold Hodge, prvi upravitelj Društva za toksikologiju također angažiran na Manhattan projektu te odgovoran, što Phyllis naravno nije znala, za monstruozno eksperimentiranje na ljudskim subjektima tokom 2. svjetskog rata gdje je ubrizgavao uran, plutonij i fluoride u ljude bez njihova znanja. Američka vojska, tajne službe i brojni znanstvenici znaju i skrivaju od javnosti već pola stoljeća činjenicu da je fluor snažni neuro-toksin.

Edward Groth III iz Odjela za istraživanje okoliša te Nacionalnog istraživačkog centra napisao je: ''…ispolitizirani fanatici koristili su se taktikom zastrašivanja, profesionalne i financijske represije, pogrdnih osobnih napada i neumorne propagande u javnim odnosima kako bi ušutkali znanstvene kritike, spriječili objavljivanje negativnih dokaza te kako bi učinili politički nedostižnom svaku interpretaciju osim onu službenog pogleda, koja smatra kako je fluor siguran. Mogu li znanstveni dokazi zbilja biti ugušeni u slobodnom svijetu? Lako.''

Dodavati u pitku vodu kemikaliju toliko toksičnu da je služila kao otrov za štakore bila je unikatno američka ideja i američka praksa. Većina europskih zemalja ne dodaje fluor svojoj vodi, a nekoliko je država prestalo sa tom praksom sumnjajući u njezinu sigurnost i vrijednost. Hrvatska ga također ne dodaje, ali ne zbog visoke prosvjećenosti i humanosti trgovinskih lanaca, već ironično, jer nam je jeftinije u vodu dodavati klor nego fluor. U običnoj pitkoj vodi dakako ima prirodnog fluora u manjim količinama, što možete provjeriti i na deklaraciji bilo koje kupovne flaširane vode.

Fluoridi možda i pomažu zubima(bilo je par indikacija u istraživanjima), ali dokazi za to nisu baš iscrpni te se procjenjuje kako su u idealnim uvjetima(uvjeti koji su davno nestali) zaslužni za 15% manje karijesa. Narav samog fluora i njegovog djelovanja na karijes može se usporediti sa naravi kemoterapije na stanice raka. Sudeći kako se čak i koristi u tu svrhu svaka poredba je suvišna. Fluor uništava sve na što nailazi, bolesno i zdravo, a njegova prisutnost obilježena je ogromnom toksičnošću i još većom koristi industrijskih konglomerata. Bombardirani smo fluorom iz svih smjerova a mnoštvo ranih simptoma i bolesti vidimo posvuda na svojim bližnjima i ljudima općenito. Sve paste za zube koje možete pronaći u trgovinama, trgovačkim lancima i supermarketima koriste fluor, a stomatolozi ga i dalje koriste u praksi te propagiraju ne znajući ili ne želeći znati istinu. Uzimajući u obzir silnu toksičnost fluora, njegovo trajno taloženje, njegov unos iz velikog broja industrijskih te prehrambenih proizvoda, zraka, vode, zubne paste i tekućine za ispiranje usta, pa čak i tableta fluora koje stomatolozi preporučuju, moj savjet i savjet mnogih znanstvenika i istraživača koji nemaju sukob interesa, profit niti lobi iza sebe jest taj da izbjegavate svaki umjetni(koji nije iz prirodne vode) unos fluora, a zubnu pastu kupujete u trgovini prirodne hrane i preparata. Možda košta više, ali sumnjam da korištenje jeftinijih proto-plazmičkih otrova, kako su medicinski kategorizirani, spada u racionalnu uštedu. Kevin Trudeau u svojoj knjizi Prirodni lijekovi za koje oni ne žele da vi znate kao čitateljev doušnik priložio je zastrašujuće detaljno anatomiju korporativnog svijeta objedinjenu jednom jedinom dogmom: sve je u novcu. Istina koju možda svi mi o njima znamo no malo tko od nas sluti puni opseg strahovitih zbivanja koja jecaju u ime iste. Fluor je samo jedna kap u moru prljavštine, no filtriramo li uporno kap po kap vjerujem kako ćemo uskoro moći srknuti iz fontane tjelesnog i duhovnog zdravlja.
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
A sad ne kužim,jel fluorida ima u svim zubnim pastama,i ako se zna da šteti,ako to da se stavlja u te paste...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Odličan tekst. Srećom nama vodu nam ne truju s tim (makar ja točim sebi kanistre na izvoru zbog raznih sranja koja stavljaju u kućnu vodu kao što je klor), brine me jedino zubna pasta još, jer zube si moram prati :) a u sve stavljaju fluor. Možda ima neka na prirodnoj bazi u trgovini zdravom hranom ili sl. moram potražiti.

Ljudi ovo je činjenica, ovo je zavjera htjeli vi to ili ne. Danas se bolest organizma i čest odlazak doktoru smatra normalnim, a bolest je sve samo ne normalno stanje. Vaš organizam je zapravo skoro "nadnaravno" močan u obrani protiv raznih bolesti, stvarno je vrhunski što se tiće toga, a bolest je pokazatelj kakvo je stanje danas u svijetu.

Ključna riječ je "neuro-toksin", ubija vam mozak, "oni" žele da vi manje razmišljate i budete poslušni, a farmaceutska industrija je tu da vas održava živima, bitno je samo da ste živi i da zarađujete pare. Nitko ne želi da vi razmišljate, a najmanje da budete self authority. I to je činjenica, tako je ustrojena ova civilizacija i tako funkcionira, vjerujete li vi u to ili ne. Dokazi su posvuda, ali ih treba htjeti vidjeti, nitko vam ih neće nametati ispred očiju kao sva ostala kapitalistička sranja, jedino nekolicina ljudi kojima su dopizdile laži, ali vi još uvjek neželite vidjeti. Pa dobro, budite ovce, uostalom čemu se zamarati s kompliciranom glupošću kao što je vlastiti život i njegova sudbina?

http://www.galaksija.com/fluor.htm

Zašto nas onda truju ako znaju da je teški otrov i samo to? Izvorno baš zato, a ostalo je samo gutanje postoječih sranja. Dosta je jedna-dvije "službene" američke studije da cijeli svijet pokupi to sranje kao nesumnjajuču istinu. Naši državni organi sigurno neće provesti skupa istraživanja ako već imaju u rukama rezultate istraživanja onih kao što je iz velike, svemočne, strahopoštivane, veličanstvene amerike.

::::::::::::::

... nego, u današnje vrijeme bi vas trebalo više brinuti ASPARTAM koji je jednako težak otrov i čisti neuro-toksin, ali za razliku od floura je slatki otrov i prema tome moguće vam ga je još lakše uvaliti. To je pravo sranje zbog kojeg bi vam se trebala lediti krv u žilama.
Coca cola Zero je trenutno najpopularniji otrov prepun aspartama, i svaki put dok vidim one reklame za taj otrov oču poludeti.
Aspartam se stavlja u "dijetetska" pića i hranu. Sve što sadrži normalni šečer, 99% neće sadržavati aspartam, pa prema tome samo nemojte jesti "dijetetsku" hranu i bok.

Pogledajte ove stranice za informacije o aspartamu:

http://www.dorway.com/
http://www.diabetes.hr/print.php?id=56
http://www.galaksija.com/aspartam.htm

::::::::::::

Truju nas sa svake strane, gdje god mogu i stignu. Najmanje što možete učiniti za svoje zdravlje je bar izbjegavati aspartam, natrijev glutamat i fluor. Ali kome se da čitati na ambalaži proizvoda dali sadrži ovo? nikome. Pa ono..., nebi prodavali da je toliko opasno zar ne? hehe, da, ali ti ne živiš u svijetu gdje vrijedi to pravilo.

Neće vas momentalno kronično otrovati i ubiti jer su to otrovi koji djeluju polako i postepeno, uništit će vas s vremenom. I kad ćete se napokon pitati što mi se kvragu desilo (ako ćete biti sposobni s tim trulim mozgom), već je sve otišlo pa pa...

I sad će netko reči "pa onda je sve otrovno, onda ništa uopće nemogu jesti". To je bullshit, nije sve otrovno, samo netrebate trpati u sebe svako sranje koje vam se ponudi, ali izgleda da je toga puno jer sranja vam se najčešće i nude. Kupujte hranu u bio trgovinama, možda je skuplje, ali bar nije otrov.
Uostalom radite šta hočete, već sam stoput rekao da se neću više živcirati sorry na ispadu ljudi, ali neke stvari me malo jače frustriraju. ispričavam se
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
Želim pohvalit sve vas koji ste doprinijeli ovim tekstovima o štetnim stvarima,u zadnje vrijeme sam baš odlučio da više ta sranja ne stavljam u sebe,pa čak ni one sugar free žvake,trudim što više izbjegavat u zadnje vrijeme takve stvari....
Al živciraju me oni coca cola majmuni i svi ti likovi koji truju ljude,i sva ta masa koja postoji koji piju colu svaki dan,jedu svakakva govna i to...
Meni je cilj bit zdrav na neki način,zdravo se hranit i živit,jer naše tijelo počnemo uništavat još od malih nogu,sva ona djeca što piju kolu i jedu čipseve nekako mi se gadi,želio bi da budem zdrav ko dren makar do 60-tih,da mogu svoj život lijepo iskoristiti,i da nemam problema u starim danima....
Al na neki način sam svjestan da takva sranja ne možemo potpuno izbjeć,slučajem situacija i igrom okolnosti...
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
ne znam za sloveniju ali u ostalim ex yu zemljama ne stavljaju u vodovod
ali zato svaka pasta ima
u evropskoj uniji stavljaju u vodovod ali paste nemaju
znači samo paste za eu tržište
ja sam da skoro koristio jednu
imala je po neka apoteka,rijetko koja
ali od skoro i u nju stavljaju F ebeni

jabukovo sirće i ako mora poliranje sa malo soda bikarbone
ja perem samo sa jabukovim i isperem vodom :icon_cool:
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Evo taman sam pogleda paste šta imam doma:
colgate i signal white,obe su neke bjeli zdravi zubi 2 tjedna ovo ono,
na jednoj piše fluoride toothpaste a na drugoj da ima monofluoro fosfat
mamicu im njihovu.
Jel zna netko neku dobru pastu bez F da kažem još i staroj
da ne kupuje više ovakve.
Još ti zubari i reklame kao perite zube 2,3 puta dnevno
trujte se brže:punch2:pa dođe čovjeku da ubije nekog zbog ovakvih stvari.



Balcane šta je to jabukovo sirće,daj pojasni?
 

green_goblin

Aktivan Član
13.11.2007
62
0
0
35
americka gamad.
pokusavas ziviti zdravo, a ni neznas da te majmuni truju. :icon_evil:
btw. predobri tekstovi.. naucih nesto sto nisam znao
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
jabukovo sirće = jabučni ocat

i njega ne priznaje masonerija jer je jeftin i svako ga može imati

Nadalje, FDA (Agencija za hranu i lijekove) ne dopušta deklariranje na ambalaži bilo kakvih tvrdnji o povoljnom djelovanju octa na zdravlje. Čak i najraširenije vjerovanje kako pomaže liječiti artritis, nije potvrđeno od strane američke Fondacije za artritis. Službeno je stajalište kako jabučni ocat ne šteti, ali niti ne liječi artritis.

staviću i ovđe i u temi o jabukovom sirćetu alias ocat


KAKO I KADA KORISTITI JABUČNI OCAT
Narodna medicina ima vrlo jednostavno pravilo za zadovoljavanje tjelesnih mineralnih potreba: svakog dana jednom ili više puta (ovisno od duhovnog i fizičkog napora) treba uzeti sa čašom vode dvije žlice jabučnog octa. Jabučni ocat sadrži mineralne sastojke jabuke.
Za normalan razvoj vrlo je važan kalij - jedan od načina dodavanja kalija hrani je uzimanje jabučnog octa. Tako stanice svog tijela snabdijevamo kalijem koji privlači vlagu i neophodan je za stalnu borbu s bakterijama. Jabučni ocat izuzetno je bogat kalijem.
Ljekovito djelovanje:
  • Dezintoksizirajuće djelovanje na crijevnu floru te koristi u mnogim slučajevima kroničnog zatvora. Kod nečiste koze, povraćanja u trudnoći/ loše probave, gastritisa.
  • Bakteriostatičko djelovanje, savjetuje se prije konzumiranja obroka za koji nismo sigurni da je svjež.
  • Digestivno djelovanje (pospješivanje probave) - uzeti prije glavnog obroka.
  • Djeluje protiv povišene kiseline, opeklina, proljeva, zadaha iz usta, štucanja.
  • Preventivno djeluje protiv dekalcifikacije kostiju, taloženja kalcija u mekim tkivima, kod bolova u kostima
  • Poboljšava kvalitetu kose i nokata.
Različiti načini uporabe:
  1. Respiratorni organi (Organi za disanje): Jabučni ocat ima dobra antibakterijska i antiiritirajuća svojstva. Indiciran je u slučajevima upala nosne sluznice, kašlja, laringitisa, astme, po mogućnosti zajedno s medom i prirodnim vitaminom C.
  2. Kašalj i laringitis: 4 žličice octa od jabuka u čašu vode s malo propolisa: uzimati tekućinu svakih pola sata lagano grgljajući. Nekoliko dana ponavljati postupak ujutro i na večer. U vodu za grgljanje dodati malo integralne soli.
  3. Astma: često popiti čašu vode u koju ste dodali dvije žličice octa od jabuka.
  4. Glavobolja: Jabučni ocat djelotvoran je kod liječenja migrene. Riječ je o inhalaciji. U posudu se stavi jednaki dio jabučnog octa i vode i zagrije do vrenja. Kad pare počnu izlaziti, nagnemo se što bliže i udišemo pare. Treba udahnuti najmanje 75 puta. Glavobolja će prestati ili se znatno smanjiti.
  5. Prehlada: Pri prvim simptomima prehlade, u posudu s toplom vodom uliti čašu octa od jabuka. Navlažiti ručnik u vrućoj vodi, iscijediti ga i umočiti u ocat od jabuka te se umotati njime preko leđa. Jedan sat leći u krevet dobro pokriveni. Kroz to vrijeme piti vodu pomiješanu s octom od jabuka. Nakon toga se oprati spužvom u hladnoj vodi pomiješanoj s octom od jabuka.
  6. Prehlada i katar iz nosa: U litru vode dodati 10 žličica octa od jabuka. Zagrijati tekućinu do vrenja i inhaliranjem para nosnice će biti slobodne 12 sati. Prema potrebi ponoviti postupak.
  7. Krvarenje zubnog mesa, mala zagnojenja, afte brže će ozdraviti ako se često ispiru vodom s octom od jabuka.
  8. Opekline: Ako se nerazrijeđen jabučni ocat nekoliko puta stavi na opeklinu spriječit će se pojavljivanje plika i ublažiti bolovi.
  9. Visoki krvni tlak: Jabučni ocat treba uzimati s vodom u omjeru 2 žlice na čašu vode.
  10. Proširene vene: Čistim jabučnim octom dobro se istrlja koža preko proširenih vena svake večeri i jutra. Poboljšanje se primjećuje nakon prvog mjeseca.
  11. Zglobovi, ukočenost, utrnulost: Navečer popiti čašu vode s 2 žlice octa od jabuka i 1 žličicom meda. Preporučuje se upotreba octa od jabuka kao redovitog začina.
Terapijska upotreba - izvana
Stres, premorenost, povišena temperatura, noćno znojenje, nesanica: u čašu vode uliti dvije žličice octa od jabuka, umočiti spužvu i njome se namazati po tijelu te se nakon toga snažno istrljati.
Pretjerana tjelesna težina
Ako se uz svako jelo popije čaša vode s 2 žličice jabučnog octa, krajem drugog mjeseca u struku se gubi 2 centimetra. Nakon jedne godine žena koja je nosila konfekcijski broj 50 može nositi odjeću broj 42. Gubljenje pretjerane tjelesne težine je postupno. Veliki trbuh postupno će se smanjivati, a nakon dvije godine masne naslage će potpuno nestati. Za ovakvo gubljenje tjelesne težine ne treba bitno mijenjati način prehrane.
Higijena i kozmetika
Dodati 2 žličice octa od jabuka u vodu kod zadnjeg ispiranja kose. Nakon ovakvog tretmana kosa će postati sjajna. U intimnoj higijeni voda s jednom žlicom octa od jabuka posebno je prikladna za pranje.
SAVJET
Dječji uzrast
Počevši od treće godine starosti, djecu možemo pažljivo navikavati na redovito uzimanje octa od jabuka i izrast će zdrava i jaka, sa snažnim zubima i kostima. Prema potrebi možete zasladiti piće s medom ili melasom (nepročišćeni šećer od šećerne trske).
Odrasli
Tri puta dnevno u čašu vode dodati 2 žličice octa od jabuka i zasladiti žličicom melase. Lagano piti u malim gutljajima za vrijeme obroka. Ovu naviku zadržati i nakon postignutog željenog učinka.
 

Yami_Raziel

Aktivan Član
18.01.2007
633
160
63
ovaj svijet nije normalan...
majke mi...
ako je ovo istina...a ne sumnjam da je...e fakat...

***** ti ego....sta sve nece zbog para napravit....bas me zanima sta ce s tim parama kada svi mi pomremo...kako ce se onda zabavljat kad nece imat vise ikog kontrolirat u svrhu veceg bogacenja ispraznim obojanim papirom...


sve nade u 2012.g stavljam..nadam se da su Inke i Maye bile u pravu :)
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Cjeli ovaj svijet je jedna velika prijevara, jedino je ljubav istina (kako Icke kaže ;)

Svaka čast dostignuću naše civilizacije, standardu i raširenosti informacija, ali ja nabi imao ništa protiv da sam se rodio s ovima: http://www.youtube.com/watch?v=-lQiy_Svsco, bar se nebi živcirao kako sve odlazi kvragu i kako je svijet fucktup
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
E ljudi,jel znate koju pastu bez fluora,nikako da nađem,a čuo sam da ih imaju isključivo u trgovinama zdravom hranom...help

S čim vi perete kljove?
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
@choki
Ja zadnjih godinu dana perem zube cistom vodom i mogu ti reci da sam otkad znam za sebe znao imat problema ujutro sa ruznim zadahom dok sam prao zube pastom ujutro i navecer, a sada mi je taj problem po prvi put u potpunosti nestao. Pretpostavljam da mi se vratila prirodna mikro flora u ustima koja odrzava higijenu sama po sebi.. Takodje osjecam da mi se kakvoca sline promjenila potpuno.. nemogu objasnit.. nekako je rjedja nego prije i kao da rastapa hranu bolje..
Usput.. nisam nikad imao pokvaren zub..