Freddy's best, Orange hill special i Euforia by Triptank

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Pozdrav svima! :joint2:
Nakon što sam prošli dnevnik prekinuo na početku jer nisam bio zadovoljan, obećao sam otvorit novi i potruditi ću se da ga uz vašu pomoć privedem kraju. Ovaj put nisu autosi.

GROWTENT: SJ Dark Room II (150x150x200)
RASVJETA: vege- GIB lighting MH 600w growth spectre, almeco hammered reflektor, pro gear prigušnica;
cvjetanje- Gavita pro 1000w DE
VENTILACIJA:upuh VKO 150, ispuh primaklima PK160 (temp and speed ctrl), fanline ventilator za miješanje zraka u boxu, primaklima eco coco filter
VAZE: 7x Autopot 15L
ZEMLJA:plagron light mix
GNOJIVO: Advanced Nutrients
Grow-micro-bloom, voodoo juice, tarantula, cal-mag, za cvjetanje će biti sensi bloom, bud factor x, big bud, carboload, overdrive, rhino skin
DODACI- ph metar, ec mjerač, dva termo-hygro metra, pipete za doziranje gnojiva, pro hangeri, light hangeri, uljni radijator pločasti, ovlaživač tristar 4L, tajmeri
SORTE: 3x Freddy's best DP,
3x Orange hill special DP,
1x Euforia DP


Biljkama je danas 17. dan, sjeme natopljeno u vodi 24 h i onda stavljeno u zemlju u velike potove jer se ne želim igrat s presađivanjem. Prvih devet dana zalijevane s vodom iz špine malo odstajalom da ishlapi klor, ph nisam namještao, svaki dan 50 ml vode po biljci. Od 10. dana počeo sam prihranu ( 1ml/l micro, 0,9 ml/l grow, 0,7 ml/l bloom, 1ml/l voodoo juice, 1ml/l tarantula) oko 100 ml po biljci, do sad sam ih nahranio 4 puta, danas oko 150-200 ml po biljci. Primjetio sam da su Freddy's best biljke naprednije od Orange hill special što se tiče rasta, malo su brže, a Euforia je tu negdje ko Freddyći. Evo malo fotki: image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Temp 25-27 stupnjeva dan, 20-21 noć, RH dan 50%, noć 60%-70%

Trebaju mi savjeti iskusnih growera što se tiče treninga, u planu je topiranje ( nisam siguran) i lst .

Imam možda problema s nekim nedostacima nutrijenata koji su se počeli pojavljivati prije nego što sam počeo prihranjivati, ali mislim da je situacija sad stabilna, bilo bi lijepo da netko iskusan baci oko na slike biljaka i sugerira dali im fali nešto ili ako sam pretjerao s gnojenjem. Ja mislim da euforija pokazuje da joj fali magnezija, freddy#3 je dobio neke kandže i nisam siguran dali je od viška dušika ili pretjeranog zalijevanja ili sam bezveze uplašen. Ohs#3 je 9. dan počeo neke smeđe/bordo flekice dobivati, ali odkad sam ju nahranio na novim listovima nema nikakvih pokazatelja nedostataka. evo još par slika situacije u boxu
: image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Lagano mi se čini da je jedna biljka viška ispod lampe, 6 kom bi bilo taman, lampa je trenutno udaljena od biljki 35 cm, upuh pasivan, ispuh upaljen non stop, a vent za miješanje zraka u boxu radi dok je svjetlo upaljeno. Režim svjetla 18/6, radijator grije kad je lampa ugašena. Vegu mislim držat 4 tjedna, možda po potrebi malo produžim. Savjeti, sugestije i kritike dobrodošli.
Peace:watch:
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Sve je na nivou ali ovaj reflektor bode u oci (ista prica ko i kod mene).
Ogroman box a reflektoru je tesko pokrit cijeli box, pogotovo ravnomjerno. Kad si vec potrosio miljon novaca, gledaj da nabavis neki adjust a wing ;) Imat ces ravnomjerniji i uniformiraniji rast i bolje ces iskoristit svjetlost :)

Sretno, bit ce to ok :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
...euforia interesantan strain...
vidim da su curke dobile i grijanje sto mi pokazuje brigu i odgovornost....pratim sa zanimanjem :popcorn::
sretno:thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Preporučio bi da itekako paziš na Ph ako nije Ph perfect formula od Advanced Nutrienta. Ako imaš onaj običan micro/grow/bloom računaj da ti može bacit Ph prihrane na 5.5 tako da bi zapravo prilikom svakog gnojenja trebao koristit Ph plus. Meni nikako nije valjalo u kombinaciji sa composanom (ph 5 - 6.5), neznam za plagron.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Evo ljudi jučer kad se upalila lampa uđem ja u box da vidim cure i kakvi su im uvjeti, i skužim da su se listovi od freddya još više uvili prema dole, a smeđe točkice su se počele širiti po OHS-u. Razmišljam šta sam zajebo, i kontam da kandže uglavnom predstavljaju pretjerano zalijevanje ili višak dušika. Pretpostavio sam da nije overwatering, i uzmem ovog Freddya da mu izmjerim stanje runoffa. Voda iz špine ph namješten limunskom na 6,5. Uzmem onaj prvi runoff ( lagano sam zalijevao) , izmjerim ph-6,4. Uzmem EC mjerač, izmjerim 2800 ppm. Mislio sam da mi je zašteko mjerač, provjerim ppm vode iz špine i pokaže 500 što je standardna vrijednost za moju vodu, izmjerim ec destilirane vode i pokaže 0 ppm, znači mjerač nije zašteko i 2800 runoff je puno previše po mom mišljenju za ove curice. Tako da sam jučer flushao sve biljke ispod tuša sa mlakom vodom ( 20 stupnjeva) dok runoff nije došao na 600 ppm. Kičmu sam polomio lagano hah. Svaku biljku poslje flusha zalio vodom sa gnojivom, ppm voda plus gnojivo je bio 1100, 5 lit po svakoj biljci. Pustio sam ih da se dobro ocijede , a zatim sam ih ja iscijedio do kraja... Ne znam smije li se to raditi, ja sam ih poslije cijeđenja podizao na naglo, i onda polako spuštao, da se iscijedi sav višak vode. Kad sam uzeo rukama vazu i podigao naglo u zrak voda bi naglo iscurila kroz dno vaze, onda lagano spuštanje, i postupak ponavljao više puta.To sam radio jer sam primijetio da nakon što se prva flushana cijedila pola sata, prestale su padati kapljice, uzeo sam vazu da ju stavim u podlošku jer sam mislio da je višak vode izašao, ali kad sam podigao vazu voda je naglo iscurila kroz rupe na dnu, pa sam to ponavljao dok kapljice više nisu izlazile kroz dno. Poslije svega toga izgledale su dosta tužne kad sam ih vratio u box, ali danas kad sam ih pogledao digle su listove i sve mi se čini da se brzo oporavljaju.Ako sam zajebo stvar vičite na mene slobodno.
Došao sam do zaključka da su se soli nagomilale u zemlji pošto sam ih zalijevao malim količinama vode bez runoffa, jer su veliki potovi i nisam htio utopit male biljke. Odsad nadalje zalijevam full sa runoffom da svaki put višak soli ode. Naravno tek kad potovi postanu lagani. Nove slike ću stavit sutra kad ulovim vremena da bacim fotosešn. Slikat ću i listove što su zahvaćeni flekama i kandžama.Ovaj flush sam napravio svojom odlukom,nisam nikog pitao za savjet jer kad sam vidio 2800 ppm runoffa skoro sam dobio moždani udar i zabrijo da moram brzo djelovat, nadam Se da će sve izać na dobro.Haha shock terapija lagana je growanje za nas neiskusne, a možda samo meni.:whato::

@Stipe U ponedjeljak ću naručit neki krilati reflektor. Šta mora bit adjust a wing? Vidio sam neki primaklima azerwing, i lumatek isti tip reflektora, koštaju oko 600-700 kn. adjust-a-wing je dosta skuplji, opravdava li višu cijenu ili nije velika razlika? Ako je stvarno puno bolji uzet ću adjust, ako nije neka razlika uzeo bi jeftiniji.

@truare Ph perfect su grow-micro-bloom, i ph lightmixa od plagrona po ovom što sam mjerio je ful stabilan.

@No Joke ciljao sam na tako neku sortu, nadam se da će rad bit baš kako si opisao :) ali freddy me ful zanima, po onome što o njemu kažu DP i što sam čitao dnevnike i smoke reportove po netu, ovaj strain bi trebao biti vrhunski.

Ostalima koji su se javili zahvaljujem na podršci i lijepim željama!!!

:spliff:
 
Poslednja izmena:
27.09.2015
47
172
33
Lepa oprema nema sta, pripazi samo sa tim djubrivom, sto manje to bolje, i ja sam imao mali peh.
Posto vidim da si perfekcionista i da da ne zalis pare, predlazem ti da kupis RO (reverznu osmozu) filter, ja ga licno koristim. Tehnicki rezultat PH vode iz cesme je 6.5 PPM-ova 0, te u startu neces imati problema ako stavis i malo vise djubriva.
Sto se tice ovo nezgode koju si imao, takodje koristim autopot, i na dnu nam je postavljen onaj disk od materijala koji sprecava da voda naglo curi i treba malo vise vremena sacekati da bi se dobro iscedilo. Licno mislim da to naglo cimanje mozda moze da izazove neku vrstu stresa, te ti predlazem da jednostavno samo nakrivis saksiju na jednu stranu i voda ce lepo izaci. Tako sam radio bar ja.
Zelim ti svu srecu i puno uspeha, bice ovo dobar grow. Samo pametno. :thumb:
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Nagnutu vazu sam držao odmah nakon flusha, zato što su u sredini najuži prorezi na dnu vaze, prema rubovima se šire. Onda sam ih pustio da se cijede oko pola sata, i poslije toga sam ih cimao/podizao. Da naglasim, nisam to izvodio divljački, čisto da još ta nakupina vode izadje, 5-6 puta svaku vazu. Nisam pretjerivao s podizanjem , Da ne bi zgnječio korijenje pod pritiskom natopljene zemlje.

Znam da treba pazit sa advanced nutrients, stvar je u tome jer nisam uopće pomislio da bi se u par gnojenja toliko viška soli moglo nakupit. Trebao sam nakon drugog gnojenja počet zalijevat dok ne procuri da se soli isperu, ja sam ih 4 ili 5 puta zalio s gnojivom, svaki puta oko 100-200 ml na vazu od 15 litara. I nakupilo se. Čini mi se da sam reagirao na vrijeme, za par dana bi možda već bilo kasno.

Žao mi je što sam na internetu vidio onu foru autopot+airdome kad su ove biljke već bile u vazama, inače bi ovaj grow probao airdome. Trenutno sam u nedoumici dali da uopće spajam autopot sistem ili da zalijevam ručno ovaj grow. Bed mi je da ih ne utopim, a sljedeći grow idu airdome i zračne pumpe i onda ću definitivno prikopčat autopot sistem.

Filter za ro sam već htio uzet, ali odlučio sam dat priliku vodi iz špine :) ako me iznevjeri, upada ro filter.

@HazeSeeker za toplije dane brijem da mi ne pomogne nikakav air cooled reflektor ako je pržiona, ljeti bi u obzir došao neki led panel ili posadit outdoor. Tu kod mene ljeti bude jebeno vruće, morao bi montirat klimu u sobu di je box kad bi pržila Mh600 ili još gore gavita. Meni treba reflektor s krilima da mogu usmjeravat snop svjetlosti po potrebi, točno tamo gdje treba. Stipe je dobro rekao. Naručit ću takav reflektor (ako se ne predomislim) u ponedjeljak jer imam još 15-ak dana vege, pa će to bit kako treba. Preko ljeta ionako ne mogu sadit, do sredine 6. mjeseca ovaj grow mora bit gotov, to je zadnja granica, sljedeći ću moć tek oko 11.-12. mjeseca startat. Tamo di sam ja htio naručit adjust a wing, cijena za medium je 800 i nešto kuna, dok azerwing od primaklime košta 650 kn, a lumatek isto 800 i kusur. Hvala za savjet, ali mislim da stipe ima pravo što se tiče reflektora za moje potrebe, ovaj hammered reflektor je stvarno živo govno,pokriva malu površinu, a ne mogu ni žarulju zavrnut da stoji u ravnini s reflektorom nego strši u koso najradije bi ga zubima potrgo. kvaliteta nula bodova.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Da se malo nadodam na post o perfekcionizmu :)
Pitanje čega je zapravo u tih 500ppm koji dolaze iz pipe. Meni osobno je oko 750ppm i to je bilo dovoljno visoko da se zabrinem, ne samo za zdravlje biljke vec i za svoje. Npr. u SAD-u sve iznad 400ppm više nije za piće, kod nas je granica na 500ppm. Pa sam napravio analizu vode da se uvjerim što uzrokuje tako veliku zasićenost i radi se o kloridu koji je blizu 500ppm (chloride). Da ne bi bilo zabune to nema veze sa klorom (chlorine) koji se upotrebljava za sanitizaciju i kaj mi ostavljamo vodu da kakti ishlapi (btw u mom ispitivanju je bila koncentracija klora 0-zero) . Klorid je uobičajen anion koji se nalazi u vodi u prirodi ali u većim koncentracijama (> 250ppm) postaje štetan za metalne cijevi ali isto tako i za biljke. Posljedica je veći salinitet u zemlji i toksičnost. Najčešći simptomi su nekroza listova, obično najprije doljnjih i na kraju otpadanje. Jedino riješenje bi bila upotreba kvalitetnog RO sustava.
20160214_120001.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Svaka čast za info, ovo je korisna informacija. Morat ću ro filter nabavit. :thumb: Vidim da znaš dosta o špinuši , možda bi znao odgovorit na pitanje na koje odgovor nisam našao nigdje. Kad spustim ph vode iz špine limunskom kiselinom, ec se spusti sa 500 na 350 ppm. Zašto? to mi je neshvatljivo
 
27.09.2015
47
172
33
Moje licno iskustvo govori o tome da biljke treba zalivati u fazi vegetacije, tek pred kraj i sa pocetkom faze cvetanja pustiti u rad autopot sistem, kada biljka dovoljno poraste kao i potreba za vodom. Sta znam nisam ni ja pametan, ali eto tako sam nekako odredio da bude.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Svaka čast za info, ovo je korisna informacija. Morat ću ro filter nabavit. :thumb: Vidim da znaš dosta o špinuši , možda bi znao odgovorit na pitanje na koje odgovor nisam našao nigdje. Kad spustim ph vode iz špine limunskom kiselinom, ec se spusti sa 500 na 350 ppm. Zašto? to mi je neshvatljivo

Neznam puno, ali se volim interesirat i dobro analizirat probleme na koje nailazim. Što se tiče spuštanja ppm-a mislim da je to normalno i nekako logično kad je riječ o tvrdoj vodi koja je inače usko povezana sa Ph. Tvrda voda obično ima viši Ph, jer ima više minerala u sebi, tj. kalcijevih i magnezijevih karbonata i bikarbonata kao i soli. Pošto znamo da kalcij efektivno diže Ph i zapravo služi kao buffer, da bi snizio Ph u tvrdoj vodi potrebno je ukloniti isti u nekoj mjeri a samim time smanjuješ i broj čestica u vodi.
Inače da ne brkaš pojmove, oko EC i ppm. TDS (total disolved solids) izražavamo u ppm (parts per milion), a EC (electric conductivity) izražavamo u s/cm (simensima po centimetru), dva različita uređaja. Ali da, s/cm se lagano konvertira u ppm i na tom principu zapravo i rade svi TDS metri tako da najprije izmjere EC pa konvertiraju prikaz u ppm. Različiti proizvođači koriste različite faktore za konverziju pa se tako i razlikuju rezultati od tds metra do tds metra, i do 200ppm-a.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.